view_in_browser
Nyhetsbrev april 2020

Utvecklingen med hänsyn till Coronavirusets (COVID-19) spridning.

Att vi alla står alla inför en händelseutveckling som är fullständigt oförutsägbar är ställd utom allt tvivel.

Verksamheter och tävlingar från klubbnivå till OS ställs in eller flyttas framåt. De ekonomiska konsekvenserna drabbar alla verksamheter. Sammanfattningsvis kan detta år i historien sammanfattas som det år då nästan all verksamhet stoppades. Vi kan inte påverka utan istället "laga efter läge" och följa de rekommendationer som utges.......

Läs mera 

Ekonomisk kompensation till idrottsrörelsen med anledning av Corona. Läs RF allmänna riktlinjer för ekonomisk kompensation

Roddmaskinsutmaning på gång!

Är du lite uttråkad så här i coronatider? Sugen på en CII-utmaning? Klart du är! Håll ögonen öppna på Svenska Roddförbundets Fb, Instagram och hemsida - i veckan kommer en utmaning där alla kan tävla mot alla. Och vinna roliga priser förstås. Vilka vill du utmana?

Utmärkelser för prestationer under 2019

Vid förbundsmötet som genomfördes via webben offentliggjordes ett antal utmärkelser. Utdelning kommer att ske vid ett senare tillfälle.

Maria Berg, Helsingborgs Roddklubb

Maria tilldelas utmärkelsen "årets roddare" bland annat efter sin insats i kustrodds VM i Hong Kong. Maria tog en meriterande fjärdeplats i internationell konkurrens.
.

Henrik Persson, Hammarby IF Roddförening

Henrik är engagerad i det mesta som händer i föreningen, i roller som från dag till annan kan skifta mellan ....

Läs meraBo P Kaiser stipendium

Detta stipendium delas årligen ut, i samband med förbundsmötet, till den manliga och kvinnliga roddare som under året gjort de största framstegen inom svensk roddsport och som personligen i övrigt kan betraktas som en god förebild för yngre roddare. Beloppet om 10 000 kronor per stipendiat skall användas för träning vid utländsk roddförening.

Annie Nyman, Kungälvs RK

Jonas Richter, Akademiska RF

Förtjänsttecken


Guldåra

Tilldelas person som deltagit i någon av svensk roddsports organisationer (central- distrikts- eller grundorganisation) under minst 25 år, eller som på ett framstående sätt verkat för och befrämjat förbundets verksamhet.
Jim Jonsson, Halmstad GoRF


Silveråra

Tilldelas person som deltagit i någon av svensk roddsports organisationer (central- distrikts- eller grundorganisation) under minst 20 år, eller person som gagnat förbundets verksamhet och uppgifter eller som genom sin insats bidragit till roddsportens vidare utveckling.
Stefan Byström, Halmstad GoRF
Daniella Persson, Halmstad GoRF
Lars Tegnhed, Halmstad GoRF
Gillis Eriksson, Halmstad GoRF

Bianca Häggström får stipendium

När Hallands idrottsförbund delar ut priset till årets unga ledare är det Falkenbergs Bianca som får ta emot utmärkelsen. Stort grattis Bianca.

Läs mer

Dags att söka Elitidrottsstipendiet 2020-2021

RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 75 aktiva. Ansökan är öppen till och med den 2 maj 2020. Nytt för i år är att vi har tagit bort inkomsttaket.

Information hittar du här:

Elitidrottsstipendium

Du ansöker genom att fylla i formuläret som du hittar:

Ansökan

Frågor om stipendiet besvaras av kina.westervall@rfsisu.se

RIG tränare sökes

Tjänsten som RIG-tränare på Sandagymnasiet i Jönköping finns ute för ansökan. Läs mera

Svenska roddbesättningen

Nu kan du som företag, förening eller privatperson bli medlem i den svenska roddbesättningen! Guld, silver eller brons- DITT medlemskap stödjer Sveriges roddare. Vill du bidra till utvecklingen av svensk rodd?

Läs mera

Besättningen består nu av dessa företag och personer...

Gå med du också...

Svenska Roddförbundet

Idrottens Hus, Box 11016, Stockholm
Sweden

Tel: 08-6996435, 08-6996439,
E-post: info@rodd.rf.se
Bg: 301-1939

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är Generalsekreteraren

facebook

Du får det här nyhetsbrevet om du är registrerad i Idrottonline, har anmält prenumeration eller på annat sätt är del av Svenska Roddförbundets verksamhet.

Avsluta prenumerationen