Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...
HELMIKUUN 2015 UUTISKIRJE

Elinkeinot & kehitys Nordican helmikuun uutiskirjeessä kerrotaan muun muassa Tripadvisor-koulutuksesta, esitellään uusi inarilainen yrittäjä sekä kerrotaan Timo Lohen houkuttelevan inarilaisia kuljetus- ja rakennusalan yrittäjiä uuteen rajatylittävään hankkeeseen. Lisäksi elinkeinojohtajalla on mielenkiintoinen tarjous yritystoiminnasta luopuville.

Oletko harkitsemassa yritystoiminnasta luopumista?

Yrityksen myyminen ja omistajanvaihdos on yrittäjälle usein hyvin henkilökohtainen ja luottamuksellinen prosessi. Siksi myyjän ja ostajan kohtaaminen ei aina onnistu helposti.

Saamme Nordicaan aina toisinaan kyselyjä paikallisen yrityksen ostamisesta kiinnostuneilta tahoilta. Kyselijät ovat kiinnostuneita joko tietyn toimialan yrityksestä tai sitten kiinnostus voi kohdistua avoimesti erilaisiin yrityksiin, joilla vain on toimivaa liiketoimintaa.

Mikäli olet kaavailemassa yritystoiminnasta luopumista ja haluat apua mahdollisen uuden omistajan etsintään, voit ilmoittaa tietosi Nordicalle. Käsittelemme asiaa luottamuksellisesti ja yhdessä sovittujen periaatteiden mukaisesti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä elinkeinojohtaja Janne Seurujärveen, janne.seurujarvi@inari.fi tai 050-5122518.

Tripadvisor-koulutus 22.4 ja 23.4.

Tervetuloa Elinkeinot & kehitys Nordican järjestämään Tripadvisor-koulutukseen.

Koulutus 1:  Tiistaina 22.4.2015 klo 16.00 Inarin kirkonkylällä TAI
Koulutus 2:  Keskiviikkona 23.4.2015 klo 10.00 Saariselällä

Kouluttaja: Marjo Ranta-Irwin Blueberry Consulting Oy:stä

Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus kestää maksimissaan 4 tuntia. Molemmat koulutukset ovat samansisältöiset, joten voitte valita joko Inarin tai Saariselän tilaisuuden.  Koulutustila ilmoitetaan myöhemmin.
Ilmoittautumiset 17.4. mennessä tarjoilun järjestämiseksi: nordica@inari.fi  tai tekstarilla Marja Männistö gsm 0400-231765.
_ _ _

TripAdvisor – maailman suosituin matkailusivusto

Tripadvisor on maailman suosituin matkailusivusto. Sivustolta löytyy yli 150 miljoonaa suositusta ja niitä lukee kuukausittain noin 260 miljoonaa käyttäjää. Inari-Saariselkä matkailualueen yritykset ovat melko kattavasti näkyvillä Tripadvisorissa. Haastetta on kuitenkin siinä miten kävijät ja potentiaaliset asiakkaat löytävät yritykset.  Koulutuksessa tutustutaan TripAdvisorin tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä matkailualueelle että matkailuyrittäjille. Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on oppia kuinka sivustoa voi hyödyntää tehokkaasti sekä matkailualueen että sen yritysten markkinoinnissa.

Esittelyssä uusi inarilainen yrittäjä: Maxi Rödel

Uusi inarilainen yrittäjä Maxi Rödel esittelee toimintaansa: "Hei, tarjoan ”vaivatonta viestintää Suomi - Saksa”  Pohjois-Lapin alueen matkailuyrityksille ja kaikille muillekin, jotka sitä kaipaavat.  Autan palveluillani yrittäjiä kommunikoimaan saksankielisten asiakkaidensa kanssa vaivattomasti. Kieliapu Maxi Rödel tarjoaa mm.:

• saksankieliset viestintäpalvelut yrityksille (sosiaalinen media, websivut, mainosmateriaalit)
• saksankielen opetus
• saksankielinen matkailuneuvonta
• käännöspalvelu
• tulkkauspalvelut

Olen Maxi Rödel, 34 vuotias saksalainen ivalolainen. Kieliapu Maxi Rödel on helmikuussa 2015 Ivaloon perustamani yritys. Olen asunut Suomessa 11 vuotta, josta suurimman osan täällä Lapissa. Pohjois-Lappi on sydäntäni lähellä ja haluan siksi auttaa matkailualan yrityksiä myymään ja markkinoimaan omia palveluitaan saksankielisille matkailijoille. Minulla on useiden vuosien kokemus työskentelystä matkailualalla Saariselällä ja Ivalossa. Oman yrityksen perustaminen on ollut haaveenani jo vuodesta 2009.

Matkailija pystyy nauttimaan lomastaan täydellisesti, kun palvelut tarjotaan hänelle äidinkielellään. Etsin alueelta yritysyhteistyökumppaneita, jotka haluavat panostaa saksankielisten asiakkaiden hankkimiseen. Ota rohkeasti yhteyttä!"

Terveisin Maxi

Yhteystiedot: 
Kieliapu Maxi Rödel, Ivalontie 12, 99800 Ivalo
puh. 040 16 40 434
info@saksankieliapu.fi, www.saksankieliapu.fi,
Facebook: https://www.facebook.com/kieliapu

KUTSU - Maaseutu, tilaa elämälle -tilaisuus Ivalossa 9.3. KLO 12-15

ELY- keskuksen ja Pohjoisimman Lapin Leader ry järjestävät yhteisen tilaisuuden Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 mahdollisuuksista alueen ja yritysten kehittämiseen. Tarkempi ohjelma liitteenä ja osoitteessa http://www.pll.fi/ajankohtaista.php
Aika ja paikka: 9.3. 2015 kello 12.00-15.00, paikkana Hotelli Ivalon auditorio.  Tilaisuus on kaikille avoin. Kahvitarjoilu.

"Tule mukaan yritysyhteistyöhön Kirkkoniemeen ja Finnmarkeniin", pyytää Timo Lohi

Pohjois-Norjan ja Kirkkoniemen suunta on Pohjois-Lapin yritysten lähialuetta, mutta yllättävän harvoin yritykset ovat onnistuneet tekemään sinne kauppaa. Pitkän työn tuloksena Pohjois-Lapin, Rovaniemen ja Etelä-Varangin kunnat ovat sopineet toimenpiteistä, joilla helpotetaan yritysten pääsyä Norjan markkinoille. Tavoitteena on yritysten välisen yhteistyön ja keskinäisen kaupan lisääntyminen. Lisääntynyt kaupankäynti edistää suunniteltua Rovaniemi-Kirkkoniemi -rautatiehanketta.

Kunnat ovat jättäneet INTERREG-hankehakemuksen 2,5 vuoden Arctic Corridor Business & logistics -projektista, jonka kokonaisbudjetti on noin 700 000 euroa. Yksittäisen yrityksen omarahoitusosuus on vain 1000 euroa. Pohjois-Lapista osallistujiksi odotetaan erityisesti kuljetus- ja rakennusalan yrityksiä. Lähtekää mukaan hankkeeseen. Ottakaa yhteyttä Timo Loheen, p. 040 525 4292, timo.lohi@sodankyla.inet.fi

MUISTUTUS: Nuorten kesätyötuki yrityksille! Hakuaika 11.3.-15.5.

Nuorten kesätyötuki yrittäjille on tulossa hakuun 11.3.- 15.5.2015. Nuorten kesätyötuki on tarkoitettu Inarin kunnassa toimiville yrityksille ja kolmannen sektorin toimijoille. Työllistämisen on tapahduttava 1.6.-30.9.2015 välisenä aikana. Tuki on määrärahasidonnainen ja sitä myönnetään hakujärjestyksessä. Tuen piiriin kuuluvat inarilaiset v. 1991-1999 syntyneet nuoret, jotka eivät ole oikeutettuja saamaan työttömyysturvaa. Hakemuksia saa maaliskuussa Elinkeinot & kehitys Nordicasta, Inarin kunnan infosta sekä Inarin kunnan ja Nordican kotisivuilta. Hakemukset palautetaan Inarin kuntaan. 

Nordican johtokunnan 5.3.2015 esityslistalta
 • Viranhaltijan päätökset ja muut ilmoitettavat asiat
 • Nordican käyttösuunnitelman toteuma 2014 ja päivitetty käyttösuunnitelma 2015
 • Elinkeinot & kehitys Nordican 2015 työohjelmatapaaminen
 • Osallistuminen "Aasiasta Pohjois-Lappiin" -hankkeeseen
 • Osallistuminen "Yhteisöpohjainen saamelaiskulttuuri" -hankkeeseen
 • Inarin elinkeinotoiminnan pitkän tähtäimen kansainvälistymisohjelma
 • Geopark-koordinaattorin toimen täyttäminen. Jatkokäsittely 3.2.2015 kokouksesta.
 • Lemmenjoen kansallispuiston luontotuvan sulkeminen. Jatkokäsittely 3.2.2015 kokouksesta.

Johtokunnan esityslista on luettavissa Inari.fi -kotisivujen kautta ma 2.3.2015. 

Yritteliäs Lappi - Tarinoita lappilaisesta yrittäjyydesta -loppujulkaisu on julkaistu

Ely-keskuksen Yrityshanke on päätttymässä. Rovaniemellä vietettiin 18.2. hankkeen päätösseminaaria ja siellä julkaistiin hankkeen tuotoksista julkaisu.  Yrittäjyyshankkeen loppujulkaisusta on tehty tarinallinen. Kertojiksi on valittu yrittäjiä ja seudullisia yrityskehittäjiä Lapin kaikilta kuudelta seudulta. Yritykset ja seudut ovat keskenään hyvin erilaisia, tästä erilaisuudesta avautuu myös Lapin monipuolisuus ja vahvuus. Loppujulkaisu on toimitettu teille kaikille loppuseminaariin osallistuneille ja jaetaan laajemmin seuduilla. Linkki julkaisun sähköiseen versioon: https://www.doria.fi/handle/10024/103659

Loppujulkaisussa kerrotaan muun muassaPohjois-Lapin  yritysneuvoja Henna Kontsaksen (kuva alla), elinkeinojohtaja Janne Seurujärven ja Monipalvelu Tapani Lappalaisen mietteitä yrittäjyydestä.

Tapahtumia ja muita informoitavia asioita
 • 18.3.2015 pidetään EU:n Sosiaali- ja talouskomission tiloissa Brysselissä Saamelaisnäyttelyn avajaiset. Näyttelyn pystyttämisessä ja avajaisissa on Inarin kunta ja Elinkeinot & kehitys Nordica mukana yhdessä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja Sámi Duodji ry:n kanssa. Näyttely on esillä kolme viikkoa. Brysselin näyttelyssä on näyttelillä inarilaisen Jan Eerik Paadarin ja sevettijärviläisen Tanja Sanilan upeita valokuvia sekä Sami Duodjin saamenkäsitöitä. Näyttelyn suunnittelusta on vastannut SAKKin puolesta Päivi Tahkokallio. Nordicassa vastuuhenkilönä toimii kehittämiskoordinaattori.
 • Elinkeinot & kehitys Nordican tuottamat Mapinari.fi -videot on kaikkien vapaasti hyödynnettävissä. Janne Körkkö on parhaillaan kuvaamassa uusia kevätvideoita, joten lisää markkinointivideota on siis tulossa http://www.inari.fi/fi/inari-info/viestintamateriaalia/markkinointivideo-ja-esitteet/mapinari-videot.html
 • Pohjoisimman Lapin Leaderin tämän hankekauden ensimmäiset hankerahoituspäätökset tehdään jo muutaman kuukauden päästä. Onhan yrityksenne investointi- tai kehittämishankesuunnitelma jo sisällä Leaderissa tai edes suunnitteilla?? Katso www.pll.fi
 • Tampereen matkailumessut pidetään 17.-19.4.2015. Ota yhteys Inari-Saariselkä Matkailu Oy:hyn Maaret Mattukseen. www.inarisaariselka.fi

* Murmanskin Vapaa-ajan messut ja workshop järjestetään perinteiseen tapaan Murmanskissa 14.-17.5. Messujärjestelyistä vastaa Nordicassa kv-koordinaattori Eila Rimpiläinen. Yrittäjä lähde mukaan mukavalle messumatkalle!

Oppisopimustukirahaa on haettavissa edelleen!!

Elinkeinot & kehitys Nordicalla on jäljellä määrärahaa yrityksille myönnettävään OPPISOPIMUSTUKEEN. Tuen määrä on 200 euroa kuukaudessa. Lue tuen ehdoista Nordican kotisivuilta. Lisätietoja antaa kehittämiskoordinaattori Marja Männistö, gsm. 0400 231 765, marja.mannisto@inari.fi.

Nordican töiden järjestelyä maalis-huhtikuussa

Nordican 3.2.2015 johtokunnan päätös:  Elinkeinot & kehitys Nordican elinkeinojohtaja Janne Seurujärvi jää eduskuntavaalien vuoksi lomalle/virkavapaalle ja on poissa virkapaikaltaan 16.3.-17.4.2015. Poissaolon aikainen sijaistaminen hoidetaan tavanomaisin järjestelyin ja vs. elinkeinojohtajana toimii kehittämiskoordinaattori Marja Männistö.

Tapahtumakalenterista löydät lähes kaikki

Inarin kunnan kotisivuilla olevasta TAPAHTUMAKALENTERISTA  löydät yhdeltä sivulta lähes kaikki Inarin kunnan tapahtumat. 

Tapahtumatideot voit ilmoittaa sähköpostilla osoitteella nordica@inari.fi

Mapinari.fi

Muista ylläpitää yrityksesi tietoja Mapinari.fi -paikkatietojärjestelmässä. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, siirry osoitteeseen http://www.mapinari.fi/hallinta

 

Tietojen hakijan osoite on www.mapinari.fi

Elinkeinot & kehitys Nordica palvelee
 • Janne Seurujärvi, elinkeinojohtaja, janne.seurujarvi@inari.fi, GSM 050 512 2518
 • Marja Männistö, kehittämiskoordinaattori, marja.mannisto@inari.fi, GSM 0400 231 765 
 • Eila Rimpiläinen, kv-koordinaattori, eila.rimpilainen@inari.fi, GSM 040 562 0620
 • Satu Valle, palvelusihteeri, satu.valle@inari.fi, GSM 040 705 4317
 • Venla Karkola, Golden Geopark-hanke, projektipäällikkö, venla.karkola@inari.fi, GSM 040 137 9228

UUTISVIESTEISTÄ VASTAA: Kehittämiskoordinaattori Marja Männistö 

Tykkää Inarin kunnan ja Nordicainarin Facebook-sivuista!

Käythän TYKKÄÄMÄSSÄ
Nordican facebook-sivuista ja
Inarin kunnan facebook-sivuista 

Elinkeinot & kehitys Nordica -

Inarin elinkeinoelämän edistäjä