view_in_browser
Nyhetsbrev maj 2020

I dessa tider av Covid-19 begränsningar.

Häng med upp på balkongen hos vår svenske mästare i rodd och roddmaskin, Anders Backeus, som visar hur han tränar.

Läs mera 

En sista påminnelse!

Glöm inte att idag, den 30/4, är sista dagen för RF-enkäten om ekonomiska konsekvenser för klubbar och förbund på grund av Covid-19.

Läs mera


Ansökan om kompensation på grund av epidemin öppnar 1 maj

Specialidrottsförbund och idrottsföreningar kan under perioden 1–15 maj ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen

Läs mera

MRK håller i gång

Det gäller att vara kreativ i dessa tider och västkustklubben Mölndals RK körde dagsläger på skärtorsdagen för sina junior B, C och D och helgläger torsdag-måndag för junior A och seniorer. Vackert väder gjorde det lätt att träna utomhus. Juniorerna hann med rodd på vattnet, båtvård, grillning, VirtualFishGameChallenge på altanen och brännboll. Seniorerna avverkade 9 träningspass varav de flesta på vattnet. Skönt att vintern har varit snäll så att vi kan vara tidigt på vattnet och hålla oss utomhus. Hoppas detta kan inspirera fler klubbar till bra och givande aktiviteter.

Malin Källström ny RIG-tränare

Malin blir vår nya RIG-tränare från och med höstterminsstarten, och vi önskar henne varmt välkommen. SR vill också tacka Carin för hennes jobb som RIG-tränare under det gångna året och vi önskar henne lycka till i sitt nya läraruppdrag på västkusten.

Internationella tävlingar

ERB, European Rowing Board, hoppas kunna genomföra EM för Junior/U23/Senior sedan nya datum fastställts. 

Läs mer

En uppdaterad regattakalender hittar du här

Kungälvs Roddklubb var på vattnet

och genomförde sista helgen i april ett uppskattat klubbmästerskap på Göta älv. 28 roddare deltog. Två distanser avverkades, 2000 meter och 4500 meter. På den kortare distansen segrade Jacob Åbjörn och Sanna Åström i en dubbel och på den längre distansen vann fyran med Petter Sandung,  Edvin Öhman, Erik Ehrenberger, och Hannes Hård af Segerstad. Kungälvs Posten publicerade en stor artikel med positva ord om rodd.  Se bilder på Kungälvs Roddklubbs Facebooksida 

Roddmaskinsutmaningen är avslutad!

Det var kamp om pallplatserna ända in på målsnöret men här kommer listan på pristagarna i Tack alla deltagare för engagemang och glada bilder på era fiskeövningar! Vi har lockat nästan 100 deltagare mellan 4 och 70 år. Totalt roddes 147334 poäng ihop. Ny chans att utmana Eskil om mästerskapstiteln kommer i höst. Träna på!

Grattis 

1) Eskil Borgh, SRF, 3240 p
2) Markus Robert, Bosön, 3195p
3) Ellen Hedenberg, Mölndals RK, 3030p

Läs mer


XL-HJÄLPEN - TILL NYTTA OCH GLÄDJE FÖR MÅNGA

Är du med i en klubb, organisation eller förening som behöver hjälp med ett byggprojekt? Det kan vara nästan vad som helst, det viktiga är att det är något som många kan få glädje av och inte ett privat projekt. Nominera ditt bidrag till XL-Hjälpen – vem vet, det kanske är ni som går från önskan till färdigt bygge.

Läs mer

Dags att söka Elitidrottsstipendiet 2020-2021

RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 75 aktiva. Ansökan är öppen till och med den 2 maj 2020. Nytt för i år är att vi har tagit bort inkomsttaket.

Information hittar du här:

Elitidrottsstipendium

Du ansöker genom att fylla i formuläret som du hittar:

Ansökan

Frågor om stipendiet besvaras av kina.westervall@rfsisu.se


Svenska Roddförbundet önskar alla läsare

en trevlig Valborg!

Svenska roddbesättningen

Nu kan du som företag, förening eller privatperson bli medlem i den svenska roddbesättningen! Guld, silver eller brons- DITT medlemskap stödjer Sveriges roddare. Vill du bidra till utvecklingen av svensk rodd?

Läs mera

Svenska Roddförbundet

Idrottens Hus, Box 11016, Stockholm
Sweden

Tel: 08-6996435, 08-6996439,
E-post: info@rodd.rf.se
Bg: 301-1939

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är Generalsekreteraren

facebook

Du får det här nyhetsbrevet om du är registrerad i Idrottonline, har anmält prenumeration eller på annat sätt är del av Svenska Roddförbundets verksamhet.

Avsluta prenumerationen