AUTISME CENTRAAL

STERK! IN AUTISTISCH DENKEN - IN TIJDEN VAN CORONA

WEBINARS

4 nieuwe webinars

De komende weken beloven heel inspirerend te worden. We kijken hoe je vrijetijdsinvulling bij mensen met autisme in de woongroep kan organiseren. Ook binnen de grenzen die jij waarschijnlijk ervaart, zoals te weinig omkadering, te weinig ruimte/tijd, niet voldoende materieel. Daarnaast kijken we ook hoe je een zelfstandige werkhouding stimuleert bij een kleuter met autisme.
Dit en nog veel meer boeiende onderwerpen. Wacht niet te lang, het eerste webinar gaat reeds 6 mei door.

Neem snel een kijkje!

TIP

Geef gecontroleerde controle

We willen voorspelbaarheid geven aan mensen met autisme: een dagschema, een planning, ... Dit alles om de nodige basisrust te bieden. Soms is dit alleen niet voldoende, want soms wil de persoon met autisme ook zelf beslissingen maken. Hier geven we je een tip hoe je daar best mee om kan gaan.

Bekijk de videotip

PUBLICATIE

Hoog tijd voor tijd

Tijd is belangrijk. Tijd is een onlosmakelijk deel van ons leven. Goed kunnen omgaan met tijd maakt dat je een overzicht krijgt in je leven, en dus meer basisrust, dat je zaken goed kan plannen, dat je ergens op tijd geraakt, dat je je tijd op een gepaste manier kan invullen...

Tijd is niet vanzelfsprekend voor mensen met autisme. Tijd kan je niet vastpakken, het is vluchtig. En je mag tijdsbegrippen niet altijd letterlijk nemen. Leren over tijd is erg nuttig, maar bij mensen met autisme moeten we ons aanpassen aan hun specifieke denkstijl. En dat is nu precies wat dit werkboek doet. Het maakt alles rond tijd concreet. Het biedt niet enkel theoretische kennis over tijd aan iemand met autisme, maar het helpt ook om tijd echt te voelen en te leren inschatten. Om van daaruit ook erg praktische vaardigheden zoals leren plannen aan te leren.

Neem snel een kijkje!

ONLINE CURSUSSEN

Waar en wanneer jij wilt!

Bij deze cursussen beslis jij zelf wanneer je tijd hebt om er naar te kijken. Weet je iets niet meer, geen probleem. De inhoud blijft gedurende 365 dagen beschikbaar voor jou. Tijdens deze periode kan je zoveel als jij wilt kijken naar de cursus.

Deze cursussen zijn inspirerend en geven concrete tips.

Bekijk ons aanbod van online cursussen
Autisme Centraal

Autisme Centraal

info@autismecentraal.com

+32 9 238 18 18 / +31 (0)88 033 55 55

www.autismecentraal.com

SHARE TWEET FORWARD

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld.

Afmelden