Egy kis mennyiségű kriptovaluta alkalmas lehet arra, hogy kicsit megfűszerezd vele a befektetési portfóliódat. Nézd meg a böngészőben

"Először is: ha a Bitcoin csak egy buborék volna, miért áll mindig talpra? A válasz: a kriptovaluták vagy így, vagy úgy, de valószínűleg most már velünk maradnak.” ~  Bloomberg

A piac alakulása

A múlt héten a kriptopiacot nagyfokú volatilitás jellemezte. A Bitcoin árfolyama a 13 800 dollárt is elérte, majd visszacsökkent 30%-kal, és jelenleg 10 220 dollár környékén mozog. Sokan úgy gondolják, hogy a Bitcoin árfolyama - azzal, hogy három hónap alatt a háromszorosára emelkedett - túl gyors ütemben jutott túl nagy magasságokba. Ez már szinte történelmi ténynek tekinthető, hogy akárhányszor a Bitcoin árfolyama felmegy, valami mindig visszarántja. A Bitcoin dominanciája meghaladja a 60%-ot, ami azt jelenti, hogy a kriptovalutában tárolt tőkemennyiség több mint 60%-a Bitcoinban van. Az altcoinok is jelentős növekedést produkáltak, de a Bitcoinnal összehasonlítva azért alulmaradtak. 

A CoinATMRadar adatai szerint mára 5000 Bitcoin ATM található a világ 90 országában. Ebből több mint 50%-a, összesen 3261 darab automata az USA-ban került kihelyezésre. A Bitcoin ATM-ek számának növekedése a kriptovaluták iránti érdeklődés növekedését jelzi. Ahogy a Bitcoin árfolyama emelkedik, egyre többek érdeklődését kelti fel, és egyre többen csatlakoznak a kriptopiachoz.  Ez azonban sajnos azt is jelenti, hogy egyre több csaló tér vissza a piacra. Ha most először tervezed a kriptovaluta-vásárlást, alaposan nézz utána a témának, és csak megbízható váltókat vegyél igénybe. Amint megveszed a coint, azonnal helyezd el egy olyan tárcán, amelyhez rajtad kívül senki nem férhet hozzá!

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Az alábbi lehetőségek közül melyik a kriptovaluta tárolásának legbiztonságosabb módja?

  1. Kriptotőzsde
  2. Hot tárca
  3. Hardver tárca

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
IMF: hamarosan a központi bankok is digitális pénzeket fognak kiadni

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund – IMF) Five Facts on Fintech (Öt tény a Fintechről) című, június 27-én nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint a jövőben a központi bankok is digitális valutákat adhatnak ki. Az IMF és a Világbank felmérését 189 ország központi bankjai, pénzügyminisztériumai és más kormányzati ügynökségei körében végezték, és a következtetések a kapott 96 válaszon alapulnak. Az IMF szerint a válaszadók 20%-a nyilatkozta azt, hogy a költségek csökkentése és a hatékonyság növelése érdekében már vizsgálja a digitális valuták kiadásának lehetőségét. Közvetlenül a  hír megjelenése után az amerikai pénzügyi óriáscég, a Goldman Sachs CEO-ja, David Solomon egy interjúban azt mondta, hogy a bank teljes mértékben készen áll arra, hogy a JPMorgan nyomán kriptovalutát adjon ki, és hogy szakembereik már mélyrehatóan tanulmányozzák a tokenizációt és a stablecoinokat.

Megjelent az Opera böngésző beépített kriptotárcát tartalmazó iOS verziója

Az Opera böngészőt kináló norvég cég június 26-án kiadta a mobilokon működő, beépített kriptotárcát tartalmazó Opera Touch internetböngésző iOS verzióját, amelyet az Android telefonnal rendelkezők már 2018 vége óta használhatnak. A böngészőben egy beépített Ether tárca található, amely az összes ERC-20 standard szerinti tokent támogatja, de gyűjthető tokenek - például CryptoKitty-k - gyűjtésére és az Ethereum blokklánc elérésére is használható. Charles Hamel, az Opera kriptovalutákért felelős igazgatója szerint ők abban hisznek, hogy az összes modern böngészőnek tartalmaznia kell egy kriptotárcát, ami lehetővé teszi új, internet-alapon működő üzleti modellek megjelenését. Az Opera a Marble.Cards dApp-pal is partnertségre lépett, együttműködésük révén a felhasználók bármely weboldalt digitális gyűjthető kártyává tudnak alakítani, de ezt csak egyszer tehetik meg.

A Weiss Ratings szerinti top 10 kriptovaluta

A független pénzügyi minősítésekkel foglalkozó Weiss Ratings ügynökség 2018 januárja óta minősíti a kriptovalutákat is. Az ügynökség háromhavonta adja ki 120 különféle kriptovaluta elemzését tartalmazó jelentését, mely négy modellen - technológia, elfogadottság, kockázat és hozam - alapul.  A legújabb minősítés szerint a 10 legnagyobb kriptovaluta a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin, az EOS, a Cardano, a Binance, a Tron, az IOTA, és a Bitcoin Cash. A Bitcoin minősítése B-ről B+-ra javult. A Weiss Ratings ügynökséget a kongresszusi tagok, az USA számvevőszéke és nagy hírügynökségek is objektívnek és pontosnak tartják, ezért a minősítés mérvadó lehet azok számára, akik most szeretnének bekerülni a kriptovilágba és a megfelelő kriptovaluta-befektetéseket keresik. 

A Blockchain Association kezeli a Kik jogi védelemre gyűjtött pénzét

A Kik nevű, azonnali üzenetek küldését lehetővé tévő alkalmazás kanadai székhelyű megalkotója egy 2017-es ICO során 100 millió dollárt szerzett, és ezért az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (Securities and Exchange Commission - SEC) keresetet nyújtott be ellene. A SEC szerint a Kik tokenek értékpapírnak számítanak, és a tokenárusítást be kellett volna jelenteni a felügyeletnek. A Kik a Defend Crypto nevű közösségi finanszírozás-kampány elindításával kíván most pénzt szerezni a saját, és hasonló perekkel érintett más projektek jogi védelmének ellátásához. Eddig 5 millió dollárt sikerült szerezniük különböző támogatóktól. A jogi viták rendezésére összegyűjtött 5 millió dollár kezelését a Kik a Blockchain Association nonprofit szervezetre bízta.

A Coinbase szerint a Bitcoin ismertsége egyre nő

A Coinbase amerikai kriptotőzsde által kiadott jelentés szerint a Bitcoin ismertsége nő az amerikai polgárok körében, de a a törvényhozók is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a Bitcoinra. A felmérés során az embereknek egy kriptovalutákat tartalmazó listáról kellett válogatniuk, és e felmérés eredményéből a jelentés arra következtet, hogy az amerikaiak 58%-a hallott már a Bitcoinról. A felmérésben résztvevők számos okból kifolyólag érdeklődnek a kriptovaluták iránt: pl. a befektetett eszközeik diverzifikálása vagy a decentralizált pénzügyekben való hit miatt. A megkérdezettek egyike szerint „Számomra a kriptovalutákban és a Bitcoinban egy világszintű valuta gondolata a legizgalmasabb, egy olyan valutáé, amely úgy lépi át a határokat, hogy nem kell foglalkoznia az átváltási árfolyamokkal, az átváltás költségeivel vagy a jelentős várakozási időkkel.”

Privát tranzakciók az Ethereum blokkláncon

Az Egyesült Királyságban működő fejlesztő csapat, az Argent Labs már egy ideje a Hopper nevű Ether mixeren dolgozik. A Hopper egy nyílt forráskódú, Ether mixelésével foglalkozó okosszerződés, amely lehetővé teszi az Ethereum hálózaton lévő címek közötti kapcsolat elválasztását. A felhasználók 1 ETH-t helyeznek letétbe a Hopper okosszerződésben, majd ezt később felveszik, és áthelyezik egy másik címre. Mások szintén átutalnak egy ETH-t a mixerbe, létrehozva egy olyan sorozatot, amely egyforma értékekből áll, amelyek mindegyike egy titkos célállomásra megy. A Hopper a a nullaismeretű bizonyítást alkalmazza, amelyben a felhasználók igazolják, hogy letétbe helyeztek a mixerben 1 ETH-t, ezért az okosszerződés megengedi nekik ugyanennyi felvételét. Egyelőre a Hopper alfa állapotban van, és tartalmazhat szoftverhibákat, ezért csak óvatosan szabad vele bánni. A mixer iOS-en érhető el, a webes és Androidos verziókra egyelőre még várni kell.

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

Az "Altseason” az angol „Altcoins Season”, vagyis az „altcoinok szezonja” kifejezés rövidített verziója. Azt az időszakot jelenti, amikor az altcoinok jelentős növekedést realizálnak a Bitcoinnal összehasonlításban. Az altseason során a kriptovaluta-befektetők altcoinokat vásárolnak Bitcoinért, hogy még több Bitcoinhoz jussanak. Altseason akkor fordul elő, amikor a Bitcoin dominanciája csökken. Minél alacsonyabb a Bitcoin részesedése, annál kevesebb pénz van Bitcoinban elhelyezve, és annál több van altcoinba befektetve. A Bitcoin részesedési aránya a piac irányát mutatja.  

A kvíz megfejtése

Az alábbi lehetőségek közül melyik a kriptovaluta tárolásának legbiztonságosabb módja?

A helyes válasz: C.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe