Klubmail fra Danmarks Skiforbund

Velkommen tilbage efter sommerferien

En ny sæson står for døren, og det summer allerede af aktivitet rundt omkring i klubberne. En masse ture og arrangmenter er i støbeskeen. Det lover godt for den kommende sæson.

Nyt fra sekretariatet

Referater fra bestyrelsesmøder og udvalgsmøder

Referat fra bestyrelsesmøde 22. maj 2016

Referat fra generalforsamling i Alpin Kraftcenter Danmark 30. august 2016

Referat af Alpin Kraftcenter Danmark bestyrelsesmøde 30. juni 2016

Referat af Alpint Kraftcenter Danmark bestyrelsesmøde 8. juni 2016

 

Indlæg til klubmailen

Ligger klubben inde med en god historie eller er der sager I ønsker at formidle til andre klubber, så er I velkomne til at indsende et indlæg til forbundet. Vi modtager meget gerne beretninger og billeder fra jeres arrangementer. Det skal være indlæg der er af relevans for resten af forbundets klubber.

I bedes sende det til klub@skiforbund.dk

Opdatering af klubbens kontaktinfo

Det er vigtigt, at forbundet har de korrekte kontaktoplysninger på klubbernes formænd, kasserer og andre kontaktpersoner. Derfor bedes I oplyse forbundet når der sker ændringer på formands- og kassererposten i klubben. 

I kan indsende jeres kontaktoplysninger samt link til klubbens hjemmeside til klub@skiforbund.dk

SkiAvisen

På baggrund af tilbagemeldinger fra klubber samt udfordringer med distributionen er den fælles udgivelse af SkiAvisen ophørt.

SKI365

Helårsaktiviteter

Med vores vision om et øget sportsligt fokus, er helårsaktiviteter for alvor blevet en ”kerneydelse” for landets skiklubber. De klubber som har størst succes er ofte dem, som har et bredt udbud af aktiviteter året rundt. De mest traditionelle aktiviteter er skigymnastik, barmarkstræning og rulleski, når der ikke er sne i Danmark.

På baggrund af de ønsker og henvendelser man har modtaget fra klubberne er Uddannelsesudvalget i fuld gang med processen med at udvikle forskellige træner/instruktøruddannelser. Derudover er man i gang med at udvikle et aldersrelateret træningskoncept for skiforbundet.

Træningsture

Nu nærmer en ny skisæson sig med hastige skridt og dermed begynder klubberne at tilbyde forskellige træningsture og ture til forskellige konkurrencer. Blandt de mange ture der arrangeres af klubber i Danmarks Skiforbund kan blandt andre nævnes:

Sölden i efterårsferien (uge 42). Arrangeret af Skiklubben Hareskov. Læs mere her…

SkiCamp for personer handicap, pårørende og andre klubmedlemmer 5.- 12. november arrangeret af Skiklubben Hareskov. Læs mere her…

Juniortræningstur og familietur til Zell am See / Kaprun i uge 53 med Aarhus Skiklub Læs mere her…

Birkebeinerrennet tur arrangeret af Aarhus Skiklub. Læs mere her…

DDS arrangerer igen i år skiinstruktør kurser for en masse danske skiløbere. Blandt andet sendes der omkring 300 personer af sted på kursus i Hintertux i uge 42. Som noget nyt afholder DDS i samarbejde med Danmarks Skiforbund en juniortur i Hintertux den samme uge.

Se datoerne for førstehjælpskursus, teoriundervisning og eksamen, PSI2 - Offpist og sikkerhed og mange andre kurser på Den Danske Skiskoles hjemmeside

Nyt fra Sporten

Foto: Mogens Hansen

Kongevejsløbet - DM rulleski lang distance 2016

 I weekenden blev der skrevet skihistorie i Danmark da protektor for Danmarks Skiforbund H.K.H. Prinsesse Marie sendte de 160 deltager af sted (billedet ovenfor)

Årets DM på herresiden blev vundet af Joachim Weel Rosbo, mens Kristian Wulff fra Odense Skiklub blev toer og Ulrik Ghisler fra Holte Ski blev nummer tre. Hos kvinderne vandt Signe Schløer, som var den eneste opstillede i klassen. Det 45,2 kilometer lange Kongevejsløbet blev på kvindesiden vundet af den svenske verdensmester i rulleski, Marika Sundin, mens hendes kæreste Reckard Bergengren vandt på herresiden.

En dansk skihistorie blev skrevet da Kongevejsløbet var seedningsløb til Vasaloppet 2017. Der er vist kun to rulleskiløb uden for Sverige, som er blevet det. Det er ret flot opnået af arrangørerne Holte Skiklub at få denne anerkendelse af arrangementet.

Resultaterne fra DM og Kongevejsløbet kan findes på Holte Skiklubs hjemmeside her kan man desuden finde en mase flotte billeder fra løbet samt læse forskellige artikler bragt i diverse medier.

Man kan læse mere om Seedningsløb til Vasa på http://www.vasaloppet.se/lopp/skidlopp/vasaloppet/seedning/ og helt konkret optræder Kongevejsløbet i Danmark på denne officielle tabel nu: http://www.vasaloppet.se/wp-content/uploads/sites/1/2015/01/Seedningstabell_20160922_skidor.pdf

Resultater fra Vest Cup - rulleski

Du kan finde resultaterne fra Vest Cup her...

Nyt ambitiøst projekt med fokus på rekruttering, fastholdelse og udvikling lanceret

Nyt ambitiøst projekt med fokus på rekruttering, atletudvikling og fastholdelse blev præsenteret på velbesøgt informationsmøde til Alpint DM på Hafjell

Læs mere her...

Etablering af kraftcentre i Freestyle og langrend er i fuld gang.

Der er indkaldt til et kick-off møde for klubber der er interesseret i at deltage i arbejdet med etableringen et nyt kraftcenter indenfor Freestyle, Mødet afholdes den 13. oktober i Idrættens Hus. Kraftcenteret får ansvaret for at styrke og drive den sportslige udvikling af Freestyle sporten i Danmark. 

Klubberne vil ligeledes blive indkaldt til et opstartsmøde i forbindelse med etableringen af et langrends kraftcenter. Mere information om dette møde vil blive udsendt senere.

Ønskes der mere information kan man sende en e-mail til sportslig udviklingskonsulent Henrik oksholm ho@skiforbund.dk

Indstilling til Danskernes Idrætspris åbner 26. september

Danskernes Idrætspris er prisen, der fokuserer på foreningsidrætten i Danmark. Prisen gives til det projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.Alle danskere kan nominere initiativer. Vinderen modtager Danskernes Idrætspris ved DR’s show, SPORT 2016, lørdag 7. januar 2017 i Boxen i Herning. Det vindende projekt modtager ud over æren 100.000 kr., der skal bruges til at styrke initiativet yderligere.

Læs mere her...

Kalender

Se aktivitetskalenderen på Danmarks Skiforbunds hjemmeside

Her finder du blandt andet datoerne for:

 DM langrend 2017

DM Alpin 2017

Nordkreds mesterskab

Sjællandskreds mesterskab

Vasaløbet 2017

Klubmail arkiv

Du finder tidligere klubmail her...

Du finder Skiavisen her...

Danmarks Skiforbund

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20 
DK-2605 Brøndby

info@skiforbund.dk

Facebook Youtube Instagram
MailerLite