SQUASH

Uutiskirje 4/2018

Club Locker on avattu

Club Locker -palvelu on vihdoin avattu suomalaisille squashihmisille. Kaikki squashiin liittyvä toiminta siirtyy syksyn aikana sinne, joten muistathan käydä rekisteröitymässä osoitteessa www.finland.clublocker.com !

Ensimmäinen Club Lockerin avulla läpi viety kilpailu Helsinki Satellite toi esille paljon erinäköisiä ja kokoisia virheitä, mutta samalla todisti CL:n suuren potentiaalin. Ihmisten löytäessä tiensä palveluun ja oppiessaan käyttämään sitä sekä Club Lockerin parantaessa palvelun toimivuutta ja sisältöä, Club Lockerista tulee ennennäkemättömän monipuolinen ja tehokas työkalu palvelemaan pelaajia ja hankkimaan uusia harrastajia lajin pariin.

Club Locker, squashin monitoimityökalu, on tullut käyttöön tovi sitten, ja toimintamme on ottanut harppauksen nykyaikaan - ja mahdollisesti jopa tulevaisuuteen. Olemme nyt maailman etulinjassa käyttämässä ja nimenomaan kehittämässä sähköistä työkalua. Tässä vielä tiivis pintaraapaisu alkuun pääsemiseksi työkalun kanssa.

Alkuun pääset näpyttelemällä tiesi osoitteeseeen https://finland.clublocker.com. Siellä luot itsellesi tunnukset kirjoittamalla nimen ja sähköpostiosoitteen. Näin olet mukana CL-yhteisössämme. Club Lockerin ensisijainen tarkoitus on palvella meitä käyttäjiä entistä paremmin; tehdä tiedottamisesta nopeampaa ja kätevämpää, tehdä kilpailemisesta mielekkäämpää ja aktivoida enemmän ihmisiä mukaan niihin, sekä tietysti vastaamaan nykypäivän yksilönsuojan vaatimuksiin. Club Lockerissa esimerkiksi kilpailumaksut maksetaan omalla luottokortilla, mikä tekee maksamisesta kätevää ja turvallista. Kilpailutapahtuman ja liigakierrosten yhteydessä CL tuo ison määrän kaikkia osapuolia auttavia toimintoja mukaan tapahtumia ennen ja niiden aikana. Tapahtumien jälkeen rankinglista* tulee päivittymään välittömästi, jolloin esim. jokainen liigapeli vaikuttaa jo seuraavan viikonlopun kisasijoituksiin.

Squashhallit voivat halutessaan hyödyntää CL:ia mm. varausjärjestelmänä sekä markkinointiviestinnässä. Yksi CL:n tärkeimpiä ominaisuuksia on saada kirjattua squashia harrastavat ihmiset ympäri maata huomattavasti tehokkaammin, jotta heidät on mahdollista tavoittaa ja tarjota heille parempia mahdollisuuksia harrastaa lajia. Tässä hallien rooli ja apu tulee olemaan ensisijaisen tärkeää.

Seuroille CL tuo paitsi aiempaa tehokkaamman viestintäkanavan, myös palvelun, minkä kautta järjestää entistä aktiivisempaa ja monipuolisempaa toimintaa seurayhteisössä. CL mm. tuo lukuisia valmiita pohjia erilaisten seuran sisäisten liigojen tai kuukausisarjojen pelaamiseen. CL myös toimii jäsenrekisterinä (GDPR:ää unohtamatta), sen kautta voi hoitaa jäsenlaskutuksen ja tulevaisuudessa myös lähettää vaikka seuran uutiskirjeen.

Squashliitolle CL tuo mahdollisuuden hallita kokonaisuutta aiempaa huomattavasti paremmin ja samalla tarjota eri tahoille (hallit, seurat, pelaajat, valmentajat, vanhemmat jne.) mahdollisuuden tahoillaan kehittää lajia eteenpäin ja luoda mahdollisuuksia kuluttaa squashia eri tavoilla ja huomattavasti aiempaa enemmän.

Kokonaisuutena CL tulee jo syksystä alkaen palvelemaan lajiamme ja sen kuluttajia monella eri osa-alueella. Palvelusta tulee ajan mittaan jatkuvasti parempi käyttäjien tuottaessa sinne sisältötarjontaa. Club Lockerin käyttöversioiden mennessä eteenpäin tulee myös uusia toimintoja mukaan.

 

 

* Tämän hetkinen rankinglista jäädytetään loppuvuodeksi siirtymävaiheen ajaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyinen ranking luo pohjan sijoituksille ja tämän päälle lasketaan koko syksyn aikana kerätyt pisteet tammikuussa julkistettavaa ensimmäistä CL-rankingia varten.

Tässä numerossa lisäksi:

Paljon asiaa kun pitää vetää kokonaista suomalaista squashkesää yhteen nippuun. Myöhemmin tässä numerossa törmäät juttuihin Intiasta, juniorisquashista ja kurkistetaanpa taas myös yhden hieman tuntemattomamman pelurin laukkuunkin. Lisäksi mukana myös vanhat tutut kuten toiminnanjohtajan kynäilemä pääkirjoitus sekä Jari Metherin tuottama Käänteiskulma, missä käsitellään tälläkin kertaa isoja kysymyksiä. Luvassa näiden lisäksi muutakin yllättävää.

PÄÄKIRJOITUS

Uusi kausi on pyörähtänyt käyntiin kovemmalla ryskeellä kuin osattiin ehkä odottaa – ja se on muuten aika hienoa!

Tekemistä on järkyttävän paljon, mikä tekee ainakin tästä toiminnanjohtajan hommasta äärimmäisen mielekästä. Suurimmasta uudistuksestamme, eli Club Lockerista puhutaan tässä uutiskirjeessä vielä erikseen, joten en paneudu siihen tässä sen syvemmälle. Se tulee toki vaikuttamaan moneen eri asiaan suomalaisessa squashissa, mutta ei pääosassa, vaan taustalla, rengin asemassa. Alussa uusi renki opetetaan talon tavoille ja tämä perehdytys on nyt käynnissä. Uskon, että viimeistään vuoden alussa arki CL:n kanssa sujuu jo rasvatummin.

Muita, Club Lockerin ulkopuolisia uudistuksia ja muutoksia on tehty mm. maajoukkuevalmentajiin eri ikäryhmissä. Koska tavoitteemme on olla kaikissa ikäluokissa (alle 17-vuotiaista ylöspäin) Euroopan neljän parhaan joukossa vuonna 2024, on tässä vaiheessa alettava tekemään toimenpiteitä, jotka vievät toimintaa tavoitteen vaatimaan suuntaan. Unohtamatta tietystikään aikuisten maajoukkueitamme, on lähdettävä miettimään sitä, ketkä pelaavat potentiaalisesti juniorimaajoukkueissamme kuuden vuoden päästä. Ne, jotka ovat alle 19-vuotiaita vuonna 2024, ovat tällä hetkellä 11-12 vuotiaita. Panoksia pitää siis lisätä toimintaan tässä porukassa. Pelaajanalkuja pitää saada lisää ja heille pitää pystyä tarjoamaan laadukasta ohjausta.

Lähdimme siitä, että alle 13-vuotiaille, eli Nikkihiirille, pitää saada niin hyvää valmennusta, kuin tästä maasta löytyy. Tästä syystä koulutetuin valmentajamme, Simon Rösnerin top10:iin auttanut Tomi Niinimäki on aloittanut Nikkihiirten vastuuvalmentajana. Hänelle avuksi olemme saaneet Maarit Ekholmin. Niinimäki vastaa myös alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueesta ensi kevään EM-kisoihin saakka. Tommi Lind on vastuussa alle 15-vuotiaiden maajoukkueesta ja Anssi Määttänen vastaa alle 17-vuotiaiden ryhmästä. Ari Pelkonen jatkaa luonnollisesti naisten ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen vastuuvalmentajana, koska naisten maajoukkueen kurssi on suuntautunut viime aikoina nätisti koilliseen.

Tomppa Niinimäen paikkaajaksi miesten maajoukkueeseen on saatu lajillemme erittäin tärkeä ihminen. Olli Tuominen aloittaa miesten maajoukkueen pelaajavalmentajana. Ollille saadaan EM-kisoihin mukaan joukkueenjohtaja, joka nimetään myöhemmin. Niinimäen keskittyessä tiiviimmin ruohonjuuritasolle, ottaa Ari Pelkonen vastuuta myös Mäkelänrinteen ryhmän ja harjoituskeskuksen valmennuksesta. Pelkonen vetää aamuista kaksi, Niinimäki yhden viikossa.

Usein mietitään, ja kuulee myös kysyttävän, mikä on Squashliiton tärkein tehtävä. Strategiassamme on neljä kohtaa, 1) seurat ja hallit, 2) viestintä, 3) valmennustoiminta ja 4) kilpailu- ja tapahtumatoiminta. Nämä kaikki kulkevat käsi kädessä. Kun meillä on hyvää valmennusta ja valmentautumista, on tuloksena parempia pelaajia, jolloin viestintä helpottuu, kun on relevanttia ja kiinnostavaa viestittävää. Kun viestimme enemmän ja paremmin, seurat ja hallit voivat paremmin ja tuloksena on enemmän pelaajia ja potentiaalisia huippupelaajia. Kun kilpailu- ja tapahtumatoimintamme on laadukkaampaa, on sillä vaikutusta seuroihin ja halleihin ja luonnollisesti taas viestintään. Kääntäen, jos unohdamme jonkin näistä neljästä, niin se vaikuttaa välillisesti kaikkiin muihin. Nyt tehdyt valmennuksen muutokset on tehty itse asettamamme tavoite kirkkaana mielessä, mutta myös strategian mukaan. Tarkoitus on, että nämä muutokset vievät osaltaan kaikkia strategian osia eteenpäin, ennemmin tai myöhemmin.

 

Mika Monto

Toiminnanjohtaja

Suomen Squashliitto

Dunlop-Taitotasotestit Jalkautuivat

Squashliitto julkisti kauden alussa lasten, junioreiden ja aloittelijoiden taitotasotestit, joilla mitataan taidon kehittymistä ja luodaan sopiva siirtymärytmi erilaisten squashpallojen välillä.

Taitotasotestit perustuvat kolmeen eri tasoon, mitkä menevät Dunlopin squashpallojen mukaisesti:

1. TASO: Dunlopin punainen minisquash-pallo

Jotta pelaaja saa siirtyä punaisesta oranssiin palloon, pelaajan tulee onnistuneesti lyödä peräjälkeen 10 lyöntiä yli syöttörajan (etuseinän keskimmäinen viiva) sekä kämmen- että rystypuolelta.

2. TASO: Dunlopin oranssi minisquash-pallo

Jotta pelaaja voi siirtyä oranssista mustaan palloon, pelaajan tulee onnistuneesti lyödä 10 peräkkäistä lentolyöntiä sekä kämmen- että rystypuolelta.

3. TASO: Dunlopin musta Progress-pallo

  Jotta pelaaja voi siirtyä käyttämään aikuisten kilpapalloja, pitää pelaajan onnistuneesti lyödä 10 peräkkäistä perhoslyöntiä pompun jälkeen ja 10 lyöntiä lennosta.

 

Suomen Squashliitto suosittelee seuroja ja valmentajia ottamaan testit käyttöön yhtenä työkaluna ensinnäkin aktivoitumaan lasten- ja aloittelijapallojen käytössä sekä harjoittelumäärien ja -motivaation kasvattamisessa. Liikunta- ja harjoittelumäärien yleinen romahdus on suuri haaste myös meille ja tämän tyyppisillä toimenpiteillä pyrimme reagoimaan tähän. Seuroissa voi myös järjestää tekniikkakilpailuita testeihin liittyen, keksiä lisää omia testejä ja vaikka jakaa diplomeita onnistuneesta testistä ja siirtymisestä uuteen palloon.

Squashliitolta on syksyn aikana tulossa harjoitteluvinkkejä niin lapsille kuin aikuisillekin. Harjoitteluvinkit julkaistaan yhdessä kuukausihaasteiden kanssa Squashliiton Facebook-sivuilla (Squash Suomi Finland). Muista, että treenivinekkjä on tarjolla myös Squashliiton materiaalipankissa, mihin pääsee osoitteesta www.squash.fi

Treeni-intoa ja onnistuneita lyöntejä syksyyn!

Käänteiskulma

Älä Petä Itseäsi

Suomalainen urheilu on ollut tänä kesänä – ehkä poikkeuksellisenkin paljon – julkisen keskustelun aiheena. Urheilu on aina puhuttanut meitä suomalaisia, onpa sitten ollut kysymys menestyksestä tai sen puutteesta, rahasta tai sen puutteesta tai urheilujohtajien kyvykkyydestä hoitaa tehtäviään – tai sen puutteesta.

Rajaan tämän kolumnin käsittelemään ainoastaan huippu-urheilua, jollaiseksi lasken urheilun, jossa pyritään kansainväliselle tasolle (lue:huipulle) täysammattilaisena tai sellaiseksi tähtäävänä urheilijana. Meillä on myös omassa lajissamme näitä urheilijoita ja lisää on tulossa, jos en nyt ihan väärin tilannetta squashkärkemme osalta lue.

Urheilu ammattilaisena on sananmukaisesti ammatti, jota urheilija harjoittaa. Se tarkoittaa täysipainoista työtä, jonka tavoitteena on menestyä ja ainakin tulla taloudellisesti toimeen ja parhaimmillaan niin, että jotain jää myös säästöön pesämunaksi urheilu-uran jälkeistä aikaa varten. Kysymys on ammattina yrittäjyydestä, jonka urheilija voi niin halutessaan myös organisoida eri yhtiömuotoihin toimintansa laajuudesta ja luonteesta riippuen.

Miten hyvä yrittäjä toimii?

Hyvän yritystoiminnan luonteeseen kuuluu joukko perusasioita, jotka helpottavat suunnittelua ja päivittäistä tekemistä. Urheilijayrittäjän kohdalla siihen kuuluu huolella mietitty visio siitä, mihin ammattiurheilijana tähtää, mikä 3-5 vuoden mittaisessa tulevaisuudessa siintää kirkkaana.

Yhtä lailla siihen kuuluu napakasti laadittu liiketoimintasuunnitelma; mitkä ovat visiosta johdetut tavoitteet urheilijana pidemmällä ja lyhyemmällä aikavälillä, mitä tulee tehdä näihin tavoitteisiin päästäkseen ja mitä se itseltä ja usein myös muilta vaatii. Kaikelle tälle tulee laatia aikataulu ja säännölliset edistymisen tarkastelupisteet.

Ja sitten pitää ryhtyä töihin. Ei se oikeasti tämän vaikeampaa ole. Mutta miksi kuitenkin liian harva toimii näin?

Katsokaa Olli Tuomista, ”oman elämänsä talonmiestä”, kuten hän itse hyvin sanoo. Loistava, yli 20 vuotta kestänyt ura lajin kansainvälisellä huipulla ja ura jatkuu edelleen. Totta kai Olli on fiksuna squashammattilaisena ja yrittäjänä tarkastellut matkan varrella tilannettaan ja reivannut tavoitteitaan kutakin hetkeä vastaavaksi, kuten järkevä yrittäjä tekee.
Olen vakuuttunut, että hänellä on jo kenties pitkällekin mietittyjä tai valmiita ajatuksia yrittäjyytensä jatkamisesta squashkentän ulkopuolella, kun tulee päivä, jolloin aktiiviura päättyy. Niin fiksu yrittäjä tekee.

Haluatko Sinä olla oikea squashammattilainen?

Meillä on Suomessa pienehkö joukko pelaajia, joiden toivoisin vastaavan yllä olevan väliotsikon kysymykseen myönteisesti. Mutta ei kevein perustein, vaan harkiten, eri

 

ihmisten kanssa keskustellen, omaa tilannettaan, kunnianhimoaan, paloaan ja motivaatiotaan tarkoin miettien.

”Olenko oikeasti valmis tekemään kaikkeni sen eteen, että minusta tulee menestyvä squashammattilainen?”

”Osaanko ja haluanko kääntyä oikeiden ihmisten puoleen, jotka ovat valmiita auttamaan minua ja tukemaan minua pyrkimyksissäni, koska en pysty tekemään tätä kaikkea yksin?”

”Jaksanko työskennellä arjessa visioni ja tavoitteeni eteen silloinkin, kun kohtaan huonoja jaksoja, niitä hetkiä, jolloin maailma kaatuu päälle?”
Jokaisen maailmanmestarinkin kohdalle näitä hetkiä osuu.

Yllä olevaa listaa voisi jatkaa, mutta uskon, että pointti on selvä.

Squashammattilaiseksi ryhtyminen on helppo päätös, menestyväksi squashammattilaiseksi ryhtyminen on iso, kenties loppuelämän mullistava päätös. Siksi sitä ei voi tehdä kevein perustein.

Pahin asia, jonka voit itsellesi tehdä, on jättää tämä mietintä ja sen johtopäätöksenä tuleva päätös tekemättä, olkoon se mikä tahansa. Päivän päätteeksi ainoa asia, joka ratkaisee, on se, että olet sinut oman päätöksesi kanssa.

Maailma on täynnä muka-ammattilaisia, jotka jättivät tämän mietinnän tekemättä. Älä ole yksi heistä.

Jari Mether

Pojat Kuumissa Oloissa Chennaissa

Suomen alle 19-vuotiaat pojat olivat heinäkuussa pelaamassa ikäluokkansa maailmanmestaruuksista Intian Chennaissa. Joukkueen valmentaja Tomi Niinimäen mukaan joukkue ylsi kautta linjan omalle tasolleen sekä henkilökohtaisessa että joukkuekisassa, mutta annetaan kerrankin joukkueen pelaajien kertoa kokemuksistaan kilpailujen aikana.

 

Samuli Niskala

”Kisat lähtivät ihan kohtalaisesti käyntiin ja oma peli parani pääasiassa matsi matsilta. Erävoittoja tuli kolmelta kaverilta, mutta ne eivät riitäneet kuitenkaan kuin yhteen otteluvoittoon. Ehkä kunto puolella olisi paranettavaa? Reissusta tärkeimmiksi kehityskohteiksi jäikin lyöntiasentojen parantaminen, kunnon sekä keskittymiskyvyn kehittäminen, temponvaihtelu ja terävät liikkeellelähdöt T-pisteestä.”

 

Elias Korhonen

”Yksilökisa alkoi häviöllä kanadalaista Crownieta vastaan. Peli osoitti kuitenkin toivon merkkejä hyvää lopputurnausta ajatellen. Seuraava peli argenttiinalaista vastaan ei ollut niin hyvä kuin olisi voinut olettaa. Häviö siitäkin jäi plakkariin ja seuraavasta häviöstä olisi ulkona kisasta. Seuraavaan otteluun sattui tulemaan heikompi qatarilainen, josta napattiin helppo voitto ja pelit jatkuivat. Yksilökisan viimeiseksi peliksi jäi iranilaisen kohtaaminen. Oma peli oli ihan kohtuullista, mutta poikkeuksellisen isokokoinen vastustaja oli liikaa. Joukkuekisa alkoi suurella pelillisellä parannuksella. Ensimmäiset pelit Yhdysvaltoja ja Hong Kongia olivat kisojen parhaimpia. Niistäkin peleistä tuli tappiot, vaikka oma peli oli jo hyvällä tasolla, vastus oli vain liian kovaa. Joukkuekisan viimeisissä pelissä vastaan tuli Singapore, Zimbabwe ja Qatar. Singaporen pelissä omassa pelissä alkoi mahalasku, jolloin voitettavissa oleva vastustaja koitui jostain syystä liian kovaksi. Zimbabwen pelissä puolestaan kropan toimimisen kanssa oli haasteita, mutta vastuksen taidon puutteellisuuksien ansionsta voitto kammettii tahdon voimalla.”

Ville Koskinen

”Pelit meni mielestäni loppua kohden paremmin.  Alkuun oli hieman ongelmia lyönnin taakse saamisessa, mutta melkein mitä pidemmälle kisa eteni, sitä paremmin kulki pelikin. Käytin normaalia enemmän takakenttää ja suoraa peliä, mikä vaikutti sujuvan hyvin. Volleytakin käytin enemmän ja puolustin enemmän mitä yleensä Suomessa.”

 

Atte Stengård

”Lähtökohtana oli se, että polvivaivojen takia en päässyt kisoja varten treenaamaan. Vasta pari viikkoa ennen kisoihin lähtöä sain fyssarilta luvan alkaa rasittaa jalkaa ja pelaamattomuus näkyikin peleissä. Erityisesti liikkuminen oli varsinkin alussa hidasta ja kankeaa, mutta aina seuraava peli oli jo hiukan parempi ja onnistumisiakin alkoi tulemaan. Joukkuekisaan sai vähän itseluottamusta nostettua ja muutama voittokin tuli. Tiivistettynä vastustajat olivat vielä toistaiseksi kuntonsa puolesta vahvempia ja parempia liikkumaan. Reissu oli opettavainen ja käteen jäi paljon kokemusta sekä motivaatiota tuleviin treeneihin. Intia maana oli jo yksi suuri kokemus. Todella kivaa vaihtelua perinteisille Euroopan kisoille. Järjestelyt olivat todella hyvät ja kaikki oli suunniteltu hienosti. Yleisesti siis reissu oli oikein onnistunut.”

 

”Oli mahtavaa että reissu saatiin onnistumaan haastavista taloudellisista lähtökohdista huolimatta. Olosuhteet ollessa pohjolan pojille hieman keskimääräistä haastavampia tällaiset kokemukset ovat nuorille ensisijaisen tärkeitä. Ja mikä parasta, koko joukkueen suorituskyky nousi kisan loppua kohden ja se on konkreettisin merkki siitä, että oppimista ja kehittymistä on tapahtunut – näin sen pitää ollakin kisoissa”, kommentoi joukkueen valmentaja Tomi Niinimäki. Intian kisamatka oli ensimmäinen kerta kun suomalaisessa squashissa käytettiin yhteisörahoituskampanjaa ja sitä kautta kisamatka lopulta mahdollistettiinkin. Maajoukkue ja Squashliitto kiittävät kaikkia tukijoita yhteistyöstä projektin aikana!

Henkilökuva

Tieni valmentajaksi

 

Moikka!

Täällä kirjoittelee Maarit Ekholm, U13 maajoukkueen, eli Nikkihiirten uusi apuvalmentaja! Nykyisin opiskelen sosiaalityötä Helsingin Yliopistossa, ja haaveilen urasta, jossa pääsisin vaikuttamaan meidän yhteiskuntamme sosiaaliseen eriarvoisuuteen.

Moni squash-henkilöon vuosien saatossa varmasti tottunut näkemään minut myös pelaajan, eli valmennettavan roolissa. Kuuluin itse juniorina maajoukkueeseen. ESF:n ulkomaan kisojen lisäksi olen ollut pelaamassa sekä juniori EM- että MM-kisoja. Nyt haluankin kertoa teille vähän omia ajatuksia ja näkemyksiä valmentajuudesta, jotta ymmärtäisitte paremmin miksi olen ryhtymässä maajoukkuevalmentajaksi!

Mielestäni valmentajan tärkein tehtävä on auttaa nuorta kehittymään ja saavuttamaan omia tavoitteitaan. Katson, että kyse valmentajuudessa on juurikin auttamisesta, ehdottomasta tukemisesta ja opastamisesta, koska loppupeleissä kehittymisen ja tavoitteiden saavuttamisen vastuu on nuorella itsellään. Hänen oma asenteensa ratkaisee miten hän hyödyntää valmentajalta saadut työvälineet.

Onnistuakseni tässä tehtävässä koen, että minun täytyy antaa itsestäni kaikki tieto ja tuki mitä minulta löytyy. Olen myös nikkihiiriläisten kannalta iloisessa asemassa siinä mielessä, että omista juniorivuosistani ei ole pitkäkään aika. Pystyn siis ymmärtämään ja samaistumaan nuorten tuntemuksiin, ja sitä kautta tukemaan heitä kaikessa, mitä juniori-squashuralla vastaan tulla saattaa. Lisäksi tulen kantamaan henkilökohtaista vastuuta siitä, että meidän porukalla on varmasti hyvä fiilis ja yhteishenki! Squash olkoot yksilölaji, mutta kukaan ei voi väittää, etteikö jokaisen yksilön suorituskyky parane kun tietää ja tuntee kuuluvansa tiimiin, jossa kaikki tukee ja tsemppaa toisiaan!

Odotan innolla kaikkea, mitä valmentajuus tuo tullessaan!

Maarit Ekholm

What's in My Bag

Olli Tuominen kertoo mitä hänen mukanaan kulkee päivittäisillä työmatkoilla

 

Tärkeysjärjestyksessä

- Victor SH-A920 -kengät erikoispohjallisilla.
Squashpelaajan ehdottomasti tärkein pelivaruste, joista ei voi tinkiä. Jalkapohjan mukaan tehdyt pohjalliset kruunaavat kokonaisuuden.

- Mailat: Eye X.Lite 120.
Amr Shabanalle suunniteltu 120 gramman tarkkuustyökalu, jota kunnioittavat kovemmatkin pelaajat.

- Kehon huoltoon käytettävät rullat ja pallot.
Vuosien karttuessa kehon huollon merkitys on lisääntynyt. Erikokoiset rullat ja pallot auttavat pitämään kropan iskussa kovassakin treenirääkissä.

- Eye-juomapullo
Urheilussa on tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä ja squashissa sen tärkeys korostuu entisestään.

- Muumipappapyyhe
Pala Suomea ja suomalaista designia minne ikinä kilpailut kuljettavatkaan.

Bonuksena

- Polkupyörä ja kypärä
Parempaa ja kätevämpää hyötyliikuntavälinettä saa etsiä.
Itselleni polkupyörä on kulkuneuvo sekä treeniväline. Sillä hoituvat niin lämmittely ennen harjoituksia kuin palauttelu harjoitusten jälkeen ja se on tärkeä osa laadukasta harjoittelua sekä kehon kunnossapitoa.

Suomen Squashliitto ry

Radiokatu 20, Valo
Finland

MailerLite