Februari nyhetsbrev

.

Februari 2018

Händer på sportlovet

SPORTLOV FÖR FRITIDS

Vill er fritidsgrupp prova på teater en dag under sportlovet?
Under sportlovet erbjuder vi två tillfällen för två fritidsgrupper att prova på teater. En grupp per dag!

I två timmar leker vi fram material i smågrupper, som vi sedan visar för varandra.

När: 21 och 22 februari. FM enl. ök.
Var: Drömmarna Hus
Gruppstorlek: 10-15 deltagare

Anmälan: kristian@drommarnashus.se

ACT YOUR SONG  (fullbokat)

Under sportlovet får vi besök av den talangfulla David Shaw och hans workshop Act Your Song. Här kommer en grupp med ungdomar välja ut en låt som de tillsammans förvandlar till en sjungande föreställning! Med analysering av låten och dess karaktärers liv, förflutna och relationer lämnas ingen sten ovänd. Detta är för oss ett nytt kreativt uttryck som ska bli fantastiskt roligt att få ta del av!

...kanske vi kan presentera ett litet uppspel senare....?

UNGDOMSSNACK.SE – en helt ny podcast!

Under sportlovet (v.8) kommer inspelningen av den nya podcasten ”Ungdomssnack” att pågå för fullt i Drömmarnas hus. Ali Hussein, Fortunata Kolompar och Leonardo Secic heter de tre kreativa ungdomar, som tagit initiativet till att skapa sin alldeles egna podcast. En podcast av, för och med unga. Premiärprogrammet är planerat att laddas upp fredagen den 2 marswww.ungdomssnack.se. Missa inte att lyssna! Då, eller senare.

BARNENS SKULPTURPARK

– nu kör vi!

När vi i december månad 2017 fick de sista besluten på våra ansökningar och det sakta gick uppför oss…DET ÄR FAKTISKT SANT! Vi kommer att få starta upp och genomföra en ”Barnens Skulpturpark på Rosengård”…ja, då visste vår glädje inga gränser!
Sagt och gjort, nu är vi igång och det är så otroligt spännande, men också högst utmanande! Det är med stor ödmjukhet vi går in i detta projekt och vi är otroligt stolta över alla våra fantastiska samarbetspartners, vilka sammantaget besitter en imponerande kompetensbredd. Tillsammans skall vi skapa något unikt och bryta ny mark. Vi ser alla fram emot ett riktigt spännande år!
Läs mer här.

STICKUT!

Nu är det verkligen mycket och många saker på gång i Stickut! Vi uppdaterar hemsidan för fullt med allt som händer och ska hända.
Vad sägs om en ny cafékväll med poesi, noveller, konst? Det sker den 22 mars. ”Bästa sommaren” i Herrgården är på gång och i Drömmarnas hus byggs en kaninhåla för familjeföreställningen el Grande- Kaninernas Konung- kaninen som kunde tala, Act your song på sportlovet, inspelning av poden (ungdomssnack.se) och senaste nytt om föreställningen som nu växer fram. Ja, listan kan göras lång, det puttrar och kokar överallt.
Vårens alla Stickut-arrangemang och verksamheter hittar du här.

EN LITEN BIT AV MIG

Inom moderprojektet Stick ut! så startar vi nu ett delprojekt som vi valt att kalla ”En liten bit av mig”. Här vill vi skapa ett sammanhang, där vi under kreativa former möter människor i varierande åldrar. Vi vill samla in och lyfta fram olika bitar av människor som vi möter och som dom väljer att dela med sig av.
Konstnären Jafer kommer att utgå från enkelt ofärgat tyg i olika format. Tyger som sedan färgas enligt gammal tradition, d v s i olika färgbad. Dessa tyger utgör sedan varje deltagares ”duk” där man bjuds in till att dela med sig av ”en liten bit av sig själv” på. Detta sker med hjälp av olika konstnärliga tekniker, som konstnären tillhandahåller. Via konsten skapar vi dialog, ger utrymme för olika uttryck, samt går mot en gemensam målpunkt i form av en stor vernissage/FINAL/konstutställning! En konstinstallation som skall synliggöra varje enskild individ, såväl som blir en storslagen summa av varje enskild pusselbit. De första workshoptillfällena är planerade att starta i mars och kommer att pågå hela året. Den storslagna finalen går av stapeln i nov/dec 2018.
Läs mer här.

SENASTE NYTT OM SOMMARENS FÖRESTÄLLNING

Nu är vår scenograf/kostymör klar och det blir Leif Persson, vilket vi är väldigt glada över! Tillsammans med Operaverkstan samarbetade vi med Leif i föreställningen Titanias Älvteater, där han gjorde både scenografi och kostym. Kira Fromark blir kostym- och scenografiassistent.
Vi har också glädjen att kunna avslöja att Alaa Rashid och Kajsa Englund är de skådespelare som kommer vara med i föreställningen. Vilket härligt gäng! Det känns otroligt kul!
Dave Henson är en fantastisk illustratör som bor i Herrgården och som vi är glada att kunna samarbeta med, för att ta fram en riktigt fin affisch. Dave kommer att illustrera affischen och nu är vi igång för att hitta det lekfulla, spännande och kreativa, som ska bli just vår föreställningsaffisch.
Föreställningen är en del av StickUt! Allt om föreställningen här.

TEATERNS DAG 10 MARS. EN HEL LÖRDAG MED TEATER.

Det mesta av Malmös teaterliv ansluter sig till Teaterns dag, med föreställningar, öppet hus, prova på och mycket annat. Malmö kommer att bada i teater hela dagen.

Drömmarnas hus kommer bl.a att ha öppna repetitioner mellan kl: 11-14.

Programmet släpps den 16 februari.
Mer info kommer i vårt nästa nyhetsbrev.

Jag Är - Vi Är

Jaget har tagit form. Nu står viet redo. Med hjälp av kreativitet och färg skapar alla elever på Kirsebergsskolan ett gemensamt konstverk. Ett konstverk som kommer att pryda en av entréerna till Kirsebergsskolans anrika byggnad.
Två pedagoger från Drömmarnas hus kommer under våren att arbeta med skolans alla elever, för att skapa detta permanenta konstverk.

Vilka är vi och hur kan vi visa för varandra vad som förenar oss? Sedan presenterar vi oss för skolans besökare i färg och i form.

IDENTITET- OCH VÄRDERINGSFRÅGOR PÅ FYRA DAGAR

Våra pedagoger gjorde en blixtvisit med ett Skapande Skolaprojekt.

Tillsammans med Drömmarnas hus jobbade Ängsdalsskolans högstadium med identitet och värderingsfrågor. Eleverna arbetade med medryckande teaterövningar och skapade sedan scener med problemställningar som ligger dem själva nära om hjärtat. De flesta tyckte att dagen var utmanande, kreativ, ”lite pinsam” och rolig.
/Johan Olofsson - lärare

INNOCARNIVAL 2018

Två härliga intensiva och kreativa dagar! 23 och 24 januari fick vi på Drömmarnas hus besök av klassrepresentanter med sina respektive tävlingsbidrag inför InnoCarneval Skåne 2018.
Under dessa två dagar fick eleverna delta i workshops och samtala med experter kring deras innovationer. Samtal som inspirerade och vidareutvecklade elevernas tävlingsbidrag. Stämningen var på topp och tävlingsnerven var påtaglig, - hur kan vi spetsa till vår innovation inför bidragsinlämnandet den 16 februari?

Vi vill tacka våra workshopledare och experter för att ni gav eleverna spännande och inspirerande feedback på deras innovationer: Marcus Bader från Malmö universitet, Amanda Haux från Kretseum VA-SYD, Mac Velasques från HaBiTat Q, Linnea Irbladh och August Öhman från Ung Företagsamhet.

MINA SIDOR

Kors och tvärs över Skåne, reser vi även denna andra turnérunda med Mina Sidor. Från Ystad till Trelleborg, från Malmö till Sjöbo. Efterfrågan har varit stor från klasser i årskurs 4-6, som vill delta och arbeta gestaltande med sitt värdegrundsarbete.
Upplägget för denna workshop är även denna gång baserat på att synliggöra elevernas olika sidor, styrkor och utmaningar delas och spelas upp mellan klasskamrater. Vi lär känna och förstå andra genom oss själva, enkelt sagt men utmanande att undersöka. Läs mer här.

FORTFARANDE PÅ VÄG

På Väg-projektet rullar ut på vägarna i Skåne igen fr.o.m  januari. Även denna period har vi våra duktiga pedagoger Hanna och Sara i På väg.
Vårens På väg arbete avslutas i Mars. Men vi kan redan nu avslöja att det kommer att fortsätta nästa läsår 18/19! Superkul att ännu fler elever i årskurs åtta, får en På väg-dag till skolan.

SAGOYOGA

Förutom teater och musik, är våran Luz också kunnig inom yoga. Nu testar hon ett eget koncept som hon kallar för Sagoyoga. Alla rörelser får en betydelse och ett sammanhang i en egenkomponerad saga. Både barn och vuxna nappar helhjärtat.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger, eller via ett mail till info@drommarnashus.se.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET