Filmhuis Cinecentrum31: aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro. Let op: i.v.m. 4 mei en hemelvaartsdag vertonen we onze film wat meer verspreid door de maand. Deze keer eerst op de donderdag. 

Donderdag 3 mei en vrijdag 18 mei: een film met een heeeel bijzonder verhaal en verrassend slot: 'Remember'.

​Regie: Atom Egoyan

Zev en Max lopen allebei tegen de negentig en wonen in een joods bejaardenhuis. Beiden zijn Auschwitz-overlevenden. Zev heeft dementie. Hij vergeet zelfs dat zijn vrouw Ruth net is overleden. Max moet Zev overal aan helpen herinneren. Ook aan zijn belofte om de nazi op te gaan sporen en doden, die hun beider gezinnen uitroeide. Simon Wiesenthal ontdekte namelijk dat deze nazi de identiteit van een joods slachtoffer stal en op de grens van Amerika en Canada woont.

Op zoek naar wraak en gerechtigheid
Max vertelt Zev dat hij zijn net overleden vrouw beloofde deze nazi op te sporen en te doden. Max is óók uit op wraak en gerechtigheid, net als Zev. Maar Zev is dement en Max is niet mobiel. Bijkomend probleem: er zijn 4 mensen met de door Wiesenthal doorgegeven naam, Rudy Kurlander. Max besluit Zev door zijn beloofde missie te loodsen. Hij heeft alle door Zev te ondernemen stappen in een uitgebreide brief beschreven. Die moet hij goed bewaren, stap voor stap uitvoeren en afvinken. Alle overnachtingen, taxiritten en tickets om de 4 Kurlanders te bezoeken, zijn al gereserveerd. Zev moet wel steeds telefonisch contact houden. Een bijzondere reis begint. Je leeft ontzettend mee met Zev en Max. Onderweg gebeurt er van alles waardoor je op het puntje van je stoel zit te hopen dat Zev weer verder kan met zijn missie. Obstakels genoeg voor iemand met dementie en zo'n opdracht. 

Goed gedoseerd verhaal
Ondanks het zware thema zitten er voldoende luchtige, grappige en spannende momenten in de film om je mee te laten voeren naar het meest verrassende einde van een film dat je ooit in ons filmhuis Cinecentrum31 zag. Een einde waardoor je de film meteen nog een keer zou willen zien. Als je 3 mei komt, krijg je die kans op de 18e.


Geweldige, hoogbejaarde acteurs    
Beide hoofdrolspelers, Christopher Plummer en Martin Landau, zijn in het echt even oud als in hun rol: 88 jaar. Zij zetten samen een magistrale prestatie neer en maken de film ook geloofwaardig. Het ziet er heel anders uit of iemand probeert te bewegen als een 88-jarige of dat echt is. 

Cast: o.a. Cristopher Plummer en Martin Landau 

  Je kunt reserveren door ons te mailen.

Vermeld je dan of je naar de vrijdag- of donderdag-voorstelling komt?

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl