Dispositius per connectar el sistema nerviós amb aparells electrònics

Digues la teva!

La nanociència i la nanotecnologia són cada cop més presents al nostre dia a dia. Però quines esperances i incerteses generen aquestes noves tecnologies que podrien tenir un impacte profund en les nostres vides? Cap on haurien d’avançar? Aquesta és la mena de pregunta que afronta el projecte Europeu Nano2All.

Debat Nano2All entre actors implicats
Interfícies cervell-ordinador: Parlem-ne!

Data: Dilluns 12 de febrer, de 10h a 18h
Lloc: Barcelona Institute of Science and Technology (BIST)
Organitza: Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), en el marc del projecte Nano2All
Formulari d’inscripció: https://docs.google.com/forms
Per a més informació: communication@icn2.cat

Hem contactat un nombre reduït de persones amb perfils rellevants per al debat.
El nombre màxim de participants és 12.

Objectiu del diàleg

Reunir diferents punts de vista per analitzar el futur social de les interfícies cervell-ordinador basades en noves nanotecnologies. Amb el punt de vista de científics, empresaris, comunicadors, representats d’organitzacions diverses, ciutadans i d’altres actors es formularan recomanacions per identificar i integrar millor en aquest camp de recerca les necessitats, els interessos i els valors de la societat.

Les raons per celebrar aquest debat

Aquest diàleg se celebra en el context de Nano2All, un projecte europeu que té com a objectiu augmentar la implicació de la societat en els processos de recerca i innovació en nanotecnologia.

La recerca i la innovació responsables (RRI) hi juguen un paper central. La idea és que tot tipus d'innovació és possible, però algunes formes poden ser més desitjables que d’altres. Amb una innovació responsable intentem alinear els objectius dels sectors científics i innovadors amb els valors i les necessitats dels ciutadans i les parts interessades en la societat.

Compteu amb mi!

La dinàmica de l’acte ha estat dissenyada per membres del projecte Nano2All especialitzats en RRI i amb una llarga experiència en debats similars. Passarem junts una jornada intensa però amena!

Les fases del projecte

El projecte NANO2ALL consta de diverses fases:

  1. Diàlegs entre ciutadans de sis països europeus
  2. Diàlegs nacionals entre actors implicats de sis països europeus (és a dir, l'esdeveniment al qual us conviden)
  3. Un diàleg europeu que ajuntarà tots els resultats.

Les aportacions recollides sobre com identificar i integrar millor les perspectives de la societat en l’àmbit de les interfícies cervell-ordinador es traduiran en plans d'acció europeus per fer possible la confluència.


En el següent vídeo hi podeu veure un resum del debat amb ciutadans que es va celebrar el juny passat al CCCB:

Informació detallada sobre l’activitat

L'esdeveniment al qual us convidem consisteix en tres blocs d'exercicis interactius. A continuació us oferim un resum de l'objectiu de cada bloc:

Bloc 1: Explorant les perspectives de la societat

Objectiu - Fer una àmplia exploració de valors, necessitats i inquietuds relacionades amb els desenvolupaments de la nanotecnologia en l’àmbit de les interfícies cervell-ordinador.

Per què és important? - Per obrir les nostres perspectives cap a possibles efectes més amplis de les noves tecnologies debatudes i endinsar-nos en la mentalitat reflexiva que necessitem al llarg de la resta del diàleg.

Ingredients - Imaginació, reflexió.

Bloc 2: La dinàmica dels futurs potencials

Objectiu - Experimentar i imaginar diversos futurs potencials

Per què és important? – Per entendre millor els futurs potencials que ens brinden les interfícies cervell-ordinador. Aquesta experiència ens ajudarà més tard a pensar en les estratègies que permetran alinear els valors i objectius científics amb els valors i les necessitats de la societat.

Ingredients – Jugarem amb l’eina d'exploració d'escenaris possibles creat pel Joint Research Center de la Comissió Europea. Ens caldran imaginació, discussió i reflexió.

Bloc 3: Què necessitem?

Objectiu - Construir una visió col·laborativa sobre quina mena d'accions i interaccions calen per identificar i integrar millor les necessitats, inquietuds i valors de la societat en la recerca i innovació vinculades a les interfícies cervell-màquina.

Per què és important? - En aquest exercici farem servir totes les experiències que hem obtingut en els dos blocs anteriors per discutir els passos que són necessaris a partir d’ara. Aquests es llistaran de manera clara per assegurar que es transmeten correctament a les següents fases del projecte Nano2All.

Ingredients – Reflexió, discussió i visió.

 

Ens agradaria molt comptar amb la seva presència en aquest diàleg. Si accepteu participar-hi us assegurem que treballarem de valent per a què l’esdeveniment sigui un èxit i que les conclusions que se’n derivin es transmetin a la Comissió Europea.

Per formalitzar la vostra inscripció us agrarem que ompleneu el següent formulari: 

Compteu amb mi!

En cas que no pugueu venir en persona, us agrairem que ens suggeriu algú del vostre entorn que podés estar-hi interessat a communication@icn2.cat

 

Moltes gràcies pel seu temps i dedicació!


Àlex Argemí
Cap de Màrketing i Comunicació de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, en representació del consorci Nano2All.

Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

info@icn2.cat

www.icn2.cat

Linkedin Twitter Youtube
MailerLite