Klubmail fra Danmarks Skiforbund

Danmarks Skiforbunds Repræsentantskabsmøde

7 klubber var til stede ved repræsentantskabsmødet, der blev afholdt den 22. maj i drættens Hus i Brøndby.

 

Læs referatet fra repræsentatnskabsmødet her...

Her finder du også Årsrapporten 2015 samt formandens PowerPoint præsentation.

Årets Skiløber 2015 og Årets Sportspris 2015

På repræsentantskabsmødet uddelte formand Anna Harboe to priser:

Årets Skiløber pris 2015 og Årets Sportspris 2015. Priserne består af en statuette, og tilhørende kr. 10.000,00 i støtte til henholdsvis fortsat sportslig satsning og personlig sportslig engagement.

Modtageren af Årets Sportspris 2015 blev Gert Olsen (billedet til højre)

 

Modtageren af Årets Skiløber pris 2015 blev Anders Emil Schiellerup (billedet til venstre).

 

Nyt fra sekretariatet

Sekretariatet er sommerferielukket i juli månded.

Ved akutte sager send en e-mail til skiforbund@skiforbund.dk

Referater fra bestyrelsesmøder og udvalgsmøder

Referat fra repræsentantskabsmøde 22. maj 2016

Referat fra bestyrelsesmøde 12. april 2016

Referat fra bestyrelsesmøde 15. marts 2016

Nyt fra Sporten - sæson status

Status for sæson 2015/2016 nationalt

Klubberne syder og bobler af aktivitet, og det store arbejde der udføres i klubberne bærer frugt helt op på forbundsniveau Det mærkes blandt andet i form af en stigning i medlemstallet. Vi er nu oppe på 13004 medlemmer fordelt på 62 klubber. .

DM

Der er i sæsonens løb blevet afholdt officielle DIF Danmarksmesterskab i alpint og langrend. Derudover blev der afholdt uofficielt DM i Freestyle ski og Snowboard, Rulleski samt Indoor Skiing.

Alpin

Alpint DM bød på skiløb af allerhøjeste karat i børne- og ungdomsklasserne – dvs. i alderen fra 8-14 år, hvor atleterne typisk gennemgår den største udvikling af deres talent. I U-14 gruppen på pigesiden er niveauet indiskutabelt højt med masser af dygtige piger. På drengesiden i samme årgang er nogle af løberne kommet lidt senere i gang end pigerne, men der har i den gruppe været stor fremgang over hele linjen de seneste sæsoner.

Klubberne har igennem sæsonen i fællesskab arbejdet på tværs af klubberne og dermed givet løberne mulighed for at træne med løbere på eget niveau og i baner tilpasset de ting, den enkelte skal arbejde med. Ligesom de danske alpine trænere har mødt talstærkt op til årets trænersamlinger.

Langrend

Man havde fra klubbernes side gjort en stor indsats for at få flere deltagere til DM, hvilket bevirkede, at der næsten var dobbelt så mange deltagere end  sidste DM.

Som altid er DM i langrend en stor social begivenhed, hvor udøverne bor sammen og konkurrerer mod hinanden i løbet af den uge DM varer. Dette er godt for sammenholdet på tværs af klubber og det styrker det sportslige samarbejde der er blandt klubberne.

Rulleski

DM i rulleski - lang distance blev en succes, ikke færre end 106 rulleskiløbere stillede til start i det efterhånden legendariske Kongevejsløb i Holte, som også er DM i rulleski på lange distancer. 

DM rulleski - kort distance blev afholdt på Værløse Flyvestation. Her var detager antallet 60 rulleskiløbere.

Freestyle Ski & Snowboard

Der blev afholdt uofficiel DM i disciplinerne Ski- og boardercross. Big air ski, big air snowboard, slopestyle ski, slopesyle snowboard.

Indoor Skiing

Som noget nyt blev det første uofficielle DM i Indoor Skiing blev afholdt i Indoor Ski, Golf og Konferencecenter. Disciplinerne var: Freestyle, Formation samt Demo

For deltagerne handlede konkurrencen også om at udforske og vise hvor højt niveauet kan blive på båndet. Ingen vidste rigtig hvad der kunne lade sig gøre. Grænserne begyndte at rykke sig, under træningen frem mod en seriøs konkurrence.

Se samtlige resultater for alle discipliner på forbundets hjemmeside

 

Status for sæson 2015/2016 internationalt

 Klubberne syder og bobler af aktivitet og det kan forbundet mærke i form af en stigning i medlemstal. Det store arbejde der udføres i klubberne bærer frugt helt op på forbundsniveau.

Klubberne har lagt et stort stykke arbejde i forbindelse med at arrangere de mange løb og konkurrencer der er blevet afholdt i løbet af sæsonen

Ungdoms VM

2015 var VM år. Skiforbundet havde atleter med til de fleste skiverdensmesterskaber. Resultaterne var opløftende, og tegner godt for den videre udvikling. 2015 var også året, hvor dansk skisport ramte forsiderne af snart sagt alle skrevne medier, samt de elektronisk. TV & Radio reporterede stort set uafbrudt om den sensationelle præstation. 2015 var året hvor Anders Emil Schiellerup vandt en Sølv medalje til et officielt VM.

Ungdoms OL i Lillehammer

Danmarks Skiforbund sendte 4 atleter af sted til Ungdoms OL, hvor vores piger og drenge var resultatmæssigt oppe og blande sig med de store nationer i vores sport. Det er fantastisk og det skal vi glæde os rigtig meget over.

Kalender

Se aktivitetskalenderen på Danmarks Skiforbunds hjemmeside

Her finder du blandt andet datoerne for:

Vest Cup 2016

Ungdomssamling på rulleski

DM langrend 2017

Vasaløbet 2017

Klubmail arkiv

Du finder klubmail her...

Du finder Skiavisen her...

Danmarks Skiforbund

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20 
DK-2605 Brøndby

info@skiforbund.dk

Facebook Youtube Instagram
MailerLite