آیا تصاویر را نمی بینید؟ اگر قادر به دیدن تصاویرخبرنامه در سیستم خود نیستید، لطفاَ در اینجا مشاهده فرمایید.

شماره هفتاد و پنجم - اسفند ماه 1401

اخبار

دومین جلسه کمیته راهبردی هشتمین کنفرانس بین المللی آموزش مهندسی

شرکت کنندگان  از راست به چپ، ردیف اول: علی اشرفی زاده، پرویز جبه دار مارالانی، جبارعلی ذاکری، حسین معماریان، عباس بازرگان، ردیف دوم: محمدحسن سعیدی، رضا فرجی دانا، حمیدرضا حیدری، محمود یعقوبی، فاطمه مهدیزاده و ردیف سوم: امیرنادر عسکرپور، محمد شکرچی زاده، سید مصطفی سیادت موسوی، حسین ساسانی، محرم حبیب نژاد

دومین جلسه کمیته راهبردی هشتمین کنفرانس بین المللی آموزش مهندسی ایران که در آبان ماه 1402 در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار خواهد شد، در 13 اسفندماه به صورت برخط برگزار شد. ابتدا دکتر حمیدرضا حیدری، دبیر اجرایی کنفرانس، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط کمیته اجرایی کنفرانس ارائه دادند، سپس شعار کنفرانس و محورهای همایش مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دکتر جبارعلی ذاکری دبیر کنفرانس، ضمن تشکر از اعلام نظر حاضرین در جلسه، در مورد شعار کنفرانس عنوان کردند: چون می خواهیم تابلویی را برای کنفرانس تهیه کنیم، اگر عنوانش خیلی کلی باشد، یک برداشتی از آن کنفرانس دارند و اگر خیلی تخصصی روی موضوعی تمرکز کنیم، نگاه دیگری خواهد داشت.

ایشان از حاضرین درخواست کردند تا از سه عنوان پیشنهاد شده برای شعار کنفرانس به شرح زیر، یک گزینه را انتخاب نمایند که از میان آنها گزینه اول رأی بیشتری آورد و به عنوان شعار کنفرانس انتخاب شد.

  • آموزش مهندسی؛ جایگاه، نیاز­ها و اولویت­ ها
  • گفتمان کیفیت در آموزش مهندسی
  • توسعه آموزش مدرن در مهندسی

در انتهای جلسه نیز در خصوص راه کارهای جذب حمایت های مالی برای کنفرانس، پشنهاد ارائه شد.

وبینار «جایگاه سنجش کیفیت تدریس توسط دانشجویان در بهبود کیفیت تدریس- یادگیری»

 انجمن آموزش مهندسی ایران، وبینار «جایگاه سنجش کیفیت تدریس توسط دانشجویان در بهبود کیفیت تدریس- یادگیری» را با ارائه دکتر عباس بازرگان در تاریخ 7 اسفند 1401 همراه با پرسش و پاسخ برگزار کرد. 

در پایان وبینار، دکتر عباس بازرگان نتیجه گیری زیر را ارائه کردند:

  •  در ارزیابی دانشجویان از کیفیت تدریس باید وضعیت مطلوب تدریس عضو هیات علمی مورد توجه قرار گیرد و دانشجویان را از طریق طرح درس با آن آشنا نمود.
  • برخی عوامل (درونی و برونی) بر ارزیابی کیفیت تدریس توسط دانشجویان تاثیر می گذارد که باید به آن ها توجه شود.
  • هشت نکته زیر بنائی در ارزیابی کیفیت تدریس توسط دانشجویان وجود دارد که عدم توجه به آن ها، انجام ارزیابی یادشده را صرفا به یک عمل اداری تقلیل می دهد.
  •  استفاده از نتایج ارزیابی کیفیت تدریس توسط دانشجویان و به کار بردن آن ها در برنامه ریزی طرح های «دانش پژوهی تدریس-یادگیری» می تواند در ارتقای توانمندی اعضای هیات علمی موثر باشد.

فیلم وبینار از اینجا قابل دریافت است.

جلسه رئیسان شاخه های انجمن

شرکت کنندگان از راست به چپ، بالا: محمود یعقوبی، علیرضا معلم زاده، افسانه مجری، محمدجواد عابدینی، رامتین خسروی، علی اشرفی زاده و پائین: محمدحسن سعیدی، محسن صنیعی، حبیب رجبی مشهدی، بابک بنکدارپور، جلال اکبری

جلسه رئیسان شاخه های انجمن در تاریخ 6 اسفند ماه به صورت برخط برگزار شد. در ابتدای جلسه دکتر افسانه مجری، مدیر امور شاخه های انجمن، به فعالیت های موثر تعدادی از شاخه های انجمن اشاره کردند. همچنین در مورد آیین نامه انتخاب شاخه برگزیده نیز نکاتی را بیان نمودند.

موضوع برنامه منتوری، یکی از موضوعات مطرح شده در جلسه بود که با حضور دکتر رامتین خسروی (دبیر برنامه منتوری) و دکتر محمدجواد عابدینی (رئیس کمیته فعالیت های آموزشی و تخصصی)، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دکتر علی اشرفی زاده، رئیس هیأت مدیره انجمن نیز مطالبی  عنوان کردند از جمله:

  •  هیچ اصراری  نباید داشته باشیم که تمام شاخه ­ها به میزان­ های مساوی یا حتی متناسب، موضوع های مختلف را مجری باشند و اجرا کنند. این الزام و اجبار می­ تواند نتایج معکوسی به بار بیاورد. 
  • در بحث منتور یا منتی ما حتماً در برنامه ریزی­ ها باید درجات آزادی قائل شویم؛ هم به لحاظ مکانیسم ­های اجرایی و هم به لحاظ جنبه ­های نظری 
  •  از شاخه ها درخواست می شود بحث ارتقای مهارت­ های نوشتاری دانشجو­ها  را در دستور کار خود داشته باشند.

گزیده ای از فیلم جلسه با  کلیک روی فیلم زیر قابل مشاهده است.

موجودی صندوق حمایت های مالی از انجمن در سال 1401

 موجودی صندوق در این ماه (2,045,000,000 ریال) در نشانگر قابل مشاهده است.  

صندوق حمایت های مالی، با هدف ایجاد منابع مالی پایدار برای انجمن تشکیل شده است و منابع آن عمدتاً صرف سرمایه گذاری های بلند مدت و ماندگار برای انجمن می شود. حامیان انجمن که در این امر خیر مشارکت می کنند تأثیری ماندگار بر ارتقای کیفیت آموزش مهندسی کشور و اعتلای ایران عزیز داشته و حسنه ای پایدار را در امری زیر بنایی در کارنامه خود ثبت خواهند کرد. 

علاقه مندان به حمایت مالی، می توانند کمک های خود را با یکی از دو روش زیر واریز نمایند:

شماره حساب بانک پارسیان: 20100228039601

درگاه پرداخت 

لطفاً فیش واریزی، به رایانامه انجمن (isee@isee.ir) ارسال شود.

یادداشت «تشابه در آموزش مهندسی»

رقیه گوگ ساز قوچانی

دانشگاه شهید بهشتی

با توجه به سطح‌بندی در نظریه یادگیری بلوم، پس از به‌خاطر آوردن و فهمیدن، سطح سوم، به‌کار بستن است. در امر آموزش، پس از این‌که موضوع علمی مورد بحث قرار گرفت و دانشجویان مفاهیم مربوط را درک کردند؛ باید بتوانند آن نکات را در زمینه‌ای دیگر به‌کار بگیرند. در اینجا یکی از این راه‌کارها معرفی می‌شود. این راه‌کار از یک برنامه تلویزیونی کودک و نوجوان، الهام گرفته است. سریال «مجید دلبندم»، دارای یک شخصیت عروسکی است که برخی واژه‌ها را اشتباه تلفظ می‌کند. تلفظ اشتباه آن، یک واژه بامعنای دیگر را به دنبال دارد. دیگر شخصیت‌های داستان در مسیر اصلاح و توضیح واژه درست به شخصیت داستانی هستند. به‌عبارت دیگر، دو واژه با هم توضیح داده می‌شود.

به‌کمک خلاقیت دانشجویان، در تجربه‌های انجام‌شده چه در فعالیت‌های کلاسی و چه در قالب تکلیف، نوآوری‌های خوبی در این ایده از«مجید دلبندم»، الهام گرفته شده است. دانشجویان به دوران کودکی سفر کردند و مطالب علمی را در این فضا به‌کار گرفتند. با بالا بردن درجه آزادی می‌توان تفکر اولیه را غنی‌سازی کرد. برای انجام تکالیف طرح‌شده، دانشجویان تشویق به پژوهش نیز می‌شوند.

روش‌های پیشنهادی، قابلیت پیاده‌سازی را بر روی موضوع‌های علمی متفاوت دارند. در بخش اول، چگونگی به‌کارگیری این سریال در کلاس معرفی می‌شود. در بخش دوم، نمونه‌ تکلیف‌هایی، در چند سطح متفاوت ارائه می‌شود. در انتها یک نمونه پاسخ از تکلیف های دانشجویان معرفی می‌شود. ادامه

معرفی فناوری های نوین در آموزش مهندسی

مریم قصاب‌زاده سریزدی، محمدنعیم مرادی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

اهمیت نقش فناوری های نوین در آموزش مهندسی با شیوع بیماری کرونا به خوبی نمایان شد و سریعتر از آنچه تصور می‌شد، این فناوری­ ها در آموزش به کار گرفته شدند. در «خبرنامه انجمن آموزش مهندسی» سلسله مباحثی را به معرفی فناوری­ های مورد استفاده در آموزش مهندسی اختصاص می ­دهیم و نقاط قوت و ضعف آن را بررسی می نماییم. اولین موضوعی که به این منظور انتخاب شده است، آزمایشگاه ­های مجازی است که بخش سوم آن در این شماره خبرنامه ارائه می‌شود.

آزمایشگاه ­های مجازی در آموزش مهندسی (بخش سوم)

- سرقت ادبی:‌ یک تعهد اخلاقی برای دانشگاهیان و مربیان است که از اصول اخلاقی در محتوای فکری پیروی کنند، زیرا در دنیای امروزی موتورهای جستجو، تقریباً تمام اطلاعات را با یک کلیک در اختیار کاربر قرار می‌دهند. از آنجایی‌ که آزمایشگاه مجازی یک محصول فناوری فکری است، سرقت ادبی جنبه مهمی است که توسعه‌دهنده، هنگام ایجاد آن باید در نظر داشته باشد. سرقت ادبی در یک آزمایشگاه مجازی می‌تواند به صورت تصاویر تجهیزات آزمایشی، پویانمایی‌ها یا شبیه‌سازی‌ها برای نشان دادن عملکرد آزمایش، متن استفاده‌ شده برای نشان دادن مفاهیم اولیه نظری مورد نیاز برای آزمایش و ... در محتوا باشد. ادامه

معرفی دو مقاله

Metaverse, Metaversity, and the Future of Higher Education

متاورس به عنوان یک واقعیت مجازی در حال گسترش، در حال ایجاد تحولاتی شگرف در تمام ساختارهای اجتماعی است. از یکسو، چالش های بی سابقه ای برای دانشگاه ها و آموزش عالی فراهم کرده، از سوی دیگر، فرصت های بی نظیری را پیش روی رشد و تعالی آنها قرار داده است. در این نوشتار، ابتدا تغییرات نسلی موازی در بین شهروندان و دانشگاه ها تبیین شده و ویژگی های هر کدام به اجمال توضیح داده شده است. سپس با تمرکز بر تحولات پیشروی نظام دانشگاهی، بر مفهوم فرادانشگاه به عنوان یک مفهوم نوظهور تمرکز شده و بایدهای مربوط به حضور اثربخش دانشگاه ها در متاورس احصاء شده است. ادامه

Technology-Enhanced Education through VR-Making and
Metaverse-Linking to Foster Teacher Readiness and
Sustainable Learning

این مطالعه اکتشافی، ویژگی های چند بعدی آمادگی معلمان را در ایجاد محیط های آموزشی با فناوری پیشرفته بررسی می کند. با ساخت محتوای مجازی VR توسط معلمان انگلیسی بر اساس تجزیه و تحلیل عمیق محتوای یادگیری در کتاب‌های درسی دیجیتال انگلیسی، این مقاله چرایی و چگونگی تولید محتوای آموزشی VR را نشان می دهد. معلمان انگلیسی، محتوای واقعیت مجازی را خودشان با استفاده از برنامه سه بعدی، Cospaces Edu تولید می کنند و توسط پلتفرم Frame VR در فضای متاورس ارائه می­ نمایند. این مقاله نور جدیدی را بر روی نقش متاورس در زمینه تبدیل تعامل یک طرفه بین محتوای دیجیتال و یادگیری دانش‌آموز به یادگیری فراوجهی از طریق ارتباط اجتماعی و تعامل با معلم می افکند. این مطالعه نشان داد که تولید محتوای واقعیت مجازی، آمادگی فنی معلمان را برای اصول چهار مورد (تفکر انتقادی، خلاقیت، همکاری، ارتباطات) و پیاده سازی استراتژی یادگیری ساختن گرایی افزایش می دهد. ادامه

 از اعضای محترم انجمن درخواست می شود، چنانچه مقاله چاپ شده در مجلات آموزش مهندسی دارند، اصل مقاله و معرفی آن را برای درج در خبرنامه، به ایمیل انجمن (isee@isee.ir) ارسال نمایند.

مسئول تدوین بخش معرفی مقاله، دکتر شروان عطایی، عضو هیأت تحریریه خبرنامه انجمن

پايگاه داده در موضوع «آموزش مهندسی»

در برنامه اجرايی انجمن آموزش مهندسی ايران، يكی از وظايفی كه به عهده كميته ارتباطات و انتشارات انجمن است، تهيه پايگاه داده از كتاب­ ها و تأليفات مهم در حوزه آموزش مهندسی است. اين داده ها بصورت روزآمد گردآوری شده و در برخی از شماره­ های خبرنامه منتشر شده و در وبگاه انجمن هم جهت مراجعه و استفاده پژوهشگران و علاقمندان قرار می­ گيرد.

در اين شماره خبرنامه، به ارائه اطلاعات تعدادی ‌مقاله و پایان نامه/ رساله مرتبط با آموزش مهندسی می ­پردازيم. اعضای انجمن اگر علاقه ­مند به مطالعه متن كامل هر يک از مقاله ها باشند، می توانند­ درخواست خود را همراه با عنوان مقاله از طريق ايميل به دبيرخانه انجمن ارسال نمایند. در صورتی که منع قانونی وجود نداشته باشد، انجمن نهایت تلاش خود را برای تهیه فایل پی دی اف این مقاله ها به کار خواهد برد.

1. برخی از مقاله های منتشره در حوزه آموزش مهندسی

2. برخی از پایان نامه های منتشره در حوزه آموزش مهندسی

****

مسئول تدوین این بخش، دکتر حمید مهدیقلی، عضو کمیته ارتباطات و انتشارات انجمن

پرسش های متداول

سوال 51- الگوی *CDIO به­ عنوان یکی از مدل ­های آموزش مهندسی چیست؟

گروهی از متخصصان زیر نظر دانشگاه MIT آمریکا در سال 2004 به منظور هدایت مدیران برنامه­ های آموزشی و کمک به قضاوت در عرصه پیشرفت­ های جهانی، برنامه آموزشی خاصی را طراحی و پیشنهاد کردند. این مدل آموزش مهندسی که به الگوی CDIO معروف است، وظایف و مهارت­ هایی را برای دانش آموخته مهندسی در دنیای کنونی پیش بینی می کند. در این نگرش جدید، دانش آموخته مهندسی باید بتواند در سیستم­ های پیچیده مهندسی، در محیطی مبتنی بر کارگروهی، برای خلق سیستم ­ها و محصولات، به طراحی و اجرا اقدام کند و این سیستم­ ها را به­ کار ببرد. در این برنامه آموزشی مدرن، 12 استاندارد در قالب معیارهای چهارگانه به­ شرح زیر معرفی شده است:

قالب آموزش مهندسی، تجربه ­های یادگیری یکپارچه، دستاوردهای برنامه درسی، یادگیری فعال، برنامه درسی یکپارچه، درآمدی بر مهندسی، مهارت ­های حرفه ­ای استادان، مهارت­ های تدریس استادان، تجربه­ های طراحی و ساخت، ارزیابی مهارت ­ها، کارگاه آموزشی، قضاوت CDIO در مورد برنامه. منبع

(Conceiving, Designing, Implementing, Operating) CDIO*     

 علاقه مندان می توانند به دو صورت زیر در بخش پرسش های متداول تدریس مشارکت داشته باشند:
1- ارسال پرسش های خود از طریق ایمیل (isee@isee.ir) به منظور پاسخگویی توسط متخصصین
2- ارسال مطالب مفید از منابع معتبر داخلی و خارجی به صورت پرسش و پاسخ برای درج در خبرنامه

مسئول تدوین بخش سوالات: دکتر هدی رودکی، نایب رئیس کمیته ارزشیابی آموزش مهندسی

معرفی دو کتاب

نوشتن تا طلوع

پیشگفتار 

   انجمن­ های علمی، به باورِ من، تجلی گونه ای مشارکت مدنی داوطلبانه برای دانش افزایی (تبع آن جهل کاهی) جامعه هستند که برای اراده­ های معطوف به فرهنگِ معتقد به توسعه پایدار، می­ تواند هدفی فضیلت مآب باشد. بر این اساس علاوه بر مشارکت در حد وسع، از سال­ های دور، در اولین و قدیمی ترین انجمن علمی مرتبط با رشته تحصیلی و کاری خود، یعنی انجمن انفورماتیک ایران، در صدد کمک به تقویت و ایجاد زمینه­ های مشارکت بین انجمن­ های دیگر در این رشته و انجمن­ های بین رشته ای مرتبط بوده و هستم. حتی با اقداماتی نظیر حضور داوطلبانه و انتخابی در هیات­ های مدیره آن ها، برای این اهداف، زمینه سازی کرده ام. با همین هدف در دهه هفتاد، در انجمن تازه تاسیس کامپیوتر ایران حاضر شدم و دوره­ هایی عضو هیات مدیره آن شدم و در اجرای کنفرانس­­ های آن از ابتدا مشارکت داشتم که هم اکنون هم از طریق انجمن انفورماتیک ایران، این مشارکت­ ها را پی می­ گیرم. در ارتباط با انجمنِ وزینِ آموزش مهندسی ایران هم، این گونه عمل کردم و در شکل گیری توافقنامه همکاری با آن به مدت سه سال نیز نقش کوچکی داشتم. اینک با انتشارِ دو کتاب الکترونیکی، یعنی " نوشتن تا طلوع" (گزیده یادداشت­ های منتشره من در خبرنامه­ های انجمن آموزش مهندسی ایران برای نشر در وبگاه انجمن انفورماتیک ایران) و "هم چون درخت در شب باران" (مجموعه 14 روایت منتشره من از تجربه­ های آموزشی دروس دانشگاهی در ماهنامه انجمن کامپیوتر یعنی گزارش کامپیوتر برای نشر در وبگاه انجمن آموزش مهندسی ایران)، به اقدامی عملی جهت اجرای نمونه ای از فعالیت ­های بند 2-6 این توافقنامه می­ پردازم که امیدوارم به اقدامات مشابه دیگر اعضای دو انجمن، برای تحقق این بند و دیگر بندهای این توافقنامه بینجامد.

هم چون درخت در شب باران

مطلب فوق، پیشگفتار کتاب های الکترونیکی «نوشتن تا طلوع»  و «هم چون درخت در شب باران» است که به کوشش مهندس سید ابراهیم ابطحی تدوین شده اند.

انجمن قدردان زحمات مهندس ابطحی است و برای ایشان آرزوی سلامت و توفیقات روزافزون دارد. 

اخبار شاخه های انجمن

شاخه دانشگاه تهران

جلسه برنامه ریزی برای برگزاری کارگاه دستیاران آموزشی

جلسه شورای شاخه انجمن در دانشگاه تهران در تاریخ 15 اسفند ماه به صورت برخط، برای بررسی چگونگی برگزاری کارگاه دستیاران آموزشی برای دانشجویان مقاطع مختلف دانشکدگان فنی در اوایل اردیبهشت ماه، تشکیل شد. در این جلسه جمع بندی آن بود که کارگاه به صورت حضوری برگزار شود و بر اساس تعداد متقاضیان شرکت در کارگاه، تعداد مدرسین و تعداد سالن های مورد نیاز برنامه ریزی شود.

شاخه دانشگاه صنعتی امیرکبیر

نشست شورای شاخه و نمایندگان دانشکده ها در شاخه

شورای شاخه انجمن در دانشگاه صنعتی امیر کبیر در اسفند ماه، جلسات هفتگی خود را ادامه داد و برای تعامل و همفکری با دانشگاه، جلسات متعددی را با مدیر کل آموزشی دانشگاه و نیز مشاور برنامه ریزی دانشگاه برگزار نمود.

همچنین  پیرو جلسه قبلی، سومین نشست شورای شاخه و نمایندگان دانشکده ها در شاخه در 10 اسفندماه با حضور نمایندگان 15 دانشکده بصورت  ترکیبی (برخط و حضوری) تشکیل شد. در ابتدای جلسه، رئیس شورای شاخه، نتایج مذاکره با مدیر کل آموزش دانشگاه را عنوان کردند، سپس به ارائه پاور پوینتی در خصوص وضعیت کار گروه های هفتگانه شورای شاخه پرداختند. آمار اظهار علاقه مندی دانشکده ها جهت مشارکت در کارگروه ها را مطرح کردند، سپس به بررسی مجزای هر کار گروه پرداخته و ضمن مشخص نمودن اهداف، اعضا را معرفی نموده و حاضران در مورد گروه ها  به شرح ذیل، بحث نمودند:

1- مدیریت و برنامه ریزی

2- استفاده از تجربیات دوران کرونا در دوران پسا کرونا

3- ارزیابی

4- به روز رسانی برنامه های آموزشی دانشگاه

5- اصلاح آیین نامه تدریس یاری در دانشگاه

6-  افزایش مهارت های مهندسی فارغ التحصیلان دانشگاه

7-  اصلاح ساختار فیزیکی و امکانات آموزشی کلاس های دانشگاه

در آخر جلسه، رئیس شورای شاخه در مورد فعالیت کار گروه ها جهت همفکری با دانشگاه و نحوه تعامل با بخش های مختلف، روش و تناوب برگزاری جلسات و نیز بروندادهای فعالیت کارگروه ها توضیحاتی دادند و پیشنهاد داده شد که کار گروه ها کارشان را از قبل از تعطیلات عید شروع کنند و همپوشانی وظایف کار گروه ها، بحث و نتایج آن در شورای شاخه مطرح شود.                                

شاخه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

برگزاری کارگاه دستیاران آموزشی

کارگاه دستیاران آموزشی در اول اسفندماه ۱۴۰۱ برای دانشجویان دانشکده های مهندسی مکانیک و علم مواد با شرکت بالغ بر ۱۵۰ نفر از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی برگزار شد. مدرسین این کارگاه، دکتر فرشاد ترابی و  دکتر کیوان نارویی بودند.

 

شاخه دانشگاه علم و صنعت ایران

فعالیت در زمینه برگزاری هشتمین کنفرانس بین المللی آموزش مهندسی

پیرو برگزاری دومین جلسه کمیته راهبردی کنفرانس، شاخه انجمن در دانشگاه علم و صنعت ایران که میزبان برگزاری کنفرانس است، اطلاعات نهایی کنفرانس را به شرح زیر اعلام کرد:

شعار کنفرانس: آموزش مهندسی؛ جایگاه، نیازها و اولویت‌ها

تاریخ های کلیدی کنفرانس: 

  • آخرین مهلت ارسال مقالات کامل: 31 مرداد ماه 1402
  • تاریخ اعلام نتیجه داوری مقالات: 15 مهر ماه 1402
  • مهلت ثبت نام در کنفرانس: 30 مهر ماه 1402
  • تاریخ برگزاری کنفرانس: 15 الی 16 آبان ماه 1402

محورهای کنفرانس: در اینجا قابل مشاهده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر، به سایت کنفرانس مراجعه نمایید.

وبینار آشنایی با پردیس متاورس دانشگاه علم و صنعت ایران

این وبینار در 8 اسفندماه به صورت غیرحضوری با شرکت حدود 40 عضو هیات علمی دانشگاه توسط آقای دکتر ناصر مزینی و خانم مهندس معمار زنجانی ارائه شد. در این وبینار، اهداف و امکانات پردیس متاورس دانشگاه علم و صنعت ایران، برای اعضای هیات علمی دانشگاه معرفی شد. متاورس، کیفیت آموزش مهندسی را افزایش می دهد.

خلاصه وبینار از اینجا قابل دریافت است.

شاخه دانشگاه فنی و حرفه ای

تعیین اعضای شورای شاخه

انتخابات شورای شاخه انجمن در دانشگاه فنی و حرفه ای در تاریخ 1401/12/01 برگزار و افراد ذیل به عنوان اعضای شورای شاخه انتخاب شدند:

خلاصه موضوعات طرح شده در جلسه های هیأت مدیره و کمیته های انجمن در اسفند

هیأت مدیره - 1401/12/8

  • تصویب صورتجلسه گذشته و پیگیری مصوبات
  • طرح مواردی جهت اطلاع رسانی
  • ادامه بازنگری و تصویب آیین نامه عضو افتخاری
  • ادامه بررسی پیشنهاد تشکیل کارگروه سواد مدیریت آلودگی هوای کلان شهرها
  • تبادل نظر در خصوص برنامه اجرایی کمیته ­ها در سال 1402

کمیته توسعه عضویت و شاخه های انجمن - 1401/12/03

- ادامه بررسی ارزش افزوده عضویب در انجمن 

- ادامه بررسی پیشنهاد تأسیس سازمان نظام مهندسی ایران

- بررسی میزان پیشرفت اقدامات اجرایی برنامه 1401 کمیته با توجه به تقسیم مسئولیت‌ها

کمیته برنامه ریزی و پایش دستاوردها - 1401/12/03

- ارائه اقدامات اجرایی انجام شده در سال 1401 کمیته های ارتباطات و انتشارات، ارزشیابی آموزش مهندسی، توسعه عضویت و شاخه­ های انجمن، جوایز و همکاری­ های بین­ الملل، توسط رئیسان و یا دبیران این کمیته ها و ارائه نظرات و پیشنهادات از سوی اعضای کمیته

کمیته جوایز - 1401/12/09

- مرور فعالیت های انجام شده کمیته و بررسی برنامه های باقی مانده

- بحث و تبادل نظر درخصوص چگونگی اطلاع رسانی انتخاب استاد برجسته آموزش مهندسی، پژوهشگر برگزیده آموزش مهندسی و پایان نامه/رساله برگزیده

کمیته ارتباطات و انتشارات - 1401/12/06

- بررسی فایل پاورپوینت معرفی انجمن
- ارائه جمع بندی از فعالیت های کمیته در سال 1401 

کمیته فعالیت های آموزشی و تخصصی - 1401/12/10

- تبادل نظر و تبیین مطالب قابل طرح در وبینار برنامه درسی با حضور دکتر بابک بنکدارپور
 - ارائه دکتر عابدینی با موضوع «آموزش مسئله-محور یا سوال محور»

کمیته دانشجویی - 1401/12/16

-  گزارش کارگروه پادکست

-  بررسی و تبادل نظر در خصوص عناوین برنامه اجرایی سال 1402

https://www.classmarker.com/

کمیته ارزشیابی آموزش مهندسی - 1401/12/20

- بررسی پیشنهادات برای کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت

- ارائه گزارش پیشرفت برنامه اجرایی 1401

مجله پژوهش در آموزش مهندسی

https://www.classmarker.com/

دعوت به ارسال مقاله برای انتشار در مجله Engineering Education Research (EER)

  مجله EER  انجمن آموزش مهندسی ایران بصورت آنلاین در بخش  Topical Collections مجله SN Applied Sciences (SNAS) پذیرش مقاله می نماید. EER در گروه Topical Collections-Interdisciplinary مجله SNAS قرار دارد و مختص موضوع بین رشته ای «آموزش مهندسی» است. ادامه

برنامۀ سخنرانان برجسته

https://www.classmarker.com/

بر اساس اهداف و چشم ‏اندازهای انجمن آموزش مهندسی ایران، به منظور گسترش و ارتقای کیفی آموزش مهندسی و افزایش نیروهای متخصص در این زمینه و رشته ‏های مرتبط در سطح ایران و منطقه، انجمن افتخار دارد برنامۀ سخنرانان برجسته را به آگاهی عموم برساند.

انجمن همه ساله شرح حال و چکیدۀ سخنرانی‏ های قابل ارائۀ متخصصان برجسته در رشتۀ آموزش مهندسی را در وب‏گاه انجمن اعلام می ‏نماید.

علاقه مندان و برگزارکنندگان همایش ‏های ملی و بین‏ المللیِ معتبر می‏ توانند «فرم انتخاب سخنران برجسته» موجود در وب گاه انجمن را تکمیل و از طریق ایمیل ارسال نمایند.

انجمن با بررسی درخواست‏ های رسیده و اولویت‏ های در نظر گرفته شده، در حد امکانات، نسبت به برنامه ‏ریزی برای اعزام سخنران برجسته مورد نظر اقدام می‏ کند.

                                                دبیر برنامۀ سخنرانان برجسته انجمن           

اطلاع رسانی

https://www.classmarker.com/

شماره 264 ماهنامه گزارش کامپیوتر

شماره 264 ماهنامه گزارش کامپیوتر انجمن انفورماتیک ایران (بهمن و اسفند ماه 1401) منتشر شده است و نسخه الکترونیکی آن از اینجا قابل دریافت است.

اعضای هیأت مدیره، بازرسان و مشاوران انجمن

اعضای هیأت مدیره: علی اشرفی زاده (رئیس)، عباس بازرگان، جعفر توفیقی، ملودی خادم ثامنی، رامتین خسروی، سعید سهراب پور، محمد شکرچی زاده، امیرنادر عسکرپور و حسین معماریان (خزانه دار) 

مشاوران عالی: پرویز جبه دار مارالانی و رضا فرجی دانا

بازرسان: محمود کمره ای، محمود موسوی مشهدی و مسعود یحیایی (بازرس علی البدل) 

اعضای کمیته ها، کارگروه، مدیران و دبیران

کمیته ارتباطات و انتشاراتمحمود اژدری، مجید بازارگان (نایب رئیس)، صادق جلالی (دبیر)، علیرضا دولت آبادی، مریم قصاب زاده، نصرت ا... گرانپایه (رئیس)، مجتبی محمدی، حمید مهدیقلی، سارا نظیف

کمیته ارزشیابی آموزش مهندسی: عباس بازرگان، اکرم حسینیان، حمیدرضا حیدری، محمد دادرس (رئیس)، هدی رودکی (نایب رئیس)، علی شفاعت (دبیر)، شهره فاطمی، حسین معماریان، محمود موسوی مشهدی، مرتضی یوسف صنعتی

کمیته ارکان و منابع انسانی: علی اشرفی زاده، محمدحسن پنجه شاهی، پرویز جبه دار مارالانی (نایب رئیس)، محمدحسن سعیدی (دبیر)، سعید سهراب پور، حسن طاهری، رضا فرجی دانا (رئیس)، محمود کمره ای، کیوان نارویی، محمود یعقوبی

کمیته برنامه ریزی و پایش دستاوردها: حمیدرضا احدی (نایب رئیس)، محمود احمدیان، حسینعلی پاکروان، جعفر توفیقی داریان، مسعود حجت، محمد امین حجتی کرمانی، حسین ساسانی (رئیس)، ناصر صادقیان (دبیر)، جلال نظر زاده

کمیته توسعه عضویت و شاخه های انجمن: عباس ابراهیمی (رئیس)، غلامرضا پازوکی، خسرو جعفرپور، امین جعفری رامیانی، فهیمه حوری آباد صبور (دبیر)، محسن صنیعی، هادی علی اکبریان، افسانه مجری، آدرینه ملک خاچاطوریان (نایب رئیس)، بهرام ودودی مفید 

کمیته جوایز: سید نظام الدین اشرفی زاده (نایب رئیس)، محمد علی رستم پور، امیرنادر عسکرپور، سینا کشاورز کاظمیان، محمد ملک پور (دبیر)، معصومه نصیری کناری، ابراهیم واشقانی فراهانی (رئیس)

کمیته دانشجویی: محمدرضا بشارتی، سمیرا جعفرزاده، مرضیه خواجه علی، نیلوفر دینی، عرفان رئوفی (نایب رئیس)، محمد فراهانی (دبیر)، جمال کزازی (رئیس)، محمد مهدی محب علی، علی مه آبادی

کمیته فعالیت های آموزشی و تخصصی: جلال اکبری، مهرداد تقی زاده منظری (دبیر)، زهرا رشیدی، بابک سیف (نایب رئیس)، محمدجواد عابدینی (رئیس)، سونا قلی زاده، امیررضا مسعودی، اسماعیل مسگرپور، زهرا نصراللهی

کمیته مشاوران صنعتی انجمن: هادی اسکندر، روزبه باقری، جبار علی ذاکری، آرین زرگامی، رحمت ستوده قره باغ، محسن سلطانپور (رئیس)، هدایت عزیزپور (دبیر)، جلال کاوندی (نایب رئیس)، مرتضی مخلص آبادبی فراهانی، مسعود یحیایی

 کمیته همکاری های بین الملل: فیروز بختیاری نژاد، محمودرضا دلاور، مسعود دهقانی، رضا حسینی ابرده، سید محسن حائری، علیرضا شیرازی نژاد (دبیر)، محمد کارآموز (رئیس)، افسانه سادات لاریمی، زانیار میرزایی

کارگروه ارتقای سواد آبی: بابک اکبری، جلال اکبری، محمد جواد امامی اسکاردی، سپیده امجد ایرانق، فائزه بابائی، مسعود بهبودیان، عباس جعفرپور، مرتضی حیدری مظفر، حمیدرضا حیدری نوقابی، محمد دادرس، محمودرضا دلاور، حاتم رامش، بنفشه زهرایی (رئیس)، محمد رحمانی، محمد سرائی، امید سقاپور، ابراهیم صالحی، سهراب صالحی، محمدجواد عابدینی، باقر عبدالملکی، علی عجمی، ابراهیم گشتاسبی راد، امیررضا محرابی، مجتبی محمدی، اسماعیل مسگرپور، ابراهیم مقیمی، سینا معتمدنیا، سمیه ملایی، حمید مهدیقلی، زهرا نصراللهی، رحیم نقی زاده، مجید نیک نژادی، محمد هاشم زاده، مریم برادران، امین حق نگهدار

مدیر اجرایی: لیلا شیربان

مدیر ارتباط با صنعتجلال کاوندی

مدیر امور بین الملل: مسعود دهقانی

مدیر امور شاخه های انجمن: افسانه مجری

سر دبیر مجله بین المللی پژوهش در آموزش مهندسی علی مقداری

دبیر برنامه منتوری: رامتین خسروی

دبیر سخنرانان برجسته:  نصرت ا... گرانپایه

دبیر نشان استاد برجسته: ابراهیم واشقانی فراهانی

دبیر برنامه رصد آموزش مهندسی:  امیرفرهاد نجفی

شورای شاخه ها

دانشگاه بوعلی سینا: جلال اکبری (رئیس)، عباس رمضانی (خزانه دار)، مهدی سخایی نیا (نایب رئیس) و  هاشم مظاهری (دبیر)

دانشگاه تربیت مدرس:  ابراهیم واشقانی فراهانی (مسئول راه اندازی)

دانشگاه تهران: آرش بهرامی (دبیر)، رامتین خسروی (نایب رئیس)، بنفشه زهرایی (رئیس) و حسین معماریان (خزانه دار)

دانشگاه شهید بهشتی: سید ابراهیم افجه ای (رئیس)، عباس پیرهادی (نایب رئیس)، علیرضا قلی پور (دبیر) و شکرا... کریمیان (خزانه دار)

دانشگاه شهید چمران اهواز: اسماعیل حجازی (خزانه دار)، کورش حیدری شیرازی (نایب رئیس)، محسن صنیعی (رئیس) و شهرزاد عجبی (دبیر)

دانشگاه شیراز: سید احمد انوار (نایب رئیس دوم)، دکتر علیرضا خیاطیان (دبیر)، محمود کریمی (خزانه دار)، مجتبی محزون (نایب رئیس اول) و محمود یعقوبی (رئیس)

دانشگاه صنعتی اصفهان: غلامعلی رئیسی اردلی (نایب رئیس)، حمیدرضا صفوی (رئیس)، سید مهران نحوی (خزانه دار) و امیر هاشمی (دبیر)

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر بابک بنکدارپور (رئیس)، دکتر سید هادی طبائیان (نایب رئیس)، دکتر منصوره سلیمانی (خزانه دار) و مهندس ناهید شیخان (دبیر)   

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی: حمید خالوزاده (دبیر)، محمد راوندی (رئیس)، حسام زندی (نایب رئیس) و  سید محمدحسین سیادتی (خزانه دار)

دانشگاه صنعتی شریفمحمد ایزدی (نایب رئیس دوم)، محمدعلی بیجارچی (دبیر)، مهرداد تقی زاده منظری (نایب رئیس اول)، علیرضا جهان تیغ (خزانه دار) و محمدحسن سعیدی (رئیس) 

دانشگاه علم و صنعت ایران: حمیدرضا حیدری (دبیر)، جبارعلی ذاکری (رئیس)، مجید طیرانی (نایب رئیس) و فاطمه مهدیزاده (خزانه دار)

دانشگاه فردوسی مشهد: مهدی پناهی (دبیر)، حبیب رجبی مشهدی (رئیس)، مجید علومی (خزانه دار) و عابدین واحدیان مظلوم (نایب رئیس)

دانشگاه فنی و حرفه ای: محمدمهدی عبداله زاده (نایب رئیس)، حمید غلامرضایی (دبیر)، محسن فضلوی (خزانه دار) و علیرضا معلم زاده (رئیس)

شناسه خبرنامه

مدیر مسئول: علی اشرفی زاده

هیأت تحریریه: سمیه چمانی، لیلا شیربان (سردبیر)، شروان عطایی و نصرت ا... گرانپایه

همکاران: سوگند محمدجعفری و فاطمه مهدیقلی

  * مسئولیت محتوای یادداشت ها بر عهده نویسندگان است.

تمدید عضویت

از اعضای محترمی که مدت عضویت ایشان در انجمن آموزش مهندسی ایران به پایان رسیده است درخواست می شود نسبت به تمدید عضویت خود از سایت انجمن اقدام فرمایند.

انجمن آموزش مهندسی ایران از تمامی استادان و پژوهشگران عضو انجمن دعوت می نماید برای غنی تر شدن محتوای علمی و تخصصی خبرنامه، تألیفات و ترجمه های مفید و ارزشمند در زمینه آموزش مهندسی را در قالب مقاله، یادداشت، پیشنهاد آموزشی و ... در اختیار انجمن قرار دهند، تا پس از بررسی توسط هیأت تحریریه، هم در وبگاه و هم در شماره های آتی خبرنامه درج شود.

 تهران، خیابان طالقانی (بین وصال و قدس)، شماره 429، طبقه اول، واحد 1؛         کدپستی: 1417713763؛ تلفن: 88992215؛ نمابر: 88953188؛ رایانامه: isee@isee.ir؛           وبگاه: www.isee.ir.  تلگرام: https://t.me/anjomanisee   لینکدین: https://www.linkedin.com/in/isee-iran-515ba9188

                        اینستاگرام: https://www.instagram.com/isee.ir

درصورتی که مایل به دریافت خبرنامه نیستید، لطفا از طریق ایمیل اطلاع دهید.

.

MailerLite