view_in_browser

Utkast till nyhetsbrev granskas rutinmässigt av styrelse och kansli före utskick. Av misstag sändes augusti månads nyhetsbrev till samtliga på sändlistan. Vi beklagar detta. Här kommer det granskade och kompletta nyhetsbrevet.

Vi tar tacksamt emot tips till nyhetsbrevet på sådant som kan vara av allmänt intresse från er läsare.

Nyhetsbrev augusti 2020
Riksidrottsförbundets fortlöpande information

På denna sidan samlar RF den senaste informationen om corona och idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

SM i kustrodd avgjort...

I ett strålande väder och genom ett väl genomfört evenemang avgjordes SM i kustrodd i Helsingborg den 2 augusti. På bilden delar Tobias Wallerius/ SR ut pris till Halmstads vinnande fyra. (Foto Maria Jönsson)

Se hela resultatlistan 

Två generationer....

från Stockholns roddförening, 

Mikael och Eskil Borg, tog hem segern i herrdubbeln. Far och son i samma båt med ett SM-guld som resultat är unikt.

Vad är kustrodd....

Hör Peter Berg, världsmästare i kustrodd 2014 och tävlingsledare för SM, berätta om kustrodd och skillnaden från olympisk rodd. Fem Youtube filmer om vardera 1-2 min.

Björkö roddklubb...

......ligger i regelbunden träning under sommaren. Här styr ”Unna Vinn” ut i solnedgången från Skarviks hamn mot farleden (foto: Mats Almlöw). Läs om klubben på https://www.bjorkoroddklubb.se/

FISA kalender

FISA har nu beslut om tävlingar samt restriktioner för deltagande 2020 och 2021...läs mera

Jubileumsrodd...152 år senare

Ett jubileumslopp för att hedra minnet av Nordens första internationella roddregatta som ägde rum 14/7 1868 i Öresund utanför Helsingborg.
Tävlingen anno 1868 samlade 20.000 i publiken och hade prins Oscar (senare Kung Oscar II) som prisutdelare.
Jubileumsloppet 2020 var ett initiativ av Thomas Olsson och var ett lopp över Öresund mellan Kronborgs Slott i Helsingör till Norra Hamnen i Helsingborg.


Juniornordiska och SM stryks

Efter möte med NOR ( Nordisk Roförbund) den 13/7 beslöts att stryka årets nordiska mästerskap. Beslutet bland annat baserat på bedömda reserestriktioner i de Nordiska länderna och offentliga tillställningars storlek. 

Efter Regatta -84 kontakt med polismyndigheten ställdes även SM in med hänsyn till rådande restriktioner. 

Roddistriktsförbund

Samtliga klubbar har fått frågor kring nuvarande RDF- indelning och uppdrag. Mail har gått till ordf och den officiella mailen. Det är viktigt att få flera klubbars svar för att kunna följa upp det beslut som togs på förbundsstämman 2014. 20 svar har hitintills kommit in. Ett svar från varje klubb senast den 15/8. 

BÅTBYGGERIET TUNARPS KVARN AB

är ny guldsponsor. Båtbyggeriet drivs av Björn Nilsson Thafvelin och finns i Sandhem, strax utanför Mullsjö. Har klubben båtar som behöver repareras? Båtbyggeriet kan offerera kostnad både för trä och plastbåtar. Läs mera

Nya sponsorer

Guld: Båtbyggeriet i Tunarps kvarn, familjen Lindholm, familjen Brischewski, Anita Dolby

Brons: Thomas Lönnberg, Kälarne rodd

Svenska roddbesättningen

Nu kan du som företag, förening eller privatperson bli medlem i den svenska roddbesättningen! Guld, silver eller brons- DITT medlemskap stödjer Sveriges roddare. Vill du bidra till utvecklingen av svensk rodd?

Läs mera

Svenska Roddförbundet

Svenska Roddförbundet
Box 549, 442 15 Kungälv

Tel: 08-6996435, 08-6996439,
E-post: info@rodd.rf.se
Bg: 301-1939

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är Generalsekreteraren

facebook

Du får det här nyhetsbrevet om du är registrerad i Idrottonline, har anmält prenumeration eller på annat sätt är del av Svenska Roddförbundets verksamhet.

Avsluta prenumerationen