Het laatste nieuws van Mr. - 25 juni 2019

HOGE RAAD KAN GEEN BOTTERIKEN GEBRUIKEN

Over de procedure voor benoemingen in de Hoge Raad is de Grondwet duidelijk. De Hoge Raad beveelt aan, de Tweede Kamer draagt voor, de minister besluit en de Koning benoemt. Maar wat is het profiel van de ideale raadsheer?

Lees meer

RECHTER PROCEDEERT OVER REISKOSTEN VAN € 9,69

Een rechter van de rechtbank Midden-Nederland vond dat ze te veel moest afdragen aan haar werkgever voor het woon-werkverkeer voor eerste klas treinreizen. Daarover procedeerde ze – twee keer – bij de hoogste ambtenarenrechter. Maakte het rechtbankbestuur zich schuldig aan ongerechtvaardigde verrijking?

Lees meer

500 STRAFZAKEN VAN HOF ARNHEM NAAR DEN HAAG

Om strafzaken in hoger beroep sneller af te handelen worden vijfhonderd eenvoudige zaken overgedragen van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden aan het gerechtshof Den Haag.

Lees meer

DE COLLEGEBUNDEL NU MET DE ALLERHOOGSTE KORTING

Aanbieding
U kunt de Collegebundel 2019-2020 nu met 7,5% korting bestellen. Of bestel de eyecatcher Collegebundel limited edition, want ook hierop krijgt u 7,5% korting.

Lees meer

REINOUT VAN MALENSTEIN OVER ZAKENDOEN IN CHINA

Mr. van de week is Reinout van Malenstein, die op 19 juni met Marijk van der Wende (hoogleraar recht, economie, bestuur en organisatie, Universiteit Utrecht) de lezing ‘Dealing with China’ in Utrecht hield. Hij is sinds februari 2018 Senior Counsel IP-recht bij het Chinese advocatenkantoor HFG in Shanghai. Eerder werkte hij onder meer in de advocatuur in Nederland, en voor de Europese Commissie in Beijing.

Lees meer

RAAD VAN STATE RECRUIT TOT IN HET BUSHOK

In zijn zoektocht naar nieuwe juridische collega’s probeert de Raad van State ook met posters in bushokjes juristen te interesseren voor een baan bij de Raad. Wie in Nijmegen, Amsterdam, Leiden en Rotterdam de bus neemt of langs een abri komt, zal de posters met een Raad van State-jurist niet ontgaan.

Lees meer

ADVOCAAT-GENERAAL KRITISCH OP MR. BIG-METHODE

De advocaat-generaal bij de Hoge Raad Bleichrodt heeft zich in een conclusie over de Posbankzaak kritisch uitgelaten over de ‘Mr. Big-methode’, waarin de verdachte binnen een fictieve criminele organisatie wordt uitgelokt een misdrijf te bekennen.

Lees meer

OOK HOLLA WAAGT SPRONG NAAR DE RANDSTAD

Net als andere regionale kantoren waagt Holla Advocaten nu de sprong naar de Randstad. Op 1 juli 2019 opent Holla een nieuwe vestiging aan het Stationsplein in Utrecht. Met deze stap wil het kantoor zich nadrukkelijker profileren als landelijke speler.

Lees meer

NIEUW: HOGE RAAD VERWIJST IN VOETNOTEN

De Hoge Raad wil in zijn uitspraken een uniform en eigentijdser beeld uitstralen. Daarom wordt voortaan één format gebruikt voor alle uitspraken. Tegelijkertijd is gekeken naar de lay-out van de uitspraken, waaronder het gebruik van voetnoten in de tekst voor verwijzingen naar jurisprudentie en regelgeving. Daarmee worden uitspraken beter leesbaar. De eerste reacties van juristen uit het veld zijn positief, blijkt uit berichten op LinkedIn. “Een mooie verbetering!”, schrijft cassatieadvocaat Menno Bruning op LinkedIn.

Lees meer

RECHTBANK DEN HAAG BEHANDELT MH17-PROCES

De berechting van vier verdachten die door het OM verantwoordelijk worden gehouden voor het neerstorten van vlucht MH17 zal plaatsvinden bij de rechtbank Den Haag. Senior rechter Hendrik Steenhuis is benoemd als voorzitter. De eerste zittingsdag is op 9 maart 2020. Het proces zal wereldwijd te volgen zijn via een livestream op de speciaal voor het proces in het leven geroepen site court.mh17.com.

Lees meer

ROBBERT JAN VAN DER WEIJDEN (YSQUARE) OVER DE Y

Overstap van de week is Robbert Jan van der Weijden. Van der Weijden is samen met Marc Ynzonides (voorheen De Brauw), Margriet de Boer (voorheen o.a. de Brauw) en Jan van Nass (voorheen o.a. Allen & Overy) het nieuwe advocatenkantoor Ysquare gestart, een nichekantoor met focus op commercial litigation en arbitrage. Van der Weijden is afkomstig van Stibbe.

Lees meer

XXL HORECA VERKOCHT AAN DUITSE TAKKT

Het Duitse e-commercebedrijf newport.takkt, onderdeel van de TAKKT groep, neemt alle aandelen in XXL Horeca over. XXL Horeca is een retailer voor horeca-uitrusting en heeft haar hoofdkantoor met circa 20 werknemers in Wormerveer. TAKKT is genoteerd op de beurzen in Stuttgart en Frankfurt, en legt zich met haar in totaal circa 2.500 wereldwijd toe op B2B-directmarketing in bedrijfsuitrusting.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch adviseur handhaving

Juridisch adviseurVoor 32- 36 uur per week Wij zoeken een enthousiaste en ervaren Juridisch adviseur handhaving. Ben jij dit?Je vindt het leuk om met anderen samen te werken, je bent #resultaatgericht en kunt snel schakelen. Je bent #creatief, #flexibel en #pragmatisch ingesteld. Je hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Je hebt […] Het bericht Juridisch adviseur handhaving verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-stagiair(e) IE, IT & Privacyrecht

IE, IT & Privacy recht. Juridische inhoud. Goed opgeleid worden. Mooie zaken doen. Het bericht Advocaat-stagiair(e) IE, IT & Privacyrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Beleidsmedewerker Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob)

Help jij burgers en het bedrijfsleven door middel van de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob) inzicht te geven in onze informatiebestanden? Weet jij met behulp van interne en externe partners de juiste informatie te verzamelen, te analyseren en op juiste wijze openbaar te maken? Bewaak jij ons imago als transparante provincie, zelfs bij de meest gevoelige Wob-verzoeken? Ben je dan ook nog bestuurlijk sensitief en integer? Het bericht Senior Beleidsmedewerker Wet Openbaarheid van Bestuur ...

BLOGS

Met één klik in de puree bij Tinder en de VVE

De WK-finale!

Amsterdamse eend in de Leidse bijt, Doceren in Leiden III

Publicatie van uitspraken

Zen naar de zon

It’s all in your mind…

SNELRECHT

Van accountants en algoritmen

Kwade trouw ontstaat niet reeds als goede trouw ontbreekt

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.