Het laatste nieuws van Mr. - 26 februari 2019

OPTIMISME OVER HANDELSGERECHT NCC, ONDANKS ‘UITWEDSTRIJD-GEVOEL’

Terwijl rechters enorm optimistisch zijn over de kansen van het Netherlands Commercial Court (NCC), zijn binnen de advocatuur gemengde geluiden te horen.

Lees meer

MEER LUCHT VOOR STRUCTUUR ADVOCATENKANTOOR

De huidige regelgeving rond personenvennootschappen komt onvoldoende tegemoet aan de behoeften van advocaten, notarissen en handelsondernemers, die vaak gebruik maken van een maatschap of VOF. Een wetsvoorstel van minister Dekker, dat nu via internet in consultatie is, moet ervoor zorgen dat zij ‘flexibeler’ kunnen opereren.

Lees meer

JOOST WASSER OVER POËZIE EN RECHT

Joost Wasser is advocaat bij Holla, waar hij zich met strafrecht en arbeidsrecht bezighoudt. Onlangs publiceerde hij de dichtbundel Schraal volk.

Lees meer

ACTUALITEITENDAG IT & RECHT | 21 MAART 2019

Ingezonden Mededeling
Gereputeerde vakspecialisten zoals Coen Drion, Christiaan Alberdingk Thijm & Hendrik Struik delen hun juridische kennis over o.a. ICT-contracten, Cybersecurity, Online Platformen, Bedrijfsgeheimen, Artificial Intelligence & ePrivacy. Bent u er ook bij?

Bestel uw ticket

RECHTBANKEN BUNDELEN KRACHTEN IN AANPAK ONDERMIJNING

Rechtbanken in het zuiden van het land gaan samenwerken in de aanpak van ondermijningszaken. Rechters, rechter-commissarissen en juridisch medewerkers van drie rechtbanken gaan een soort vliegende brigade vormen, die ingezet kan worden als in Brabant, Limburg of Zeeland een grote ondermijningszaak speelt.

Lees meer

EERSTE JAAROVERZICHT COMMISSIE RECHTSEENHEID BESTUURSRECHT

De vier hoogste bestuursrechters hebben het eerste jaaroverzicht van de Commissie rechtseenheid bestuursrecht gepubliceerd. In het jaaroverzicht licht de commissie haar werkzaamheden van het afgelopen jaar toe.

Lees meer

TAAKSTRAF VOOR PLAATSVERVANGEND HOOFDOFFICIER VOOR AANRIJDING

Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt maatregelen tegen de 43-jarige plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Noord-Nederland, Gert V., vanwege zijn veroordeling voor onvoorzichtig rijgedrag. Sancties kunnen variëren van een disciplinaire maatregel tot ontslag, zegt een woordvoerder van het College van procureurs-generaal tegen NRC Handelsblad.

Lees meer

AANSTAANDE RECHTER VERLIEST ZAAK OVER ZICHZELF

Een nog niet benoemde rechter in opleiding wilde van zijn vorige werkgever, de IND, een stimuleringspremie meekrijgen. Maar volgens de rechtbank Overijssel had de man helemaal geen financiële prikkel nodig om ontslag bij de IND te nemen. Dat hij als rechter in opleiding minder gaat verdienen moet hij op de koop toe nemen.

Lees meer

APP ALS JURIDISCHE BRANDWEER

CMS heeft een gratis app gelanceerd voor realtime juridische hulp bij invallen door mededingingsautoriteiten. De CMS Dawn Raid Assistant biedt dekking in 27 landen.

Lees meer

ROB WOUTERS (KEMPERINK MAARSCHALKERWEERD WOUTERS) OVER ABSOLUTE TOPSPELERS

Overstap van de week is Rob Wouters, die op 1 januari als partner is toegetreden tot Kemperink Maarschalkerweerd Wouters. Hij was hiervoor senior legal counsel (M&A en corporate governance) bij ABN AMRO Bank.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Bedrijfsjurist

Als bedrijfsjurist zijn je taken en verantwoordelijkheden zeer afwisselend en divers. De ene dag ben je bezig met het checken en opstellen van contracten en algemene voorwaarden. De volgende dag buig je je over een ontslagzaak en AVG-wetgeving, behandel je een aansprakelijkheidsvraagstuk en adviseer je bij het bepalen van de juridische richting van commerciële trajecten. Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie! Het bericht Bedrijfsjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch adviseur bouwregelgeving

Je adviseert alle geledingen van Rijkswaterstaat.Je adviseert projecten tijdens de aanleg en het beheer en onderhoud van kunstwerken, je hebt een rol in de evaluatie van (tunnel)regelgeving, je borgt mede de uniformiteit van de toepassing van de regelgeving, je adviseert de organisatie over de toepassing van de machinerichtlijn; Het bericht Juridisch adviseur bouwregelgeving verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening / Planologie

Wil jij graag werken voor deze stad in een moderne werkomgeving die aansluit op de veranderende rol van de overheid en ontwikkelingen in de stad? Het bericht Senior Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening / Planologie verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Een ode aan de patroon

Gerechten in Europa worstelen met hun digitalisering

Openbare werken in Italië: Populisme biedt uitkomst?

Rechtspraak als derde staatsmacht

De terugkeer van de Advocaat/Notaris

SNELRECHT

De voorzieningenrechter als verwerker?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.