Het laatste nieuws van Mr. - 2 januari 2019

NIEUWJAARSEDITIE MET O.A.: STEM OP DE GOUDEN SLEUTEL, HANDDOEKJE LEGGEN IN DE UB EN NATUURLIJK: GELUKKIG NIEUWJAAR!

Uitgeverij Mr. en de redactie van Mr. wensen u een heel mooi en succesvol 2019. Ook dit jaar brengen we u (via onze site) het dagelijks nieuws, wekelijk een nieuwsbrief, maandelijks het magazine en drie keer de speciale lifestylebijlage. En kijkt u ook eens op onze website voor studenten.

STEM OP DE GOUDEN SLEUTEL

Welke wervingscampagne voor juristen verdient volgens u de Gouden Sleutel? Ga naar mr-online/gouden-sleutel en beslis mee wie straks deze felbegeerde publieksprijs wint. De stembus is open tot en met 15 januari.

Lees meer

WRAKING VERWORPEN: HOGE RAAD GAAT DOOR MET RESERVISTEN

Het wrakingsverzoek van advocaat Willem Jebbink tegen de hele strafkamer van de Hoge Raad is ongegrond. Tot dat oordeel komt de wrakingskamer van de Hoge Raad. Het wrakingsverzoek van Jebbink was gericht tegen de werkwijze van de Hoge Raad, waarin drie of vijf raadsheren over een zaak beslissen, maar de overige leden van een kamer (in dit geval de ‘reservisten’ van de strafkamer) deelnemen aan de beraadslaging over die zaak. Met zijn beslissing volgt de Hoge Raad op hoofdlijnen de conclusie van procureur-generaal Silvis, die had geadviseerd het wrakingsverzoek te verwerpen.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDING AANBESTEDING & SCHAARSE RECHTEN: VROEGBOEKKORTING VANAF €150,-

Ingezonden Mededeling
Donderdag 28 maart start onze specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten. Leer in slechts 5 bijeenkomsten over de belangrijkste vraagstukken in het aanbestedingsrecht op het gebied van de schaarse (publieke en private) rechten. Voorbeelden van vragen die we behandelen zijn ‘Moeten overheidseigendommen volgens een voorgeschreven procedure worden verkocht?’ en ‘Welke beperkingen gelden voor de verdeling van subsidies?’. Lees meer over het programma of de sprekers van deze opleiding.
Boek snel en profiteer van een vroegboekkorting vanaf €150!

GRAPPERHAUS HOUDT VAST AAN BEKRITISEERDE STRAFBESCHIKKING

De strafbeschikking is bij veelvoorkomende strafbare feiten een adequate manier om een sanctie op te leggen. Dat schrijft minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in reactie op de evaluatie van de Wet OM-afdoening. Zijn conclusie staat lijnrecht tegenover een publicatie in NRC Handelsblad waarin wordt gesteld dat duizenden mensen de afgelopen tien jaar ten onrechte zijn veroordeeld en nu een strafblad hebben.

Lees meer

RECHTER JUDITH SWINKELS LID RAAD VAN ADVIES NOVA

Rechter en voormalige D66-Kamerlid Judith Swinkels is benoemd tot lid van de Raad van Advies van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Zij komt in de plaats van Thom de Graaf die vice-voorzitter is geworden van de Raad van State.

Lees meer

SAAR VAN WAEGENINGH: ‘OM GOED LES TE GEVEN, MOET JE BOVEN DE STOF KUNNEN STAAN.’

Van onze kennispartner OSR
Saar van Waegeningh is al meer dan tien jaar docent bij OSR juridische opleidingen en gespecialiseerd in arbeidsrecht voor de private én de publieke sector. Sinds 2009 is ze één van de twee partners van BINGH Advocaten; ‘Een no-nonsense kantoor in Amsterdam dat altijd transparant is over wat er gedaan moet worden en bewust kiest voor een persoonlijk en direct contact tussen cliënt en advocaat.’ Bij OSR is Saar één van de docenten van de Leergang Basis Arbeidsrecht. Daarnaast geeft ze diverse basis- en verdiepingscursussen: ambtenarenrecht, ‘ontslag op staande voet’ en ‘procederen in ontslagzaken’. ‘Ik vind het heerlijk om kennis over te dragen en te zien hoe nieuwe informatie bij mensen landt.’

Lees meer

HANDDOEKJE LEGGEN IN DE UB: MEESTAL MAG HET NIET

Een welbekende ergernis onder studenten: het claimen van werkplekken in de UB. Wanneer de bibliotheek opengaat, staan er al mensen te wachten die bij binnenkomst een wettenbundel of een nietszeggend schrift neerleggen op de tafels, soms alleen voor zichzelf, maar vaak ook voor medestudenten. Veel van deze plekken worden vervolgens minstens een uur lang niet gebruikt, waardoor de student die wat later in de bieb komt, vaak de hond in de pot vindt. Het hele proces heeft verdacht veel weg van een all-inclusive resort waar om 06:00 uur ’s ochtends voornamelijk Nederlanders zich naar het zwembad haasten om een handdoekje neer te leggen op een ligbedje. Vervolgens gaan ze weer terug naar bed en enkele uren later wordt er pas daadwerkelijk gebruikt gemaakt van het bedje. Irritant? Ja. Illegaal? Nee.

Lees meer

NIEUW FUSIEKANTOOR: LA GRO GEELKERKEN

De advocatenkantoren La Gro Advocaten en Geelkerken Linskens zijn 1 januari 2019 gefuseerd. De vijftien partners hebben unaniem ingestemd met de fusie. De nieuwe naam van het kantoor is La Gro Geelkerken Advocaten B.V.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Bestuurlijk juridisch adviseur

Je werkt in het team Juridische Ondersteuning van de afdeling Beleid. Het bericht Bestuurlijk juridisch adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Planjurist

Durf jij te denken in mogelijkheden met als uitgangspunt; Wat is het beste voor Dordrecht? Het bericht Senior Planjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid

Veiligheid staat volop in de belangstelling van onze inwoners en het bestuur. Dat betekent dat jouw werk ertoe doet! Binnen het team Veiligheid en Kabinet van de gemeente Dordrecht is ruimte voor een nieuwe collega. Het bericht Juridisch Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid verscheen eerst op Jbmatch.nl.

SNELRECHT

Ingrijpende beperking publiek domein in Duitsland

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.