Plannen maken bekijk de nieuwsbrief in de browser
Plannen maken

Beste ,

De herfst en winter zijn het moment om nieuwe plannen te maken. Bijvoorbeeld om je tuin op te gaan knappen met meer groen in plaats van steen. Wij kunnen je daarbij helpen.

Geen eigen tuin? Laat je inspireren door hoe andere bewoners hun straat of plein aanpakten. We hebben zelfs een fiets- en wandelroute uitgezet langs verschillende groene plekken in Zuid.

Simone, Luella en David

Nieuws
Foto: gemeente Amsterdam
Tuinbezitters met veel tegels in de tuin: opgelet!

In het voorjaar van 2021 gaan we bewoners van Oud Zuid helpen om van deze grijze woestenijen groene oases te maken. Ook jij zou tot de gelukkigen kunnen behoren.

Meld daarom jouw tuin aan voor een tuin-makeover.

Lees hier meer
Fonds voor Zuid

Heb jij een plan voor een verbindende activiteit om van jouw buurt een blijere buurt maken? Dan kun je een aanvraag voor een financiële bijdrage doen bij het Fonds voor Zuid.

Ook voor groene initiatieven dus!

Lees hier meer
Wandel- of fietstocht langs groene pareltjes in Oud Zuid

Ga op ontdekkingstocht in de buurt. We hebben een wandel- en een fietsroute uitgezet langs groene bewonersinitiatieven en onbekende plekjes. Je kunt dat zelf doen, wanneer je maar wilt, of samen met anderen (zie de agenda).

Lees hier meer
16x van grijs naar groen

Stadsdeel Zuid stelde in 2020 een bedrag van € 5.000 beschikbaar voor groene bewonersinitiatieven in de buurt.

Van dit budget is goed gebruikt gemaakt: 16 plekken in Oud-Zuid hebben een groene make-over gehad.

Lees hier meer
Bewoners aan het woord

Jerry Rijstenbil mobiliseerde 7 jaar geleden, met een spontane zangactie op het dak van zijn kantoorpand, 80 buren voor een nieuwjaarsborrel. Dat bleek de start van vele groene buurtactiviteiten, met Jerry als verbinder. Lees er hier alles over 

Agenda
10 december
Webinar Snoeien (in Engels)

Wil je weten hoe je de struiken in de tuin of op je balkon kan snoeien? Bij het webinar Snoeien laat Jose Vega je zien hoe je dat het best kan doen.

Lees hier meer
13 december
Wandeltocht door Oud-Zuid

Vind je het gezellig om onze groene wandelroute met anderen te lopen? Op zondag 13 december kan dat. Wij koppelen je aan een wandelmaatje.

Lees hier meer
16 december
Samen fietsen door Zuid

Vind je het gezellig om onze groen fietsroute met anderen te fietsen? Op woensdag 16 december kan dat. Wij koppelen je aan een fietsmaatje.

Lees hier meer
19 december
Bomenexcursies Vondelpark

Een nieuwe kans om mee op bomenexcursie met Gerard Schuitemakers te gaan. Je kunt kiezen uit twee tijdsblokken.

Lees hier meer
Wist je dat

er vier soorten dagvlinders als vlinder in Nederland overwinteren? Twee soorten, de dagpauwoog en kleine vos, kun je ook wel eens in huis aantreffen. Vind je zo’n vlinder binnen, verplaats hem dan naar een koude ruimte, zoals een schuur. Pak hem voorzichtig op door met wijs- en middelvinger het V-teken te maken en daartussen de vleugels te nemen.

Bron: Nature Today

Dit was slechts een deel van onze groene activiteiten en nieuwsberichten. Ga voor de complete en meest actuele Agenda naar onze website www.groenebuurten.nl. En volg ons op facebook voor nog meer foto's, verslagen en interessante weetjes.

PS Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar andere groenliefhebbers. 

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Wij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via onze website en facebook. Je kunt ook bellen of langskomen tijdens onze spreekuren op woensdag (Groenpunt de Coenen) of donderdag (Groenpunt Olympus) tussen 14.00 en 15.00 uur.

GroeneBuurten

J.M. Coenenstraat 4, Amsterdam
Netherlands

website facebook location email

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of hebt meegedaan met een activiteit.

Afmelden