Het laatste nieuws van Mr. - 27 november 2018

‘CHINESE MARKT IS NIET MAKKELIJK’

Advocatenkantoren met een China desk zijn daarover grotendeels positief. Een aantal van hen noemt het een gat in de markt. Bij Ploum daarentegen is de desk al op zijn retour, daar vond men het werken met Chinese klanten ‘te arbeidsintensief en tijdrovend om lucratief te zijn’.

Lees meer

GEEN GELD? DAN HOEFT ARBITRAGE NIET

Een arbitrageclausule is binnen het familierecht niet geldig als één van de twee partijen geen geld heeft om de kosten van arbitrage te betalen. Dat blijkt uit een recent vonnis van de rechtbank Midden-Nederland waarop advocaat Louis Zonnenberg (Banning) de aandacht heeft gevestigd.

Lees meer

CORINNE SCHOT (BAKER MCKENZIE) OVER GRENSOVERSCHRIJDEND DENKEN

Mr. van de week is Corinne Schot. Ze is benoemd tot managing partner van Baker McKenzie in Nederland, en is daarmee de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van dit Amsterdamse kantoor.

Lees meer

CURSUS PRIVACY EN ARBEIDSRECHT | NOVA 4 PO-PUNTEN | 19 MAART 2019

Ingezonden Mededeling
Na het volgen van deze training weet u onder meer:

  • Wat is toegestaan bij screening van sollicitanten
  • Welke privacy rechten een werknemer heeft
  • Wat is toegestaan bij het controleren van werknemers
  • Wat de procedure gevolgen zijn bij niet naleving privacyregels

Docent: mr. Saskia Lang, Advocaat/partner, Langblok advocaten
Tarief: € 395,00
Organisatie: Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch

Meer informatie / Inschrijven

D66: ‘RECHTERS MOETEN KLARE TAAL GEBRUIKEN’

D66 wil dat rechters in begrijpelijker taal gaan spreken en schrijven, zodat meer mensen de vonnissen begrijpen. De minister moet hierover snel in gesprek gaan met de Raad voor de rechtspraak, vindt D66-Kamerlid Maarten Groothuizen

Lees meer

BUREN REIKT EERSTE SCRIPTIEPRIJS INSOLVENTIERECHT UIT

De eerste scriptieprijs op het gebied van het insolventierecht is 22 november uitgereikt aan Ramon Vastmans. Hij schreef zijn scriptie De positie van de licentienemer bij faillissement van de licentiegever aan de Radboud Universiteit, en kreeg daar een 8,5 voor.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDINGEN MET HOGE VROEGBOEKKORTING!

Ingezonden Mededeling
Voor de specialisatieopleidingen Arbeidsrecht, Aanbestedingsrecht & Schaarse rechten en Contracteren biedt Juridisch PAO Leiden een vroegboekkorting die op kan lopen tot €750,-! Wees er snel bij, deze actie loopt tot 31 december 2018! Niet op zoek naar een specialisatiecursus?

Klik hier voor ons volledige cursusaanbod

LANDBOUWPROJECT CBB KLAAR

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft deze week uitspraak gedaan in de 500ste zaak in het zogeheten landbouwproject dat tot doel had om zaken sneller af te handelen. Met het voltooien van de 500ste zaak is het project nu afgerond.

Lees meer

BFT: NOTARIS MOET BRON GELDVERKEER BETER ONDERZOEKEN

Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) vindt dat notarissen zich strenger moeten houden aan hun meld- en onderzoeksplicht bij geldverkeer tussen partijen. De toezichthouder publiceerde daarom een nieuw schema met ‘handvatten voor de uitvoering van bestaande normen’.

Lees meer

ALLE PAO CURSUSSEN GAAN DOOR DIT NAJAAR!

Ingezonden Mededeling
In de komende weken van dit jaar gaan alle PAO cursussen bij de VU Law Academy door. Al uw verplichte NOvA punten kunt u bij ons halen, er zijn geen annuleringen. Juridische cursussen gericht op uw dagelijkse praktijk mét docenten uit de praktijk. Schrijf u nog snel in!

Lees meer

CORINE DE JONG: ‘SPEEL HARD OP DE ZAAK, ZACHT OP DE MENS.’

Van onze kennispartner OSR
Tijdens de mastertraining “Harvard onderhandelen voor juristen” van OSR leer je de meest creatieve oplossing vinden.
De Harvard-methode is een manier van onderhandelen, waarbij je erop gericht bent de onderlinge relatie goed te houden. Het doel is een zo goed mogelijk resultaat voor beide partijen te behalen.

Lees meer

‘MENSEN BINNEN HET OM ZIJN BANG’

Binnen het Openbaar Ministerie (OM) heerst een angstcultuur. “Mensen zijn bang, voor hun baan, bang dat eerlijkheid hun carrière schaadt. Die angst maakt eenzaam,” zegt plaatsvervangend hoofdofficier Kitty Nooy in een afscheidsinterview in het huisorgaan Opportuun van het OM.

Lees meer

GUIDO ROTH (FINNIUS) OVER HET VOORKOMEN VAN DISPUTEN

Overstap van de week is Guido Roth. Roth trad per 1 november aan als partner bij Finnius om zijn financiële handhavingspraktijk verder uit te bouwen. Hij is afkomstig van Jones Day.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat

Terra Legal Search zoekt voor Fruytier Lawyers in Business vier advocaten op het gebied van arbeidsrecht, IE/ICT, ondernemingsrecht of vastgoedrecht. Ben jij die ervaren juridisch specialist die wij zoeken? Het bericht Advocaat verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist Ruimtelijke Ordening en Energietransitie

Kijk jij over de grenzen van je eigen vakgebied, ben je oplossingsgericht en weet je wat er buiten het gemeentehuis speelt? Ben je communicatief sterk, sta je stevig in je schoenen en ben je zelfreflectief? Solliciteer dan nu! Het bericht Jurist Ruimtelijke Ordening en Energietransitie verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Medewerker Veiligheid, Toezicht en Handhaving

Ben jij klaar om als ervaren professional ons team te versterken? Het bericht Juridisch Medewerker Veiligheid, Toezicht en Handhaving verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.