Zdravo!

 

Loše vreme, loše raspoloženje, kiša, nagle klimatske promene i čitava situacija koja se dešava kako kod nas tako i u svetu jednostavno nisu dovoljno jaki da dovedu do izostanka bilo kog broja Jazznikola newslettera. Sada je pravi momenat da se udobno smestite i odaberite najbolji džez događaj za vas. 


Jazz riznica

 

Pre nego što započnemo ovu džez nedelju želim da vas podsetim da ukoliko još uvek niste, posetite jazz riznicu. U njoj sam vam sačuvao sva prethodna dešavanja i zanimljive džez događaje koji su se desili u prethodnih dve i po godine. A tu i je i 24 edukativna i blog posta o džez muzici i različitim džez temema. Sve to, sačuvano je na mom sajtu: www.nikolamirosavic.rs


Jamm session

 

Sada već tradicionalno i ove nedelje imate priliku da uživate u zvucima džez pod otvorenim nebom. U pitanju je svirka mladih džez muzičara koji nastupaju u Dorćol Platz kafeu na dorćolu. Ukoliko svirate jazz i želite da se oprobate na bini, ponesite instrument i podijum je vaš.

 

24. 06. od 21h

Dorćol Platz


For the Love of Ella & Joe Pass

 

Ovaj nastup je po izboru kompozicija svojevrstan omaž u čast Eli Ficdžerald i Džo Pesu, ali sa velikim akcentom na kreativnim i nadahnutim improvizacijama sjajne Bobane Đorđević i solima Gorana Potića.

26. 06. od 20h

Cafe Bar Mestašce Gospodar Jevremova 25

Ulaz/muzički dinar: 300 rsd.


MING u Ulica baru

 

Jedan od džez događaja koji bih uvek toplo preporučio jeste nastup vokalnog kvarteta MING. Sam idejni projekat je unikatan i sačinjavaju ga četiri vokala, klavir, kontrabas i bubnja, dok se na repertoaru nalaze autorske kompozicije i aranžmani kao i popularni jazz standardi 60-tih i 70-tih godina. Milica Dobrić- vokal, Ivana Dimitrijević- vokal
Nataša Pejčić- vokal,Gorica Šutić- vokal
Nevena Pejčić- klavir, aranžmani, David Gegić- kontrabas
Aleksa Milijanović- bubnjevi.

 

27. 06. od 21h

Ulica Bar

Ulaz/muzički dinar: 300 rsd.


Sva prethodna izdanja Jazznikola newslettera možete pročitati na mom sajtu: www.nikolamirosavic.rs/newsletter tu možete pročitati šta se sve dešavalo na domaćoj džez sceni poslednje dve i po godine.

 

Hvala ti što ste tu i što čitate ovaj Newsletter, želim vam ugodan ostatak nedelje i dobar provod na džez svirkama.


Jazznikola newsletter | Bana Ivaniša, Belgrade
This email was sent to | Unsubscribe | Forward this email to a friend
Powered by MailerLite