DE VELE VOORDELEN VAN NATRIUMBICARBONAAT.

Natriumbicarbonaat is een lichaamseigen stof, wat voldoende aanwezig moet zijn in het lichaam om de zuurbalans in evenwicht te houden. 
Het is ook dé levensreddende stof en op iedere intensive-care afdeling aanwezig om bij patiënten met shock en groot bloedverlies toe te dienen. 
Als de balans van natriumbicarbonaat in het bloed niet snel in orde wordt gebracht sterft iemand snel.

Naast deze levensreddende toepassing wordt het slechts zelden door de reguliere geneeskunde gebruikt terwijl het een van de beste én goedkoopste medicijnen zou kunnen zijn.
 
Natriumbicarbonaat wordt in de volksmond ook wel zuiveringszout genoemd vanwege de zuiverende werking en het in balans brengen van de zuurgraad (Ph waarde) in het lichaam.
Natriumbicarbonaat wordt ook o.a. toegepast als zuurteregelaar in voedingsmiddelen, stabilisator en rijsmiddel (vandaar de bijnaam baking soda).
Hieronder vind je een opsomming waar je natriumbicarbonaat voor je gezondheid kunt gebruiken. Op het internet vind je zeker nog vele toepassingen voor in huis en keuken.

Onze natriumbicarbonaat is zeer zuiver en vrij van aluminium en andere belastende stoffen, een belangrijke voorwaarde voor je gezondheid.

Nu in de aanbieding op www.regenesis-magnesium.nl

Normaal kost de NATRIUMBICARBONAAT 1 KG € 9,50 maar is deze week in de aanbieding voor  € 7,13.

De NATRIUMBICARBONAAT 3,5 KG kost normaal  € 18,45 maar is deze week in de aanbieding voor  € 13,84.

(deze actie is geldig van vrijdag 2 maart t/m vrijdag 9 maart 2018)

Klik & Bestel

Verlies van natriumbicarbonaat is verzurend voor het lichaam.

De afname van natriumbicarbonaat zorgt ervoor dat het bloed wordt beperkt in het handhaven van de juiste zuurgraad (pH 7,365).

De zuurgraad van het bloed kan slechts binnen een zeer kleine marge bewegen om het lichaam in leven te houden. Vanaf ongeveer een jaar of veertig neemt de in het lichaam aanwezige natriumbicarbonaat buffer af. Vanaf die leeftijd zijn er vaker verzuringsklachten. Wanneer de hoeveelheid zure afvalstoffen in het bloed groter is dan de bicarbonaten kunnen bufferen, gaat het lichaam over tot andere “slimme” overlevingsmechanismen:

●Het lichaam bindt de overtollige zure afvalstoffen met basische mineralen.

●Het lichaam zet de vloeibare zuren om in vaste vorm door kristallisatie.

●Het lichaam houdt vocht vast om de concentratie van zuren te verlagen.

Wat zijn de voordelen van Natriumbicarbonaat?

Natriumbicarbonaat altijd mengen met water.

Wanneer je het gebruikt voor je lichaam, kun je natriumbicarbonaat drinken, door een beetje toe te voegen aan water. Je kan het ook in je mond spoelen of op je lichaam aanbrengen.

Natriumbicarbonaat voor je darmen en brandend maagzuur.

Natriumbicarbonaat werkt bij verschillende maag-darmproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en maagzuur. Je darmen reageren namelijk vaak op een verstoring van de zuur-baseverhouding. Brandend maagzuur ontstaat onder andere bij een tekort of teveel aan maagzuur. Natriumbicarbonaat stabiliseert de zuur-baseverhouding, waardoor je minder tot geen last meer hebt van brandend maagzuur. Neem bijvoorbeeld maximaal één theelepel zuiveringszout met 250 ml water in. Ook een opgeblazen gevoel kun je op deze manier verminderen.

Natriumbicarbonaat tegen voedselvergiftiging of allergieën.

Wanneer je na het eten van bijvoorbeeld chinees, wat met de smaakversterker Ve-Tsin of E621 is klaargemaakt, je een opgezet gevoel of zelfs hartkloppingen krijgt kan je natriumbicarbonaat nemen, vaak verlicht de klacht dan snel. Ook bij een lichte voedselvergiftiging helpt natriumbicarbonaat uitstekend. Neem 1/2 tot 1 theelepel natriumbicarbonaat en meng het in een glas water. Drink het wanneer nodig. Er kan wel wat gasvorming in de maag ontstaan (boeren) maar dat is niet zo erg als de kwaal.

Slechte adem.

Onzeker over je adem? De oorzaak van slechte adem ligt vaak bij de bacteriën achter op je tong. Gelukkig bestrijd je deze bacteriën makkelijk met mondwater. Maak mondwater door één theelepel natriumbicarbonaat op te lossen in een glas water.

Aften in de mond.

Wanneer je wel eens een aft hebt gehad, kan deze vaak terugkomen. Doe een klein beetje zuiveringszout op je vingertop en dep daarmee de aft. Let wel: dit zal even pijn doen! Maar de wond zal sneller genezen. Lijkt dit jou toch iets te drastisch? Dan kan je ook mondwater maken van een theelepel zuiveringszout in een glas water. Spoel daarmee je mond verscheidene keren per dag.

Bij keelpijn.

Om zo snel mogelijk van keelpijn af te komen, is gorgelen met natriumbicarbonaat en water een optie. Doe één eetlepel natriumbicarbonaat, één eetlepel bruine suiker en één eetlepel keukenzout in een glas water. Gorgel hiermee driemaal per dag. Het mengsel smaakt misschien wat vies maar je keelpijn zal verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Voor glanzend haar.

Om weer een gezonde en glanzende haardos te krijgen, volstaat het om één theelepel natriumbicarbonaat aan je shampoo toe te voegen. Een keer per week is voldoende om het gewenste effect te bereiken.

Verzacht huidirritaties en lichte brandwonden.

Je bent gestoken door een insect, je huid is roodverbrand door te lang in de zon te blijven of je hebt jeukend eczeem of psoriasis? Bevochtig dan een steriel verband en doe er wat natrimbicarbonaat op. Leg dit op de wond en laat het erop tot het kompres droog is. In het begin zal het even branderig aanvoelen, maar natriumbicarbonaat heeft echt een antibacteriële werking en zal de pijn of huidirritatie verzachten.

Spoelmiddel voor groenten en fruit.

Je bent dol op gezond voedsel en vermijdt ‘bespoten’ groenten en/of fruit. Maar zelfs bij biologische groenten kunnen soms overgewaaide pesticiden of vervelende beestjes (insecten) achterblijven. Voeg daarom een eetlepel natriumbicarbonaat toe aan je spoelwater en je eet de meest zuivere groenten of fruit.

Gezondheidseffecten voor je huid.

Te gebruiken als scrub.

Natriumbicarbonaat heeft een aantal gezondheidseffecten voor je huid. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als scrub. Zo verwijder je dode huidcellen door zacht met het zout (gemengd met bijvoorbeeld olijfolie of water) over je huid te scrubben. Pas wel op voor irritatie bij een gevoelige huid.
Maak een mengeling van een handvol hydraterende huidcrème en een theelepel zuiveringszout. Breng dit mengsel in ronde, draaiende bewegingen aan op de huid. Daarna gewoon wegspoelen met lauw water.

Detoxkuur met natriumbicarbonaat.

Gunstig effect bij Jicht.

Natriumbicarbonaat wordt ook wel eens gebruikt als detoxkuur. Je reinigt als het ware je lichaam door een beetje natriumbicarbonaat (maximaal een theelepel) aan 250 ml water toe te voegen. Je kun het ook combineren met groene thee of citroensap.

Diabetes, jicht, aandoeningen van tussenwervelschijven en reuma worden voor een groot deel door verzuring veroorzaakt, maar ook ongemakken als migraine, vermoeidheid, haaruitval, spataderen, cellulitus, maag/darmziektes, Parkinson, Alzheimer, staar, maag/darmziektes, alvleesklierstoornissen, leverbeschadiging, nier/galstenen, beroertes, gehoorproblemen, oorsuizingen en PMS worden genoemd als gevolg van verzuring.

Natriumbicarbonaat als desodorisant.

Natriumbicarbonaat kan deze onaangename geurtjes neutraliseren.

Ruiken je oksels en voeten niet meer fris na een lange dag? Natriumbicarbonaat kan deze onaangename geurtjes neutraliseren, bijvoorbeeld door het natriumbicarbonaat te deppen op je oksels met een vochtig doekje of watje. Je kunt het gewoon laten zitten. In masseren kan pijnlijk zijn!

Voor je voeten kun je een heerlijk sodabadje nemen en het zout over je voeten wrijven. Een sodabadje verwijderd niet alleen je voetgeur, het geeft ook verlichting voor vermoeide voeten én het maakt je voeten zachter. Ook hier geldt dat natriumbicarbonaat de bacteriën op je oksels en voeten bestrijdt.

Zuiveringszout als ontspanning.

Lekker ontspannen in een warm bad? Doe er nog een schepje bovenop en voeg wat natriumbicarbonaat toe. Dit zou (nog meer) rustgevend werken en het maakt je huid lekker zacht.

Neem ruim 2 theekopjes natriumbicarbonaat en voeg daar indien gewenst 500/1000 gram magnesium badkristallen aan toe.

Een weldaad voor lichaam en geest. Je laat de vermoeidheid achter in het badwater en je slaapt, zeker als je een voet-of ligbad neemt vlak voor het slapen gaan, rustiger en met minder onderbrekingen.

Als laatste: voor een heerlijke biefstuk

Smeer een biefstuk aan beide kanten in met natriumbicarbonaat, wikkel het in folie en laat een nacht in de koelkast liggen. Spoel de natriumbicarbonaat voor het bakken eraf en droog de biefstuk. Bak de biefstuk kort en je eet de sappigste biefstuk ooit! Gegarandeerd.

Nu met 25% korting

(deze actie is geldig van vrijdag 2 maart t/m vrijdag 9 maart 2018)

Natriumbicarbonaat – 1 kg

€ 7,13

Klik & Bestel

Natriumbicarbonaat – 3,5 kg

€ 13,84

Klik & Bestel

Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen klik dan onderaan rechts op Afmelden.

Ré-genesis Magnesium

Apolloweg 282

8239 DB Lelystad

Telefoon 0320 410 902

www.regenesis-magnesium.nl

LIKE TWEET FORWARD