Egy "blokklánc bandita” 45000 ETH-t nyúlt le privát kulcsok megfejtésével Nézd meg a böngészőben

"Egy piacgazdaságban a pénz a legfontosabb árucikk. Ezért lényeges, hogy ezt az árucikket a ne egy kényszerítő monopólium hozza létre, árazza be és ossza el, hanem a piaci szereplők. A fiat pénzek ellentétesek a piacgazdaság működésével, ezért a lehető leggyorsabban meg kellene szabadulni tőlük” ~ Erik Voorhees, a ShapeShift CEO-ja

A piac alakulása

A kriptopiac stabil nyereséget termelt a múlt héten egészen addig, amíg a Bitfinexről és Tetherről szóló hírek le nem törték a piacot. A New York-i főügyészség azzal vádolta meg a Bitfinex kriptotőzsdét, hogy eltitkolta a 850 millió dollárra rúgó veszteségét, és ennek leplezésére a Tether tartalékait használta fel. A hírek hallatára a piacon jelentős esést tapasztalhattunk, a teljes piacot tekintve pár óra alatt 10,7 milliárd dolláros lett a veszteség. A Bitfinex azt állítja, hogy a 850 millió dollár nem tűnt el, csak lefoglalták és biztonságba helyezték. A tőzsde már dolgozik a pénz feloldásán, és állításuk szerint, ez csak egy átmeneti helyzet.

Korábban már a Tether is kapott olyan kritikát, mely szerint nincs elég pénze a stablecoin fedezetére, de ez az eset azt bizonyítja, hogy a Tethernek igenis voltak tartalékai. A Bitfinex közel 700 millió dolláros kölcsönt vett fel a partnervállalatától, a Tethertől, és biztosítékként Bitfinex részvényeket ajánlott. Az árak jelentősen estek a Tetherrel kapcsolatos hírek hatására. A Bitcoin árfolyama pár perc alatt 5520 dollárról 5190 dollárra csökkent. A piac azonban lassan megemészti a történteket és kezd magához térni. Jelenleg a Bitcoin kereskedése 5160 dolláron zajlik. Az Ether 9%-ot, 156 dollárra csökkent a múlt hét óta. Ugyan a Tether rossz hírnevet szerzett, mégis hozzájárult a kriptoiparhoz azáltal, hogy stabilitást kínál az ingatag kriptovalutákhoz képest.  

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mi a Litecoin legkisebb egysége?

  1. Photon
  2. Microlitecoin
  3. Litoshi

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
A Bitfinex a Tether tartalékaiból fedezett egy 850 millió dolláros hiányt

A New York-i főügyész (New York Attorney General - NYAG) hivatala eljárást indított a Bitfinex kriptotőzsdét működtető és egyúttal a Tether stablecoint is kibocsátó iFinex Inc. ellen. A főügyész azzal vádolja az iFinex Inc.-t, hogy nem tud elszámolni 850 millió dollárnyi befektetői pénzzel, de ahelyett, hogy ezt az ügyfelei tudomására hozta volna, inkább a Tether tartalékaiból használt fel 700 millió dollárt a veszteségek és az ügyfelek pénzfelvételeinek fedezésére. Miután az erről szóló hírek napvilágra kerültek, 165 millió dollár értékű Bitcoint vettek ki a tőzsdéről mindössze 12 óra leforgása alatt. Az iFinex Inc azt állítja, hogy a főügyész állításai valótlanságokat tartalmaznak, a 850 millió dollár nem tűnt el, hanem a Bitfinex által használt, panamai székhelyű Crypto Capital nevű pénzügyi szolgáltatónál van. A vádirat szerint viszont a Crypto Capital azt állítja, hogy tőlük portugál, lengyel és amerikai hatóságok lefoglalták a pénzt, de a Bitfinex nem fogadja el ezt a magyarázatot. Tehát a főügyész szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy a pénz eltűnt, a Bitfinex szerint viszont nem tűnt el, hanem a Crypto Capitalnál van. “Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy élve a jogainkkal elérjük a lefoglalt összegek feloldását. Sajnos azonban New York főügyészsége úgy tűnik, meg akarja akadályozni, hogy ez a munkánk sikeres legyen, az ügyfeleink kárára”- áll a cég nyilatkozatában. 

A Brave böngésző hirdetéseket jutalmazó programja már élesben működik

Az adatvédelemre nagy hangsúlyt fektető Brave böngésző élesben is elindította a „Brave „Reward” elnevezésű szolgáltatását, amelynek keretében a felhasználók a reklámok megtekintéséért BAT tokeneket kapnak. A BAT a Brave böngészőbe beépített Basic Attention Token rövidítése. A Brave böngésző legfrissebb verziójával a felhasználók mostantól azt a lehetőséget is választhatják, hogy internetezés közben nézik a reklámokat. A felhasználók netezés közben értesítéseket kapnak, és eldönthetik, hogy megnézik-e a reklámot vagy sem. A figyelemért cserébe a felhasználókat illeti a reklámból származó bevétel 70%-a, a maradék 30% pedig a Brave-é marad. A Brave felhasználói teljes adatvédelmet élvezhetnek, hiszen a böngésző nem szivárogtatja ki az adataikat a számítógépeikről. Jelenleg a felhasználók csak BAT-ot kereshetnek, amit a kedvenc tartalomszolgáltatójuknak adományozhatnak tovább. A BAT felvételére vagy elköltésére még várni kell, mert a Brave egyelőre az ehhez szükséges KYC megoldáson dolgozik, nyilatkozta Brendan Eich, a Brave ügyvezetője. A Brave Ads szolgáltatása egyelőre az USA-ban, Kanadában, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban érhető el.Vitalik új ötlettel állt elő az Ethereum jövőbeni staking jutalmának felturbózására

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója magasabb staking jutalmat ajánlott azoknak a hitelesítőknek, akik biztosítják az Ethereum blokklánc hamarosan megjelenő Proof-of-Stake (PoS) verzióját. Az Ethereumnál most azon dolgoznak, hogy megtörténhessen a váltás a Proof-of-Work (PoW) algoritmusról a Proof-of-Stake algoritmusra.  A PoW rendszerek a hálózatot biztosító bányászokon alapulnak, míg a PoS rendszerekben a hálózat biztonsága a hitelesítőkön múlik, akik a blokkok és tranzakciók hitelesítéséhez a saját vagyonuk lekötésével biztosítják a „stake”-et. A hálózat biztosítására, és még több ember„staking”-ben való részvételének ösztönzésére Vitalik egy új jutalmazási rendszert javasolt. Az új rendszerben a hitelesítők a „staking” érdekében lekötött teljes Ether-mennyiség alapján kapnának jutalmat. Ha csak csekély mennyiségű Ethert tesznek félre, a rendszer felemelné a jutalmat, így ösztönözve további embereket az Ether lekötésére. A javaslat nincs kőbe vésve, de ha a közösség elfogadja, az nagyban növelné az Ethereumhoz kötődő „staking” iparág értékét.   

Egy „blokklánc bandita” 45000 ETH-t nyúlt le privát kulcsok megfejtésével

Az amerikai Independent Security Evaluators (ISE) nevű cég biztonsági kutatásokkal foglalkozó szakértői véletlenül bukkantak rá egy „blokklánc banditára”, aki 45000 ETH-hoz jutott hozzá úgy, hogy gyenge privát kulcsokat fejtett meg. Az Ethereum a 256 bites titkosítás módszerét alkalmazza, ami azt jelenti, hogy egy privát kulcs megfejtésére az esély 1 a 2^256-hoz. Vagyis annyi, mintha valakit megkérdeznénk arról, hogy melyik atomra gondoltunk az univerzum összes atomja közül. A kutatók 735 gyenge Ether privát kulcsot fedeztek fel, amelyeket ténylegesen használtak a blokkláncon. Azt vették észre, hogy ezek közül a címek közül 12-t teljesen kiürítettek, és az összegek ugyanarra a címre kerültek, ahonnan azonban semmi nem került ki. A kutatók egy dollárnak megfelelő Ethert küldtek a privát kulcsok által generált címekre, és a pénz már másodpercek alatt át is került a bűnöző címére. A kutatók úgy vélik, hogy a privát kulcsokat azért lehetett megfejteni, mert a véletlenszerű kulcs-generáló programok tartalmazhatnak kódhibákat, illetve a felhasználók gyenge jelszavakat választottak a Brainwallet tárcájuk létrehozásakor.

A Gab a Brave böngésző forkjára készül és integrálja a Bitcoin Lightning hálózatát

A szólásszabadságért kampányoló közösségi oldal, a Gab a Brave webbögésző saját kiadású verziójának elkészítésén dolgozik, amely a Brave nyílt forráskódjára épül. A Gab korábban már kiadta a Dissenter elnevezésű bővítményt, de ezt a Google és a Mozilla is letiltotta. Erre válaszul kezdett el a Gab a saját böngészőjén dolgozni, amely a Lightning hálózat által támogatott Bitcoin fizetéseket integrálja a Basic Attention Token helyett, és megtartja a Brave böngésző legjobb elemeit. Az új Dissenter böngészőben meglesz a Brave hirdetésblokkoló funkciója, valamint a szólásszabadságot biztosító elem is. A Brave természetesen nem örül a forknak, amire a Gab ügyvezetője, Andrew Torba úgy nyilatkozott, hogy “A nyílt forráskód lényege éppen abban rejlik, hogy mások előtt is megnyílik a lehetőség, hogy egy már meglévő kódalapra fejleszthessenek, és ezzel a további értéket teremtsenek. A Brave maga is a Google Chromium projektjének a forkja.

A Samsung $2,9 millió dollárral száll be a Ledgerbe

A Samsung 2,9 millió dollárt (2,6 millió eurót) fektetett be a hardver alapú kriptotárcákkal foglalkozó Ledgerbe. A Samsung a saját, az Ethereum blokkláncon alapuló blokkláncán dolgozik. Eric Larcheveque, a Ledger alapítója elismerte, hogy a befektetés megtörtént, de ennél több információt nem osztott meg a nyilvánossággal. Twitter bejegyzésében azt nyilatkozta, hogy „A hardver tárcák iránti kereslet töretlen lesz, de ahhoz hogy kripto forradalmon alapuló személyes szuverinítás mindenki számára elérhető legyen, az okostelefonok központi szerepet kapnak”. Különböző híresztelések már keringenek a kriptoiparban arról, hogy a Samsung már teszteli a Samsung coint az Ethereumon, de a Samsung vezetői szerint még csak a tárgyalások zajlanak a Samsung coinról. Ezért a Samsung tokenek létrejötte még bizonytalan. A Samsung beépített hideg tárcával adta ki nemrég megjelent Galaxy S10-es okostelefonját.  

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

A brainwallet egy olyan tárcatípus, amelyben a felhasználók a saját memóriájukban tárolják a kriptovalutákat, mégpedig úgy, hogy megjegyzik a jelszóként funkcionáló kifejezést. A brainwallet létrehozásához a felhasználók csak beírnak egy kifejezést egy privát kulcs-generáló szoftverbe, amelynek hashelése révén létrejön egy privát kulcs és egy kriptotárca cím pár.

A kvíz megfejtése

Mi a Litecoin legkisebb egysége?

A helyes válasz: C.

A Bitcoinhoz hasonlóan a Litecoin is 8 tizedesjegyig osztható le. Ez azt jelenti, hogy 0,00000001 LTC a Litecoin legkisebb egysége, amit „Litoshi”-nak neveznek. 1 LTC = 100000000 Litoshi.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe