Het laatste nieuws van Mr. - 18 september 2018

LANGZAAMAAN ONTDEKKEN ADVOCATEN HET VLOGGEN

Moesten advocaten enkele jaren geleden allemaal gaan bloggen, nu lijkt dat weer achterhaald. Vloggen is de toekomst, enkelen durven het al aan.

Lees meer

RAAD VOOR DE RECHTSPRAAK TEGEN VERPLICHTE AANWEZIGHEID VERDACHTEN

De Raad voor de rechtspraak vindt het onverstandig om verdachten tijdens een strafzitting standaard verplicht aanwezig te laten zijn als een slachtoffer gebruik maakt van zijn spreekrecht. Volgens de Raad is het niet altijd in het belang van het slachtoffer dat de verdachte aanwezig moet zijn en “druist het in tegen het uitgangspunt dat een verdachte onschuldig is totdat de rechter anders heeft beslist”.

Lees meer

SABINE VAN DEN BERG OVER INBESLAGNAME VAN SMARTPHONES

Mr van de week is Sabine van den Berg. Zij is strafrechtadvocaat bij Van Gessel Jonge Vos Hammerstein Advocaten, en schreef een blog over het in beslag nemen van smartphones door de politie.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS MET GERARD SPONG

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus zet mr. Gerard Spong uiteen, aan de hand van alle fasen in het strafproces, - van het politieverhoor tot aan het laatste woord van de verdachte ter terechtzitting-, welke stappen u het beste kunt zetten wanneer u een cliënt bijstaat die verdacht wordt van een strafbaar feit. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent!

Meer informatie

OMSTREDEN UNDERCOVERMETHODE MR BIG RUKT OP

Een kwart eeuw na de IRT-affaire zet justitie opnieuw een omstreden undercovermethode in: Mr Big, overgewaaid uit Canada. Daarbij zet de politie een fictieve criminele organisatie op om een verdachte tot een bekentenis te dwingen.

Lees meer

ONDERZOEK ONTWIKKELINGEN ADVOCATUUR VANUIT BEDRIJFSECONOMISCH PERSPECTIEF

Hoe ontwikkelt de advocatuur zich vanuit bedrijfseconomisch perspectief? Dat is de vraag waarop het rapport Benchmark advocatuur 2018 van Wolters Kluwer antwoord tracht te bieden. De uitgever zoekt juristen die deel willen nemen aan het onderzoek.

Lees meer

HET NATIONALE PRIVACYCONGRES 2018

Ingezonden Mededeling
Ook in 2018 zal de Universiteit Leiden de 9e editie (sinds 2010) van het Nationale Privacycongres organiseren. Privacyrecht specialisten Prof. dr.mr. G-J. (Gerrit-Jan) Zwenne, Prof. mr.dr. P. (Peter) Blok, Mr. Q. (Quinten) Kroes, Mw. Mr. (Hester) de Vries en Mr. H. (Herke) Kranenborg zullen allen een bijdrage verzorgen! Vrijdag 23 november 2018, locatie: Mövenpick Hotel te Amsterdam (5 PO NOvA); 15% korting voor leden NVvIR, VPR!

Lees meer

‘OVERSTAP ZUIDAS NAAR TBS-WERELD NIET ZO GROOT’

Het zal menigeen hebben verbaasd: Frederieke Leeflang, tussen 2011 en 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van Dentons Boekel wordt de nieuwe algemeen voorzitter van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Een Zuidasser tussen gedetineerden en tbs’ers?

Lees meer

‘GEEN GELD VOOR ASIELADVOCAAT DIE ‘KANSLOOS’ PROCEDEERT’

Als het aan Kamerlid Theo Hiddema (Forum voor Democratie) ligt, moeten asieladvocaten die ‘evident’ kansloze procedures stapelen, een inkomenskorting krijgen. Dat blijkt uit Kamervragen die hij heeft gesteld.

Lees meer

GOUDEN TOGA GAAT IN DE REVISIE

De Gouden Toga en Gouden Bef gaat vanaf dit jaar op een nieuwe manier worden georganiseerd. Dan gaat het over de manier van inzenden, de soort inzendingen, de wijze van jureren en de publieksprijs. Bij het inzendingsproces zal Mr. niet langer zijn leidend bij het selecteren van de inzendingen, maar voortaan zullen het de bureaus zelf zijn die de campagnes daadwerkelijk maakten en hun opdrachtgevers die gaan inzenden.

Lees meer

OPLEIDINGEN HOEVEN NIET MEER DAN € 50,- PER PUNT TE KOSTEN MET DE PO DEAL ALL INCLUSIVE!

Ingezonden Mededeling
Met de PO Deal behaalt u de verplichte opleidingspunten van 2 kalenderjaren binnen 12 maanden en betaalt u nooit teveel voor uw cursus. Lees de klantverhalen op onze website: “Het ideale is dat we met de PO Deal precies weten waar we aan toe zijn en ad hoc kunnen besluiten om een cursus te volgen.” Coen van Veen, Huesmann Advocaten

Lees meer

ELEONORE SIJMONS (FINNIUS) OVER TOEZICHT HOUDEN

Overstap van de week is Eleonore Sijmons. Sijmons is per 1 september als advocaat-medewerker het team van Finnius komen versterken. Zij is afkomstig van DNB. Daarvoor werkte zij bij NautaDutilh.

Lees meer

MATTHIJS DRIEDONKS (HVG LAW) OVER DE CROSS-BORDER DEAL WITHIN REACH

Dealmaker van de week is Matthijs Driedonks (HVG Law), adviseur van de Within Reach Group (WRG). Het moederbedrijf van Voiceworks, gespecialiseerd in cloudgebaseerde communicatiesystemen, is een samenwerking aangegaan met investeringsmaatschappij Waterland, de Duitse unified communications specialist Swyx Solutions én het Franse softwarebedrijf Centile. De holding gaat verder als Within Reach.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat-stagiaires en medewerkers

JOIN THE TEAM! ADVOCAAT-STAGIAIRES EN MEDEWERKERS Het bericht Advocaat-stagiaires en medewerkers verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Gevorderde Advocaat-Stagiair(e) en/of Advocaat-Medewerker

BZSE is met 10 advocaten het grootste kantoor van Sint Maarten. BZSE heeft ook een vestiging op Curaçao. Voor de vestiging op Sint Maarten zijn wij op zoek naar een: Advocaat-Medewerker (met 3 – 5 jaar ervaring) en Gevorderde Advocaat-Stagiair(e) (met een afgeronde beroepsopleiding). Het bericht Gevorderde Advocaat-Stagiair(e) en/of Advocaat-Medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat medewerker ondernemingsrecht (en vastgoedrecht)

Wij willen ons civiele sectie in Almere versterken een Advocaat medewerker ondernemingsrecht (en vastgoedrecht) Het bericht Advocaat medewerker ondernemingsrecht (en vastgoedrecht) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Leergeld

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.