Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...

JÄRJESTÖTIEDOTE

3 / 2022 Syyskuu

Kumppanuusyksikön yhteystiedot ja järjestötiedotteet
Avustukset
Tilavaraukset
Välinelainaus
Monistaminen ja taitto

Sisältö

 • Loma-aikojen leiriavustus - haku ja selvitys su 31.10.2022 mennessä
 • Kumppiksen kyselytunti: leiriavustusinfo 24.10.2022
 • Projektiavustuksia vuodelle 2022 voi hakea läpi vuoden
 • Leirikeskuksien vuorot vuodelle 2023 – haku 15.9.2022 klo 16 mennessä
 • Päiväleirien vuorot nuorisotiloista kesälle 2023 - haku 15.9.2022 klo 16 mennessä
 • Helsingin kaupungin avustusinfo monikulttuurisille yhdistyksille, ryhmille ja muille toimijoille
 • The City of Helsinki’s info session about grants for multicultural associations, groups, and other operators
 • Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto
 • Kultus-palvelu avattu myös järjestöille
 • Pakolaisavun Järjestöhautomon syksyn koulutustarjonta
 • Strategiseen Erasmus+ Youth in Urban Space YUS kansainvälinen tutkimushanke – vastaa kyselyyn

Avustukset

Loma-aikojen leiriavustus - haku ja selvitys su 31.10.2022 mennessä

Avustusta haetaan nyt kaudelle 1.11.2022–31.10.2023 ja hakeminen tapahtuu kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta nuorisopalvelujen loma-aikojen leiriavustushakemuksella liitteineen. 

Selvitys kauden 1.11.2021–31.10.2022 toteutuneista leireistä tehdään kaupungin asiointipalvelussa nuorisopalvelujen loma-aikojen leiriavustusselvityksellä liitteineen. 

Loma-aikojen leiriavustus on vuosiavustus helsinkiläisyhdistyksille, jotka järjestävät helsinkiläisille lapsille ja nuorille yö- ja/tai päiväleiritoimintaa koulujen loma-aikoina. Avustuksesta päättää kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan nuorisojaosto. 

Lisätiedot: Loma-aikojen leiriavustus 

Huomaathan selvitystä tehdessäsi, että liitteeksi laitetaan se sama Excel-lomake, jonka toimitit jo hakiessasi leiriavustusennakkoa. Nyt siitä täytetään toteutumakohta ennakoidun tiedon alapuoliselle riville. 

Suunniteltuihin leireihin on voinut tulla erilaisista syistä muutoksia. Muistathan täyttää kaikki muutokset huolellisesti Exceliin toteutuneiden leirien riville. Kohtaan ”lyhyt kuvaus leiristä” tulee aina kirjoittaa muutoksen syy. Näin sekä te hakijat että me valmistelijat pystymme seuraamaan paremmin suunnitelmien toteutumista. 

Projektiavustuksia vuodelle 2022 voi hakea läpi vuoden. Tärkeää on muistaa laittaa hakemus meille ennen hankkeen alkamista. Hakemuslomake löytyy kaupungin asiointipalvelusta nimellä nuorisopalvelut, projektiavustushakemus.   

Projektiavustus on kertaluonteinen, nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus ja sitä voi saada projektin, hankkeen, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen. Projektiavustuksia voidaan myöntää helsinkiläisille nuorten toimintaryhmille ja varhaisnuoriso- tai nuorisoyhdistyksille, jos niiden jäsenistä/aktiivisesti toimintaan osallistuvista vähintään 2/3 on helsinkiläisiä 7–28-vuotiaita.  

Lisätietoja www.hel.fi/nuorisonavustukset

Kumppiksen kyselytunti: leiriavustusinfo 24.10.2022

Kumppanuusyksikkö on perinteisesti järjestänyt avustusinfotilaisuuksia alkuvuodesta ja syksyllä. Kumppiksen kyselytunnit etäyhteyden kautta aloitettiin syksyllä 2020. Jatkossa infotilaisuuksia ja kyselytunteja voidaan järjestä niin etänä kuin kasvokkainkin. Kyselytunneilla on kumppanuusyksikön työntekijöitä vastaamassa kysymyksiin avustuksista sekä muusta nuorisopalvelujen tarjoamasta tuesta nuorten kansalaistoiminnalle. Tunneilla myös käydään läpi ajankohtaiset avustusasiat.  

Kyselyntien lisäksi vastaamme mielellämme kysymyksiin muinakin aikoina, yhteystiedot.  

Kyselytunti leiriavustuksista ma 24.10.2022 klo 17.00–18.00  

Tilaisuus pidetään tällä kertaa verkossa ja kerromme erityisesti loma-aikojen leiriavustuksesta. Mistä vaan avustuksiin tai nuorisopalveluiden tarjoamaan tukeen liittyvästä voi silti kysyä.  

Linkki Teams-kokoukseen: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä  

Ohjeita Teamsin käyttöön  

Microsoft Teams on esimerkiksi etäkokouksissa käytettävä sovellus. Teamsia varten ei tarvitse ladata tietokoneelle ohjelmaa, vaan se avautuu myös nettiselaimeen. Teams ei valitettavasti toimi aivan kaikissa selaimissa, mutta ainakin Microsoftin omassa selaimessa sekä Chrome-selaimessa se toimii.  

Kun avaat tässä tiedotteessa olevaa Liity Microsoft Teams-kokoukseen –linkin (esimerkiksi hiiren oikeasta napista avautuvasta pudotusvalikosta ”avaa hyperlinkki”), avautuu Teams selaimeesi. Etene sen jälkeen Teamsin esittämien kysymysten mukaan.  

Linkit toimivat jo, joten voit halutessasi testata jo etukäteen, miten pääset liittymään etäkokoukseen. Jos tulee ongelmia, ota yhteyttä Liisa Remekseen liisa.remes@hel.fi, 0931026783.  

Käydään joka kyselytunnin alussa läpi ohjeet siihen, miten Teams-kokouksessa toimitaan. 

Projektiavustuksia vuodelle 2022 voi hakea läpi vuoden

Tärkeää on muistaa laittaa hakemus meille ennen hankkeen alkamista. Hakemuslomake löytyy kaupungin asiointipalvelusta nimellä nuorisopalvelut, projektiavustushakemus.   

Projektiavustus on kertaluonteinen, nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus ja sitä voi saada projektin, hankkeen, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen. Projektiavustuksia voidaan myöntää helsinkiläisille nuorten toimintaryhmille ja varhaisnuoriso- tai nuorisoyhdistyksille, jos niiden jäsenistä/aktiivisesti toimintaan osallistuvista vähintään 2/3 on helsinkiläisiä 7–28-vuotiaita.  

Lisätietoja www.hel.fi/nuorisonavustukset

Leiritoiminnan vuorojen haku vuodelle 2023

Leirikeskuksien vuorot vuodelle 2023 – haku 15.9.2022 klo 16 mennessä

Helsingin kaupungilla on moneen käyttötarkoitukseen sopivia leirikeskuksia. Nuorten ryhmät, järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat voivat varata näitä tiloja omaan käyttöönsä esimerkiksi ryhmä- ja leiritoiminnan järjestämiseen.​​

Leirikeskuksien lähimaastot tarjoavat upeat puitteet leireille, ulkoilulle ja retkeilylle. Leirikeskusten asiakkaat voivat myös varata retki- ja leirivälineitävälineitä leireille Wempaimisto.

Leirikeskuksien haku koskee seuraavia toimipaikkoja: Bengtsårin leirisaariMeriharjun luontotalo ja Uutelan kämppäGranön leirialueSeikkailutaloVartiosaaren leirialueÖstersundomin leirikeskus.

HAKUOHJEET – luethan ohjeet, vaikka olisitkin tehnyt useampana vuotena hakemuksen

 • Lataa oikean tilan käyttövuorohakemus-lomake ja täytä siihen ryhmän/yhdistyksen tarkat tiedot selkeästi luettavalla kirjoituksella. Älä lähetä valokuvaa hakemuksesta vaan skannaa se!
 • Jos haet vain yhtä aikaa ja toimipaikkaa, kerro se meille. Olisi hyvä, jos listaisit lomakkeeseen myös vaihtoehtoisen ajankohdan ja käykö sinulle kenties muut toimipaikkamme.
 • Muista kertoa mihin tarkoitukseen käyttövuoroa haetaan ja allekirjoita lomake.

Lähetä lomake niin, että se on meillä viimeistään torstaina 15.9. klo 16, sähköpostiosoite ymparistotoiminta@hel.fi

Päätökset (myönnetyistä ja ei-myönnetyistä) vuoroista lähetetään postitse viikolla 42. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni hakija saisi ainakin yhden käyttövuoron.

Lisätietoja tilavarauksista täältä ja tilakohtaiset käyttövuorohakemukset löytyvät täältä: Lomakkeet

Päiväleirien vuorot nuorisotiloista kesälle 2023 - haku 15.9.2022 klo 16 mennessä

Nuorisotilat ovat helsinkiläisten järjestöjen käytettävissä kesällä 2023 ajalla 5.6.2023 - 13.8.2023 päiväleirien tai vastaavien toteuttamiseen maksutta.

Käyttövuorot nuorisotiloihin haetaan Nuorisotilojen käyttövuorohakemus -lomakkeella. Hakemus toimitetaan siihen tilaan, mistä vuoroa haetaan. Päätöksistä ilmoitetaan viikolla 42.

Uusia päiväleiri kohteita ovat mm Syötäväpuisto Mustikkamaalla ja Saarigalleria Vartiosaaressa. Jos haluat järjestää päiväleirin näissä upeissa luonnonläheisissä kohteissa, lähetä hakemus Nuorten ympäristötila hakemuksella, ymparistotoiminta@hel.fi. Muista mainita paikka missä haluat järjestää päiväleirin.

Muuta ajankohtaista

Helsingin kaupungin avustusinfo monikulttuurisille yhdistyksille, ryhmille ja muille toimijoille

Aika: maanantai 26.9.2022 klo 17−19
Paikka: Fredriksbergin B-talon aula, osoite Konepajankuja 3 B  

Tapahtumassa kerrotaan kulttuurin, liikunnan, nuorisotoiminnan ja kotouttamistyön avustuksista sekä työllisyysavustuksesta. Tapahtumassa annetaan tietoa myös kaupungin tiloista ja muusta tuesta toiminnalle. Kaikista avustuksista kerrotaan ensin yhdessä perusasioita: miten avustuksia haetaan, millaiseen toimintaan avustuksia voi saada ja miten avustuksen käyttö täytyy selvittää.   

Yhteisen osuuden jälkeen osallistujat voivat tavata eri avustusten kanssa työskenteleviä työntekijöitä. Jos sinua kiinnostaa esimerkiksi liikunnan avustukset, voit kysyä ja keskustella juuri liikunnan avustuksia käsittelevien työntekijöiden kanssa.   

Yhteinen osuus pidetään suomen kielellä. Kysymyksiä voi kysyä ja eri avustusten pisteillä voi keskustella myös englanniksi.  

Tapahtuman ohjelma
Klo 17−18 Yhteinen osuus
Klo 18−19 Eri avustusten omat pisteet: osallistujat voivat kiertää vapaasti keskustelemassa  

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään torstaina 22.9.2022 tällä lomakkeella

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan!

Lisätietoja antaa:
Liisa Remes (nuoriso): liisa.remes@hel.fi, 09 310 26783
Janina Kauppinen (liikunta): janina.kauppinen@hel.fi, 09 310 37159
Jenni Peisa (kulttuuri): jenni.peisa@hel.fi, 09 310 20455

The City of Helsinki’s info session about grants for multicultural associations, groups, and other operators

Time: Monday 26 September 2022, 5-7pm
Place: The lobby of Fredriksberg house B, address Konepajankuja 3 B  

The event will offer information about the grants for culture, sports, youth, employment, and integration. Information about the city’s spaces and other forms of support for activities will also be available. In the first part general information about the grants will include: how to apply for a grant, what kinds of activities can be supported by grants, and how to report the use of a grant.  

After the general part of the session the participants are welcome to meet with specialists working with different grants. If you are interested in the grants for sport, for example, you will be able to speak with a person who works with them.  

The general part of the session will be in Finnish. You can ask questions and talk with the specialists in English as well.  

The prorgam of the event
5-6pm General part 
6-7pm Separate info spots for different grants, the participants can choose freely, and discuss the grants they are interested in.  

Please sign up for the event with this form. The last day to sign up is Thursday 22nd of September

You are warmly welcome to listen, ask, and discuss!  

More information is available from:
Liisa Remes (youth): liisa.remes@hel.fi, 09 310 26783
Janina Kauppinen (sports): janina.kauppinen@hel.fi, 09 310 37159
Jenni Peisa (culture): jenni.peisa@hel.fi, 09 310 20455 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto asettaa osaltaan nuorison palvelukokonaisuudelle tavoitteita sekä seuraa niiden toteutumista. Jaosto antaa lausunnon toimialalautakunnalle tulosbudjetista ja toimintasuunnitelmasta.

Lisäksi jaosto huolehtii nuorisotyöhön ja nuorisopolitiikan toteuttamiseen tarkoitettujen avustusten jakamiseen liittyvistä tehtävistä sekä seuraa nuorten vaikuttamisjärjestelmän ja nuorten aloiteoikeuden toteutumista kaupungissa.

Nuorisojaostoon kuuluu 9 jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet, joiden nimet löytyvät täältä.

Nuorisojaosto kokoontuu loppuvuoden aikana seuraavasti: to 15.9, to 27.10 ja to 8.12.2022 klo 16.15

Kultus-palvelu avattu myös järjestöille

Kultus on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan ylläpitämä ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema verkkopalvelu, joka kokoaa pääkaupunkiseudun taide- ja kulttuuritoimijoiden ajankohtaiset ohjelmistot saman katon alle. Kultuksessa voi ilmoittaa varhaiskasvatukselle, peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatuista tapahtumista, työpajoista ja erilaisista yleisötyöprojekteista. Kultuksesta löytyy myös opettajille suunnattuja seminaareja, koulutuksia ja infotilaisuuksia. Palvelua kehitetään yhdessä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. 

Jos haluat tarjota järjestösi palveluita oppilaitoksille Kultus-sivuston kautta, rekisteröidy sinne palvelun tarjoajaksi täältä

Lisätietoja: kultus@hel.fi 

Pakolaisavun Järjestöhautomon syksyn koulutustarjonta

Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomo (jarjestohautomo.fi) tarjoaa maksutonta apua ja tukea yhdistystoimintaan. Erityisosaamistamme on monikulttuuristen, etnisten vähemmistöjen ja maahanmuuttajien perustamien yhdistysten tukeminen. Palveluihimme kuuluvat neuvonta, koulutus ja yhdistysvalmennus.

Yhdistyksen varainhankinnan ja palvelutuotannon verotus 8.9.2022 klo 15.00–16.30 (online-koulutus)

Voittoa tuottamattomien yhdistysten tulot ovat yleensä verovapaita. Yhdistyksen toteuttama varainhankinta ja palvelutuotanto voi kuitenkin muuttaa tätä verovapautta. Byrokratian pelossa ei kannata kuitenkaan jättää toteuttamatta varainhankintaa/palvelutuotantoa, sillä laaja rahoituspohja luo yhdistykselle vakaan perustuksen.  Tässä koulutuksessa annamme vinkit ja neuvot, miten varainhankinta ja palvelutuotanto voivat vaikuttaa yhdistysten verotukseen.

Yhdistyksen viestintä – Mitä, miksi ja miten? 22.9.2022 klo 16.30–20.00 (lähikoulutus, Helsinki)

Yhdistyksen viestintä koulutuksessa syvennymme siihen, mitä viestintä yhdistyksessä on ja miksi yhdistyksen kannattaa viestiä. Työpaja on käytännönläheinen ja osallistava, ja sen aikana osallistujat tekevät tehtäviä oman yhdistyksen/hankkeen viestinnän kehittämiseen liittyen. Koulutus toteutetaan lähityöpajana Helsingissä ja kouluttajana toimii Noon Kollektiivin Noora Jokinen.

Hankehallinnon perusteet 3.10. klo 16.30–20.00 & 5.10.2022 klo 16.30–20.00 (online-koulutus)

Hankehallinnon perusteet -koulutuksessa syvennymme kahden päivän ajan hankehallinnon alkeisiin. Ensimmäisellä koulutuskerralla käsittelemme hankkeen valmistelua ja hankesuunnitelman laatimista. Toisena koulutuspäivänä keskitymme hankkeen hallinnointiin sekä seurantaan ja arviointiin. Osallistuminen vaatii sitoutumista kahteen koulutuspäivään.

Kirjanpidon perusteet 29.10.2022 klo 10.30–16.00 (lähikoulutus, Tampere)

Puuttuuko yhdistykseltäsi kirjanpitoa hallitseva taloudenhoitaja? Tässä koulutuksessa pureudumme käytännönläheisesti siihen, kuinka kirjanpito ja tilipäätös tehdään yhdistyksessä. Koulutuksessa käytetään Kitsas-ohjelmaa, joka on paras saatavilla oleva maksuton kirjanpito-ohjelma.

Strategiseen Erasmus+ Youth in Urban Space YUS kansainvälinen tutkimushanke – vastaa kyselyyn

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut osallistuu Strategiseen Erasmus+ Youth in Urban Space YUS kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jonka nimi on Youth in Urban Space YUS ”Nuoret julkisessa tilassa – miten nuorten julkisen tilan käyttö on muuttunut koronan myötä ja miten kuntien pitäisi tähän reagoida”. Mukana on kuusi tahoa neljästä maasta: Suomesta, Italiasta, Itävallasta ja Saksasta. Hankkeessa on mukana itävaltalaisen yliopiston Donau Universität Kremsin tutkija, joka vastaa tutkimuksesta.

Tutkimus keskittyy nuorten liikkumiseen, julkisen tilan ja vapaa-ajan käyttöön. Tuloksena syntyy ohjekirja, johon kootaan tutkittua tietoa maittain. Hankkeen tuloksena syntyy myös nuorisopoliittisia suosituksia, aiheeseen liittyviä videoita ja akateemisia julkaisuja.

Strategisessa Erasmus+ Youth in Urban Space YUS – hankkeessa kerätään nyt Helsingin nuoriso-ohjaajien kokemuksia työstään, nuorista ja ilmiöistä nuorisotyössä. Vastaaminen on tärkeää, että saadaan tietoa Helsingin nuorisotyöstä ja nuorista Helsingissä verrattavaksi kolmeen muuhun kaupunkiin.

Vastaa kyselyyn. KIITOS ajastasi, vastaamiseen menee 5-10 min.

Tulokset julkaistaan Itävallassa, Wienissä 23.1.2023. Youth in Urban Space – Developments pre and post Corona, how municipalities and youth work could deal with them. Kerromme tuloksista myös https://nuorten.hel/ -sivuilla.

Tietoja käytetään tutkimuskäyttöön YUS- hankkeessa ja Nuorisotutkimusseuran Nuorten paikkataju ja huolet -hankkeessa. Kyselyllä kerättäviä tietoja ei luovuteta tutkimusten ulkopuolisille tahoille, ei myöskään EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle.

Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Nuorisopalvelut

Kumppanuusyksikkö

Käyntiosoite: Konepajankuja 3
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
kansalaistoiminta@hel.fi
____________________________________
Osoitelähde: Avustusrekisteri

Unsubscribe

MailerLite