Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...

JÄRJESTÖTIEDOTE

2 / 2022 Huhtikuu

Kumppanuusyksikön yhteystiedot ja järjestötiedotteet
Avustukset
Tilavaraukset
Välinelainaus
Monistaminen ja taitto

Sisältö

  • Kumppanuusyksikkö tiedottaa
  • Nuorisopalveluiden tilojen kausivaraushaku 2022-2023 on käynnissä
  • Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
  • Kultus - Oppimisen elämyksiä koko kaupungissa
  • Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa
  • SATAKOLKYT-hanke tiedottaa

Kumppanuusyksikkö tiedottaa

Kaipaamme palautetta avustusten hakulomakkeista ja järjestötiedotteesta!

Ensi vuoden aikana Helsinki uudistaa www.asiointi.hel.fi palvelua ja samalla myös avustusten hakulomakkeisiin tulee uudistuksia. Lisäksi tämä tiedote tulee uudistumaan. 

Olisi hienoa, jos vastaisitte oheiseen kyselyyn. Kaipaamme palautetta hakulomakkeista ja tästä tiedotteesta. 

Tähän kyselyyn vastaamalla ei voi voittaa mitään 😊 mutta vastaamisen ei pitäisi olla hankalaa eikä aikaa vievää ja arvostamme palautettanne!

Palautekysely

Tärkeitä avustuspäivämääriä

Toiminta- ja palkkausavuksien haku päättyi 28.2.2022 ja ne viedään päätökselle nuorisojaoston 31.5.2022 kokoukseen.

Loma-aikojen leiriavustusta kaudelle 1.11.2021-31.10.2022 saaneiden tulee selvittää avustus viimeistään 31.10.2022.

Loma-aikojen leiriavustusta kaudelle 1.11.2022-31.10.2023 haetaan viimeistään 31.10.2022.

Roposia vielä riittää nuorten porukoille ja nuorisoyhdistyksille

Jos porukassasi on 2/3 helsinkiläisiä nuoria ja haluatte suunnitella ja toteuttaa muille nuorille jotain mukavaa ja tärkeää tapahtumaa, tilaisuutta tai muuta toimintaa, niin ota yhteyttä kumppanuusyksikköön. Voimme yhdessä kartoittaa, olisiko projektiavustus eli Sponssi oikea avustusmuoto juuri teille.

Varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistykset voivat myös projektiavustusta hakea, vaikka normaalia toimintaanne tuetaankin pääsääntöisesti toiminta-avustuksilla. Jos teille on syntynyt mahtava uusi kehittämishanke tai uudenlainen yhteistyö muiden toimijoiden kanssa, joka ei ole ehtinyt ja/tai mahtunut tämän vuoden suunnitelmiin, niin ottakaa tekin rohkeasti yhteyttä kumppanuusyksikköön.

Lisätietoa avustuksista täältä

Nuorisopalveluiden tilojen kausivaraushaku 2022-2023 on käynnissä

Tee sähköinen hakemus osoitteessa tilavaraus.hel.fi

Helsingin kaupungilla on moneen käyttötarkoitukseen sopivia tiloja nuorisotaloissa, leirikeskuksissa ja muissa toimipisteissä ympäri kaupunkia. Nuorten ryhmät, järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat voivat hakea säännöllistä vuoroa nuorisopalveluiden tiloista vähintään kolme kuukautta kestävään toimintaan.

Kausivaraushaku syksyn 2022 ja kevään 2023 toimintaan (15.8.2022-28.5.2023) alkoi keskiviikkona 6.4.2022 klo 9 ja päättyy perjantaina 29.4.2022 klo 16.

Sähköinen kausivaraushakemus täytetään uudistuvan Varaamon väliaikaisessa osoitteessa tilavaraus.hel.fi.

Kiitämme kaikkia 28.3. järjestettyyn Kausivaraus-infoon osallistuneita! Kausivarausinfon tallenne, hakuohjeet sekä ohjevideo sähköisen hakemuksen tekemiseen Varaamo-palvelussa löytyvät kulttuurin ja vapaa-ajan verkkosivuilta. Tutustu hakuohjeisiin täällä

Harrastamisen Suomen malli Helsingissä

Helsinki etsii lisää toimijoita harrastamisen Suomen mallin toiminnan järjestämiseen

Harrastamisen Suomen mallin toimintaa järjestetään kaikissa Helsingin peruskouluissa 3.–9. luokkien oppilaille suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Laadukas harrastustoiminta järjestetään yhteistyössä seurojen, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Helsingin kaupunki etsii lisää toimijoita toteuttamaan lasten ja nuorten toiveiden mukaisia harrastuksia. Toiminnan järjestäminen kilpailutetaan seuraavaksi lukuvuodelle 2022–2023. Lue lisää kumppaniksi ilmoittautumisesta ja harrastusten kilpailutuksen aikatauluista täällä  

Kultus - Oppimisen elämyksiä koko kaupungissa

Kultus.fi uudistui: päiväkoti- ja kouluryhmät voivat ilmoittautua retkille ja tapahtumiin yhden sivun kautta

Järjestätkö tapahtumia päiväkoti- tai kouluryhmille? Voit nyt tuoda kaikki päiväkoti- tai koulupäivän aikana järjestettävät tapahtumat Kultus.fi –palveluun, jonka kautta myös ilmoittautumiset hoituvat helposti sähköisesti.Kultus.fi-palvelu kehitettiin, jotta koulupäivien aikana tapahtuva taiteen, kulttuurin sekä muiden tapahtumien monipuolinen tarjonta ja ryhmien kanssa kaupungissa liikkuvat kasvattajat löytävät toisensa. Kultuksen juuret ovat kulttuurikasvatuksen edistämisessä mutta nykyisellään se pyrkii kokoamaan lapsiryhmille ja opettajille suunnattuja palveluita entistä laajemmin. Palveluun toivotaankin nyt uusia palveluntarjoajia erityisesti järjestökentältä.

"Kultus helpottaa opettajien ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten elämää, kun heidän ryhmilleen suunnatut tapahtumat löytyvät ja ovat helposti varattavissa saman verkkopalvelun kautta", kertoo Annantalon suunnittelija Katri Aikio

Uutta Kultusta on kehitetty yhdessä opettajien, varhaiskasvatuksen ammattilaisten ja tapahtumatuottajien kanssa.

Kultus.fi tukee koko kaupunkia oppimisympäristönä

Kultuksen palveluntarjoajaksi ovat tervetulleita kaikki toimijat, jotka järjestävät lapsille ja nuorille suunnattuja palveluita koulu- tai päiväkotipäivän aikana. Lapsiryhmille suunnattujen tapahtumien lisäksi Kultukseen ovat tervetulleita opettajille suunnatut koulutukset, opeinfot ja muut tapahtumat. Oma paikkansa Kultuksessa on myös oppimateriaaleille, jotka voivat olla tiettyyn tapahtumaan liittyviä tai omia kokonaisuuksiaan. Palveluntarjoajana Kultusta voi käyttää tapahtumista viestimiseen sekä tapahtumien ilmoittautumisen alustana.

Kultuksen palveluntarjoajaksi rekisteröidytään provider.kultus.fi –osoitteessa. Lisätietoja palvelusta ja sen käyttömahdollisuuksista saat Kultuksen tuoteomistajalta, Katri Aikiolta: katri.aikio@hel.fi.

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa

Etsitään seikkailukasvattajaa

HelsinkiRekry, avoimet työpaikat: nuoriso-ohjaaja, seikkailukasvattaja

Kesän 2022 vapaat käyttövuorot

Östersundomin leirikeskuksen, Meriharjun luontotalon, Uutelan kämpän, Seikkailutalon (ei yöpymistä) sekä Vartiosaaren ja Granön leirialueiden vapaita käyttövuoroja kesälle 2022 voi tiedustella osoitteesta anu.lindberg@hel.fi.

Bengtsårin leirisaaren kesän mahdollisia vapaita käyttövuoroja voi tiedustella osoitteesta aleksi.lappalainen@hel.fi.

Nuorten budjetti

Vuoden 2022 Nuorten budjetti kysely on auki ja siihen kerätään vastauksia 6.-9-luokkalaisilta helsinkiläisiltä nuorilta 4.6. saakka. Kyselyyn vastaamalla nuoret pääsevät vaikuttamaan nuorisopalveluiden toimintaan ja sisältöihin Helsingissä. Nuoret voivat pyytää kyselylinkin omalta koulultaan tai oman alueen nuorisotilalta.

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön kesä

Nuorten Saarigalleria: Nuorten Saarigalleria on avoinna 14.6.-23.7. välisenä aikana ja avoimia taide -ja luontotyöpajoja järjestetään viikoittain tiistaista perjantaihin kello 13-17. Vartiosaaressa sijaitseva Nuorten Saarigalleria tarjoaa 12-25-vuotiaille nuorille mahdollisuuden erilaiseen taide -ja luontotoimintaan. Toiminta on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Saarigallerian Nuorten Ekokahvila palvelee tiistaista perjantaihin kello 12-18.
Lisätietoja venekuljetuksista ja tarkemmasta ohjelmasta voi lukea täältä 

Syötävä puisto: Syötävässä puistossa järjestetään tänäkin kesänä maksutonta taide -ja luontotoimintaa 9-18-vuotiaille nuorille. Mustikkamaalla sijaitseva puisto on avoinna 8.6.-5.8. välisenä aikana tiistaista perjantaihin kello 12-18. Taide -ja luontotyöpajojen lisäksi puistossa pääset ihastelemaan kanoja, pelaamaan pihapelejä ja nauttimaan 4H:n nuorten yrittäjien kesäkahvilan antimista. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
Lisätietoja löydät osoitteesta täältä 

Laajasalon kesäparkki: Laajasalolaisten nuorten suunnittelema ja Nuorten budjetti rahoituksella toteutettu Laajasalon kesäparkki viettää avajaisiaan keskiviikkona 18.5. Kesäparkki on avoinna kaiken ikäisille nuorille avajaispäivästä lähtien 23.6. saakka maanantaista perjantaihin kello 16-21.
Kesäparkilta löydät toimintakeskus Luupin katutaidetoimintaa, NMKY:n yökorista, Herttoniemen nuorisotyöyksikön nutafutista, pihapelejä sekä muuta nuorten suunnittelemaa toimintaa. Kaikki toiminta on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

SATAKOLKYT-hanke tiedottaa

Hankkeen päätöstapahtuma Itämeripäivänä 25.8.2022

SATAKOLKYT-hanke huipentuu tulevana Itämeripäivänä 25.8. hankkeen päätöstapahtumaan. Tervetuloa mukaan juhlimaan reilun kolmen vuoden mittaista matkaamme helsinkiläisten innostamisessa merenrantojen siivoamiseen!

Tapahtuma sisältää kaikenlaista ohjelmaa, kuten ulkoilmaelokuvan loppukesän hämärtyvässä illassa, kiinnostavia keskusteluita ja hauskoja työpajoja. Samalla kannamme kortemme kekoon Itämeren suojelussa järjestämällä rantatalkoot. Kesän aikana sivuiltamme löytyy lisätietoa, joten suuntaa osoitteeseen https://satakolkyt.fi ja hankkeen Facebook-sivulle @satakolkyt. Rannalla tavataan!

SATAKOLKYT-hankkeen takana ovat Helsingin kaupungin lisäksi neljä järjestöä: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset, Helsingin NNKY, 4H Helsinki sekä Helsingin Vihreät Nuoret.

SATAKOLKYT – 130 km puhdasta liikkumisen iloa

Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Nuorisopalvelut

Kumppanuusyksikkö

Käyntiosoite: Konepajankuja 3
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
kansalaistoiminta@hel.fi
____________________________________
Osoitelähde: Avustusrekisteri

Unsubscribe

MailerLite