2020. október; 4. szám Megtekintés böngészőben
TECHTRANSZFER
A Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóságának Hírlevele
2020. október; 4. szám

Sajnos a néha esős, de szép őszi időt beárnyékolja a fokozódó koronavírus-járvány helyzet. A terjedés csökkentésének érdekében jelent meg a Fehér Könyv, illetve a levegő minősége, a hulladékgazdálkodás, a megújuló energia és az éghajlatváltozás is szerepelt azoknak a rendezvényeknek sorában, amelyekről hírt adunk. Jó olvasást!

István Zsolt
Igazgató
Igazgató
Aktuális hírek és események


Vállalati Fehér Könyv

Az ITM a kiadványával segíti a vállalkozásokat a koronavírus járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében. Tovább...
(könyv letöltése)  

Miskolc levegőjét értékelik

A Miskolci Egyetem fejlesztette ki azokat a levegőminőségmérő készülékeket, amelyek rövidesen információt szolgáltatnak Miskolc levegőjéről. Tovább..

75 millió önindító

Elkészült a 75 milliomodik önindító a SEG Automotive (Sega) miskolci gyárában. Tovább...

A szellemi tulajdon védelemében

Együttműködési megállapodást írt alá a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Miskolci Egyetem. Az együttműködés célja, hogy az egyetem hallgatói tudatosabb kezeljék a létrehozott szellemi tulajdonukat, és megtanulják, hogyan tudják azt hasznosítani. Tovább..

Az 5G-t vizsgálják majd a Miskolci Egyetemen

Az 5G vizsgálatához készült labort adott át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Miskolci Egyetemnek. Tovább a videó megtekintéséhez...

KONFERENCIÁK


Hulladékgazdálkodási modellek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága 2020. augusztus 14-én online konferenciát szervezett „A hulladékgazdálkodási rendszer működésének modelljei” címmel.  Tovább..

Városok és vállalatok együttműködése

A LIFE-CLIMCOOP projekt keretében a Miskolci Egyetem együtt dolgozik Kazincbarcika város és a BorsodChem Zrt.-vel és megvizsgálják a klímaváltozáshoz való alkalmazkodási lehetőségeket. Tovább..

Megújuló energia kutatás a Miskolci Egyetemen

Gyermekmentő Szolgálat az Élhető Jövő Park megújulóenergia-programhoz kapcsolódóan egy minikonferenciát szervezett, amelyen Prof. Dr. Horváth Zita egyetemünk rektora ismertette ilyen irányú kutatásainkat.  Tovább az előadás megtekintéséhez...

Fiatal kutatók fóruma

Nagy létszámban vettek részt a fiatal kollégák a 2020. szeptember 22-i eseményen, ahol nemcsak az egyetem átalakulásáról, a modellváltással járó előnyökről, a rövidebb és középtávú tervekről volt szó, de a fiatal oktatók és kutatók előtt megnyíló új lehetőségeket is bemutatták. Tovább..

INNOVATÍV MEGOLDÁSOKRÓL, FEJLESZTÉSEKRŐL TANÁCSKOZTAK

A Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatósága 2020. szeptember 14-én online konferenciát tartott „Innovatív megoldások, fejlesztések a Miskolci Egyetemen” címmel. Tovább a videó megtekintéséhez...

PÁLYÁZATOK
Exxonmobil Innovációs Pályázat

Pályázatot diákok számára a gazdasági fejlődés és a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, az energiarendszer átalakításának, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában. Tovább..

H2020 Green Deal Call

Pályázatok főként nagy volumenű kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogására, amelyek nemzetközi konzorciumokban valósulnak meg. Minden résztvevő számára 100%-os, vállalkozások részére 70%-os támogatás pályázható. Tovább..

Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatósága

Miskolci Egyetem, Miskolc
Hungary

facebook youtube website
techtransfer@uni-miskolc.hu


Leiratkozás