Franciaországban már kriptovalutákba is befektethetnek az életbiztosítási alapok Nézd meg a böngészőben

„A papírpénz el fog tűnni. A kriptopénz sokkal jobb módja az értékközvetítésnek.”  ~ Elon Musk

A piac alakulása

A múlt héten a kriptopiac értéke csúcsot döntött az idei évet tekintve. A Bitcoin árfolyama 5450 dollár fölé emelkedett, majd éles esésbe kezdett, és 12 óra leforgása alatt 5000 dollárra zuhant vissza. Jelenleg 5050 dollár körüli árfolyamon zajlik a Bitconnal való kereskedés, ami valamivel alacsonyabb a hét elején tapasztalt árfolyamnál. Az Ether és a Litecoin pont 8%-ot veszített az értékéből, ezzel jelenleg 161, illetve 78 dollár környékén mozognak. Az Ethereum globális konferenciasorozata, az EDCON, múlt héten Sydney-ben tartotta ülését. Az eseményen a legfrissebb Ethereum-alapú projektekről és alkalmazásokról volt szó, de a résztvevők annak is tanúi lehettek, ahogy Vitalik Buterin és a csapata az Ethereum skálázásáról rappel.

A Wikileaks weboldal alapítóját, az egyébként cypherpunkként és a Bitcoin korai szószólójaként is ismert Julian Assange-ot a brit rendőrség őrizetbe vette. Assange-ot, aki 2013 óta bujkált az USA hatóságai elől Ecuador londoni nagykövetségén, azzal vádolják, hogy titkos információkat szivárogtatott ki, és kormányzati számítógépeket hekkelt meg. Assange letartóztatása után a Wikileaks Bitcoin címére 24 órán belül 6 Bitcoin érkezett, amelynek értéke jelenleg kb. 30 000 dollár. A Wikileaks 2010 óta fogadja el a Bitcoinban küldött adományokat, miután a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók, mint például a Visa vagy Mastercard többé nem biztosítottak pénzügyi hátteret számára. 2017-ben a Wikileaks több mint 4000 Bitcoint kapott, ami akkor több mint 22 millió dollárt ért.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Hogy hívják a Bitcoin legkisebb egységét?

  1. Finney
  2. Satoshi
  3. Bits

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
A Harvard milliókat fektet kriptovalutákba

A Blockstack egy decentralizált számítógépes hálózat, amely április 11-én nyilvánosan is benyújtotta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (Securities and Exchange Commission - SEC) „Regulation A+” keretrendszerének megfelelő, 50 millió dolláros ICO-ra vonatkozó kérelmét. Ez a keretrendszer lehetővé teszi a cégek számára, hogy akár 50 millió dollár értékben adjanak el értékpapírt nem hivatalos befektetőknek, anélkül, hogy formálisan regisztrálniuk kellene őket. Ez már önmagában fontos hír, hiszen minden valószínűség szerint ez lesz az első olyan token, melynek kibocsájtását a SEC engedélyezi, de még jelentőségteljesebbé válik, ha hozzátesszük, hogy a Harvard Egyetem több milliárd dolláros alapítványi vagyonát kezelő Harvard Management Company – két másik befektetővel együtt – több mint 95 millió Blockstack Stack tokent (STX) kíván megvásárolni, amely kb. a teljes kibocsátandó mennyiség egyharmada. A mintegy 11,5 millió dollár értékű tokencsomag megvásárlásának szándéka olyan komoly, hogy erre a vállalásra történő utalás már a SEC-hez benyújtott ICO kérelemben is szerepel, vagyis ha a SEC engedélyezi az ICO-t, akkor a tranzakció hatályba lép. Ennek a hírnek az a jelentősége, hogy kiderül belőle, hogy a 2018-ban rossz hírnévre szert tett ICO-k szabályozottabb formái iránt a bizalom most olyannyira kezd erősödni, hogy már ilyen komoly befektetők is részt kívánnak venni benne, mint pl a Harvard.

Franciaországban már kriptovalutákba is befektethetnek az életbiztosítási alapok

Franciaország az első olyan ország, amely a kripto-iparra nézve kedvező törvényjavaslatot fogadott el. A francia nemzetgyűlés által jóváhagyott új törvény lehetővé teszi, hogy az életbiztosítási alapok a befektetés összegére vonatkozó értékhatárok meghatározása és egyéb korlátozások nélkül fektethessenek be kriptovalutákba és tokenekbe. Az életbiztosítási alapok népszerű megtakarítási formát jelentenek Franciaországban, segítségükkel az ügyfelek a biztosító által kínált különböző befektetési alapokba helyezhetik el pénzüket. A francia életbiztosítási alapok piaca 2000 milliárd dollárra tehető, amely összeg egy része kriptovalutába kerülhet át az új törvénynek köszönhetően. A biztosítók különleges professzionális alapokon keresztül kínálják majd a kriptovaluta-alapú termékeiket. 

Az egyik leghíresebb youtuber, PewDiePie a DLive-ra tér át a YouTube-ról

A legtöbb követőt maga mögött tudó youtuber, PewDiePie a YouTube-ról a DLive blokklánc-platformra váltva közvetíti ezentúl élő streamjeit. PewDiePie egy gamer-humorista, aki több mint 94 millió főt – főleg fiatal felnőttet és gyereket – számláló követőtáborral rendelkezik. A svéd youtuber bejelentette, hogy élő közvetítései ezentúl rendszeresen láthatók lesznek a DLive-on.  Az első élő közvetítését múlt vasárnapon láthatták a nézők, és a közvetítés alatt más live streamereknek 10 000 és 50 000 dollár között összeget juttatott. A DLive-ot kifejezetten „live stream”-ek közvetítésére hozták létre a Lino blokkláncon. A platformon az alkotókat és a nézőket is motiváló jutalmazási rendszer működik: a blokklánc eredeti kriptovalutájában, Linóban adott pontok később készpénzre válthatók.

Kína a Bitcoin-bányászat betiltását tervezi

A kínai Nemzeti Fejlesztési- és Reform Bizottság felvette a kriptovaluta-bányászatot is arra a 450 pontos listára, amely a nemkívánatos, felszámolandó iparágakat tartalmazza. A kínai hatóságok szerint a kripto-bányászat amellett, hogy nem felel meg a szabályoknak, még az erőforrásokat is nagymértékben pazarolja, és súlyosan szennyezi a környezetet. A világ bányász-hálózatának felét a kínai bányászok teszik ki, ami az ország szénben gazdag területeinek, és az ennek köszönhetően olcsó áramnak tudható be. A levegőszennyezés elleni harc részeként vette tervbe Kína a kripto-bányászat betiltását, mivel az – tanulmányok szerint – évi 10 millió tonnányi széndioxid termelésért tehető felelőssé. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a kínai tiltás pozitív hatással lesz a Bitcoin-bányászatra, mivel ez a lépés növelni fogja a hálózat decentralizáltságát.

Craig Wright rágalmazásért pert kíván indítani a Twitteren felszólaló kritikusa ellen

Craig Wright, aki azt állítja, hogy ő Satoshi Nakamoto, 5000 dollár értékű BSV-t ajánlott fel annak, aki felfedi a csak „Hodlnaut” álnéven ismert Twitter-felhasználó kilétét , hogy beperelhesse, amiért szélhámosnak nevezte őt. Hodlonaut egy elismert Twitter-felhasználó, ő találta ki a Lightning torch mozgalmat. A kripto-közösség tagjai – válaszul Wright felhívására – megváltoztatták Twitter avatarjaikat egy űrhajós ruhában feszítő macskára, ami egyébként Hodlonaut avatarja is. Ezzel együtt, Hodlonaut jogi védelmének biztosítására elindult egy közösségi finanszírozás-kampány is, amely már össze is gyűjtötte a célul kitűzött $20,000 dollárt. A Binance CEO-ja, Changpeng Zhao is megszólalt, és bejelentette, hogy kiveszi a Binance portfóliójából a Bitcoin SV-t, ha Craig továbbra is folytatja Hodlonaut üldözését.

A Világbank és az IMF kvázi-kriptovalutát indít

A kriptovaluták mögött álló technológiák felfedezése és vizsgálata érdekében a Világbank és Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund – IMF) elindított egy privát blokkláncot, és rajta egy kvázi-kriptovalutát, ami a tanulási folyamatra utaló „Learning Coin” nevet kapta. A Learning Coin nem érhető el a Világbankon és az IMF-en kívülről, és nincs is pénzben kifejezhető értéke, ezért nem is tekinthető igazi kriptovalutának. A célja mindössze annyi, hogy segítse e pénzügyi szervezetek dolgozóit abban, hogy jobban megértsék az olyan fogalmak mibenlétét, mint az „elosztott főkönyv”, és vizsgálat alá vethessék az okosszerződéseket. A pénzügyi intézmények és szabályozók egyre inkább felismerik a törvényhozók és a kripto-fizetőeszközök iparágában dolgozók ismeretei között tátongó űrt, ez a projekt is ezt próbálja áthidalni, az IMF és a Világbank dolgozói tudásbázisának megerősítése révén.

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

Az elosztott hálózat több számítógépből álló hálózat. Az adatok és a tranzakciók feldolgozását ugyan egynél több számítógép végzi, de a döntések meghozatala attól még történhet centralizált módon.

A kvíz megfejtése

Hogy hívják a Bitcoin legkisebb egységét?

A helyes válasz: B.

A Bitcoin legkisebb egysége a Satoshi. Egy Satoshi egy Bitcoin százmilliomod részével (0,00000001 BTC) egyenlő, a nevét pedig a Bitcoin megalkotójáról, Satoshi Nakamotóról kapta.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe