Szia!


Itt egy újabb #ProduktívPéntek, hogy felkészülj a hétvégi pihenésre (igen!) és egy produktív új hétre.


Nagyon izgatott vagyok, mert végre megoszthatom veled, hogy mit tanultam karrierről és sikerről nálam sokkal okosabb emberektől.


Igyekeztem olyan külföldi és magyar nagyágyúkat hozni, akik értik a dolgukat, akiket tisztelek és a legkülönbözőbb területekről jönnek. Így jöhetett létre ez az interjú cikk, ahol a rapsztártól kezdve, a világbajnok sportolón és a tudóson át, a vállalkozóig mindenki őszintén beszél arról, hogyan találta meg azt, amiben jó tud lenni, amit szeret csinálni, és amiből meg is tud élni.


Úgy érzem, hogy ez az eddigi legértékesebb tartalom, amit lehoztam a Productivity95 blogon! Fogadd szeretettel. És ha tetszik, segíts eljuttatni másokhoz is - főleg a fiatalokhoz.

>> Tovább a cikkre

 

Hamarosan...


Egy jó szöveg olyan, mint egy jó album: erre a 4 dologra figyelj

Gondolkoztál már azon, hogy mitől lesz egy album ikonikus alapmű? Mik azok az ismérvek, amelyek olyan feledhetetlenné teszik az élményt? Egy ellenállhatatlan szöveghez vagy cikkhez is ugyanezek az elemek kellenek. Ha érdekel, hogyan tudsz felépíteni egy hatásos szöveget, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikket.

 

Egyéb hasznos anyagok

 • Heti billentyűparancs: fájl átnevezése - F2 (Windows) / Return (Mac) - próbáld ki! Milliószor fogod használni.
 • Heti bölcsesség a kindle fiókomból: Mikor hagyd ott a munkádat - tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:
  • A következő évben is itt szeretnék dolgozni?
  • Tartogat a munkám kihívásokat?
  • Enged a főnököm kibontakozni?
  • Elértem-e már a 3-5 éves időablakot? - A legjobb módja a fizetésed emelésének, ha továbblépsz, amihez a 3-5 éves időablak jó mérce lehet.
  • Közelebb visz a napi munkám hosszú távú céljaimhoz?
  • Forrás: When - Daniel H Pink
 • Heti lifehack: Nagyon sokat küzdöttem, mire fel tudtam építeni egy bombabiztos olvasási rutint, amiről itt olvashatsz részletesebben. Viszont a járványhelyzet mindent borított. Sokat próbálkoztam egy esti, elalvás előtti olvasási rutin felépítésével és a szokáskövetőmmel mértem az előrehaladást és motiváltam magam. De valahogy mégsem sikerült. Aztán jött a felismerés: mi lenne, ha a kislányom altatása közben olvasnám a kindle-ömet? Az esti meseolvasás, majd lámpaoltás után következik jó 20 perc a kiságy mellett, amíg megnyugszik a gyerkőc. Viszont utána még bent kell maradni nála jelenleg további 30-45 percet (!), amíg teljesen elalszik. Ez utóbbi kiváló alkalom arra, hogy a sötétben olvassam a kindle-t, aminek minimálisra állítottam a fényerejét. Mivel a feleségemmel felváltva altatunk, így minden másnap lesz 30-45 perc tiszta olvasási időm, amikor egyébként sem tudnék mást csinálni. És ez a lényeg: használd ki az üres időket! Sokan azért nem olvasnak, mert azt mondják, nincs idejük, vagy éppen keveslik a 15 perces időblokkokat. Pedig ezek nagyszerű alkalmat adnak az olvasásra.
 • Rátaláltam egy kiváló jegyzetelő alkalmazásra: ez az egyelőre underground vonalon terjedő Remnote, amit az MIT-n fejlesztenek és nemrég indítottak útjára. A lényege, hogy oda-vissza összekötheted, linkelheted a jegyzeteidet. Kiváló tanuláshoz is: készíthetsz vele flashkártyákat, sőt a szoftver automatikusan beütemezi neked ezeket gyakorlása, mielőtt éppen elfelejtenéd a tanultakat (szakaszos ismétlés - spaced repetition). Ha tanuló vagy (vagy örök tanuló, ahogy én is :-)), akkor mindenképpen próbáld ki ezt a toolt. Jelenleg kísérleti fázisban vagyok vele, de biztosan fogok írni róla majd cikket is a későbbiekben.
 • Múlt héten tartottam egy online előadást a Pécsi Tudományegyetemen "Így legyél összeszedett 2021-ben: Hatékonyságnövelés egyetemistáknak és oktatóiknak" címmel, ami nagyon jól sikerült. Tervezek ezzel a tematikával egy roadshow-t a hazai egyetemeken. Ha érdekel, írj nekem. Itt van a tematika:
  • hogyan készítsünk okos jegyzeteket,
  • hogyan rendszerezzük a digitális információt egy koherens rendszerbe, 
  • hogyan írjunk hatékonyan cikket, PhD-t.


Produktív hetet!


Üdvözlettel:

Csaba  


"Szeretném másnak is ajánlani ezt a hírlevelet!"
Köszönöm, megtisztelnél vele! Oszd meg ezt a linket az ismerőseiddel.
"Hol tudom felvenni veled a kapcsolatot?"
Válaszolj erre az üzenetre vagy jelölj be LinkedIn-en!
Gmail felhasználóknak: ha a Promóciókba érkezik az emailem, egyszerűen húzd át az Elsődleges levelek közé és mentsd el ezt a beállítást, így mindig meg fogod kapni a leveleimet.
Productivity95 | 2331 Pf. 46., Dunaharaszti.
This email was sent to | Unsubscribe | Forward this email to a friend