nyhetsbrevet i en browser

JUNI MED DRÖMMARNAS HUS

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen med Drömmarnas hus? Skriv något om det och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag: info@drommarnashus.se

Sommaren närmar sig, så gör även Bästa sommaren!

Återigen fylls Vänskapsparken med aktiviteter för barn boende i området herrgården (men alla är välkomna).

Vi på Drömmarnas hus kommer att delta 17/6- 3/7. Vi kommer att bjuda på workshop med tema skisser, vilka kommer leda vidare till en konst-installation under Malmöfestivalen.

I skrivandets stund skapas det samarbeten med IM, Räddningstjänst syd och närpolisen, allt för att fylla dagarna med kreativa och roliga händelser under de härliga sommardagarna i Vänskapsparken.

Mer info från Kraftsamling Herrgården:
https://bastasommaren.weebly.com/

Hitta till Vänskapsparken

Bilder: Förra årets Bästa Sommaren

Malmöfestivalen

På årets Malmöfestival kommer glädjande nog, konsten att stå lite extra i fokus. Det handlar då om festivalens barnområde där det bl.a upprättas ett KONSTLAB. Här kommer Drömmarnas hus givetvis att finnas på plats.

Under våren 2019 har Drömmarnas hus konstnär Jafer Taoun, inom ramen för projektet Stick ut!/ Kreativa platser, mött Herrgårdsbor i olika åldrar i konstworkshopar, med skissen som utgångspunkt. Resultaten av dessa kreativa möten kommer att ställas ut på Malmöfestivalen. Kom och titta på den konstutställning som en stor familj i olika generationer skapat och/eller delta i en av våra skissworkshopar på plats. På så vis kan ditt, dina barns eller hela familjens verk också bli en del av den stora skissinstallation, som vi skapar på festivalområdet. Varmt välkomna!

INVIGNING - AVTÄCKNING

Barnens Skulpturpark

Nu har vi äntligen spikat exakt datum och tid för invigningen av de tre första verken i Barnens Skulpturpark! DU är givetvis varmt välkommen att dela denna högtidsstund med oss. Så skriv in lördagen den 28 september kl. 15.00 i almanackan direkt!                    SE BARNENS UNDERBARA REKLAMFILM!

Vi kan utlova en mycket pampig invigningsinramning samt att de unika permanenta offentliga verk som kommer att avtäckas, bara måste ses.

www.drommarnashus.se/bsp

Pilotprojekt 1

Se och berätta

Glasbruksskolan årskurs 4 tog vår scen med storm. Från idé till teaterscen med inspiration från olika normer som finns i skolan och i den vardag, som berör en 11-åring. En härlig och intensiv dag med skratt som värmde, skratt av igen-kännande och skratt som skydd. Ja det blev både lek och allvar när dessa modiga elever visade sina scener. Tack Glasbruksskolan för en härlig dag!

Inför InnoCarnival 2020

Så nu är vi äntligen igång med InnoCarneval Skåne 2020! Denna upplaga av InnoCarnival drog igång med en kickoff inom ramen för Skåne Innovation week. Under dagen fick vi nöjet att möta några av de lärare som kommer att delta i vår lärprocess ”Preppers”. Vi samtalade kring hur de lokala förutsättningarna kan engagera eleverna och hur vi på bästa sätt kan lägga just deras grund, för en härlig innovationsprocess.

innocarnivalskane.se                     www.drommarnashus.se/ic20

Alla barns rätt till kultur

Drömmarnas hus var på plats och medverkade i panelsamtalet Alla barns rätt till kultur den 21/5 på Café Barbro.
Det var en taggad panel som ville  prata om barnkultur och hur vi kan se till att alla barn får tillgång till kultur.

Panelen bestod av Jalle Lorentzon (Kulturskolan), Miriam Riaie (Malmö Opera), Lotta Lundgren (Drömmarnas hus), Björn Carnemalm och Ingrid Sandborg (konstnärer). Några exemplen på vad som sker inom barnkultur i staden visades med bl.a filmer och bildspel. Men  två barn intervjuades också kring vad de själva gör inom området kultur och vad de tyckte man skulle göra mer av. Tiden gick fort och plötsligt drogs tiden över... Det tolkar vi som att det behövs samtalas ännu mer om Barnkultur! Tack till alla medverkande, arrangörer och publik som gjorde detta möjligt. 
Här nedan kan du se Drömmarnas hus bildspel "kulturbarn", som visades på plats.

Moderator var Jonas Michanek .Arrangörer var ABF och Socialdemokraterna

Pilotprojekt 2

Under de två sista veckorna i maj har vi arbetat med en sagogestaltande workshop som vi valt att kalla “Kejsarens nya kläder”. Målgruppen för denna workshop har primärt varit elever I åk 1-3 från Rosengårds grundskolor.
Tematiken i såväl den traditionella sagan som i vår workshop, känns onekligen högaktuell. Med utgångspunkt från den klassiska sagan har vi på ett lustfyllt sätt tillsammans utforskat vad som kan tänkas hända om ett barn uttalar en obekväm sanning. Blir barnet lyssnat på? Ja…hur reagerar egentligen vuxenvärlden?

Ny utbildning för scenkonst

Under två dagar i maj höll Scenkonst studion hus här på Drömmarnas Hus för att ta emot och möta nya elever som vill söka till utbildningen.

Scenkonststudion är Fridhems folkhögskolas nya kulturlinje som kommer starta upp i Malmö.

Roligt tycker vi!

Vårens sista Cafékväll

Som vanligt när vi bjuder in till en cafékväll i projektet “Scenen för nya röster”, här på Drömmarnas hus, så blev det en otroligt fin och inspirerande upplevelse. Torsdagen den 9 maj fick publiken uppleva eterisk Performance med dans/poesi från Nidia Martinez Barbieri och Ana Rita Rodrigues, underbar musik från Kiki Desplat och riktigt fängslande konst av Kadhum Al Dakhil.

Det är oerhört glädjande att projektägaren ABF Malmö, nu fått besked om att Kulturrådet beviljat en fortsättning på projektet. Det innebär att vi kommer att kunna fortsätta med våra Cafékvällar ytterligare ett år – HURRA!!! Passa därför på att skriva in datum för nästa Cafékväll, nämligen torsdagen den 5 sept. kl. 17-19.
Vi kan redan nu utlova en mycket spännande artistuppställning!

www.drommarnashus.se/cafe

Tråkigt

Det är med tungt hjärta vi nu låter meddela att vi dessvärre fick ännu ett avslag på vår ansökan om det nordiska samarbetsprojektet LOOKABOOK – Barnens bibliotek, ett Nordiskt Artist´s Book projekt. Projektet var tänkt att bygga på ett flertal olika finansiärer, från alla tre samarbetsländer samt från nordiska fonder. Då vi nu fick avslag från Nordisk Kulturkontakt, så väljer vi att dra tillbaka de ansökningar vi ännu inte fått beslut på, då vi med detta avslag inte anser projektet som ekonomiskt genomförbart. Riktigt tråkigt…

Roligt

Den 9 juni hade vi glädjen att ta emot ett studiebesök från Halmstad kommun Idrott och fritid, teknik- och fritidsförvaltningen. Besöket var bokat via Malmö fritidsförvaltning, så tack för att ni tänkte på oss. Det är alltid lika kul att få berätta om vår verksamhet för engagerade och nyfikna grupper. Vi fick möjlighet att lägga fokus på alla fantastiska samarbeten som vi har i Malmö.

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen