nyhetsbrevet i en browser

MAJ MED DRÖMMARNAS HUS

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen med Drömmarnas hus? Skriv något om det och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag: info@drommarnashus.se

Förra året är rykande färskt

Snart snurrar vår Årsberättelse 2018 runt i tryckpressen. Men redan nu kan du läsa den online, med riktig blädderkänsla.

Klicka på bilden, eller HÄR

Laddat till max
Vårens sista cafékväll

Vi hälsar alla varmt välkomna till vårens sista Cafékväll torsdagen den 9 maj – Scenen för fler röster, där vi kommer att få avnjuta såväl modern dans, poesi, utmärkt konst samt skön musik.

Dans: Nidia Martines Barbieri dansar till portugisisk poesi, uppläst av Ana M Rodrigues

Musik: Kiki Desplat
Konst
: Kadhum Aldakhil

Vi öppnar kl: 17.00
startar kl: 17.30
slutar kl: 19.00

Gratis är det och fika blir det.
Vårens mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och givetvis så kommer Stick ut! också fortsättningsvis att vara en viktig samarbetspartner till Cafékvällarna, även om det nu blivit ett eget projekt.


Mer info här

Bästa sommaren-Samordningsträff den 2/5 Välkomna!
Medskapa Bästa Sommaren

Alla aktörer som vill vara med och medverka i BÄSTA SOMMAREN 2019

hälsas hjärtligt välkomna till stormöte!

Torsdag 2 maj klockan 14-16

Plats: Lokalen Varda, Ramels väg 41 (Ingång i källarnivå från Vänskapsparken)

Vi pratar om: Vad som händer i sommar, praktiska förutsättningar och resurser, riskanalys - vad gör vi om det krisar?

PS: Har du inte möjlighet att delta i mötet,
så kan du ändå kontakta oss, för din medverkan i sommar.


Kontakt och all info här: https://bastasommaren.weebly.com

PDF Rapport 2018
Snart invigning

Under maj månad pågår planering för invigningen av såväl Barnens Skulpturpark som de tre första verken i parken. Flera arbetsgrupper kommer att vara i full gång med att arbeta för att det skall bli en riktigt fin samt storslagen invigning i september. Vi återkommer givetvis med fler detaljer kring invigningen så håll utkik, för detta vill ingen missa! Vi planerar också för att genomföra det sista produktionsbesöket under maj månad och då styr vi kosan till Småland.

Utöver detta så är vi nu också i full gång med rekryteringen av nya barn till nästa processomgång, som startar i oktober.

ANMÄLAN (för barn på Rosengård, i första hand från Herrgården)
Kulturssamtal den 21 maj kl. 18-19.30

Barn och ungas rätt till kultur i Malmö

I panelen: Jalle Lorentzon (ordförande för Sveriges kulturskolor och rektor för kulturskolan i Malmö), Miriam Riaie (publikutvecklare på Malmö opera med inriktning på barn och unga), Lotta Lundgren (verksamhetsledare på Drömmarnas hus samt f.d. ordförande i en kommitté för barnkultur för regeringen), Björn Carnemalm och Ingrid Sandborg (bildkonstnärer från Muralcentralen på Rehabkultur)

Arrangörer är socialdemokraterna och ABF
Plats: Ungdomens hus
Öppet Facebookevenemang

Sommaren närmar sig, så gör även Bästa sommaren!

Återigen fylls Vänskapsparken med aktiviteter för barn boende i området herrgården (men alla är välkomna).

Vi på Drömmarnas hus kommer att delta 17/6- 3/7. Vi kommer att bjuda på workshop med tema skisser, vilka kommer leda vidare till en konst-installation under Malmöfestivalen.

I skrivandet stund skapas det samarbeten med IM, Räddningstjänst syd och närpolisen, allt för att fylla dagarna med kreativa och roliga händelser under de härliga sommardagarna i Vänskapsparken.

Mer info från Kraftsamling Herrgården:
https://bastasommaren.weebly.com/

Hitta till Vänskapsparken

Bilder: Förra årets Bästa Sommaren

Fullbokat efter fem dagar

Se och Berätta

En dag fylld av normer, beteenden och scenframträdanden. Under en dag kommer vi att tillsammans med elever i årskurs 4-6 skapa och framföra olika sceniskt material. Oskrivna regler som missförstås eller irriterar kan vara en guldgruva för komik. Det kommer bli en rolig och aningen allvarlig dag, men inte för allvarlig, det är ju slutet på terminen för oss alla.

Bild: De två pedagogerna i planeringsmöte.

Mer som planeras
Innocarnival 2020

I höst startas arbetet med att stärka och coacha klasser inför den stora finalen nästa vår. Redan nu lägger vi upp våra utomhuspedagogiska- och dramatiserade planer. Ska bli kul i höst!
http://innocarnivalskane.se

Arbetet med konstprojektet ”Inte bara EN skiss…” fortsätter och förutom fler fördjupade workshops så planerar vi för fullt för nedslag på Bästa sommaren, samt för den stora finalen på Malmöfestivalen i augusti.

MKB/Rosengårdsskolan- terminavslutas

Nu går vi in i finalfasen av den viktiga samt härliga verksamhet som vi under vårterminen bedrivit på Rosengårdsskolan. På torsdagarna efter skolan kan eleverna i årskurs 4-6 skapa konst och på fredagarna erbjuder vi cirkusträning. Pågående termin så avslutas denna verksamhet den 23 maj, men är planerad att startas upp på nytt till hösten.

Ansökan

Vi håller tummar och tår, då vi i april skickade in en idé till Svenska Postkodstiftelsen! Inom några veckor får vi besked om vår idé är intressant eller inte…
Vi tror på... Hoppet!

Kursavslutningar

Strax innan påsk avslutades de yngre cirkus- och teatergrupperna sina kurser.

Vi bjöd in föräldrar och vänner, för att visa upp vad vi åstadkommit under terminen.

En ny och spännande historia presenterades: "Den andra världen"

Barn blir insugna till en annan värld och måste hjälpa invånarna där. Det har fallit ett mörker över världen och på grund av barnens superkrafter som bara de besitter kan de hjälpa till. Det är bara det att när de far tillbaka så sprids en rök in i den vanliga världen. Är det en rök som förvandlar oss till.... vampyrer?

Efter denna spännande historia fick föräldrarna njuta av cirkuskonster. Det var akrobatik och balans på bollar och en massa konster till sprudlande musik. Väldigt härligt att se! 
Tack för en rolig termin!

Bild: Repetition av "Den andra världen"

Stjärnslukaren

Tack alla 785 elever i F-3 som hjälpt oss att skapa nya stjärnbilder efter stjärnslukarens framfart!

Regionen runt har vi sökt och funnit samarbetsvilliga och kreativa elever.
Alla har dom rest med oss ut i universum under denna dramaleks workshop fylld av fantasi, lekfullhet
och samarbete.

Stjärnslukaren

På Väg

Läsåret närmar sig sitt slut och På Väg väntar nu på läsåret 2019-2020

Detta heldagskoncept för årskurs 8 i regionen som vi genomfört tillsammans med, Sparbanksstiftelsen, UF (Ung Företagsamhet) och Transfer. 400 av de 5200 elever vi mött under det senaste läsåret, skulle inte få plats om vi samlades på ståplats Swedbank Stadion, som bara rymmer 4800 (men i På väg, ryms alla).

Lyckligt slut 27 gånger

Vår interaktiva föreställning "Det försvunna regnmolnet" avslutades också i april. Över 600 barn och vuxna kom för att hjälpa solen och molnet att bli sams. I workshopen efteråt skapades lika många moln.

Stort tack till Sparbanksstiftelsen Skåne, som beviljade medel, så att vi kunde genomföra projektet.      Video

Påsklovet för de större
Konceptuell scenkonst

Unga ensemblen fick under påsklovet förmånen att under tre dagar jobba ihop två verk under ledning av Sara Khaledi, som utbildar sig inom konceptuell scenkonst på Teaterhögskolan. Hon inspirerade oss alla mycket utifrån olika sätta att berätta en viktig historia.

Barnens skulpturpark

Den 12 april så åkte en av konst-grupperna iväg på produktionsbesök till Vege Å Konstgjuteri.
Det blev en helt underbar dag, där barnen fick vara med om att gjuta delar av sitt verk. De fick också vara med om en hel del annat i gjutningsprocessen, som t ex att frigöra bronsskulpturerna från formerna, samt bearbeta bronset mm. Då det var en härligt solig vårdag, så hann vi också med en tur längs Vege å, till havet, samt att vi fick kolla in det gamla tegelbruket precis bredvid. Vi vill skicka ett stort TACK till Jonas Högström på gjuteriet, som tog så väl hand om oss och lärde oss massor!

Jobbade tills det kokade

Johan, som varit vår sambo i Rosengårds herrgårds utbildningskök i 5 år och en mästerlig kock, hos Yalla trappan, lämnade för nya äventyr. Det blev en fin avskedsfest med både tårar och skratt.

Stick ut i halvlek

I april har arbetet med Stick ut! främst handlat om en himla massa planering och förberedelser kring det som komma skall, men vi har också genomfört ett antal konstworkshops, familje-föreställningar av ”Det försvunna regnmolnet”, påsklovsworkshops för våra ungdomar med Sara Khaledi, Bästa Sommaren möten och en hel del annat smått och gott. Det är med andra ord precis som det skall…. Full Fart Framåt!

STICK UT! FINANSIERAS AV KULTURRÅDET OCH MKB I SAMVERKAN MED ABF, TJEJER I FÖRENING OCH VICTORIA PARK.
KULTURRÅDET - KREATIVA PLATSER


Studiebesök från Sydafrika

Under två inspirerande och givande dagar, mötte vi representanter från Columba Leadership tillsammans med personal från Wanås konst. Två mycket spännande verksamheter, som gav mersmak inför kommande samarbeten.

Magasin Rosengård

Nu har Plantering och förskönings-föreningen i samarbete med Malmö Stad, gett ut ett fint Magasin om Rosengård, ur ett historiskt perspektiv. Vi är stolta att få vara en del i den!
Nyfiken och vill läsa? Det ska finnas exemplar på Rosengårds bibliotek samt Stadsbiblioteket.

Fastighetsbolag på Rosengård
Målmedveten strategi

Fastighetsbolaget Victoria Park, som vi har och har haft mycket samarbete med, har kommit ut med en omfattande rapport. Mycket intressant läsning, som beskriver hur man som förvaltare kan vända trender och bygga upp det sociala kapitalet i ett bostadsområde.
LADDA NER PDF-RAPPORT HÄR

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen