Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...

JÄRJESTÖTIEDOTE

4 / 2021 Joulukuu

Kumppanuusyksikön yhteystiedot ja järjestötiedotteet
Avustukset
Tilavaraukset
Välinelainaus
Monistaminen ja taitto

Sisältö

  • Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset koronaan liittyen
  • Toiminta- ja palkkausavustusennakot vuodelle 2022 – hae 15.12.2021 mennessä!
  • Miljoonapotti järjestöjen varhaisnuoriso- ja nuorisotoimintaan
  • Kumppiksen kyselytunnin aiheena toiminta- ja palkkausavustusten haku vuodelle 2022
  • Suomi.fi tunnistautuminen otettava käyttöön
  • Leirivuoroja vielä vapaana leirikeskuksissa!
  • Ympäristölupaus - Ekokompassi nuorisopalvelukokonaisuudelle
  • SATAKOLKYT-hanke jatkuu...

Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset koronaan liittyen

Perjantaina 3.12.2021 pidettiin kumppani-info, jossa avattiin mitä uudet rajoitukset tarkoittavat. Tilaisuudessa esitettiin kysymyksiä, joihin kaikkiin ei ollut perjantaina valitettavasti antaa vastauksia.

Niihin vastukset kuin myös päivitetyt tiedot koronarajoituksista sekä koronapassista usein esitetyt kysymykset ja vastaukset löytyvät täältä:

Kumppaniviesti_8.12.2021_Helsingin kaupunki

Avustukset

Toiminta- ja palkkausavustusennakot vuodelle 2022 – hae 15.12.2021 mennessä!

Toiminta- ja/tai palkkausavustusennakkoon ovat oikeutettuja ne yhdistykset, jotka saivat tälle vuodelle varsinaista toiminta- ja/tai palkkausavustusta tai starttiavustusta. Ennakkoa voi saada enintään 50 % edellisen vuoden avustuksen määrästä.

Ennakkoa haetaan 15.12.2021 mennessä sähköisen asiointipalvelun kautta osoitteessa asiointi.hel.fi täyttämällä ja lähettämällä nuorisopalvelujen toiminta- ja palkkausavustusennakkolomakkeen. Lomakkeen täyttämistä ei kannata jättää viime tinkaan!

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan vuoden 2022 talousarvio ja toimintasuunnitelma. Mikäli olette hakeneet muita kaupungin avustuksia vuodelle 2022 tai meiltä vuoden 2022 loma-aikojen leiriavustusta ja liittäneet siinä yhteydessä vuoden 2022 toiminta- ja taloussuunnitelman jollekin hakemukselle, ei näitä tarvitse enää uudelleen liittää.

Lisätietoja www.hel.fi/nuorisonavustukset 

Kumppanuusyksikkö tiedottaa

Miljoonapotti järjestöjen varhaisnuoriso- ja nuorisotoimintaan

Nuorisojaosto käsitteli viime kokouksessaan sekä koronalisä-avustuksia että varsinaisia loma-aikojen leiriavustuksia.

Helsinkiläiset järjestöt saivat lapsiin ja nuoriin kohdistuvaan kasvokkain tai digitaalisesti tehtävään nuorisotyöhön koronalisäavustusta yhteensä 380 000 euroa. Tämä koronasta elpymiseen tarkoitettu avustus jaettiin siten, että 14 järjestöä sai yli 3000 euron avustuksen, josta nuorisojaosto päätti ja 31 järjestöä sai enintään 3 000 euron avustuksen kumppanuuspäällikön päätöksellä.

Avustuksia myönnettiin nuorten harrastustoiminnan elpymiseen ja nuorisotyöhön. Usea järjestö hakikin extra-avustusta juuri perustoiminnan tukemiseen ja/tai laajentamiseen sekä toiminnan ja osallistujien volyymin palauttamiseksi koronaa edeltävälle tasolle. 

Yli 3000 euron avustusta haettiin esimerkiksi nuorten kohtaamiskahvilan perustamiseen, uuden paikallisen nuorisotoimintamallin kehittämiseen sekä ilmastomuutoskeskustelufoorumin järjestämiseen. Enintään 3000 euron avustuksilla järjestöt halusivat lisätä monenlaista kerho- ja retkitoimintaa sekä kehittää nuorten vapaaehtoisten jaksamista, innostamista ja aktivointia niin uusilla malleilla kuin erilaisilla tapahtumillakin.

Loma-aikojen varsinaista leiriavustusta jaettiin 630 000 euroa 38 helsinkiläisjärjestölle, joista 80% maksettiin ennakkona jo viime tammikuussa. Avustusta jaettiin nyt kuudennen kerran ja tänä vuonna yhdistykset järjestivät ennätysmäärän päiväleiritoimintaa helsinkiläisille 7-16-vuotiaille lapsille koronan aiheuttamista rajoitteista huolimatta. Yö- ja päiväleireille osallistui yli 11 000 innokasta leiriläistä ja leirivuorokausia kertyi yli 60 000.

Leireillä mm. skeitattiin, kokattiin, näyteltiin, taiteiltiin, tanssittiin, tutkittiin tiedettä ja yövyttiin teltoissa. Lapset pääsivät harjoittamaan käden taitojaan, kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja ja seikkailemaan niin luonnossa kuin teatterilavoillakin. Usea järjestö myös palkkasi nuoria kesätyöntekijöitä loma-aikojen leireille joko suoraan leiriavustuksen tai kesäsetelien tuella.

Nuorisojaoston kokous 25.11.2021 päätökset: nuorisotoiminnan koronalisäavustukset, § 24  ja loma-aikojen leiriavustuksien 2021 käyttö, § 23

Kumppanuuspäällikön päätös 23.11.2021: nuorisotoiminnan enintään 3 000 euron koronalisäavustukset, § 28

Kumppiksen kyselytunnin aiheena toiminta- ja palkkausavustusten haku vuodelle 2022

Kumppanuusyksikkö on perinteisesti järjestänyt avustusinfotilaisuuksia alkuvuodesta ja syksyllä. Tilaisuuksien järjestäminen on nyt epävarmaa pitkälle tulevaisuuteen koronan takia. Haluamme kuitenkin tarjota järjestöille ja nuorten ryhmille matalan kynnyksen kanavan saada tietoa ja vastauksia kysymyksiin. 

Kumppiksen kyselytunnit etäyhteyden kautta aloitettiin syksyllä 2020 ja niitä jatketaan edelleen. Kyselytunneilla on kumppanuusyksikön työntekijöitä vastaamassa kysymyksiin avustuksista sekä muusta nuorisopalvelujen tarjoamasta tuesta nuorten kansalaistoiminnalle. Tunneilla myös käydään läpi ajankohtaiset avustusasiat. 

Kyselyntien lisäksi vastaamme mielellämme kysymyksiin muinakin aikoina, yhteystiedot

Kyselytunti ma 21.2.2022 klo 17.00

Kumppanuusyksikön työntekijät ovat paikalla kertomassa avustuksista ja vastaamassa kysymyksiin vähintään klo 18 saakka.

Tällä kerralla kerromme erityisesti toiminta- ja palkkausavustuksista, joiden haku vuodelle 2022 päättyy 28.2.2022.

Linkki Teams-kokoukseen: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Ohjeita Teamsin käyttöön 

Microsoft Teams on esimerkiksi etäkokouksissa käytettävä sovellus. Teamsia varten ei tarvitse ladata tietokoneelle ohjelmaa, vaan se avautuu myös nettiselaimeen. Teams ei valitettavasti toimi aivan kaikissa selaimissa, mutta ainakin Microsoftin omassa selaimessa sekä Chrome-selaimessa se toimii. 

Kun avaat tässä tiedotteessa olevaa Liity Microsoft Teams-kokoukseen –linkin (esimerkiksi hiiren oikeasta napista avautuvasta pudotusvalikosta ”avaa hyperlinkki”), avautuu Teams selaimeesi. Etene sen jälkeen Teamsin esittämien kysymysten mukaan. 

Linkit toimivat jo, joten voit halutessasi testata jo etukäteen, miten pääset liittymään etäkokoukseen. Jos tulee ongelmia, ota yhteyttä Liisa Remekseen liisa.remes@hel.fi, 0931026783. 

Käydään joka kyselytunnin alussa läpi ohjeet siihen, miten Teams-kokouksessa toimitaan.

Suomi.fi tunnistautuminen otettava käyttöön

Kaupungin avustusten hakeminen siirtyy nykyisestä sähköisestä asioinnista uuteen asiointijärjestelmään vuoden 2022 aikana. Yhdistykset kirjautuvat tulevaan uuteen asiointiin vain suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Suomi.fi-tunnistautuminen on siis nyt otettava käyttöön, jos yhdistys aikoo hakea avustuksia kaupungilta tulevaisuudessa. Nuorisopalvelujen  toiminta- ja palkkausavustukset vuodelle 2022 haetaan kuitenkin vielä vanhassa asioinnissa edellisten vuosien tapaan. Vanhassakin asioinnissa suomi.fi-tunnistautumista tarvitaan, jotta voi asioida yhdistyksenä.

Yhdistyksen omat säännöt vaikuttavat siihen, miten tunnistautumisen saa yhdistyksen käyttöön 

Jos yhdistyksenne säännöissä puheenjohtajalla tai joillain muilla hallituksen jäsenillä on yksin yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus, puheenjohtaja tai muu yksin nimenkirjoitusoikeudellinen hallituksen jäsen voi valtuuttaa suomi.fi-palvelussa muita henkilöitä asioimaan yhdistyksen puolesta.

Jos yhdistyksellänne on säännöt, joissa yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus on aina kahdella henkilöllä yhdessä, täytyy yhdistyksenne tehdä digi- ja väestötietovirastolle valtuutushakemus. Hakemuksen voi tehdä sähköisesti. HUOM! Hakemusten käsittelyaika on useita viikkoja. Muistattehan suunnitella myös sen, miten toimitte henkilöiden vaihtuessa niin, että valtuutuksiin ei tule katkoksia.  Alla linkkejä, joissa ohjeita valtuutushakemukseen ja suomi.fi-tunnistautumiseen.

Ohjeet hakemuksella valtuuttamiseen (kun yhdistyksellä on säännöissä nimenkirjoitusoikeus kahdella yhdessä): https://www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen

Ohjeet suomi.fi-valtuutuksiin, kun yhdistyksellä on säännöissä nimenkirjoitus jollakulla yksin (esim. puheenjohtajalla):
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/anna-valtuus-yrityksena-tai-yhteisona
- avaa keskeltä valikosta kohta ”Miten yrityksen, yhdistyksen tai muun yhteisön edustaja antaa valtuuden yksin?”

Suomi.fi-asiakaspalvelu:
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tuki-ja-neuvonta/tietoa-organisaatioiden-asiakaspalvelusta

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa

Leirivuoroja vielä vapaana leirikeskuksissa!

Voit kysellä suoraan Leirikeskuksesta vapaana olevia vuoroja 6.1.2022 alkaen.

Ympäristölupaus – Ekokompassi nuorisopalvelukokonaisuudelle

Nuorisopalvelukokonaisuudelle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti osoitukseksi määrätietoisesta työstä ympäristön hyväksi. Sertifikaatti myönnettiin 29.9.2021 hyväksytysti läpimenneen auditoinnin tuloksena.

Ympäristökasvatus nuorisotyössä on toiminnan, kokemusten ja pohdinnan mahdollistamista nuorille

Nuorisopalveluiden ympäristötoiminnan tavoitteena on innostaa nuoria vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja luoda edellytyksiä omaehtoiseen toimintaan, aktivismiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Nuorisopalveluissa ympäristökasvatusta toteutetaan nuorisotyöllisesti.

Nuorisopalveluiden ympäristötyö nivoutuu vahvasti nuorisotyön perussuunnitelmaan. Arvomme noudattavat kestävän kehityksen periaatteita ja ympäristöasiat ovat osa kaikkea toimintaamme niin pienissä kuin isommissakin asioissa.

Ekokompassin myötä sitoudumme jatkuvaan kehittämiseen

Nuorisopalvelujen ympäristöohjelma ja Ekokompassi-prosessi on ollut merkittävä ja kunnianhimoinen ponnistus ympäristöystävällisten valintojen ja toimintatapojen huomioimiseksi nuorisotyössä. Ekokompassi-sertifioidun ympäristöjärjestelmän periaatteita noudatetaan jokaisessa toimipisteessämme.

Ympäristöohjelman valmisteluun ja toteuttamiseen ovat osallistuneet sekä nuoret että nuorisopalvelujen henkilöstö; se on ollut yhteinen ponnistus kestävän ja vastuullisen tulevaisuuden puolesta.

Mikä on Ekokompassi?

Ekokompassi on Helsingin seudun ympäristöpalvelujen hallinnoima ympäristöjärjestelmä. Järjestelmään hyväksytyt yritykset ovat puolueettoman osapuolen auditoimia ja sitoutuneet noudattamaan järjestelmän kymmentä kriteeriä. Ekokompassi perustuu vastaaviin pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin sekä kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin kuten ISO 14001 ja EMAS.

Lisää aiheesta:
https://nuorten.helsinki/tekemista-ja-paikkoja/harrastuksia/ymparistotoiminta/ymparistolupaus-ja-yhteydenotot/

SATAKOLKYT-hanke jatkaa….

Helsinkiläiset ovat siivonneet talkoovoimin kaksi kertaa koko kaupungin rantaviivan

Vuosien 2019-2021 aikana tuhannet helsinkiläiset ovat innostuneet mukaan koko kaupungin yhteiseen siivoustempaukseen. Talkoilla on saatu siivottua 260 kilometriä Helsingin rantaa eli kaksi kertaa kaupungin 130 kilometrin mittaisen Itämeren rantaviivan verran. Samalla roskaa on siivottu pois rannoilta tuhansia jätesäkillisiä. SATAKOLKYT-hanke jatkaa helsinkiläisten innostamista yhteisiin talkoisiin vielä vuonna 2022.

Vuonna 2019 käyntiin polkaistun SATAKOLKYT-kampanjan tavoitteena on innostaa helsinkiläiset liikkumaan merenrantaan ja samalla keräämään roskia pois luonnosta. Hanke oli alun perin suunniteltu päättymään kolmen hankevuoden jälkeen joulukuussa 2021, mutta sai lisäavustuksen kautta jatkoa vielä ensi vuodelle.  Hanke jatkuu vuoden 2022 elokuun lopussa vietettävään vuosittaiseen Itämeripäivään saakka.

Kampanjan nettisivuilta www.satakolkyt.fi löytyy interaktiivinen kartta, joka näyttää milloin mikäkin ranta on viimeksi siivottu. Kuka vaan voi varata kartalta pätkän rantaa ja lähteä siivousretkelle. Kun rannan ilmoittaa siivotuksi kartalle, sen väri muuttuu punaisesta vihreäksi ja siivoaja saa halutessaan oman nimensä näkyviin rannan kohdalle.

Lisätietoa: www.satakolkyt.fi
FB: www.facebook.com/SATAKOLKYT
IG: @satakolkyt

Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Nuorisopalvelut

Kumppanuusyksikkö

Käyntiosoite: Konepajankuja 3
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
kansalaistoiminta@hel.fi
____________________________________
Osoitelähde: Avustusrekisteri

Unsubscribe

MailerLite