Uutiskirje 6/2023

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Oman elämänsä sankareille
  • YMCA Europe 50-vuotisjuhlakonferenssi Berliinissä – #Y2Gether
  • Yhteisöllisyyttä ja liikunnan iloa Varissuolla
  • Meritähden kuulumisia
  • Mukaan meripartioon?
  • Soiton- ja laulunopetusta Turun NMKY:lla
  • Naskalit ja Ylioppilaskunnan Laulajat jakavat estradin YL140-juhlakiertueella syyskuussa
  • Mukaan Musiikin ystäviin?
  • Snorkkelikerhon kausi käyntiin

Oman elämänsä sankareille!

Katso uusi sankarivideo Youtubessa

YMCA Europe 50-vuotisjuhlakonferenssi Berliinissä – #Y2Gether

Berliinissä 28.6.- 2.7.2023 pidettiin YMCA Europen 50-vuotisjuhlakonferenssi, johon pääsin osallistumaan. Konfferenssissa keskityttiin strategiaan 2030, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Konferenssi alkoi yleiskokouksella, jossa jäsenmaat äänestivät YMCA World 2030 strategian puolesta.

Konferenssissa esitettiin YMCA World -strategian neljä peruspilaria: kestävä planeetta, hyvinvoivat yhteisöt, oikeudenmukainen maailma ja merkityksellinen työ. Nämä neljä pilaria käytiin läpi paneelikeskustelujen sekä erilaisten luentojen kautta. Näissä esitettiin erilaisia YMCA työmuotoja ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Konferenssi tarjosi myös mahdollisuuden verkostoitua muiden toimijoiden kanssa ja kuulla minkälaisia lähestymistapoja kestävyysteemoihin on sisällytetty muissa paikallisyhdistyksissä. Esimerkiksi alla olevan linkin kautta voit tutustua maailmalla oleviin YMCA toimintoihin, joissa edistetään yhteisöjen hyvinvointia, joita osallistujat lisäsivät esityksen aikana. Lue lisää...

Yhteisöllisyyttä ja liikunnan iloa Varissuolla

Saapuessaan Pelttarin kentälle Yökoriksen tapahtumaan huomaa heti rennon tunnelman ja iloisen musiikin. Nuoret harrastajat ovat täynnä energiaa ja hymyileviä kasvoja. Vaikka et tuntisi kaikkia ennestään, ilmapiiri on avoin ja ystävällinen.

Toiminta on suunniteltu edistämään yhteisöllisyyttä. Alusta asti korostetaan avointa ja kunnioittavaa ilmapiiriä, jossa jokainen nuori kokee olonsa arvostetuksi ja hyväksytyksi. Täällä ei ole merkitystä, mistä maasta tai kulttuurista olet kotoisin – meitä kaikkia yhdistää liikunta ja halu viettää aikaa yhdessä.

Pelaaminen on keskeinen osa toimintaa. Sekä koripallo- että jalkapallokentät ovat jatkuvasti täynnä innokkaita pelaajia. Joukkueet muodostetaan monipuolisesti eri taustoista tulevista nuorista. Yhteinen tavoite on nauttia pelistä. Täällä oppii, että joukkueessa jokainen on tärkeä ja jokaisen panosta arvostetaan. Lue lisää...

Meritähden kesäkuulumiset

S/y Meritähden purjehduskausi on ollut vauhdikas. Kesän naisistoissa on purjehtinut kaikenikäisiä Tähti-tyttöjä ekaluokkalaisista kokeneimpiin kippareihin. Ilta- ja viikonloppupurjehduksilla seilattiin Saaristomerellä, ja kahdella matkapurjehduksella Suomenlahden yli Viron Hiidenmaan ja Saarenmaan rannoille. Meidän purjehduskesää voi fiilistellä lippukunnan Instagram-tilitä @turuntahtitytot !

Turun Tähti-Tyttöjen partiotoiminta tarjoaa seikkailuja ja uusia taitoja kaikenikäisille, niin merellä kuin metsässäkin. Partiosyksy pyörähtää käyntiin viikolla 34 ja mukaan mahtuu vielä innokkaita partiolaisia! Partio sopii kaikille ja sen voivat aloittaa ekaluokkalaiset ja sitä vanhemmat. Myös aikuiset ovat tervetulleita!
Kokoonnumme lähellä Turun keskustaa osoitteessa Kaskenkatu 10.

Kaikissa ryhmissä on vielä tilaa:
Sudenpentujen (2014-2016 syntyneet) kokoukset maanantaisin. Ryhmässä on tilaa, joten ota rohkeasti yhteyttä: sudenpennut@turuntahtitytot.fi
Seikkailijoiden ja tarpojien (2009-2013 syntyneet) viikottaiset kokoukset sovitaan ryhmien kesken.

Samoajien, vaeltajien, aikuisten (2008-) kokoukset sovitaan erikseen.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa lippukunnanjohtaja osoitteesta lpkj@turuntahtitytot.fi 
Tutustu toimintaamme Instagramissa ja osoitteesta turuntahtitytot.fi

Nähdään partiossa! :)

Soiton- ja laulunopetusta Turun NMKY:lla

Soiton- ja laulunopetuksen kausi käynnistyy taas pian osoitteessa Sirkkalankatu 27. 

Tervetuloa mukavan ja antoisan harrastuksen pariin ammattitaitoisten opettajien opastuksella. Voit aloittaa musiikinopiskelun aivan alusta, tai jatkaa ja täydentää osaamistasi kannustavassa ohjauksessa. 

Opetusta viulun ja alttoviulun, pianon, kitaran, huilun, nokkahuilun sekä bändisoiton lisäksi myös laulussa. Tutustu opettajiimme ja ilmoittaudu mukaan nettisivujemme kautta. 
 https://www.ymcaturku.fi/musiikki/soiton-ja-laulunopetus/


Paikkoja kannattaa kysellä suoraan opettajilta myös myöhemmin syksyllä ! 

Naskalit ja Ylioppilaskunnan Laulajat jakavat estradin YL140-juhlakiertueella syyskuussa

Ylioppilaskunnan Laulajat juhlistaa tänä vuonna 140-vuotista historiaansa juhlakiertueella. Maamme mieskuoropioneerin karavaani saapuu tiistaina 5. syyskuuta klo 19.00 Turun tuomiokirkkoon seuranaan Turun NMKY:n Mieskuoro Naskalit. 
Juhlakiertueen teemana on YL edelläkävijänä 140 vuotta ja YL:n ohjelma on koottu kokonaan YL:n kantaesittämistä kappaleista. Varhaisimmat kantaesitykset ovat 1800-luvun lopulta ja tuoreimmat tämän kevään juhlakonsertista. Tyylilajitkin vaihtelevat vastaavasti kansallisromantiikan klassikoista nykymusiikin taiturimaiseen sävelilotteluun, viihdemusiikin suosikkeja unohtamatta. 
Eivätkä Naskalitkaan jää silkoiksi seinäruusuiksi, vaan esitämme konsertissa jokusen kappaleen yksin sekä yhdessä YL:n kanssa. 🌹🌹 

Liput juhlakonserttiin löytyvät Lippupisteestä

NYT jos koskaan

on mitä mainioin hetki aloittaa uusi harrastus, sillä Turun musiikinystävien orkesteri etsii uusia soittajia kaikkiin soitinryhmiin. Ei koesoittoja, mutta vaadimme nuotinlukutaitoa ja vähintään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa meillä ei ole.

Orkesteri koostuu kaikenikäisistä ja -tasoisista soittajista, joten sovit varmasti mukaan. Emme suhtaudu kovin ryppyotsaisesti soittamiseen, sillä tärkeintä meille on soittamisen ilo. Tule siis ihmeessä kokeilemaan! Voit olla yhteydessä orkesterin puheenjohtajaan sirpa.koski1@gmail.com tai tulla mukaan harjoituksiin milloin tahansa. Harjoittelemme keskiviikkoisin Turun NMKY:n juhlasalissa klo 19:15 (Sirkkalankatu 27).

Tule mukaan, olisi kiva soittaa yhdessä!

Snorkkelikerhon kausi käyntiin

Snorkkelikerho kokoontuu Nättinummen uimahallilla (Kreetankatu 4)  ja on tarkoitettu 7-14 -vuotiaille uimataitoisille tytöille ja pojille.

Kerhossa opetellaan snorkkelisukelluksen perustaitoja, pelataan ja leikitään vedessä koulutettujen ohjaajien kanssa. Tyydyttävä uimataito tulisi kerholaisella olla. Mukaan tarvitset vain uikkarit, muut välineet saat kerholta lainaksi.

Kerho on halukkaille hyvä ”ponnahduslauta” laitesukelluskokeilun kautta laitesukelluskurssille ja mahdolliseen myöhempään laitesukellusharrastukseen.

Kerhot käynnistyvät 24.8. ja ilmoittautuminen kerhoon on käynnissä verkkosivuilla ymcaturku.fi/liikunta/sukellus/snorkkelikerho/

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

MailerLite