Lue selaimesta View_in_browser
27.9.-1.12. 2019
Graphica Creativa katsoo tulevaisuuteen

Tulossa 27.9. alkaen! 

Kansainväliseen taidegrafiikan Graphica Creativa -triennaaliin on kutsuttu tällä kertaa taideyliopistoja Edmontonista Kanadasta, Helsingistä, Oslosta ja Tokiosta. Taidegrafiikan opiskelijat käsittelevät teoksissaan tulevaisuutta ja taidegrafiikan asemaa valitsemiensa teemojen kautta. Kanadalaiset taideopiskelijat pohtivat, miten lääketiede ja teknologia vaikuttavat käsityksiimme ihmisyydestä ja kehosta. Japanilaiset tarkastelevat teoksissaan yhä runsaamman kuvatulvan näkymistä yhteiskunnassamme. Kaikilla on yhteinen huoli maapallomme tulevaisuudesta.


Kansainvälistä tunnelmaa huokuviin näyttelynavajaisiin on yleisöllä vapaa pääsy torstaina 26.9. kello 18-20, tutustumaan voi tulla jo kello 17 alkaen, merkitse kalenteriisi! Valon kaupungin aikaan torstaista lauantaihin 27.-29.9. taidemuseo on avoinna kello 11-22 vapaalla sisäänpääsyllä. 

Näyttelyn teemoja ja tekniikoita voi työstää opastuksilla, työpajoissa, luennoilla ja monissa muissa tapahtumissa syksyn aikana.

Kuvassa japanilaisen Kanami Hannon teos Sign 2.

Lisätietoja näyttelystä
Taidetiistai
Jazzmuusikko Jorma Tapion soolokonsertti ti 8.10. klo 16.30 alkaen

Graphica Creativan teosten äärellä, 3. krs. kesto noin 45 min., vapaa pääsy.

Jorma Tapio on kansainvälisesti tunnettu freejazzin ja improvisoidun musiikin ammattilainen sekä alansa tunnetuimpia huippuja Suomessa. Hän on esiintynyt mm. Euroopan maissa, Venäjällä, Siperiassa ja laajalti Aasiassa. Tällä hetkellä hän soittaa yhtyeissä Jorma Tapio & Kaski, Tapio & Godot Duo, Lekkujad, Sarastus ja Sound&Fury -nimisissä kokoonpanoissa. Jorma Tapion musiikki on ekspressiivisen voimakasta, melodista, yllätyksellistä ja värikylläistä monine soittimineen, sisältäen kuitenkin hiljaisuutta ja herkkiä nyansseja. Siinä on elementtejä jazzista, länsimaisesta klassisesta musiikista ja eri kansanmusiikeista.

Taidemuseot ovat Tapiolle olleet aina innoittavia paikkoja katsojana ja kokijana mutta myös muusikkona, sillä hän on luonut improvisaatioita myös kuvataideteoksista. Esiintyminen Jyväskylän taidemuseossa on osa Jorma Tapion konserttikiertuetta, joka kuulla museoissa 4.10. Kajaanissa, 5.10. Oulussa, 6.10. Torniossa, 7.10. Raahessa, 8.10. Jyväskylässä, 10.11. Tampereella ja 16.11. Lappeenrannassa.

Lue lisää taidemuseon syksyn tapahtumista museon verkkosivuilta
Muistithan myyjähaun Jouluiseen taidebasaariin 16.9. saakka!

Keski-Suomessa asuvat kuvataiteilijat, käsityöläiset, kirjallisuuden ja musiikin toimijat voivat hakea myyjiksi basaariiin, joka järjestetään Jyväskylän taidemuseossa viikonloppuna 14.–15.12.2019.

Jouluinen taidebasaari
la–su 14.–15.12.2019 klo 11–18
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Vapaa pääsy!

Yleisölle Jouluinen taidebasaari tarjoaa paitsi rentoa tunnelmaa keskelle joulukiireitä, myös mahdollisuuden tavata kasvokkain paikallisia kuvataiteilijoita, kuvantekijöitä, taidekäsityöläisiä sekä musiikin ja kirjallisuuden toimijoita.

Lue lisää taidebasaarista ja hae mukaan 16.9. mennessä!
Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi tai olet tehnyt meillä ostoksia.

Peruuta tilaus