Öppna nyhetsbrevet i en browser.

Oktober 2019

Massor med spännande saker ligger framför oss. Det unika projektet med offentliga skulpturer. t.ex. Där idéerna och modellerna är framtagna av barn, i samråd med professionella konstnärer och andra vuxna. De tre första skulpturerna kommer att avtäckas på lördag. Extremt spännande! Vi är också glada att kunna spela "Det försvunna regnmolnet" en gång till. I början på november, men det är NU du behöver boka biljetter.

Invigning och avtäcking 28 september

Nu är det dags och den stora dagen är strax här. Nämligen dagen för vår högtidliga invigning av de tre första verken i Barnens Skulpturpark!

Det handlar om de tre offentliga konstverken Fågelkärleken, Tankekraften och Hemligheten som avtäcks och invigs lördagen den 28 september kl.15.00.

Inte mindre än 21 stora och små konstnärer står bakom dessa verk. Vi garanterar en pampig invigning då såväl Kronprinsens beridna Husarer + musikkår som Rosengårdsskolans El Sistema orkester, deltar för att skapa rätt inramning på arrangemanget. Missa inte detta!

Alla hälsas varmt välkomna att dela denna högtidsstund med oss,
i parken bredvid Drömmarnas hus!

Mer om Barnens skulpturpark

Nypremiär

På höstlovet spelar vi åter Det försvunna regnmolnet. Vi spelade för fulla hus i våras och föreställningen blev mycket uppskattad. På vardagarna spelar vi för fritids och på
lördagen den 9:de november kl:11.00

spelar vi en gång för familjer. (6-9 år)

GRATIS ENTRÉ, MEN OBLIGATORISK INTRESSEANMÄLAN PÅ:
drommarnashus.se/regnmolnet

Malmö Gallerinatt 2019

I år är vi stolta deltagare i Malmö Gallerinatt som också går av stapeln, lördagen den 28 september. Här kan man uppleva massor av spännande konst i staden mellan kl: 18-24. Vi passar då på att hålla en visning av våra nyinvigda verk i det som skall bli Barnens Skulpturpark.

Ur arrangörens programblad
BUSSTURER

Vi utökar i år med med en extra busstur för att nå ut till flera delar av staden. I år kan besökarna ta del av ett konstverk på bussturen. Nätverket We are curious består av en grupp konstnärer och aktivister som alla är inflyttade till Malmö . De har under vintern och våren gjort en kartläggning av Malmös offentliga rum och presenterar sina inspelade berättelser på bussturerna.

Bussparkeringen Norra Vallgatan (KARTA) kl. 18.00 - 20.30 (sv/eng). Bussen går till Drömmarnas hus nya skulpturpark, Limhamns Konstförening och Digitaliseum.

DRÖMMARNAS HUS – BARNENS SKULPTURPARK
Utställningens titel: Barnens Skulpturpark – de tre första verken
Titel på konstverken: Fågelkärleken/Tankekraften/Hemligheten

Kl. 18.15 möts vi vid scenen i Rosengårdsparken, där vi berättar mer om Barnens Skulpturpark och visar våra nyinvigda verk.

Malmö gallerinatt på Facebook

HOPP sökes! Klasser år 1-3

En hoppfull installation inspirerad av Tibetanska "Prayer flags"

Hoppas att ni vill vara med på vår workshop som handlar om hopp.Vad hoppas du på ?  Vad längtar du efter?   Vad vill du ska förändras?

Om du skulle måla hopp, hur skulle det då se ut?
Vilken färg skulle det ha? Skulle det låta något ? Skulle det lukta något eller kanske till och med smaka något?

Med inspiration från sagor och berättelser skapar vi av vackra tyger och färger, en installation i ditt klassrum, som inger hopp.

Enligt en gammal tradition kommer det som skrivs på Tibetanska "Prayer flags" att spridas med vinden och skapa en positiv och kärleksfull miljö för allt och alla.

Låter det här spännande? Inom kort kommer Drömmarnas hus att gå ut med ett erbjudande om att boka in denna workshop. Målgrupp: åk 1-3 i hela Malmö. Våra pedagoger kommer då ut till er skola någon gång under november månad och workshopen kostar inget att boka.

Vill du vara säker på att få ta del av erbjudandet, kontakta då oss redan nu och lämna aktuell mejladress, så skickar vi ut detta direkt till dig, så snart vi släpper det.

Maila: ann-marie@drommarnashus.se

Konst på höstlovet

Den 29, 30, 31 oktober deltar Drömmarnas hus i Bästa Biennalen.

Vi kommer att hålla inleda med en guidad visning av de tre första verken i Barnens Skulpturpark och därefter bjuda in till en konstworkshop inspirerad av de befintliga verken. Såväl den guidade visningen, som den efterföljande workshopen leds av konstnären Lena Ignestam. Lena är en av de professionella konstnärer som arbetat i den första processomgången av Barnens Skulpturpark.

Följande dagar och tider gäller:

Tisdag den 29 oktober, onsdag den 30 oktober och torsdag den 31 oktober.

Guidad visning + konstworkshop Kl.10.00-11.30 och kl 13.00-14.30

Detta är öppna visningar och workshops, men vi har ett maxantal på 25 personer vid våra workshops. Vill man komma med en större grupp (10-25 personer) är det bäst att föranmäla detta till ann-marie@drommarnashus.se. Vi kan då avsätta/boka en av dessa tider speciellt för er grupp. Varmt välkomna.

www.bastabiennalen.se

Uppspel från kurser

Håll utkik på vår hemsida efter den äldre teatergruppens öppna repetition i slutet av Oktober. De har något spännande på gång. En ”Lost” inspirerad historia om några överlevare på en okänd ö. Premiär vid årsskiftet.

Fortsättningsgruppen i teater för yngre deltagare, visar upp sin spännande historia den 22 oktober kl: 17.30. Historien handlar om barn som träffar varelser man inte trodde fanns, långt inne i den djupa skogen.

Skapande skola-dag för lärare

Drömmarnas Hus bjuder in lärare till en inspirationsdag kring skapande skola. Vi kommer under dagen att visa vårt utbud och samtala kring era önskningar och visioner. Oavsett om du vet eller vill inspireras kring ett kommande skapande skolaprojekt, så är du hjärtligt välkommen till denna inspirationsdag.

Vi har två pass att välja mellan: 12.30-16.30 eller 17.00-19.20

Vi bjuder på soppa samt kaffe. Inga avgifter tillkommer.

Mer info och intresseanmälan

Drömmarnas hus på Rosengårdsskolan i samarbete med MKB

Nu är vi återigen i full gång med våra konst- och cirkusgrupper på Rosengårdsskolan. Nytt för denna termin är att vi, utöver en nybörjargrupp också har startat upp en fortsättningsgrupp i cirkus.

För konstverksamheten svarar de två konstnärerna Anna Brag och Jafer Taoun.

För cirkusverksamheten är det de två cirkuspedagogerna, Maria Andersson och Carolina Lennryd.

MKB

Skapande skola för hela Osby

Bjud in

Vi startade med tre härliga dagar på Parkskolan i Osby, nu är vi igång!

De första träffarna inom detta Skapande skolaprojekt har nu genomförts och eleverna skapar inbjudningar med brinnande engagemang. Inbjudningar till någon de inte känner, fyllda av förhoppningar och laddade med mod.

Skola för skola arbetar vi och eleverna oss mot den slutliga utställningen i Osby konsthall, där alla Osbys grundskoleelever kommer visa upp sina inbjudningar.

Kors och tvärs över Skåne

Under början av september genomförde vi de flesta av inspirationsträffarna för lärare, som har klasser i vår lärprocess "Preppers", inom InnoCarnival Skåne.

Det är både spännande och inspirerande att få se de olika lokala miljöerna, som vi kommer att genomföra vårt utomhuspedagogiska arbete i. Det kommer att bli stora variationer.

Vi och eleverna förbereder oss för det spel som ska spelas under november månad. Ett spel som kommer kräva samarbete, kunskap och problemlösning. Samt ett visst mått av uthållighet i det skånska novembervädret.

Vädret till trots, så måste Prepperspelet spelas klart! Annars kan det gå illa........

Cafémusik, cafépoesi och cafébilder

Den 5 september genomförde vi himla fin Cafékväll – scenen för fler röster.

Denna gång deltog skådespelaren Sarmad Kameet med såväl recitation av underbar poesi, som en egenhändigt skriven högst angelägen scen. Den mycket välmeriterade fotografen Hussein El-Alawi kom med en fantastisk fotoutställning. Sist men inte minst fick vi lyssna till de två suveräna Malmömusikerna Max Tellving och Brita Björs, som fick igång publiken rejält med sin Americana folk repertoar.

Vi ser nu fram emot nästa Cafékväll som går av stapeln den 28 november kl. 17-19. Vi hoppas att vi ses där och då, varmt välkomna!

Cafékväll

I andra forum

Drömmarnas hus blev av Stadskontoret, Malmö stad inbjudna till att delta i en workshop på temat: Kunskapsallianser för jämlik hälsa – vad funkar och vad funkar inte?

En workshop som är ett led i den pågående utvärderingen av Det fortsatta arbetet med ett socialt hållbart arbete – med Malmökommissionen som hävstång

Drömmarnas hus deltog således i denna workshop, som genomfördes den 12 september. Övriga workshopdeltagare kom såväl från kommun, akademi som civilsamhället och här hölls många intressanta diskussioner.

SAVE THE DATE

Vi vill redan nu flagga för att vi också i år kommer att bjuda in till en mysig Julmarknad här på Herrgården. Den Julmarknad som vi arrangerar med våra goda grannar Yalla trappan och FC Rosengård.

Så sätt redan nu ett kryss i almanackan för söndagen den 8 december kl. 12-15!

Vi är så glada över att ha Agnes Gry i huset ända fram till jul!

Agnes är utbildad konstnär men håller på att utbilda sig till socionom och gör därför praktik på Drömmarnas Hus.

Hon kommer att var med på både kvällskurser och i Osby, där vi gör ett stort skapande skolaarbete.

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen hos eller med Drömmarnas hus? Vår förhoppning är att kunna göra något kul av materialet nästa år, då vi fyller 30 år.

Skriv något om ditt minne och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag!
Maila: info@drommarnashus.se

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen