view_in_browser
Nieuwsbrief Lente 2020
De Dansers ontdekken

MOT met de Theatertroep | De Dansers op reis | Lepeltje Lepeltje | De Dansers tipt...

De Dansers houden van avontuur. Wanneer de zon af en toe door de wolken piept, begint het bij ons te kriebelen… We willen naar buiten, uit het comfortabele bekende. Nieuwe mensen ontmoeten, het ongewisse ontdekken en de lente beleven. Gelukkig komen we daar genoeg aan toe dit voorjaar. We reizen met onze voorstellingen door Europa, naar Amerika en (zelfs) naar Groningen; en we verkennen andere disciplines in de onderzoeksvoorstelling MOT i.s.m. De Theatertroep.

MOT
Onderzoeksvoorstelling met De Theatertroep

We zijn met iets nieuws bezig: MOT, een onderzoeksvoorstelling met leden van Amsterdams collectief De Theatertroep. Josephine en Guy duiken met Roos Visser en Jochum Veenstra van De Theatertroep enkele weken de studio in voor een ontmoeting tussen dans, muziek, teksttoneel en scenografie, op zoek naar een voorstellingstaal waarmee ze een binnenwereld op de planken kunnen zetten. Ze vertrekken vanuit het thema angst. Hoe ziet het eruit en kun je ervan houden? Wat zegt pijn? Hoe beweegt vertrouwen? Hoe klinkt troost?

Het resultaat kun je zien in onderzoeksvoorstelling MOT. Op 24, 25 & 26 maart in Theater Kikker (Utrecht) en op 31 maart, 1, 2, 3, & 4 april in Frascati Theater (Amsterdam).

Elke avond is er een nagesprek waar we dieper ingaan op de thematiek, het proces en natuurlijk reacties uit het publiek.

Theater Kikker - tickets
Frascati Theater - tickets
De Dansers op reis

Voor verschillende voorstellingen treinen we door Europa. Met koffers vol gitaren, kostuums en soms een stortkoker of een stapel matrassen halen we nieuwe inspiratie op in het buitenland. We speelden Lepeltje Lepeltje op het Duitse Kaas und Kappes Festival en gaan Shake Shake Shake-en op Starke Stücke Festival in Frankfurt. Samen met Andreas Denk van plan d- speelden we Roest in Oostenrijk. We zijn een paar keer bij onze zuiderburen te vinden en in april gaan we een stuk verder: dan spelen we Pokon in Washington D.C. 🌎 
Gelukkig mogen we tussen de internationale reizen door ook in Nederland spelen. Met Lepeltje Lepeltje en Roest gaan we naar theaters in o.a. Eindhoven en Leiden en we gaan weer rocken met Shake Shake Shake op festivals Grasnapolsky in Groningen en Motel Mozaïque in Rotterdam. 

AGENDA
De lepeltjes vallen door

Hans houdt het altijd netjes bij in zijn boekje tijdens de voorstelling Lepeltje Lepeltje: 1000 x vallen per voorstelling. Gelukkig wel op een stapel zachte matrassen. Yoko, Youri, Hans & Fleur tourden langs heel veel scholen waar ze met heel veel kinderen hebben gesprongen, gevallen en geklauterd op de matrassen. Nog 2 x in het theater in Eindhoven en op de laatste zondag van de meivakantie in Haarlem. Dat wordt dus nog 2000 x vallen. 

Speellijst Lepeltje Lepeltje
De Dansers tipt...
Café Theater Festival

We gaan op ontdekkingstocht dwars door Utrecht. Of eerder, op theatrale kroegentocht. Beleven waar jonge makers mee bezig zijn tijdens Café Theater Festival. Artiesten op een barkruk, onder je tafel of op de vensterbank houdt jurylid Josephine goed in de gaten.

5 - 8 maart in Utrecht
Stil of ik schiet - House of Nouws

Ruben van Asselt, de dansende drummer uit Shake Shake Shake is (nu zonder baard) te zien in Stil of ik schiet van theatermaker Sanne Nouws: over een kind dat op een dag besluit om niet meer te praten. Een knallende voorstelling om je volle hoofd te legen.

speeldata
facebook twitter instagram youtube spotify
De Dansers

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Wil je weten wat we wel en niet met je gegevens doen? Lees dan de privacyverklaring 

Afmelden