Zdravo dragi moji!

Pišem vam iz svoje impovizovane kancelarije koju sam zbudžila u kuhinju, a ta moja draga kuhinja je pored njene osnovne namene u samo nekoliko nedelja dobila još dve. 👩🏻‍🍳 Postala je moja mini kancelarija, a ujedno i skladište za pločice, lepak za pločice, kantice sa smesom za fugne i još nekim alatom kome ne znam naziv.

Jadna ona, ali takva ju je sudbina zatekla. A što kažu u reklami, "Ali to nije sve". Posle ovog haotičnog perioda, doći će na red još haotičnije njeno renoviranje čijem se kraju neopisivo radujem zajedno sa krajem radova u celom stanu. 👷🏻‍♀️

Kako renoviranje, zamena staro-za-novo i ooooo-ruk po kući nisu dovoljan posao za mene i žmua, obavestila nas je sudo mašina koja već danima odbija poslušnost i tera me da ponovo perem sudove na ruke. Rerna mi je to već ranije javila tako da od pečenja nema ništa unazad nekoliko meseci.

Početak prethovnog pasusa može da se primeni i na početak ovog, jer mi se i laptop javio da više nije u punoj snazi. 🤷🏻‍♀️ Mada, sve bi to bilo ok da mu to nije palo na pamer baš kada sam trebala da snimim intervju kafenisanje sa ženom koja je gotovo neuhvativa, a meni beskrajno draga i još beskrajnije inspirativna.

Elem, kada smo se konačno dogovorile za kafenisanje u četvrtak u 12h bila sam presrećna. Napravile smo preliminarne dogovore oko teme, detalja kako ćemo snimati intervju i "sve je išlo kao po loju"...do trenuka dok nije došlo tih 12h, a moj laptop otišao na nenajavljeni reset. 🙄

Javila sam porukom da ću se priključiti na razgovor za 1-2 minuta, ali kada mi se laptop vratio iz kome počeo je da neopisivo pišti. 😧Hvatao je zvučne signale okolo, poremetila su se podešavanja za mikrofon i zvuk, a ja sam bezuspešni pokušavala da u opcijama za podešavanje zvuka učinim nešto da prestane da arlauče.

Kada sam svatila da sam nemoćna i da ni zvuk ni mikrofon neće da me slučaju, poslala sam poruku da imam problem sa kompom koji je do pre 2 minuta radio i da mi treba još 5 minuta da pokrenem i podesim sve to na laptopu moga dragoga.

Već sam bila dovoljno uzrujana, ali sam udahnula i izdahnula duboko. "Idemo dalje, uzmi njegov laptop i sve će se rešiti", rekla sam sebi naglas.

Okrenula sam se ka žmuovom radnom stolu i shvatila da laptopa nema. Nikada, ali N-I-K-A-D-A do sada nije laptop odneo na posao. Nikada, sve do danas. Jer baš danas je trebalo da mu instaliraju neki program za koji će samo on biti zadužen i bla, bla, bla... 🤦🏻‍♀️

Onda sam se setila da imam još jedna stari laptop, spor, ali dostižan koji bih mogla da osposobim, ali mi treba barem pola sata. 

Kako ne bih slala još jednu poruku i izvinjalala se do besvesti, pozvala sam telefonom moju dragu M i shvatila da me ona jako slabo čuje, a ja nju isprekidano. Uh, i na telefonu su mi trokirali i zvuk i mikrofon. Ej, živote lutalico. ⚡️

Nekako smo se sporazumele i od svega sam uspela da čujem da mi je rekla:

...i meni se laptop celo jutro gasi...izg...da je do baterije...punim ga svaki čas...i telefon mi se ... gasi...punim ga svaki čas...Mari...nećemo da silimo...nije trenutak...

I da, tako je, nećemo da silimo, kada nije trenutak.

A nećemo da silimo ni kada jeste trenutak. 

Ostatak dogovora je proteko u starim dobrim SMS porukama, jer se više ni u Internet konekciju nismo uzdale. 📨

Otvorila sam prozor da uđe malo vazduha. Bio mi je preko potreban.

Smućkala sam sebi kafu. Bila mi je preko potrebna.

Sela sam među ispomerane ormane, kutije, kese...i uhvatila trenutak da se umirim i krenem dalje bez sekiracije, jer za sekiraciju nikada nije dobar trenutak.

~~~~~~~~~~~~~

Nemojte da mislite da sam vas prošle nedelje zaboravila i da se nisam setila našeh newsletter kafenisanja. Jednostavno ima dana kada se toliko stvari okrene naglavačke, da je bolje sačekati neki drugi, bolji trenurak, evo na primer kao ovaj. 😉

Možda pomenuti intervju nije uspeo da bude snimljen, ali zato neki jesu i to uspešno, sa lakoćom i velikim uživanjem i zadovoljstvom. 

Bacite pogleda na dva duo i jedan solo video koji sam snimila u proteklih 2-3 nedelje u pauzama kuckanja po tastaturi i postavljanja pločica.

* Kako postati preduzetnik paušalac u 2020-oj ako radite online (sa Milanom Trbojevićem)

Postavljanje dugoročnih ciljeva i kako trajati u biznisu (sa Biljanom Trifunović)

Da li je svako radno iskustvo relevantno iskustvo

Do novog kafenisanja... 💜


Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa
www.marija.be
Ovaj email je poslat na  | Odjavi se sa liste | Prosledi email prijatelju
Powered by MailerLite