Het laatste nieuws van Mr. - 4 december 2018

MET LEGAL DESIGN KUN JE ZAKEN WINNEN

Het menselijk brein kan een plaatje 60.000 keer sneller verwerken dan een tekst. Wie iets duidelijk wil uitleggen, kan dus maar beter beeldtaal gebruiken. Legal design is daarom onmiskenbaar bezig aan een opmars. “Je wint er zaken mee,” zegt Sarah van Hecke (Houthoff).

Lees meer

RECHTER KRIJGT ROL BIJ MEGASCHIKKINGEN

De Tweede Kamer heeft 27 november ingestemd met een motie van D66 en de SP waarin de ministers van Justitie en Veiligheid worden opgeroepen de rechter een rol te geven bij megaschikkingen. Dit soort zaken vindt nu nog achter gesloten deuren plaats zonder toetsing van de rechter.

Lees meer

STEEF BARTMAN OVER SCHRIJFDRIFT EN HET CRISISPLAN VAN NAM

Mr. van de Week is Steef Bartman. Hij is al ruim 25 jaar actief als advocaat op het gebied van het ondernemingsrecht, en was tot september hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Ter gelegenheid van zijn afscheid werd afgelopen vrijdag een symposium georganiseerd.

Lees meer

MAAK UW JURIDISCHE PRAKTIJK KLAAR VOOR DE ENERGIETRANSITIE

Ingezonden Mededeling
Kom volgende week (11 december) naar het seminar ‘Jurist in de energietransitie’. Maak uw juridische praktijk nog dit jaar klaar voor de energietransitie. Wordt in één dag bijgepraat over het te verwachten juridisch kader, (ver)nieuw(d)e wetgeving en instrumenten die de energietransitie gaan ondersteunen. Aan bod komen o.a. de details van het Energie & Klimaat Akkoord, het belang van de omgevingswet en de 4 transitiethema’s. Incl. 6 PO Punten.

Bekijk het programma

‘REPUTATIEMANAGEMENT ALS PEOPLE BUSINESS’

In het kader van de zesdelige lezingencyclus die Van Benthem & Keulen organiseert over de rol van de bedrijfsjurist als strategisch business partner was afgelopen maandag Reputatiemanagement aan de beurt. In de huidige wereld, waar het lijkt dat iedereen zich bezig houdt met het beeld dat anderen van hen hebben, werden de luisteraars meegenomen aan de hand van interessante voorbeelden hoe ook bedrijven vol inzetten op reputatiemanagement.

Lees meer

RAAD RECTIFICEERT OVER DE ZAAK WESTENBERG-SMIT

De Raad voor de rechtspraak rectificeert zijn uitspraak uit 2006 over advocaat Hugo Smit donderdag in NRC Handelsblad en het Financieele Dagblad. De rectificatie volgt op de uitspraak van de Hoge Raag dat zowel de Raad als rechter Hans Westenberg onrechtmatig handelde tegen Smit.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDING ARBEIDSRECHT: VROEGBOEKKORTING VANAF €500,-

Ingezonden Mededeling
Op dinsdag 19 maart start onze specialisatieopleiding Arbeidsrecht. In slechts 10 dagen specialiseert u zich tot arbeidsrechtspecialist. Zonder verplichte huiswerkopdrachten en op gunstige tijdstippen. Boek vóór 31 december 2018 en profiteer van een vroegboekkorting vanaf €500.
Lees de lovende recensies, bekijk het programma het programma of neem contact op voor meer informatie!

‘TAALADVIES VOOR RECHTERS IS KORT DOOR DE BOCHT’

Rechterlijke uitspraken op taalniveau B1, zoals Kamerlid Maarten Groothuizen twee weken geleden bepleitte? Een Neerlandica (HBO-rechten) en een kinderrechter hebben ‘met verbazing’ kennisgenomen van dat voorstel. Kent hij wel de scheiding der machten?

Lees meer

‘DE BESTE JURISTEN BIJ DE OVERHEID WERKEN ZOWEL AAN HUN HARD SKILLS ALS AAN HUN SOFT SKILLS.’

Van onze kennispartner OSR
‘Juristen of juridisch medewerkers die voor Nederlandse gemeenten werken, zijn zich er steeds meer van bewust dat het belangrijk is dat zij zowel hun inhoudelijke kennis bijhouden als hun beroepsvaardigheden blijven ontwikkelen,’ zegt Michiel van Berckel Smit, directeur van OSR juridische opleidingen. ‘Hoe goed je de wet ook kent, als je geen verbinding kunt maken met de burger én geen sensitiviteit ontwikkelt voor het politieke speelveld, dan ben je nergens.’

Lees meer

FLINKE SUBSIDIEKORTING NVVR NAGENOEG EEN FEIT

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) wordt naar verwachting weer flink gekort op subsidie. Het bestuur houdt er ernstig rekening mee vanaf 2018 jaarlijks 190.000 euro minder subsidie in het laatje komt. Dit jaar kreeg de vereniging nog 645.000 euro van het ministerie van Veiligheid & Justitie.

Lees meer

OPLEIDINGEN HOEVEN NIET MEER DAN € 50,- PER PUNT TE KOSTEN MET DE PO DEAL ALL INCLUSIVE!

Ingezonden Mededeling
Met de PO Deal behaalt u de verplichte opleidingspunten van 2 kalenderjaren binnen 12 maanden en betaalt u nooit teveel voor uw cursus. Lees de klantverhalen op onze website: “Het ideale is dat we met de PO Deal precies weten waar we aan toe zijn en ad hoc kunnen besluiten om een cursus te volgen.” Coen van Veen, Huesmann Advocaten

Lees meer

STAGIAIRS BIJ ALLEN & OVERY KUNNEN BOKSEN MET MENTOR

Om stagiairs een bredere ontwikkeling te bieden breidt advocatenkantoor Allen & Overy zijn stageprogramma uit. Met ingang van 1 januari kunnen studentstagiairs ‘sparren met hun mentor’ tijdens een boksclinic of workshop visual thinking, en een workshop naar keuze volgen bij The School of Life en de Schetswinkel.

Lees meer

BART TERHORST (NYSINGH) OVER VERTROUWEN

Overstap van de week is notaris Bart Terhorst. Terhorst is als compagnon Nysingh advocaten-notarissen komen versterken per 1 november. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Terhorst is afkomstig van HVG Law LLP.

Lees meer

JOOST KLOOSTERMAN (NAUTADUTILH) OVER SMALLCAPDEAL IK

Dealmaker van de week is Joost Kloosterman (NautaDutilh), adviseur van het Waalwijkse 2Connect, fabrikant van speciale kabels en connectors Het Small Cap II Fund van de private equity investeerder IK Investment Partners heeft haar eerste transactie in de Benelux gedaan met de overname van een meerderheidsbelang in dit bedrijf. 

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior juridisch adviseur Ruimtelijke Ordening / Planologie

Heb jij plezier in het verder brengen van plannen en initiatieven uit de samenleving? Ben jij een echte verbinder die in staat is de kennis om te zetten in een stevig advies? Kunnen jouw teamleden bij jou terecht als ze het even niet meer weten? Weet jij hoe je ontwikkelingen verder helpt en weet jij de rek in de regels te vinden om daarmee planvorming vlot te trekken? Wil jij werken bij een organisatie die volop meebeweegt met de samenleving en al het gedachtengoed van de nieuwe ...

(Junior) Bedrijfsjurist

In deze veelzijdige functie bied je juridisch advies aan staf- en bedrijfsonderdelen van Unigarant. Het bericht (Junior) Bedrijfsjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Student-Stagiaire Notariaat

Baker McKenzie biedt studenten de mogelijkheid gedurende acht weken stage te lopen op onze sectie Corporate Structures. De perfecte manier om ons kantoor te leren kennen! Het bericht Student-Stagiaire Notariaat verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.