Het laatste nieuws van Mr. - 4 juni 2019

VAN KLARETAALTOETS TOT VOORLEESVONNIS

De Rechtspraak wil graag dat uitspraken begrijpelijk zijn. De politiek vraagt om ‘B1-taal’. Er zijn verschillende initiatieven om klare taal, of gewonemensentaal zoals de Raad voor de rechtspraak het ook noemt, te bevorderen. In een artikel in het nieuwe nummer van Mr. valt te lezen wat er op dit gebied gebeurt.

Lees meer

MOOIE WINSTEN ADVOCATEN, NIET VOOR NOTARISSEN

De advocatuur heeft een financieel goed jaar achter zich. De winstontwikkeling was in 2018 relatief sterk. Bij notarissen was die juist zwak. Dat meldt SRA, een netwerkorganisatie van 370 zelfstandige accountantskantoren.

Lees meer

MIEKE LAVREYSEN OVER DE CHICAGO LAW SCHOOL

Mr van de week is Mieke Lavreysen, LL.M. Candidate aan de University of Chicago Law School. Daar ontving ze vorige week de Ann Watson Barber Outstanding Service Award. Op 1 oktober 2019 gaat ze bij Stibbe binnen de praktijkgroep Tax als advocaat aan de slag.

Lees meer

4-WEEKSE DROOMREIS NAAR NIEUW-ZEELAND

Ingezonden Mededeling
Geniet van het goede leven tijdens een rustige reis door Nieuw-Zeeland. Van verblijf in kleinschalige accommodaties tot culinaire dagen, bijzonder dierenleven en de mooiste golfbanen ter wereld.

Bekijk deze TravelEssence rondreis

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

ADVOCATEN ZIJN NIET DE BESTE DEALMAKERS

Van de elf dealmakers die in 2019 de grens van 1 miljard aan dealwaarde wisten te passeren, zitten ‘slechts’ drie advocaten. De advocaat (van Allen & Overy) die het best scoort staat in dit lijstje op nummer 5.

Lees meer

‘TE VEEL DRUK EN MISLEIDING BIJ VERHOREN’

Het verhoren van verdachten van strafbare feiten verloopt niet altijd volgens de regels. Een van de gevolgen daarvan is dat verkeerde personen worden veroordeeld of dat eenmaal veroordeelde personen later alsnog worden vrijgesproken. Dat gaat in meerdere westerse landen zo verkeerd.

Lees meer

HOOGLERAAR ROB BLOMME (NYENRODE): JURISTEN KUNNEN NIET ZONDER BEDRIJFSKUNDIGE KENNIS

Ingezonden Mededeling
“Juristen moeten snappen hoe samenwerking conflicten kan voorkomen. Zo krijgt hun advies meer overtuigingskracht.”

Lees het interview

SOFTWAREBEDRIJF LAAIEND OP ‘INNOVATIEKILLER’ KNB

Onder het kopje ‘Innovatie killer KNB slaat weer toe’ trekt Devoon-directeur Ben van Hengstum hard van leer tegen het notariaat. Dat zou ‘betuttelend’ optreden en zonder overleg softwareontwikkelaars binnen het notariaat buiten spel zetten.

Lees meer

STRAFRECHTADVOCAAT VERDWEEN ZELF NACHTJE IN CEL

Strafrechtadvocaat Juriaan de Vries maakte zelf mee hoe het is om door de politie te worden aangehouden en daarna voor een nacht in een cel te worden opgesloten. Zijn collega Christian Flokstra trad op als zijn advocaat.

Lees meer

‘VERDACHTE VERPLICHT AANWEZIG OP TERECHTZITTING’

Als het aan minister Dekker voor Rechtsbescherming ligt, moeten verdachten van ernstige zeden- en geweldsmisdrijven die in voorlopige hechtenis zitten, verplicht aanwezig zijn op de terechtzitting en bij de uitspraak. Ook het spreekrecht wil hij uitbreiden.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior jurist bezwaar en beroep

Ben jij degene die het conflict achter het juridische geschil kan ontdekken? Dan ben jij degene die wij zoeken! Het bericht Senior jurist bezwaar en beroep verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-medewerker vennootschapsrecht / fusies en overnames

Fusies. Overnames. Joint ventures. Internationaal zaken doen. Ondernemingsrecht, contractenrecht en vennootschapsrecht. Aandeelhoudersgeschillen. Onderhandelen. Engels. Teamplayer. Spreken deze woorden je aan? Dan zou onze vacature goed kunnen passen. Het bericht Advocaat-medewerker vennootschapsrecht / fusies en overnames verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-stagiair(e)s aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht

Aansprakelijkheidsrecht. Juridische inhoud. Creatieve argumenten. Verzekeraars en verzekerden als cliënt. Procespraktijk. Intensieve opleiding. Sterk team. Mooie zaken. Spreekt dit je aan en ben jij analytisch haarscherp? Laat het ons dan weten! Het bericht Advocaat-stagiair(e)s aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Gefeliciteerd, je bent toegelaten

Ervaringen met onderhandelen in Rusland

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.