Newsletter Sector 1

Dragi prieteni ai USR Sector 1,

Iată că în ultima zi de primăvară, am ajuns la a 20-a ediție a newsletter-ului nostru, una plină de știri interesante, inclusiv despre ultimele reușite ale consilierilor USR. Să începem!

A: Activitatea consilierilor locali

1. Vă anunțăm cu bucurie că a fost rezolvată integral o problemă semnalată consilierilor USR Sector 1 la jumătatea lunii martie, respectiv situația copacului betonat de pe Titulescu. În urma demersurilor consilierului USR Cristian Bulfon, proprietarul a fost identificat și sancționat iar în jurul copacului au fost refăcute alveolele de pământ. Iată cum se prezintă acum situația. #decisepoate

2. Tot Cristian Bulfon deschide subiectul spitalului Filantropia, aflat în administrarea PMB și într-o stare avansată de degradare.

 

3. Încă o televiziune de știri preia subiectul Podului Constanța. Vă reamintim că USR Sector 1 a lansat încă din luna martie o petiție prin cere autorităților să ia urgent măsuri, ținând seama că Podul Constanța riscă să provoace o tragedie, iar viețile cetățenilor din sector sunt afectate zi de zi. Puteți ajuta și voi, semnând această petiție, dacă nu ați făcut-o deja. Găsiți aici un istoric al activității pe acest subiect.

 

4. În ședința de consiliu de ieri au fost introduse pentru a 5-a oară pe ordinea de zi proiectele referitoare la înființarea de societăți comerciale, în subordinea Primăriei Sectorului 1. USR a explicat încă din 27 martie de ce acest principiu nu este corect.

Modul în care proiectele au fost introduse inițial pe ordinea de zi (Dispoziția Primarului nr 2021/23.05.2017 validată ca ordine de zi în Ședința Consiliului) presupunea necesitatea unui vot de 2/3 din numărul consilierilor în funcție pentru ca proiectele să fie aprobate. Însă, pentru a le încadra la un vot cu majoritate simplă, PSD a modificat ulterior în text proiectul de lege. Apoi, profitând și de absența a 2 consilieri PNL, majoritatea PSD-ALDE-PMP a reușit de această dată să treacă acest proiect cu 13 voturi vs 12 (contra au votat toți cei 8 consilieri USR plus cei 4 consilieri PNL prezenți). 

USR va contesta la Prefect legalitatea celor două proiecte, pe motivul încălcării procedurii. Mai precis trebuia întâi supusă votului modificarea textului inițial printr-un amendament și ulterior votat proiectul modificat cu tot cu amendament.

 

5. Revenind la un ton mai optimist, în ședința de consiliu de ieri, consilierii USR au reușit și două victorii importante: 

a) Ținând cont că Primăria Sectorului 1 va investi bani în intervenția la clădirile în care funcționează bazinul de înot Tolea Grintescu (Floreasca) și sala de scrimă Ana Pascu (Floreasca) și ținând cont de asemenea și de faptul că aceste două obiective  sunt de interes pentru toți Bucureștenii, consilierii USR au cerut și au obținut aprobarea un avantaj suplimentar pentru cetățenii din sectorul nostru: gratuitate pentru elevii școlarizați în Sectorul 1 la utilizarea bazinului și a sălii de scrimă în afara programului oficial de antrenamente.

b) A fost aprobat proiectul USR de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea de terenuri de baschet în parcurile și terenurile aflate în Administrația Domeniului Public Sector 1.

 

B: Parlament

1. Din păcate majoritate PSD-ALDE nu se dezminte. Ieri, prin votul majorității, a fost refuzată cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu, suspectat că a cauzat statului un prejudiciu de 67 milioane de dolari. PSD și ALDE arată încă o dată că prioritatea lor este să își apere corupții. Detalii aici.

 

Să ne reauzim cu bine!

Echipa de comunicare USR Sector 1 

Arhiva de newslettere
Abonare la newsletter
Facebook Website

Uniunea Salvaţi România

www.usr.ro

newsletter@usr.ro

SHARE FORWARD

Ai primti acest mesaj pentru că te-ai înregistrat pe site-ul nostru.

Dezabonare