Az amerikai S&P 500 index elérhető ERC-20 tokenként Nézd meg a böngészőben

“A kripto egyre érettebbé válik. Ma már határozottan kamaszkorban van.”  ~ Erik Voorhees

A piac alakulása

A kriptopiac 22 milliárd dollárral bővült az előző héthez képest. A Bitcoin árfolyama már 8 egymást követő héten emelkedést mutat, és az új hónap 4700 dollárt is meghaladó árfolyammal köszöntött be, jelenleg 4750 dolláron áll. Az Ether 137 dollárról 152 dollárra emelkedett. A kriptovalutában tárolt vagyonok hozamából származó nyereség egyre népszerűbbé válik a kriptovilágban. A Coinbase új szolgáltatást indított az intézményi befektetői számára, hogy passzív jövedelemre tegyenek szert  a kriptovalutában lévő vagyonukból.

Ezalatt Japán folytatja a a kriptovaluták elfogadásában játszott vezető szerepet: a legnagyobb japán vasúttársaság fontolóra vette a kriptovaluták fizetőeszközként való elfogadását. A Louis Vuitton tulajdonosa pedig blokkláncot indít a luxustermékek lekövetésére. Az új blokklánc igazolja a termékek eredetiségét és ezáltal segíti a hamisítás elleni harcot. Még mindig magas a blokkláncokhoz kapcsolódó állások betöltésére alkalmas munkaerő iránti kereslet. A 4 vezető tanácsadó cég, a Deloitte, a KPMG, az Arthur Andersen és az EY még mindig blokklánc-szakértőket keresnek, legalábbis az indeed.com-ról származó információk szerint.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mennyi lesz a Bitcoin blokk-jutalma 2021-ben?

  1. 6,25
  2. 12,5
  3. 10,5

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
Hamarosan megjelenik a WhatsApp felhasználók kriptotárcája, a Wuabit

A hamarosan megjelenő Wuabit lesz a WhatsApp, a világ legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazásának első kriptotárcája, ami kriptovaluta-fizetések lebonyolítására alkalmas. A Wuabitet egy független kripto-startup cég fejleszti, amelynek semmi köze a WhatsApphoz. A Wuabit a WhatsApp üzenetküldő programjához API integráción keresztül kapcsolódik majd. A felhasználók láthatják az egyenlegeiket, küldhetnek, fogadhatnak és válthatnak is kripto-fizetőeszközöket. A Wuabit tárca alapvetően egy chatbot, amelyet egy speciális mesterséges intelligencia támogat. A használatához csak fel kell venned a partnerlistádra a Wuabit telefonszámát, mintha egy barátod lenne, és olyan egyszerű parancsok elküldésével, mint az „egyenleg” vagy „küldj 0,05 BTC-t Verának” már láthatod is az egyenleged vagy küldhetsz is pénzt egy barátodnak. A Wuabit tervei között szerepel további chatprogramok, pl. a Facebook Messenger, Viber, Telegram, sőt akár az sms bevonása is.

Az Airbnb és a Netflix mostantól kriptóban indított fizetéseket is elfogad

A svéd székhelyű, ajándékkártyák forgalmazásával és mobiltelefon-feltöltéssel foglalkozó Bitrefillnek köszönhetően mostantól kriptovalutával is foglalhatunk szállást az Airbnb-n vagy akár a Netflix előfizetésünket is megújíthatjuk kriptóval. Az ügyfelek Bitcoinnal, Lightninggal, Ethereummal, Litecoinnal, Dash-sel, és Dogecoinnal vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Az Airbnb és Netflix ajándékkártyák 25, 30, 50 dolláros címletekben kaphatók, és az ügyfelek szabadon választhatják meg, melyik kriptovalutával vásárolják meg az ajándékkártyákat. Egyelőre az Airbnb ajándékkártyák csak az Egyesült Államokban lakóhellyel rendelkezők számára érhető el, és nekik is csak akkor, ha 28 napnál rövidebb nyaralást foglalnak le, a Netflix azonban mind az USA-ban, mind Európában elérhető. A Bitrefill szerint az Airbnb-s fizetések kriptóban való lebonyolításának lehetősége volt az ügyfelek leggyakrabban hangoztatott igénye. A Bitrefill olyan kereskedelmi cégek számára is kínál ajándékkártyákat, mint például az Uber, az eBay, és az Amazon.

Az S&P 500 Index elérhető ERC-20 tokenként

Az 500 legnagyobb, tőzsdén jegyzett amerikai részvény mostantól DAI-val is megvásárolható a pekingi székhelyű DDEX decentralizált tőzsdén. A pénzügyi okosszerződésekkel foglalkozó UMA platform elindított egy ERC-20 tokent, a USStocks-ot, amely az S&P 500 Index szintetikus tulajdonjogát testesíti meg. A USStocks token az UMA és a DAi stablecoin mögött álló MakerDAO együttműködésének eredménye. Így bárki, akinek van internet-hozzáférése és digitális pénze, részt vehet az amerikai tőzsdei tevékenységben. Minden USStocks token $1-os tőzsdeindex-szintet testesít meg. Ezzel lehetővé válik a felhasználók számára, hogy övék legyen az S&P 500 index egy része. Ahhoz, hogy a felhasználók USStocks tokeneket hozzanak létre, az UMA okosszerződéseibe kell DAI-t befektetniük. Ha az S&P 500 index árfolyama emelkedik, a felhasználóknak további DAI-t kell betenniük, hogy a fedezeti arányt 108,5% fölé vigyék.

A Coinbase Custody hozamot fizet a stakelhető kriptókra

A Coinbase Custody intézményi ügyfelei részére mostantól elérhető a „staking” szolgáltatás, amellyel hozamot realizálhatnak a Coinbase-nél tárolt Proof-of-Stake típusú coinokra. A cég a múlt héten jelentette be az új szolgáltatását, amellyel a befektetők akár 6,6%-ot hozamot is elérhetnek a kripto-vagyonukból. A „staking” teljes egészében offline történik, hogy az ügyfelek fizetőeszközei védve legyenek, ami azt jelenti, hogy a kriptopénzeket a Coinbase tárolja egy offline tárcán.  A „staking” szolgáltatás a Tezos-szal indult, de a Coinbase tervezi a MakerDAO szavazati rendszer támogatását is. A Coinbase Custody csak a Proof-of-Stake konszenzus mechanizmust használó kriptovalutákat támogatja. A cég úgy fog részt venni a blokkok hitelesítési folyamatában a Proof-of-Stake blokkláncokon, hogy letétbe helyezi (stakeli) a saját kriptóit, amiért blokk-jutalmat kap, melyből kifizethető lesz a hozam a Coinbase ügyfeleinek.   

Japán legnagyobb vasúttársasága is tervezi a kriptovaluták elfogadását

A legnagyobb japán vasúttársaság – amely metróüzemeltetéssel is foglalkozik – fontolóra vette a kriptovaluták elfogadását. A vállalat terve szerint a japánok milliói által napi szinten használt nemzeti közlekedési kártya, a Suica kiegészülne kriptovaluta-feltöltési lehetőséggel is. A JR Group a fizetések feldolgozásához egy kriptovaluta-vállalatot is szeretne alapítani, amelyet a legnagyobb bankokkal hozna létre. A maga többmilliós napi utazóközönségével Japánban a vasút jelentős közlekedési eszköznek számít, így ha a JR Group valóban bevezeti a kriptovalutás fizetési lehetőséget, a kriptovaluta széleskörű elfogadottsága óriási lökést kaphat. A múlt hónapban az Amazon japán változata, a Rakuten is bejelentette, hogy hamarosan kriptovalutákat is elfogad. Az e-kereskedelmi óriás még új kriptotőzsde nyitására is engedélyt kapott.

A Messari "Real 10” volumen-listája

A kriptovalutákkal kapcsolatos adatszolgáltatással foglalkozó Messari nyilvánosságra hozta a „Real 10” névre keresztelt, új volumen-mérő eszközét, miután a Bitwise tanulmányából az derült ki, hogy a Bitcoin kereskedelmi volumen 95%-a nem valós. A „Real 10” tíz olyan tőzsde napi szintű kereskedelmi volumenét mutatja be, amely jelentős és törvényes kereskedést folytat a Bitwise tanulmánya szerint. A CoinMarketCap (CMC) vezető kriptovaluta-adatokkal foglalkozó weboldal elismerte, hogy az adataik valóban nem elég pontosak, de már dolgoznak azon, hogy megbízhatóbb adatokat tudjanak produkálni. Addig is, vannak azért olyan alternatívák, amelyek pontosabb adatokat hoznak: az Onchainfx a Messaritól, az Openmarketcap, amely szintén a megbízható tőzsdék adatait mutatja, a Coinpaprika, amely a tőzsdék árfolyam-különbségeit jelzi, a LiveCoinWatch és a Coingecko, amely a kereskedésük megkezdésének dátumától jegyzi a kripto-fizetőeszközöket.

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

A Proof-of-Stake (PoS) a kriptovaluták által a tranzakciók hitelesítésére használt konszenzus algoritmus. A Proof-of-Stake algoritmus esetén nincsenek bányászok, akik nagyteljesítményű számítógépes chipeket használnak a kriptovaluta bányászathoz, hanem a rendszer által véletlenszerűen kiválasztott emberek hozzák létre a blokkokat. A kiválasztás alapja a tulajdonukban álló kriptopénz mennyisége, és annak ideje, amióta a pénz az adott kiválasztott birtokában van. A Proof-of-Stake algoritmus előnye, hogy kevesebb energiát használ fel, ezáltal költséghatékony és környezetbarát.

A kvíz megfejtése

Mennyi lesz a Bitcoin blokk-jutalma 2021-ben?

A helyes válasz: A.

210 000 blokkonként, azaz krölbelül négyévente a Bitcoin blokk-jutalma a felére csökken, a kód programozása szerint. Ezt nevezzük feleződésnek („halvening”). Az első feleződés 2012-ben, a második 2016-ban következett be, a harmadik pedig 2020 májusában várható, amikor is a jutalom 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re csökken majd.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe