Nieuwsbrief GlobalRize september 2018

Geachte ontvanger,

GlobalRize groeit heel snel op het ogenblik. Inmiddels zijn er al 175 medewerkers actief! We kunnen zo steeds meer mensen bereiken met het evangelie. Het gevaar dreigt wel dat we medewerkers over het hoofd zien. Daarom hebben we na de zomer het plan opgevat om in ieder geval alle mensen in Nederland te gaan bezoeken. Inmiddels heb ik er zo’n veertig bezocht en ik ben enorm onder de indruk geraakt. De Here heeft zulke prachtige vrijwilligers bijeengebracht. Ik kom allemaal mensen tegen die vol zijn van geloof en dat graag willen delen met anderen. Veel van onze mensen hebben fysieke beperkingen, maar het mooie aan ons werk is dat dat helemaal niet uitmaakt! Zij gaan vaak zelfs voorop in de strijd! Ik word enorm bemoedigd tijdens mijn bezoeken. Natuurlijk vanwege de getuigenissen over alle contacten die onze mensen hebben wereldwijd, maar misschien nog wel meer door persoonlijke getuigenissen van onze medewerkers. Mensen die vol passie het evangelie delen ongeacht hun omstandigheden.

Wist u trouwens dat de mentor die dagelijks de meeste cursisten heeft ook onze oudste mentor is? Herman Volkers (83) uit Zwolle begeleidt dagelijks maar liefst twaalf cursisten in totaal en doet dit werk heel zorgvuldig.

Wat is het mooi om met zulke mensen te mogen samenwerken bij de verkondiging van het evangelie. Wij zijn als directie heel erg dankbaar voor uw inzet. Allen dragen we ons steentje bij en samen vormen we een bijzonder leger voor Christus!

Hartelijke groet,
Frans de Lange Directeur
frans.delange@globalrize.nl
(0525) 79 50 02

Getuigenissen van cursisten

Elke maand beginnen een paar duizend mensen aan een bijbelcursus van GlobalRize. Wat haalt dat nou uit? Uit een paar korte getuigenissen van mensen die in augustus met onze Engelse cursus bezig waren, blijkt het volgende:

1. Er komen mensen door tot geloof.
Gana uit Bhutan: Ik ben te weten gekomen dat Jezus de Zaligmaker is, en ik vertrouw op Hem.

Peter uit Servië: Ik heb een kerk nodig. Ik heb mensen om me heen nodig die in Christus geloven.

2. Nieuwe gelovigen leren de basiswaarheden.
Chetna uit India, twee weken geleden gedoopt: Als babygelovige heeft God me in zo’n aardige kerk geplaatst als mijn geestelijk gezin. Door deze cursus zijn mijn overtuigingen nog duidelijker
geworden.

Kishmita, uit een hindoegezin in Singapore: Zeven maanden geleden heb ik Jezus aangenomen, maar ik ben nog niet gedoopt. Ik vond het moeilijk om de Bijbel te lezen en te begrijpen. Deze cursus heeft me zo erg geholpen om te groeien in kennis over Jezus Christus.

3. Mensen die al christen zijn ervaring verdieping in hun geloof.
Nenna uit Nigeria: “Jezus is meer een realiteit voor mij geworden.”

Tuni uit Kenya: Mijn geloof is gegroeid. Ik wil nog meer weten over wat de Bijbel onderwijst, en ik wil een nog diepere relatie met God.

4. Het chronologisch bijbelonderwijs leidt tot beter begrip van de Bijbel.
Bahati uit Kenya: Het plan van God om de mens te redden, van Genesis tot de hemelvaart van Jezus, werd heel duidelijk gemaakt.

Fatima uit Zuid-Afrika: Ik kreeg inzicht in hoe het Oude Testament een voorbode is van het Nieuwe Testament. Eerst dacht ik altijd dat het Oude Testament alleen maar geschiedenis is, maar nu zie ik dat het allemaal uitloopt op Gods reddingsplan voor Zijn kinderen.

5. De mogelijkheid om vragen te stellen wordt gewaardeerd.
Elijah uit Nigeria: Door de hulp van een mentor werden er dingen duidelijk die ik nog nooit begrepen had.

Carrie uit Canada: Ik weet nu dat er mensen zijn die me willen helpen dichter bij God te komen.

6. Gelovigen worden aangemoedigd zelf God te dienen.
Min Min uit Myanmar:Nadat ik de cursus afhad, stond ik zo sterk in mijn geloof dat ik deze cursus graag wilde delen met mijn zondagsschoolkinderen. Ik ben begonnen deze lessen in het Birmees te vertalen.

Bidhan uit Nepal: Elke twee weken hebben we jeugdgroep in onze kerk. Dan vertel ik wat ik in de cursus geleerd heb.

Een dia die in de afgelopen weken een groot bereik heeft gehaald op de She Rises Facebookpagina.

Mijn naam is Jeroen van Dijk, ik ben 24 jaar. Samen met mijn prachtige vrouw woon ik in Zwolle. In september 2016 kreeg ik van mijn vader een foldertje in handen gedrukt van GlobalRize. Ik stond voor een huis waar we zojuist een bezichtiging hadden gedaan. De timing van het foldertje was perfect. Ik stond op het punt een net iets te duur huis te kopen, ik had een goede baan en ik had mijn toekomst wel uitgestippeld. Een goede vriend had mij die zomer verteld dat hij op zijn hart kreeg dat ik de zending in mocht. Dit was tijdens een kerkdienst waarin ik net zat te dagdromen over de tijd dat ik samen met mijn vrouw in China was. We fietsten door een vreemde stad en ondanks de vreemde cultuur en omgeving voelde het alsof dat precies de plek was waar we moesten zijn. Het samenvallen van mijn dagdroom en de woorden van mijn vriend waren een enorme bevestiging dat de zendingsroeping in mijn hart was gelegd en dat God bezig is een plan voor ons uit te stippelen. Maar toch stond ik daar op een dag in september op het punt een heel andere keuze te maken. Na een periode van bidden, bieden, twijfelen en het bod weer intrekken hebben we toch besloten geduldig te wachten totdat duidelijk werd wat Gods wil was en besloten wij ons maar niet vast te zetten qua plaats en financiën.

GlobalRize kwam steeds weer in het vizier. Achteraf een bijzondere weg, waar Gods leiding zo duidelijk was. Lang verhaal kort: Ik stuurde een mail, ging op gesprek bij GlobalRize en, kreeg een opdracht om aan te werken. In september 2017 besloot ik mij fulltime in te gaan zetten voor GlobalRize. Ik werk aan PrayAssist, een app die het gebedsleven ondersteunt. Mijn hoop is dat mensen de app gebruiken om te blijven bidden. Dit kan in ons drukke bestaan zo snel in de vergetelheid raken. Onze smartphone neemt steeds meer van onze tijd in, het snoept onze tijd weg. Ik probeer met deze app iets van die tijd terug te veroveren en om te zetten in tijd voor onze hemelse Vader.

Facebook heeft onze Messenger chatbot goedgekeurd. Hierdoor kunnen mensen die een chatgesprek via een van onze Facebook-pagina’s beginnen, zich inschrijven voor het ontvangen van dagelijkse of wekelijkse berichten. Ze kunnen kiezen voor het ontvangen van een bijbelvers, een artikel dat een bijbelvraag beantwoordt, of een korte meditatie. We hopen dat ook met deze nieuwe manier binnen afzienbare tijd dagelijks duizenden mensen iets van Gods Woord meekrijgen.

 • Tot nu toe hebben 9843 studenten zich ingeschreven voor de Franse bijbelcursus.
 • 4,1 miljoen mensen zagen de afgelopen maand berichten van de Indonesische Facebookpagina.
 • 2300 mensen hebben tot nu toe PrayAssist uitgeprobeerd, vooral Nederlanders.
 •  Het best presterende bericht van de Facebookpagina She Rises heeft 585.500 mensen bereikt.

Wilt u met ons danken

 • dat er een taalteamleider Urdu (Pakistan) is gevonden
 • voor de lancering van PrayAssist
 • voor het grote bereik van de Indonesische Facebookpagina
 • voor de groei van She Rises

Wilt u met ons bidden

 • dat PrayAssist wereldwijd veel gebruikt zal worden.
 • voor een goede start van het taalteam Urdu
 • voor het Arabische werk. Het lukt nog niet om een groot bereik te halen, omdat mensen niet gemakkelijk een christelijk bericht liken.
 • dat er een nieuwe teamleider voor She Rises gevonden wordt
 • voor het gebruik van de Jezusfilm. Omdat die in 1500 talen beschikbaar is, kunnen we met de juiste medewerkers heel snel een cursus in vrijwel iedere taal aanbieden.

Werk ook mee

We zijn dringend op zoek naar chatmedewerkers! Per dag krijgen we zo'n 150 gesprekken binnen op Biblword. Als er een chatknop bij onze berichten wordt gezet, zal dat nog veel hoger worden. Maar daar hebben we niet voldoende medewerkers voor. Wie wil deel zijn van dit mooie werk? Je moet in staat zijn in het Engels geloofsgesprekken te voeren, en minimaal twee uur per week op een vaste tijd beschikbaar zijn.

Wilt u ook bijdragen aan zending via internet? Kijk op www.globalrize.nl/vacatures voor alle actuele vacatures. We hebben veel mensen nodig! Zit er niets voor u bij en wilt u toch graag meewerken? Vul gewoon het vacatureformulier in, we gaan graag in gesprek!
 Bent u al actief als vrijwilliger? Breng onze vacatures dan gerust onder de aandacht van mensen in uw netwerk.

Bekijk vacatures

Steun ons!

Wilt u ons werk financieel ondersteunen? U kunt uw gift overmaken naar IBAN NL03 RABO 0300 5646 86 t.n.v. Stichting GlobalRize of via iDeal door op onderstaande knop te klikken.

Doneer via iDeal

GlobalRize.nl

Elzenweg 1a
8096 RV Oldebroek, Nederland
www.globalrize.nl
info@globalrize.nl
(0525) 79 50 02