Het laatste nieuws van Mr. - 8 oktober 2019

‘SPREADSHEET-DENKEN VERTROEBELT ONZE BLIK’

Marktplaats/Stokke (namaak kinderstoelen), Consumentenbond/Samsung (beveiliging van smartphones), Britt Dekker/GeenStijl (linken naar blootfoto’s) en Ziggo/BREIN (blokkeren van The Pirate Bay): het is maar een greep uit de geruchtmakende zaken waarmee informatierechtadvocaat Christiaan Alberdingk Thijm (Bureau Brandeis/Universiteit van Amsterdam) zich bezighield. “Ik ben gezegend met een hele mooie praktijk, maar ook ik moet voor elke zaak mijn stinkende best doen”, zo vertelt hij in een interview in het nieuwe nummer van Mr.

Lees meer

OOK FAMILIERECHTADVOCATEN GAAN STAKEN

Specialisatievereniging voor familierechtadvocaten vFas roept haar leden op om in eerste twee weken van januari 2020 ‘verhinderd’ te zijn om zittingen bij te wonen. Zij tonen zich daarmee solidair met de ‘piketstaking’ van de strafrechtadvocaten.

Lees meer

ROBERT MALEWICZ OVER ZIJN OPROEP TOT PIKETSTAKING

Mr. van de week Robert Malewicz riep eind september strafrechtadvocaten op om de eerste twee weken van januari 2020 geen piketdienst te doen. Malewicz is sinds 2002 advocaat bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Amsterdam, waar hij sinds 2011 partner is. Hij treedt regelmatig op in complexe strafzaken, waaronder de zaak-Vandros, waarin hij met collega Sander Janssen de verdediging van Willem Holleeder op zich nam.

Lees meer

AFSPRAAK IS AFSPRAAK

Ingezonden Mededeling
Net als u, werken wij bij TravelEssence graag op afspraak. We bespreken al uw wensen, uw dromen en verwachtingen voor uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. Om die waar te maken en te overtreffen. We regelen alles tot in de puntjes. Het enige wat u hoeft te doen is van de ene verbazing naar de andere rijden. Neem contact op met een van onze adviseurs om samen uw reis uit te stippelen, zodat u niets hoeft te doen dan genieten. Afgesproken.

Neem contact op

MELDPUNT VEILIGHEID ADVOCATEN EN RECHTERS

Voor advocaten en rechters die zich zorgen maken over hun veiligheid is het Contactpunt Beroepsgroepen ingesteld.

Lees meer

‘RECHTSHULP NET ZO BELANGRIJK ALS GEZONDHEIDSZORG EN ONDERWIJS’

Goede toegang tot het recht is net zo belangrijk voor economie en samenleving als ziekenhuizen, scholen en wegen. Dat concludeert de International Bar Association in het rapport ‘A Tool for Justice: A Cost Benefit Analysis of Legal Aid’, dat zij met de Wereldbank tijdens de jaarlijkse IBA-conferentie in Seoul uitbracht. Hiervoor onderzochten zij wereldwijd ruim vijftig kosten-batenanalyses met betrekking tot rechtshulp-programma’s.

Lees meer

VERDIEP UW KENNIS VAN DE MEDISCHE AANSPRAKELIJKHEID

Ingezonden Mededeling
In de cursus 'Medische aansprakelijkheid' krijgt u een overzicht van het aansprakelijkheidsrecht in medische kwesties. Aan de orde komen onder meer de rechtsverhouding tussen de patiënt en de hulpverlener, en de grondslagen voor aansprakelijkheid van de hulpverlener. Na deze cursus beschikt u over de kennis om met medische zaken aan de slag te gaan.

Lees verder

RVDR KRITISCH OVER VERHALEN DRUGSSCHADE DOOR RECHTERS

De Raad voor de rechtspraak twijfelt aan de effectiviteit van het door minister Grapperhaus voorgestelde kostenverhaal op drugscriminelen. Bovendien brengt het voorstel extra kosten mee voor de Rechtspraak.

Lees meer

PROCESKOSTENVERGOEDING VOOR BURGERS GAAT OMHOOG

Het kabinet wil de proceskostenvergoeding verhogen die de burger krijgt als hij met succes een overheidsbesluit aanvecht bij de bestuursrechter. Dit staat in het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit proceskosten bestuursrecht (Bbp) dat tot 1 december in internetconsultatie gaat. Het gaat om een verhoging van de standaardbedragen met 40 procent als de burger procedeert met bijstand van een advocaat.

Lees meer

TOGA ACADEMIE – ADVOCATUUR IS TOPSPORT. HAAL HET BESTE UIT JEZELF!

Ingezonden Mededeling
Topprestaties kunnen niet zonder plezier. Wat we dus niet doen? Saaie cursussen omdat het nu eenmaal moet. Webinars waarbij u in slaap valt. Zonde van uw tijd. Wel: boeiende cursussen waar u echt beter van wordt. Topdocenten die hun passie voor het vak overbrengen. De Toga Academie biedt kwaliteit én plezier.

Kijk voor het cursusaanbod op toga-academie.nl

HOGE RAAD: KERKRECHT GAAT VOOR ARBEIDSRECHT

De Hoge Raad geeft in een al jaren voortslepende ontslagkwestie het kerkrecht voorrang boven het arbeidsrecht. Een kerkgenootschap mag eigen regels maken voor de rechtsverhouding met een predikant en daarbij in beginsel afwijken van het wettelijke arbeidsrecht, zo oordeelt de Hoge Raad.

Lees meer

WEBINARS FINANCIERING, ZEKERHEDEN & INSOLVENTIE

Van onze kennispartner CPO
Essentiële updates, inzichten en verdieping op een moment dat het u uitkomt. Bekijk het aanbod op cpo.nl/fzi.

DE NIEUWE MR.!

Het nieuwe nummer van Mr. verschijnt aanstaande vrijdag, maar is nu al digitaal te bekijken. In dit nummer weer volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

JIP MENNEMA (BERGH STOOP & SANDERS) OVER CRUCIALE VAARDIGHEDEN

Overstap van de week is Jip Mennema. Mennema is per 15 september in dienst getreden bij Bergh Stoop & Sanders in Amsterdam, waar hij werkzaam is in de ondernemingsrechtpraktijk. Voor zijn overstap was Mennema advocaat-medewerker bij Stibbe. Daar was hij verbonden aan achtereenvolgens de praktijkgroepen EU, Competition and Regulation en Employment and Benefits.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Jurist Grondzaken

Ben jij de jurist die onze grondzaken collega's gaat ondersteunen? Het bericht Jurist Grondzaken verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur Vastgoed & Grondzaken

Jij adviseert over het onderhandelingstraject en stelt de overeenkomsten op met deze partijen. Het bericht Juridisch Adviseur Vastgoed & Grondzaken verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Grondzakenjurist – Strategisch Adviseur Grondzaken

Jij bent een jurist met verstand van grondzaken die strategisch adviseert over gebiedsontwikkelingen. Wij bouwen graag verder met jou! Het bericht Grondzakenjurist – Strategisch Adviseur Grondzaken verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.