nyhetsbrevet i en browser

MARS MED DRÖMMARNAS HUS

Vi söker DIG

Nu lämnar vi på allvar julfirande och vinter bakom oss. Våren verkar vara på gång? Vi också. Mycket som ska hända i vår. Men också mycket som ska planeras inför hösten och t.o.m inför nästa år. T.ex så ska ju en 30-åring firas...

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen med Drömmarnas hus? Skriv något om det och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag: info@drommarnashus.se

För familj, skola och fritids.

En interaktiv och varm föreställning

Föreställningen ”Det försvunna regnmolnet” håller på att formas. Tänk dig en sol som en primadonna och sedan ett regnmoln som är lite dystert av sig.

Tänk sedan att de tänker göra en vädershow tillsammans med barn som kommer på besök. Solen styr och ställer, hon vet precis hur hon vill att det ska bli. Hon ska lysa starkt och regnmolnet ska vara fluffigt och vackert. Men... regnmolnet är fullt av regn och inte alls fluffigt, vad blir detta för vädershow?     Hur ska det gå?


OBS: UTÖKAD ÅLDERSGRUPP 6 - 9 ÅR

Det försvunna regnmolnet, är en interaktiv föreställning i det lilla formatet, för barn mellan 6-9 år. Föreställningen har premiär lördagen den 30 mars, spelas på Drömmarnas hus och är helt gratis. Familjeföreställningar den 30 mars och den 13 april.
För fritids = på påsklovet. För skolor år F-3 = veckorna innan påsk.

Gör din intresseanmälan HÄR
Snart är det dags!

Teaterns dag lörd. 16 mars

Givetvis så medverkar Drömmarnas hus också i år och öppnar upp dörrarna för intresserade att titta in. Du kan då bl.a vara med på en skådespelar-uppvärmning, gå en historisk vandring i Rosengårds gamla Herrgård eller sitta med på en öppen repetition av familjeförställningen ”Det försvunna regnmolnet”.
Allt du behöver är en knapp för att ta del av detta och mycket mycket mer som händer på Malmös scener denna dag. Varmt välkomna!

Program på Drömmarnas hus kl: 10 - 13. Mer info
Hela dagsprogrammet, knappar och annan info. teaternsdag.se

Snart dags för uppspel!

CIRKUSINDUSTRIN

En gång i veckan har Drömmarnas hus pedagoger Elizabeth och Lova träffat deltagare från de dagliga verksamheterna Fabriken, Butik Holmgången, Bokbytet och Pappersmakarna.

Tillsammans har de jobbat med improvisation, kostym, rörelse och uttryck av olika slag. Nu börjar det närma sig uppspel. Årets uppsättning kommer innehålla färgsprakande kostymer, musik och en girig chef.

Föreställningarna äger rum på Drömmarnas hus
fredagen den 22 mars, kl: 17.00 och 18.0
0. Fritt inträde (som alltid)
Mellan föreställningarna bjuds det på fika. Varmt välkomna!

Stjärnslukaren

Stjärnbilderna är spårlöst försvunna.... men vi skapar nya!
Vi fortsätter vår resa runt om i skåne för att återskapa de stjärnbilder som stjärnslukaren har slukat. Till vår hjälp har vi elever i årskurs F-3. Med hjälp av saga och gestaltning tar vi eleverna på en fantasiresa ut i rymden. Det blir drottningar, rymdstigar och snällkraft allt i en härlig mix. Slutligen namnger vi nya stjärnor och nya stjärnbilder. Hittills har bland annat krokodilen, stridsvagnen, gubben, blomman och fjärilen skapats för att nämna några....

Pannor i djupa veck

Det försvunna regnmolnet

Repetitionerna har påbörjats, manus finslipas och material om vattnets kretslopp och moln samlas in.
Vi gör oss redo för vårens föreställning, en föreställning som riktar sig till elever i F-3 klasser, fritids och familjer. Det kommer bli en föreställning där barnen är medskapande. Vi kommer att behöva både deras lösningar och deras kreativitet, för att lyckas med konststycket att presentera en vädershow med både regn och sol!

Hjärtligt välkomna som skolklass, fritids eller som familj, begränsat antal platser.
Gör intresseanmälan här! drommarnashus.se/regnmolnet

Hände i februari

Skapande skola SPRAAK

En härlig dag fylld av skapande skola! En heldag med kulturaktörer, pedagoger och elever. Allt för att skapa de bästa skapande skola projekten hittills. Vi vill tacka PI (Pedagogisk Inspiration) för en fin dag på  Malmö Live, 30 januari. En dag med spännande möten och grogrund för nya skapande skola projekt.

Rymdrytmer på sportlovet

Kan man kommunicera med rytmer och rörelser? Vid nio tillfällen undersökte vi detta tillsammans med olika fritids från Malmö. Man kan väl säga att svaret på frågan är.... JA! En alien uppenbarade sig på tv-skärmen, när kommunikationen fungerade.

Cirkus på sportlovet

Under sportlovet så höll vi cirkusworkshops, där bl a fritidshem från Herrgården samt deltagare från Fabriken fick träna akrobatik, jonglering mm med våra duktiga cirkuspedagoger, Maria och Stine.

Cafékväll

...scenen för nya röster

Succén fortsätter och onsdagen den 6 februari genomförde vi ännu en Cafékväll och en scen för nya röster på Drömmarnas hus. En fullsatt publik kunde här avnjuta riktigt bra musik från Världsorkestern, mycket uppskattade scener från teaterföreställningen "MOD- en önskan om att kunna tala med hjärtat", samt ny spännande konst. Ja, det blev en riktigt lyckad kväll där inte bara brasan värmde, utan det som alla våra artister/konstnärer bjöd på, värmde gott i själen.

Missa inte nästa Cafékväll, som går av stapeln torsdagen den 9 maj kl. 17-19! Då utlovar vi nya högintressanta artister/konstnärer som kommer att inta scenen. drommarnashus.se/cafe

Projektet ägs av ABF Malmö och huvudfinansiärer är Kulturrådet. Projektet genomförs i nära samarbete med Drömmarnas hus och Stick ut!/Kreativa platser. #kreativaplatser


Annat i februari

Vad är Malmö?
Vi var cirka 50 personer från Malmös näringsliv, akademi, föreningsliv, kommun och andra organisationer som träffades och genomförde en kreativ workshop på Studio i Malmö som Meet Malmö arrangerade. Under dagen presenterades en nulägesanalys – och sedan startade den kreativa processen. Här samverkar vi med andra aktörer från Malmö och utbyter värdefull kompetens, erfarenheter och olika infallsvinklar. Arbetet fortsätter under året. Spännande och lärorikt!

Mötas i Drömmarnas hus
Fint besök hade vi av Transfer som valde att lägga sin personaldag i Drömmarnas hus. Vi kickade igång dem med att berätta om vad vi brinner för och därefter be dem berätta vad de brinner för. Vi synliggjorde att vi har mycket gemensamt och att vårt samarbete i "På Väg" är en styrka!

Bästa sommaren 2019 under construction

Nu är vi igång! Vår första Kick off i Kraftsamlingen Herrgården för Bästa sommaren 2019 hade vi i februari. Många olika organisationer, föreningar kom och tillsammans börjar vi planera för ännu en fin sommar i Herrgården.
Läs mer om Bästa sommaren och om Kraftsamling Herrgården.

Drömmar förverkligas

Parlamentsmöten, styrgruppsmöten, konstnärliga checkmöten med alla barn och löpande avstämningar med produktionsprocessen. Ja, nu är det mer eller mindre vår och allt rullar på i en rasande fart men kul har vi på vägen. Det är nu det verkligen gäller att ”hålla tungan rätt i mun” för alla involverade, då det är mycket som skall falla på rätt plats på vägen mot invigningen av vår hett efterlängtade Barnens Skulpturpark.

Stickut! Kreativa platser

Inom Stickut! så arbetar vi för fullt med såväl uppstarter, genomförande, planering och rapportering av en massa olika parallella verksamheter. Bl a så har vi deltagit vid Kickoffen av Bästa sommaren 2019, där glädjande nog väldigt många engagerade aktörer deltog. Vi har också startat upp ett nytt konstprojekt “Inte bara EN skiss…” som kommer att pågå ända fram tills augusti. Vi har också levererat fyra nya hisskonstverk till Victoria Park, genomfört sportlovsaktiviteter med cirkus och konst och planerar för fullt inför påsklovet. Ja, här pågår en hel del spännande verksamhet och året har ju precis bara påbörjats…

LOOKABOOK
Ansökningar, ansökningar och ännu fler ansökningar. Nu är vi på gång igen med en ny ansökningsprocess för vårt nordiska samarbetsprojekt LOOKABOOK. Några ansökningar har redan gått iväg, fler skall färdigställas och skickas in, några är redan beviljade och nu håller vi alla tummar och tår för att det går vägen den här gången! Det här är för bra för att inte få bli av.

Wanås på besök
I slutet av januari hade vi ett himla trevlig samt högst inspirerande besök av Wanås Konst, där vi diskuterade ett kommande spännande samarbete med stor utvecklingspotential. Dialogen fortsätter.

ABF- Malmö fyller 100 år i år!

Grattis ABF Malmö!

Så otroligt många samarbeten vi har haft under alla år med er! Vi vill rikta ett stort, innerligt och varmt TACK för att ni finns!          Grattis!

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen