Zdravo dragi moji!

Juli mesec je bio moj mesec zatišja. Mesec koji je u mom slučaju bio vremenska mašina koja me je vozila naizmenično od prošlosti do sadašnjosti, od “kao da je bilo juče”, do “nije valjda već avgust mesec”.

To putovanje napred-nazad je za mene bilo katarzično. Nije bilo lako, niti jednostavno, ali je bilo otrežnjujuće i pre svega, meni neizmerno potrebno.

Kao prvo, vratila sam se mojoj dragoj ekonomiji i ekonomistima koje neizmrno cenom. Ali to nisam uradila tipkajući brojeve u polja Excel tabele već listajući knjige moga dragog pofesora i mentora dr. Jovana B. Dušanića i Mr. Nebojše Katiće. Njihove kratke priče, napisane sa toliko posvećenosti i potkrepljene činjenicama, podsetile su me da takvi intelektuaci - buntovnici još uvek postoje. Njima ću posvetiti posebnu pažnju, ali otom-potom, sve ćete već saznati.

Drugi korak u prošlost je bio naizgled tehničke prirode.

Moj email marketing servis sa kojeg sam vam poslala 31 newsletter počeo je ove godine da “otkazuje poslušnost” i naveo me je da tražim novog saputnika.

Prvo sam potražila svoj stari drobri Drip. Moj prvi email marketing servis koji sam počela da koristim za svoj posao. Uspela sam da se ulogujem posle 3 godine na svoj stari, ali još uvek živ nalog. Tih desetak newsletter-a ostalo je zarobljeno u vremenu, ali su mi delovali tako bliski i tako dragi.

Ono što nema nikakve veze sa tehničkim zavrzlamama, softverskim rešenjima, marketinškim trikovima, jeste mojih prvih 4 pretplatnika koji su mi tada poklonili svoje poverenje. Jedna Dragana, jedna Maja, jedna Bojana i jedna Nada bile su moje zvezde kojima sam se prvi put javila u inbox. I...one su i danas sa mnom i sijaju, pored svih vas koji ste mi se u međuvremenu pridružili.

To moje putovenja sada se vraća malo u sadašnjost gde dobijam ponude za pisanje koje se naizgled baš i ne poklapaju sa onim što bih prihvatila da radim. Ali takve situacije nas testiraju. Iskušavaju. Pomeraju naše granice i otvaraju nova vrata.

Pustila sam neka sve teče, neka se otkotrljava, neka me vodi, jer ova godina je baš takva. Sat po sat, dan po dan, nedelja po nedelja i eto nas. Tu smo. Već je avgust. Ipak se okreće. I nisam zažalila. Ušla sam u svet koji mi je otvorio nove prilike za koje nisam ni znala da su moje.

Moje putovanje kreće dalje…

Jedan korak u prošlost vratio me je u mart ove godine i moj pogled i reč o Novom Normalnom koji je istog dana kako sam poslala na odobrenje redakciji Original magazina bio objavljen. Kada sam taj tekst završila, shavtila sam da želim da napišem i nastavak, pa se nadam da ću već od danas ponovo zaroniti u ovu temu i dovršiti misao. Ili tek otvoriti nova pitanja i teme za razmišljanje. Videćemo.

Moja ponovna potreba da snimam audio/video kafenisanje vratilo me je u sadašnjost. Kada sam krenula da pravim spisak tema, u jednom dahu bilo ih je 23. Kasnije se izrodilo još njih, a moj novi serijal epizoda krenuo je baš u avgustu. Kao neki popravni za prvu polovinu godine. Kao neki novi talas malo lepše energije i priče koju želim da pošaljem i sklonim u stranu ove talase svega i svačega koji mi se uopšte ne sviđaju.

I za kraj, ovog putovanja i kafenisanja, došao je trenutak da spojim prošlost i sadašnjost. Ali, ništa bez prijatelja. Moja draga Vladimira iz VDV medije me je pozvala da gostujem u njenoj Facebook emisiji Media Corner. Poslala mi je teme o kojima bi želela da pričamo i zapravo njima povezala moju prošlost i sadašnjost. Prošetale smo kroz naš razgovor spajajući juče i danas i na neki volšebni način moju vremensku mašinu okrenule smo ka smeru danas - sutra.

 

Svoje objave na netu često završavam sa rečju “Uživajte!”. I da, to stvarno i mislim. Uživajte u svakom segmentu svog putovanja, jer ovo vas uvek nekuda vodi. Možda nekada deluje besmisleno, možda je mnogo teško ili suviše lako, ali nije ni važno. Pustite da se klupko odmotava i uživajte sada.

~~~~~~~~~~~~~

Moj uvodni audio/video serijal za ovu sezovu započela sam OVAKO.

O novon normalnom pisala sam baš u jednom dahu, a uskoro hvartam i novu dah da zaronim opet. Tekst se nalazi u sekciji Blog kutak OVDE.

A danas sam objavila još jednu epizodi, pa gvirnite i poslušajte o čemu sam pričala.

Do novog kafenisanja... Uživajte! 💜


Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa
www.marija.be
Ovaj email je poslat na  | Odjavi se sa liste | Prosledi email prijatelju
Powered by MailerLite