Oktober nyhetsbrev från Drömmarnas hus

Oktober 2020

Försiktigt och långsamt känner vi att en återställning är på gång. Vi har fått fantastisk respons från barn i närområdet, efter våra "prova-på-pass" ute på skolorna. Vi har fått öppna upp ännu fler eftermiddagskurser. Jättekul! 

Skolorna i regionen hör av sig och "Min Lek Din Lek" har kommit igång. Likaså ett Skapande skolaprojekt på Geijerskolan och ett på Kirsebergsskolan..... och mer kommer det att bli.

Facebook och hemsida får du löpande uppdatering av läget.

Välkommen till Oktober nyhetsbrev!

/red

Vi bjuder in fritids i Malmö med omnejd, till ett mysterium med spökliga förtecken, under höstlovet.

Gå in på sidan för mer information och intresseanmälan

WWW. DROMMARNASHUS.SE/LOV

OBS: Det finns platser kvar i Oktober
och några få i nov/dec.

År F - 3 i Skåne

Lek på fullt allvar

I detta projekt tar vi fasta på fantasins obevekliga kraft!
Vi upptäcker och utvecklar fantasin och kreativiteten, tillsammans med era elever. Vi uppmuntrar den fria leken och kreativiteten. Miljö, dofter, ljud, vänner, sammanhang bjuder in till ett skapande. Under 90 minuter hinner eleverna såväl dela med sig av egna fantasifulla platser och skapa nya kreativa platser eller ting, där kompisarna och klasskamraterna kan delta.
Fantasin är som en grop som växer, ju mer vi fantiserar och fördjupar oss desto djupare blir vår fantastiska grop.

Bakgrund: Vi har låtit oss inspireras av Emma AdBåge´s prisade barnbok "Gropen". Dom vuxna hatar Gropen. Dom tycker inte att vi ska vara där och leka, för man kan dö....

Vi erbjuder tre olika workshops. Teater/drama, konst och video.

En utvärdering: Vi i åk 3 på Mellanvångsskolan är mycket glada för att vi fick besök av Drömmarnas Hus. Barnen var mycket nöjda efter denna aktivitet och tyckte att det var väldigt roligt och intressant.

Mer info och intresseanmälan HÄR

Artist Talk med våra små konstnärer

Har du någonsin varit på ett Artist Talk där majoriteten av konstnärerna är barn?

Torsdagen den 29 oktober kl. 18-20
...håller konstnärerna bakom Barnens Skulpturpark ett Artist Talk på Skissernas museum i Lund. Här får man ta del av hur de arbetat med sina idé-och konstnärliga processer och inte minst få en unik tjuvtitt på de modeller som kommer att bli färdiga permanenta verk, vilka invigs den 12 december 2020.

Varmt välkomna till Lund!

Sista projektmånaderna

Nu är Barnens Skulpturpark inne i projektets finalfas med allt vad det innebär. De tre sista verken skall färdigställas, visningar av befintliga verk genomföras, metodskrift skall sättas på pränt, video ska redigeras, produktionsbesök och inte minst invigningen den 12 december ska planeras samt genomföras mm… 

Galleriveckan i Malmö (tidigare Gallerinatten)

Lördagen den 26 september hade vi det stora nöjet att ännu en gång få delta i Malmö Gallerinatt. Det anrika arrangemang som i dessa Covid-19 tider ändrat såväl skepnad som namn och går detta år, under namnet Malmö Gallerivecka.

Vi erbjöd här två guidade visningar av de tre befintliga verken i Barnens Skulpturpark. Fem av de yngre konstnärerna (Fatima, Dania, Madina och Philomena) guidade besökarna och delade med sig av sina tankar kring sina respektive konstverk. Det blev fina möten och bra samtal. Vi vill tacka alla som kom samt ge en stor eloge till våra unga konstnärer som gjorde ett utmärkt jobb i sina roller som visningsguider!

www.drommarnashus.se/bsp

Scenen för fler röster

Av olika skäl så blev vi tvungna att skjuta fram den filmade Cafékvällen, som tidigare hade utannonserats till den 23 september. Nytt datum kommer inom kort.


Onsdagen den 23 september & onsdagen den 4 november.
Klockan 17.00 - 19.00. Scenframträdanden börjar 17.30.

Kvällarna kommer på ett eller annat sätt att Covid-anpassas. Vi kommer att begränsa publikantalet. Men vi kommer också att filma allt, så att alla som vill, kan ta del av kvällen.
Mer info på hemsida och Facebook när det närmar sig.

16 mars i filmform HÄR

VAD ÄR "SCENEN FÖR FLER RÖSTER"?
Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet.

Förändringsarbete tar tid

Nu händer det grejer, när kunskap och erfarenhet möts.

Efter fyra träffar med två årskurs 5-klasser på Kirsebergsskolan, har eleverna tagit sig an arbetet. Förändringsarbete tar tid, trygghet och samförstånd ska vidareutvecklas. Otroligt spännande och skört arbete, men så roligt. Roligt att se hur elevernas samarbete utvecklas och tillit och självständighet stärks, i takt med varje genomförd uppgift.

Vi har jobbat med gruppen och vi kommer arbeta vidare under det kommande kreativa arbetet, som ska implementeras.

Vernissage på Geijerskolan

Tre klasser i årskurs två, skapade under vardera en dag, sina perfekta platser. Platserna bildade sedan en gemensam utställning med ca 85 modeller.
Under en dag gjorde varje klass en kreativ resa med drama, konst och formgivning. Eleverna undersöker och utforskar gemensamma platser och byggnader, för att sedan vända blicken mot hur deras individuella perfekta plats ser ut. Hur vill du att denna plats ska se ut, vad är viktigt för dig och hur kan denna plats komma andra till nytta? En dag fylld av kreativitet och formgivning, där det individuella skapandet står i fokus för den gemensamma utställningen.

Skapande Skola

Prata Skapande Skola hos er

Vi kan samarbeta med er kring Skapande skola, i hela regionen.

Har ni färdiga önskemål, så utformar vi ett projekt kring era önskningar. Alternativt så kan en grundträff vara ett bra initierade Skapande skolaprojekt. Vi genomför då en provworkshop med en eller två klasser på skolan. Vi kommer gärna till er, för att diskutera olika möjliga upplägg.

Vi kan alltid erbjuda teater/drama, konst och foto inom skapande skola. Har ni andra önskemål, så arrangerar vi det gärna utifrån vårt nätverk av kompetenta kulturpedagoger.

Mer info och kontakt

Ny finansiär för konst, dans och akrobatik

Vi kan nu till vår glädje meddela att Stiftelsen Momentum Malmö nu går in och tar över finansieringen (tidigare MKB), av Drömmarnas Hus verksamhet på Rosengårdsskolan.

Verksamheten är i full gång och varje tisdagseftermiddag pågår ett spännande konstprojekt i skolans ateljé. På fredagseftermiddagar är det full fart i skolans gymnastiksal, där deltagande barn utmanar sig själva i både dans och akrobatikträning. Det viskas om att det i slutet av terminen kommer att bjudas på såväl vernissage som dans- och akrobatikuppvisning. Det ser vi fram emot!

Stiftelsen Momentum Malmö en allmännyttig stiftelse, som under 2020 bildats av Malmös kommunala bostadsbolag MKB och det privata fastighetsbolaget Trianon. Det handlar alltså om de konstworkshops samt akrobatik och dansworkshops som eleverna på Rosengårdsskolan kan delta i, direkt efter avslutad skoldag.

Nya avsnitt börjar släppas

Våra drivna ungdomar Ali Hussein, Leonardo Secic och Fortunata Kolompar skulle under våren 2020 löpande få livesända sin podcast Ungdomssnack, från Folkets Park i Malmö!

En helt underbar utveckling, samt möjlighet för detta grymma podcastgäng. Dessvärre satte Covid -19 stopp för det hela och satsningen pausades på obestämd tid. Riktigt, riktigt tråkigt. Då skulle de unga ju kunnat sätta sig ned och deppa, men det var inget alternativ för detta drivna podcastteam. Istället så bestämde de sig för att spela in nya och fräscha spännande podcastavsnitt. Du hittar dessa på Spotify podcaster samt Soundcloud eller så går man in på ungdomssnack.se så hittar man alla hittills producerade avsnitt där. Rekommenderas varmt!

Framskjutet

Vårt fina och roliga projekt Kreativ ekonomi, som vi gör tillsammans med Swedbank, har blivit framskjutet till våren på grund av rådande Covid 19 omständigheter. Vi ser fram emot att börja igen.

Nyfödd

Den 1:a september 2020 bildades föreningen CommunityKulturCentrum, som Drömmarnas Hus är med i.

Föreningen har som syfte att arrangera och utveckla communitykultur i Sverige och har sitt säte i Malmö. Vi ser fram emot spännande händelser

Drömmarnas Herrgård studeras ingående

Drömmarnas hus hade besök av Arkitektstudenter från Lunds tekniska högskola i början av september.

Studenterna var runt om i Malmö för att studera äldre byggnader, varav Rosengårds Herrgård var en plats. Uppgiften för studenterna är sen att titta på vilka exteriöra och interiöra lösningar samt funktioner som behöver förändras, för att Rosengårds Herrgård ska återfå sin forna glans och ta mer plats i stadslandskapet. Studenterna ska presentera sitt arbete den 30 september. Ett spännande arbete, tycker vi som jobbar här!

SAVE THE DATE:

1 APRIL 2040. DÅ FIRAR VI VÅRT 50-ÅRS JUBILEUM.


Tyvärr, tyvärr, tyvärr så har vi fått fatta det tråkiga beslutet att ställa in vårt 30- årsfirande den 15 oktober p g a Covid- 19. Men man ska inte hänga läpp! Nu tar vi nya härliga tag och satsar på vår 50- årsdag söndagen den 1 april 2040.

Så skriv in det i din kalender redan nu!  ;-)


facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen