Filmhuis Cinecentrum31: aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro.

Vrijdag 5 en donderdag 11 oktober

​Regie: Paddy Breathnach

'Viva' is een warme, kleurrijke film, met een mooi verhaal, humor & muziek. Een film die zich afspeelt in Havanna, Cuba. Het decor: sfeervolle vervallen huizen en straatjes, armoede, levenskracht, bruisend nachtleven. Het verhaal: een vader komt na een lange gevangenschap weer in het leven van zijn zoon. Een groter contrast tussen deze twee is niet denkbaar: de vader is een echte macho en gewezen bokskampioen; de zoon een kapper die travestieten kapt en zelf droomt van een glansrol in het Cubaanse nachtleven. 

Leven, overleven en dromen
We leren eerst de zoon, Jesus, kennen. Hij woont alleen in een appartementje en rent als ZZP-er van de ene kappersklus naar de andere om de eindjes aan elkaar te knopen. De artiesten van een travestie-nachtclub vindt hij zijn meest fascinerende klanten. Hij ziet de uitbater van de nachtclub zo'n beetje als vader en moeder tegelijk. In zijn vrije tijd trekt hij veel op met Cecilia, een mannen verslindende hartsvriendin, waar hij lief en leed mee deelt. Ze helpen elkaar ook door de dagelijkse armoede heen. Samen fladderen ze vol jeugdige energie door Havanna. Jesus heeft zijn leventje en netwerk, binnen de mogelijkheden, prima op orde. Intussen droomt hij er van zelf ooit op te treden in de travestieclub. Als het zover is, slaat een clubbezoeker hem in zijn gezicht.

Tussen haat en hunkeren naar liefde
Dezelfde man heeft ook zijn intrek in het appartement van Jesus genomen. Het blijkt zijn uit gevangenschap teruggekeerde vader te zijn. Jesus' leventje staat volledig op zijn kop. Zijn vader stelt alleen maar eisen, gebruikt hem  als zijn huissloof, brengt geen geld in en komt ook nog regelmatig dronken thuis. Jesus haat de indringer. Omdat het ook zijn vader is, zie je hem ook hunkeren naar - op zijn minst - erkenning van wie hij is.


Op zoek naar eigen kracht
Aanvankelijk is Jesus vooral geïmponeerd door zijn vader. Hij kiest er echter al snel voor steeds meer voor zichzelf en zijn manier van leven op te komen. Er komt geen beweging in de tolerantie van zijn vader. 

Totdat ....

Cast: o.a. Hector Medina, Jorge Prugorria, Luis Alberto Garcia en Renata Maikel Machin Blanco.
 

  Je kunt reserveren door ons te mailen.

Geef je dan aan of je naar de vrijdagfilm of de donderdagfilm komt?

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl