Infoflash - Interne communicatie van GO! CVO Antwerpen

GO! CVO Antwerpen vult tekort ICT'ers aan met nieuwe opleiding

ANTWERPEN Steeds meer volwassenen kiezen om hun diploma secundair onderwijs alsnog te behalen. In GO! CVO Antwerpen stijgt het aantal inschrijvingen in het tweedekansonderwijs met 3.6% t.o.v. vorig jaar. GO! CVO Antwerpen breidt daarom hun aanbod uit en start volgend schooljaar met de nieuwe opleiding Helpdeskmedewerker. 

Helpdesk: eerste hulp bij nood
De nood aan ICT'ers is hoog bij de Belgische bedrijven. Met 16.000 openstaande vacatures was het tekort nog nooit zo groot. Dat komt vooral door de toenemende digitalisering.

Vanaf september 2018 lanceert GO! CVO Antwerpen de nieuwe opleiding ‘Helpdeskmedewerker (IT)’. De opleiding focust op de praktische kant van Informatica. “De helpdesk is het gezicht van ICT. Het is in eerste instantie een opvangplek waar empathie een centrale rol speelt. De helpdesk regelt steeds meer. Naast ‘hij-doet-het-niet’, moet de helpdeskmedewerker ook thuis zijn in gebruikersrechten, netwerkbeheer, back-ups …”, zegt docent en opleidingshoofd Stefan De Troeyer.

Klantentevredenheid verhoogt 
“De helpdesk vangt meer op, waardoor de 'duurdere' ICT'ers meer tijd hebben om zich te richten op hun specialisme. Maar ook de medewerkers worden sneller en beter geholpen. Tijdens de opleiding doen onze cursisten veel praktijkervaring op waardoor ze direct inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt.” 

GO! CVO Antwerpen biedt de opleiding aan in dagonderwijs in GO! campus Hoboken. Naast helpdeskmedewerker kunnen cursisten op GO! CVO Antwerpen kiezen uit acht andere beroepsspecifieke opleidingen waaronder Polyvalent verkoper, webdesigner, secretariaatsmedewerker … 

Meer info over tweedekansopleidingen via www.cvoantwerpen.be.  

Voor meer informatie, contacteer:
Stefan De Troeyer
Opleidingshoofd 
stefan.detroeyer@cvoantwerpen.be 

Dienst communicatie
Alici De Beukelaer 
M 0479 93 15 18
communicatie@cvoantwerpen.be

GO! CVO Antwerpen

Persbericht
Verantwoordelijke uitgever: Eddy Hancké, Distelvinklaan 22, 2660 Hoboken