A kriptovaluták a pénzeszközök elismert típusát alkotják, és már minden befektetési portfólió elemei lehetnek.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

“A Bitcoin a felébresztett ‘alvó óriás’ mivel alapjában és örökre változtatta meg a pénzt, és ami még fontosabb, a pénz hatalom.”  ~ Charlie Shrem, a bitcoinfoundation.org alapítója

A piac alakulása

BTC: €5,648.06 | -0.09% az előző héthez képest

ETH: €174.22 | -2.39% az előző héthez képest

BCH: €381.46 | -1.87% az előző héthez képest

LTC: €45.14 | -2.82% az előző héthez képest

A múlt hét nagy ármozgással indult, ami a Tether instabilitása miatt következett be. A Tether stablecoin árfolyama, amelynek stabilan 1 dollár körüli szinten kellene maradnia, bizonyos tőzsdéken 0,85 dolláros szintre esett vissza. Ennek következtében az emberek pánikszerűen próbáltak megszabadulni a Tether coinjaiktól, amelyeket Bitcoinra váltottak át, átmenetileg felnyomva ezzel a Bitcoin árát. A Tether azonban gyorsan visszatért az eredeti szintre, ahogy a kereskedők elkezdték a nyomott áron való vásárlást. Jelenleg a Tether 2%-kal a kötött árfolyam alatt, 0,98 dolláron áll. A teljes piaci kapitalizáció 2,57%-kal lett kevesebb, jelenleg 181,67 milliárd eurós szinten van.

A Bitcoin ára a szeptember óta tapasztalt 5 600 eurós szintre kúszott vissza. A Bitcoin kereskedési volumene az idén tapasztalt legalacsonyabb szintre esett vissza. Az alacsony szint azt jelzi, hogy jelenleg sem a vásárlás, sem az eladás iránt nincs nagy érdeklődés. Az, hogy a Bitcoin-tulajdonosok nem adják el a coinjaikat, azt mutatja, hogy erősek és bíznak a jövőbeli fellendülésben. Nagyobb intézményi befektetők, mint például a Fidelity, is kezdenek bekapcsolódni a kriptopiac világába, ami azt bizonyítja, hogy a kriptovaluták a pénzeszközök elismert típusát alkotják, és már minden befektetési portfólió elemei lehetnek.   

Heti kvíz

Mi az az UTXO?

  1. Unspent Transaction Output (el nem költött tranzakciós kimenet)
  2. United Transaction Outcomes (egyesített tranzakciós eredmények)
  3. United Transaction Office (egyesített tranzakciós iroda)

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A Monero bevezette a Bulletproofs technológiát

A Monero az első coin, amelynek blokkláncán bevezetésre került a Bulletproofs program. A Bulletproofs egy titkosítási innováció, amelynek segítségével elrejthető a tranzakció összege, és emellett még a tranzakció méretét és a tranzakciós költségeket is jelentősen csökkenti. A Bulletproofs-nak köszönhetően egy átlagos Monero tranzakció mérete és a tranzakciós költsége is 80%-kal csökkent. A Monero fejlesztői erősen ajánlják a felhasználóknak, hogy frissítsék a tárcákat és node-jaikat. A Bulletproofs alkalmazható az olyan működő blokkláncokon is, mint a Bitcoin vagy a Litecoin. Eredetileg a Bulletproofs technológiát a Bitcoin számára fejlesztették, azért, hogy lehetővé váljon a titkos tranzakciók lebonyolítása. Most azzal, hogy a Monero elkezdte a Bulletproofs alkalmazását, a tesztelés a Bitcoin hasznára is válhat.

Telegram

Csökken a Litecoin tranzakciós költsége

Tizedére csökken a Core következő verziójának kibocsátásakor a Litecoin tranzakciós díja. A Litecoin Core egy olyan nyílt forráskódú szoftver, amely Litecoin node-ként funkcionál, és a tranzakciók hitelesítését elvégző Litecoin tárcát is biztosít. A Litecoin hálózat kilobájtonkénti átlagos tranzakciós költsége Ł0.001, ami körülbelül 0,05 dollárnak felel meg. A Litecoin Core küszöbön álló kibocsátása után a kilobájtonkénti díj Ł0.0001, vagyis fél cent (0,005 dollár) lesz. A 2017 év végi árfolyam-emelkedéskor, amikor  Litecoin elérte az eddigi legmagasabb (ATH - All Time High) értékét, 320 dollárt, a tranzakciós díjak is gyakran 0,1 dollár fölé emelkedtek, sőt még az 1 dollárt is elérték. A fejlesztők erre válaszul döntöttek a díjak csökkentése mellett, hogy elősegítsék a Litecoin elfogadását és minél szélesebb körű használatát.

Reddit

Az Ethereum Alapítvány 3 millió dollárt osztott szét

Az Ethereum Alapítvány közel 3 millió dollárt osztott ki, a juttatást 20 magánszemély, illetve csoport kapta.  Az Ethereum támogatási kezdeményezése 2018-ban indult, azért hogy az Ethereum hálózat skálázhatósági kutatásait ösztönözze. Az alapítvány nyilvánosságra hozta a már negyedik alakalommal kiosztott támogatás kedvezményezettjeinek kilétét. A Status és a Prismatic Labs kapták a legmagasabb összeget, fejenként 500 000 dollárt. Mindkét cég keményen dolgozik azon hogy az Ethereum 2.0 ökoszisztéma létrejöhessen. A kedvezményezettek kiválasztása aszerint történt, hogy mennyiben járulnak hozzá az Ethereum fejlesztéséhez, ezt a hozzájárulást pedig a „használhatóság”, a „skálázhatóság” és a „biztonság” paraméterek mentén határozták meg. Az alapítvány a közösség összes tagjának köszönetet mondott az elvégzett fantasztikus munkáért, és ígéretet tett arra hogy a jövőben a közösség még több tagját vonja be a döntéshozatalba.

Telegram

Erősödőben a kripto-munkaerőpiac

A Glassdoor online álláskereső portál új tanulmánya szerint a kriptovalutákkal és blokkláncokkal kapcsolatos állások száma 300%-kal nőtt az elmúlt év azonos időszakához képest az USA-ban.  Az áringadozások és a piac bizonytalanságai ellenére, a foglalkoztatási adatok alakulása azt bizonyítja hogy a kriptopiacnak igenis van jövője. Ez a trend már Ázsiába is begyűrűzött. A munkaközvetítéssel foglalkozó Robert Walters cég szerint a blokklánc- és kriptovaluta-szakértőket kereső álláshirdetések száma 50%-kal emelkedett tavaly óta Ázsiában. A startupok és nagyobb vállalatok elsősorban szoftvermérnököket keresnek. Még a kínai jegybank is blokklánc-specialistákat és jogi szakértőket szeretne alkalmazni, akik a jüanhoz kötött digitális-pénz szoftver fejlesztőiként fognak dolgozni.

Bitcoin Mining

A Fidelity Investments saját kripto-platformot vezet be

A világ harmadik legnagyobb eszközkezelő vállalata, a Fidelity Investments bejelentette, hogy megalapítja a Digital Asset Services nevű céget, amely egy új, különálló vállalatként fogja az intézményi befektetők kriptovalutáinak tárolását, és a valutákkal való kereskedést végezni. A Fidelity 27 millió ügyfelének 7,2 ezer milliárd dollár értékű eszközét kezeli, és évente 2,5 milliárd dollárt költ technológiai fejlesztésre. Abigail Johnson, a Fidelity elnöke és CEO-ja azt nyilatkozta, hogy „a célunk a Bitcoinhoz hasonló eredeti digitális eszközök elérhetőbbé tétele a befektetők számára. Hosszú távon szeretnénk befektetni, és azon kísérletezni, hogy hogyan tudnánk ügyfeleink számára ezt a feltörekvő eszköztípust érthetőbbé és egyszerűbben használhatóvá tenni.”  

Az amerikai vámok rosszul érintik a bányászeszközöket

A kínai Bitmain bányász hardvergyártó nehéz helyzetbe kerül a Trump-kormányzat által a kínai termékekre kivetett vámok miatt. Az USA a bányászeszközöket az “adatfeldolgozó berendezések” kategóriából átsorolta az “elektromos berendezések” kategóriába, amelyre 2,6%-os vám van érvényben. Ezen felül a kínai termékekre további 25%-os vámot szabtak ki, így a kínai bányászeszközöket gyártó cégeknek az Amerikába irányuló szállítmányaik után 27,6%-os vámot kell megfizetniük. A Bitmain a világ legnagyobb bányászeszközöket gyártó vállalata, és a bevételének fele külföldről származik. Az újonnan bevezetett vámtarifák jelentősen  növelték az importköltségeket, amelynek következtében a kínai bányászeszköz-gyártók versenyképessége csökkent a másik országban működő riválisokhoz képest.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

A Bulletproofs a "zero knowledge proof" (nullaismeretű bizonyítás) új, hatékony formája. A Zero Knowledge Proof egy módszer, amellyel anélkül lehet egy bizonyos állítás igaz voltát bebizonyítani, hogy magáról az állításról bármilyen információt felfednénk. Tehát az állításról összesen annyi információnk van hogy igaz. A Monero egy olyan titkosított coin, amelynél sem a tranzakció összege, sem a tranzakció végrehajtója nem ismert.  A Bulletproofs biztosítja, hogy ne keletkezzenek új Monero coinok. A tranzakcióba betett Monero összegének pontosan meg kell egyeznie a tranzakcióból kivett Monero összegével. A Bulletproofs haszna abban rejlik, hogy a privát tranzakciók méretét akár 80%-kal is csökkenti. Mivel a tranzakciós díj a tranzakció méretétől függ, a Bulletproofs jelentősen csökkenti a tranzakciós díjat.

A kvíz megfejtése

Mi az az UTXO?

A helyes válasz: "A"

A UTXO az Unspent Transaction Output (el nem költött tranzakciós kimenet) rövidítése. Az összes Bitcoin “output”-ban létezik, ami tulajdonképpen a Bitcoin tranzakciót felépítő elem. Amikor beérkezik a Bitcoin, a tárcában valójában egy költhető vagy el nem költött “output” keletkezik. A tárca egyenlege a tárcán található, költhető UTXO összege.   

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 655 5333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem