Het laatste nieuws van Mr. - 26 november 2019

ADVOCATEN EN NOTARISSEN NIET BLIJ MET UBO-REGISTER

Nederlandse advocaten en notarissen zijn niet bepaald blij met het zogeheten UBO-register, dat naar verwachting op 10 januari 2020 wordt ingesteld. Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) moeten ze hun cliënten al goed checken, en binnenkort ook via het UBO-register. Ze hebben volop argumenten waarom dit voor hen problematisch is.

Lees meer

NIEUWE ADVOCATENCLUB OPGERICHT UIT ONVREDE OVER DE NOVA

Er komt een nieuwe landelijke vereniging van advocaten die zich wil opwerpen als belangenbehartiger van de beroepsgroep: Vereniging Advocaten Belangen i.o. De Wassenaarse advocaat Pieter Dietz de Loos (De Loos en Schrijver Advocaten) is een van de voortrekkers.

Lees meer

HANS ULRICH JESSURUN D’OLIVEIRA OVER DE HALSSTARRIGHEID VAN DE HOGE RAAD

Mr. van de week Hans Ulrich Jessurun d’Oliveira. De oud-hoogleraar en voormalig advocaat vraagt zich in het boek ‘Een boekje open over de Hoge Raad en zijn ‘reservisten’ af hoe het komt dat de Hoge Raad zo halsstarrig vasthoudt aan het inzetten van de reservisten. Volgens Jessurun d’Oliveira is deze praktijk rechtsstatelijk onacceptabel.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS ‘ONTWIKKELINGEN ARBEIDSRECHT 2019’

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus bespreken prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit op enthousiaste wijze de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Zorg dat u helemaal weer op de hoogte bent!

Lees meer

RAAD VAN STATE DOET 800 FOSFAATZAKEN VOOR CBB

Om de afhandeling van fosfaatzaken te versnellen doet de Raad van State 800 beroepszaken voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het CBb hebben daarover afspraken gemaakt.

Lees meer

NIET IN ALLE RECHTBANKEN GENOEG WACHTKAMERS VOOR SLACHTOFFERS

De opvang en begeleiding van slachtoffers bij rechtbanken en gerechtshoven is het afgelopen jaar verbeterd, maar er zijn nog knelpunten. Dat blijkt uit een evaluatie van de Raad voor de rechtspraak.

Lees meer

BEDRIJFSKUNDE VOOR JURISTEN

Ingezonden Mededeling
7-daagse collegereeks met de belangrijkste MBA-vakken op strategisch niveau. Inclusief 21 PO-punten en certificaat van Nyenrode.

Meer informatie

DONNER SCRIPTIEPRIJS VOOR NIEUWE INZICHTEN IN ALGORITMES EN BESLUITEN

Chris Adriaansz mag zich de eerste winnaar noemen van de Piet Hein Donner Scriptieprijs. Hij schreef de beste masterscriptie over de Nederlandse democratische rechtstaat en kreeg woensdagmiddag 20 november 2019 de prijs uit handen van Thom de Graaf. De vice-president van de Raad van State overhandigde hem een oorkonde en een geldprijs van € 2.500.

Lees meer

ADVOCAAT VERWIJDERT FOTO OP AANDRINGEN RECHTBANK

Ja, hij snapt dat je niet zomaar alles mag fotograferen wat er in de rechtbank gebeurt. Maar een fotootje van een mededelingenbord waarop staat te lezen dat een zaak meer dan uur uitloop heeft…Advocaat Joost Denissen (Denissen Advocaten) had er geen rekening mee gehouden dat daar moeilijk over zou worden gedaan.

Lees meer

EHPO: EERSTE HULP BIJ PERMANENTE OPLEIDING VAN DE TOGA ACADEMIE!

Ingezonden Mededeling
U heeft te maken met de eisen van de NOvA, lokale Ordes, de Raad voor Rechtsbijstand, specialisatieverenigingen, het Rechtsgebiedenregister… Maar hoeveel punten moet ú nu halen in 2019? De Toga Academie verleent eerste hulp bij Permanente Opleiding. Ga naar www.toga-academie.nl voor een handig overzicht en ontvang gratis de EHPO-kit voor op kantoor.

Bekijk ook eens ons cursusaanbod!

SCHRIFTELIJK BERISPT? DAN ADVOCAAT ZELF BETALEN

Volgens de Centrale Raad van Beroep hoeft een bestuursorgaan niet de advocaatkosten te vergoeden aan een ambtenaar die over een berisping een procedure was begonnen, nu deze lichte disciplinaire straf nadien werd ingetrokken. De rechtbank oordeelde eerder dat de gemeente die kosten wel moest terugbetalen.

Lees meer

KLEOS BENCHMARK. KANTOREN MAKEN ZICH OP VOOR 2020

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
Winter is coming? Nee, zo een vaart loopt het volgens de middelgrote en kleine kantoren ook weer niet. Bijna de helft verwacht nog te zullen groeien, en 60 procent van de kantoren verwacht een omzetstijging. Toch, zo blijkt uit de benchmark van Wolters Kluwer onder kleine kantoren, pakken de meeste kantoren zich wel in voor een buitje hier en daar.

Lees meer

TIM ALFERINK (BAKER MCKENZIE) OVER ZIJN TERUGKEER NAAR DE ADVOCATUUR

Overstap van de week is Tim Alferink. Alferink (41) is als partner Financial Services & Regulation begonnen bij Baker McKenzie binnen de Banking & Finance-praktijkgroep. Hij richt zich op Nederlandse en Europese financiële regelgeving en capital markets.

Lees meer

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF RECHT EN ONRECHT VAN NRC

Ingezonden Mededeling
Wil je elke donderdag de indrukwekkendste columns, nieuwsberichten en achtergronden over recht en maatschappij ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief Recht en Onrecht van NRC.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat-Stagiair(e) Procesrecht

Zie jij het als een uitdaging om je als advocaat-stagiair(e) te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de dienstverlening door DVAN Advocaten? Heb je interesse in ondernemingsrecht in het algemeen en de litigationpraktijk in het bijzonder? Dan is een loopbaan bij DVAN Advocaten iets voor jou. Vanwege toenemende vraag naar onze dienstverlening zijn wij voor onze vestiging in Rotterdam op zoek naar een: Advocaat-Stagiair(e) Procesrecht Het bericht Advocaat-Stagiair(e) Procesrecht ...

Learning & Development Manager

Boels Zanders is op zoek naar een Learning & Development manager Het bericht Learning & Development Manager verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-Stagiair(e) Procesrecht

Zie jij het als een uitdaging om je als advocaat-stagiair(e) te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de dienstverlening door DVAN Advocaten? Heb je interesse in ondernemingsrecht in het algemeen en de litigationpraktijk in het bijzonder? Dan is een loopbaan bij DVAN Advocaten iets voor jou. Het bericht Advocaat-Stagiair(e) Procesrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Blog Herstelbemiddeling

Dubbele boekhouding en de (on)zin van de Westerse (strafrechts)cultuur

Starving the beast en de waarde van een dood kind

De meesten deugen

Toegang tot de rechter

SNELRECHT

Op een politiebureau gemaakte beelden komen op YouTube. Mag dat?

Alle rechtbanken in kort geding bevoegd voor Europese merken en modellen

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.