nyhetsbrevet i en browser

FEBRUARI MED DRÖMMARNAS HUS

Nytt år, nya spännande utmaningar

Efter en kort vila har personalen åter samlats i den gamla Herrgården på Rosengård.

Med snöfall och tända ljus ena dagen, känns det som ett vinterparadis. Andra dagar tittar solen fram och vi har plötsligt ett vårparadis. Planering, möten, kalendrar, repetition, statistik...... Fler barn än tidigare hittar visst till våra kurser! Fler och fler vuxna upptäcker våra öppna arrangemang!
Oavsett vilket sorts paradis......   Nu kör vi!

Kom och hjälp oss

Rymdrytmer på sportlovet

Utomjordingar från galaxen Solaris har tagit kontakt med Arvid Månfare och Elizabeth Rymdstjärna.

De vill börja prata med oss på jorden. Problemet är att utomjordingarna enbart pratar genom rytmer och rörelser.....!?!
Nu gäller det att skapa rytmer och rörelser, så att de förstår oss som bor här på jorden. För fritidshem, men också för familj i mån av plats.
Gör en intresseanmälan: www.drommarnashus.se/lov


Ännu mer rörelse på sportlovet

För fritids i närområdet kommer vi även att bjuda på cirkusworkshopar. Där får man prova grunderna i cirkus, som t.ex akrobatik, jonglering, enhjuling mm.

Ännu mer konst på sportlovet
Drop-in konstworkshop
Målgrupp:
unga boende i Herrgården/Rosengård
Plats:
Ateljén i Drömmarnas hus
Dagar:
 Tisdag 19/2, onsd 20/2, torsd 21/2. 
Tid:
Klockan 13-15
Vi tar in 8 barn åt gången.

För mer info: ann-marie@drommarnashus.se

För skola, fritids och familj

En interaktiv och varm föreställning

Föreställningen ”Det försvunna regnmolnet” håller på att formas. Tänk dig en sol som en primadonna och sedan ett regnmoln som är lite dystert av sig.

Tänk sedan att de ska göra en vädershow tillsammans med barn som kommer på besök. Solen styr och ställe, hon vet precis hur hon vill att det ska bli. Hon ska lysa starkt och regnmolnet ska vara fluffigt och vackert. Men regnmolnet är fullt av regn och inte alls fluffigt, vad blir detta för vädershow?

Hur ska det gå?


Det försvunna regnmolnet, är en interaktiv föreställning i det lilla formatet, för barn mellan 6-9 år. Föreställningen har premiär lördagen den 30 mars, spelas på Drömmarnas hus och är helt gratis.
För fritids = på påsklovet. För skolor F-3 = veckorna innan påsk.

Gör en intresseanmälan: www.drommarnashus.se/regnmolnet

Scenen för nya röster

Detta vill du inte missa

Vi har ett fullspäckat scenprogram med grym musik och teater, samt finfin konst att avnjuta! Dörrarna öppnas kl. 17.00, scenprogrammet startar kl. 17.30 och avslutas kl. 19.00

PÅ SCEN: Den fantastiska Aida Nadeem med sin Världsorkester – en suverän musikalisk upplevelse med influenser från hela världen, utlovas!

Estela Morel och Elizabeth Mateo de Svensson framför väl valda scener ur sin egenskrivna (nyskrivna) teaterföreställning ”HOPP – önskan om att kunna prata bara med hjärtat”

KONST: Två konstnärer, båda hemmahörande i Malmö ställer ut några av sina verk under kvällen. Katalin Anna Marton med sin härligt färgstarka palett och Jafer Taoun, konstnären som alltid överraskar med nya konstnärliga uttryck och infallsvinklar.

Varmt välkomna till en härlig kväll i kulturens tecken, där vi bjuder på en skön variation av olika konstformer!

Fri entré och vi bjuder i vanlig ordning på fika.
Konferencier: Liza Fry

Facebook    Hemsida

År 3

STICK UT!/Kreativa platser

Vi är nu inne på vårt sista projektår där en hel del fokus ligger på implementeringsarbete. Massor av verksamhet kommer dock att ske under året inom Stick ut!/Kreativa platser.
T ex är ju våra Cafékvällar samt arbetet på Rosengårdsskolan några exempel på verksamheter sprungna ur projektet vilka nu sker i nära samarbete med Stick ut!. Utöver detta, så är vi i full färd med att lägga sista handen i planeringen av ett helt nytt delprojekt med konsten i fokus. Projektet kommer att lanseras i Herrgården inom kort. Bästa Sommaren ligger under Stickut! Nästan alla kvällskurser ligger också under Stickut!.      Läs mer om Stickut! HÄR

Tål att verkligen upprepas!

NI kan vara med och forma den Bästa sommaren 2019

Kraftsamling Herrgården bjuder in föreningar och organisationer att delta i ett brainstormande kick-offmöte. Vi vill samla alla goda krafter till att ge barnen på Herrgården ett fint sommarlov att minnas. Tillsammans bjöd 32 stycken arrangörer 240 stycken aktiviteter under några varma sommarmånader, förra året. Nu vill vi göra om succén! Detta är ett enkelt bidrag, som ger mycket.
Anmäl ert intresse att delta i en träff, tillsammans med andra likasinnade.

Träffen hålls på Lokalen Varda, Ramels Väg 41, Ingång från Vänskapsparken, onsdagen den 13 februari. Kl: 14-16 eller 17-19. Välj vilken av tiderna som passar er bäst. Ja, det blir kaffe.

Vill ni vara med på mötet? Skicka ett mail till  camilla.kuster@rb.se 


Se hela rapporten från 2018, med statistik och mediaklipp HÄR (PDF nerladdning)

Karta till mötesplatsen HÄR. OBS: Ingång på baksidan av huset.

Kul och viktigt tillsammans

Vi har plats för fler unga

Nu har våra kvälls- och eftermiddags-kurser kickat igång igen och det med full styrka. Man kan delta i teater, dans, cirkus eller konst och allt är gratis. Det finns fortfarande en del platser kvar, så har du ett barn som vill börja, kontakta gärna liza@dommarnashus.se.

Är du ung vuxen är du självklart välkommen till vår teatergrupp.

Nya roliga, spännande, knasiga idéer bollas upp i luften och testas, för att sedan bli till något vi visar på scen.

Mer info om kurserna HÄR

Både upp och ner

Ny hisskonst levererad till Victoria Park!

I nuläget så har de senaste åren totalt 10 nya hissystem, installerats i Victoria Parks fastighetsbestånd på Herrgården i Rosengård. I alla dessa hissar så finns numera lika många unika vackra konstverk, som barn boende i området skapat, inlaminerade i hissväggarna. Nu skall fyra nya hissystem installeras och fyra nya fantastiska verk har därför skapats av lika många barn. Detta har precis som tidigare, skett under ledning av Drömmarnas hus konstnär Jafer. Fler hissar är på gång under året och med det också ny konst. Fortsättning följer…                               Läs mer om projektet HÄR

Bli inspirerad
SPRAAK - Skapande skola

Vi är en av de kulturaktörer som finns på plats när skolfolk deltar i Grundskole-förvaltningens inspirationsdag för Skapande skola. En heldag på Malmö Live den 30 januari. Om du har tur, får du kanske en halvtimme med våran Kristian..?

Projekt i tre dimensioner

Första skulpturerna tillverkas

Arbetet inom Barnens Skulpturpark fortsätter för fullt och 2019 är året då de tre första verken och med det parken, skall invigas!

Vi är annars inne i produktionsfasen just nu, vilket innebär att skisser/modeller skall bli färdiga verk i olika material och storlekar. Det innebär löpande möten/dialoger med projektteamet på Fastighets- och Gatukontoret, produktionsbesök mm. Utöver detta så håller vi löpande checkmöten, Parlamentsmöten, styrgruppsmöten mm samt kommer vi senare under våren att börja detaljplanera invigningen av parken. Parallellt med detta så pågår också rekryteringen av nästa processomgångs konstnärer… spännande värre m a o.       Läs mer om projektet HÄR

Slipade färdigheter utanför skolan

På väg tuffar vidare

Under våren har vi 17 träffar runt om i vårt län. Pedagogerna som kommer att besöka de bokade årskursåttorna i På Väg är Hanna, Lova och Kristian. Det är med stolthet och uthållighet som vi gladeligen arbetar vidare med detta sparbanksstiftelsenskanedrivna (jo, det är ett ord) projekt!                     Läs mer om projektet HÄR

Hände i januari

UPPSTART
Efter en härlig uppstartsdag med alla i Drömmarnas hus, rivstartade vi året med massor av kreativ kulturverksamhet! Och mer kommer det att bli! Mängder av spännande och berikande samarbeten är på gång och vi laddar dessutom inför vårt 30 - årsfirande år 2020.

SPECIALARE MED MKB OCH ROSENGÅRDSSKOLAN

Den verksamhet som vi startade upp på Rosengårdsskolan förra terminen, d v s cirkus/luftakrobatik och konst/skapande är nu i full gång igen efter juluppehållet. Varje torsdag och fredag direkt efter skolan kan eleverna i åk 4-6 delta i dessa aktiviteter. Verksamheten sker i nära samarbete med MKB och Rosengårdsskolan.

TILLÖKNING

Vi GRATULERAR våran Luz som blivit mamma till en liten flicka! Luz är nu mammaledig.
Vi hälsar samtidigt Lova varmt välkommen som dramapedagog i Barnens Skulpturpark.

STUDIEBESÖK

Några elever som går Socionomutbildningen på Malmö Universitet, har varit på besök hos oss. Vi fick möjlighet att berätta om vad vi gör, varför och vad vårt arbete ger.

KULTURSAMVERKAN

Helsingborgs Stadsteater, som också varit ett Kreativa platser – projekt, kom och bollade sina nya spännande idéer med oss. Allt utifrån att vi är en aktör som har bred erfarenhet med de 29 år som vi varit verksamma. Vi hoppas se mer samarbete och erfarenhetsutbyte i Skåne.

TILLSAMMANS
Nätverket för skånsk scenkonst - anordnande ett möte där Drömmarnas hus var på plats, tillsammans med ca 130 andra kulturaktörer, aktiva i Skåne.

Mobilisering

Din namnunderskrift är viktig för kulturen

För att möta regionfullmäktiges besparingskrav tog den nya kulturnämnden i Region Skåne torsdagen den 10 januari 2019, ett beslut att ”pausa” ekonomiska medel i form av kulturbidrag till fria utövare inom samtliga konstområden. Det är i ett första steg posterna ”Sökbara utvecklingsbidrag” och ”Särskilda utvecklingsmedel” i budgeten som nollats. Det som sätts på paus är INTE pengar främst avsedda för tillfälliga bonusprojekt utöver Regionens ordinarie kultur-infrastruktur, utan 20 miljoner kronor som är en stor grundfinansiering för hela kulturområdet i regionen. 2018 handlade det om ca 200 professionella projekt.

Visa ditt missnöje genom din namnunderskrift. Den betyder mycket för många.

kulturdeklarationskane.com

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen