Het laatste nieuws van Mr. - 22 januari 2019

OPTIMISME OVER LHBTI-DIVERSITEIT OP DE ZUIDAS: ‘KLEINE VERANDERINGEN, GROTE IMPACT’

Er waait een positieve wind voor lhbti-diversiteit en -inclusiviteit bij advocatenkantoren op de Zuidas. Met lezingen, beleid, en netwerken staat het onderwerp hoog op de agenda. En niet alleen op papier is de trend te zien; ook concreet wordt er veel gedaan. ‘We weten wat we willen, maar nu is de vraag hoe we dat gaan doen.’

Lees meer

RAAD EN MINISTER BOTSEN OVER ‘POLITIERECHTBANK’

De Raad voor de rechtspraak ziet weinig in het voornemen van minister Grapperhaus om slechts één rechtbank bevoegd te maken voor zaken waarin politiemensen zich moeten verantwoorden voor het gebruik van geweld. Elke rechtbank zou dergelijke zaken moeten kunnen behandelen, vindt de Raad.

Lees meer

MARLEEN VAN RIJSWICK OVER EEN WALVIS VAN PLASTIC ZWERFAFVAL

Mr. van de week is Marleen van Rijswick. De hoogleraar Europees en nationaal waterrecht (Universiteit Utrecht) nam het initiatief om het kunstwerk Skyscraper uit Brugge naar Utrecht te halen. De 11 meter hoge plastic walvis is gemaakt van vijf ton plastic zwerfafval uit de oceaan bij Hawaii. De officiële presentatie van de walvis in de Catherijnesingel was op vrijdag 18 januari.

Lees meer

DIT IS FARAH. FISCAAL MEDEWERKER BIJ DE BELASTINGDIENST.

Ingezonden Mededeling
Zij helpt de maatschappij door met haar afdeling miljoenen euro’s op te sporen in het buitenland. Fiscale hbo-opleiding en samen met Farah aan de slag bij de Belastingdienst?

Ga naar werken.belastingdienst.nl/fiscaal

NOTARISSEN HEBBEN MOEITE MET VINDEN OPVOLGER

Notarissen met een eigen kantoor kunnen steeds moeilijker een opvolger vinden. Dit blijkt uit het halfjaarverslag van de peer reviews van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Het betreft kantoren waar één notaris werkt.

Lees meer

DUTCH RUSSIAN LAW ASSOCIATION OPGERICHT IN DEN HAAG

Oud-advocaat M. Wladimiroff en raadsheer R.A. van der Pol hebben onlangs de Dutch Russian Law Association geopend in Den Haag. De vereniging biedt Nederlandse (aankomende) juristen de gelegenheid meer over het recht en de beoefening daarvan in de Russische Federatie te weten te komen.

Lees meer

‘FOUTE’ RECHTER STRAFFEN MET INHOUDEN SALARIS

Sinds 1 januari 2019 hebben rechters te maken met een uitgebreider arsenaal aan sancties. Op die dag is de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren gewijzigd.

Lees meer

BEGIN HET JAAR GOED, PROBEER EEN GRATIS PROEFCURSUS!

Ingezonden Mededeling
De 403-verklaring is onderdeel van het zogeheten ‘groepsregime’. Deze voorziening maakt het mogelijk dat een afhankelijke groepsmaatschappij niet een eigen jaarrekening hoeft te publiceren. In deze cursus bespreekt prof. mr. S.M. Bartman naast het theoretisch kader van de regeling, vooral de vragen die in de praktijk spelen ten aanzien de hoofdelijkheid, de terugwerkende kracht en de beëindiging van de voorziening.

Lees meer

‘BRIEF NIET GEKREGEN? BEWIJS HET MAAR, ADVOCAAT!’

Advocaten reageren met onbegrip op een arrest waarin de Hoge Raad stelt dat een advocaat maar moet bewijzen dat hij een brief niet heeft ontvangen als deze is verstuurd door de strafgriffie. Volgens de Hoge Raad moet een advocaat feitelijke gegevens aanvoeren om te bewijzen dat hij de brief niet heeft ontvangen. “Maar wat kun je meer zeggen dan dat je brief niet ontvangen hebt?” vraagt advocaat Jeroen Soeteman zich af op twitter.

Lees meer

SRK STOOT 80 PROCENT AF NA OPZEGGING NN

Door het afhaken van de verzekeraars NN en Aegon moet rechtsbijstandsverlener SRK Rechtsbijstand enorm afslanken. De twee verzekeraars waren goed voor meer dan 80 procent van de omzet van SRK, dat alleen voor rechtsbijstandsverzekeraars werkt.  Alle partijen werken nu aan een oplossing waarbij 80 procent van het personeel van SRK Rechtsbijstand wordt voor 1 juli ondergebracht bij een andere rechtsbijstandsverlener. Het is nu niet duidelijk om welke partij het gaat.

Lees meer

‘BENOEMINGSPROCES TOT NOTARIS MOET KORTER’

Het benoemingsproces tot notaris moet korter en efficiënter, en notarissen moeten gedurende hun carrière constant worden getoetst op hun kwaliteiten. Dat stelden de nieuwe (toegevoegd) notarissen die afgelopen week welkom werden geheten door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Lees meer

RECENTE VACATURES

facily LAW is op zoek naar franchisenemers!

Werk jij als zelfstandige? Loop jij ook tegen het feit aan dat je ondernemer wilt zijn, maar dat je alleen bent en niet binnen een team werkt? Dat je je klanten moet doorverwijzen naar een ander kantoor, bijvoorbeeld bij drukte of bij het gemis aan expertise op een specifiek gebied? Mis je teamoverleg en een professionele back-office? Het bericht facily LAW is op zoek naar franchisenemers! verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Juridisch Medewerker Bijzondere Wetten

We zoeken voor het team Bijzondere Wetten / Bouw- en Woningtoezicht van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling een energieke senior juridisch medewerker bijzondere wetten voor 36 uur per week (100%) Het bericht Senior Juridisch Medewerker Bijzondere Wetten verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch adviseur privaatrecht

Wat is mooier dan een bijdrage leveren aan wegen, vaarwegen en watersystemen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken? Jouw juridische adviezen bepalen mede het succes van de infrastructurele projecten van Rijkswaterstaat. Als juridisch adviseur privaatrecht schep je duidelijkheid in uiteenlopende aanbestedingsvraagstukken. Zo zorg je dat we juridisch in control blijven. Het bericht Juridisch adviseur privaatrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.